Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koldan-Elden (üst ekstremiteden) sakatlığı bulunup sürücü belgesi ve araç için rapor?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
679
Reaksiyonlar
1,450
Evet arkadaşlar,

Bilindiği üzere üst ekstremiteden tek taraflı sakatlığı olan kişilere H sınıfı sürücü belgesi veriliyor ve dahası bu arkadaşlar ÖTV'siz araç da alabiliyor.

Hal böyleyken, sitemizde sağlık kurullları tarafından mağdur edilen bir çok arkadaşımız var! Öyle ki, bir elindeki parmakları olmayan kişilere sürücü belgesi için rapor vermeyen hastaneler mevcut! (bkz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...-var-surucu-olamaz-raporu-verildi-itiraz.html)

Bu akıl almaz ceberrutluğu ve haksızlığı ortaya sermek için sizlerden küçük bir ricamız var:

Lütfen üst ekstremiteden sakatlığı bulunduğu halde sürücü belgesi alan arkadaşlarımız bu sürücü belgelerinin ve raporlarının resimlerini bu başlığa eklesin.

Böylece "sürücü olamaz" diyen sağlık kurullarına karşı arkadaşlarımızın elinde önemli bir argüman olur.

Not: Resim eklemek için gerekli bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca resim ekleyemeyenler bilgi@engelliler.biz adresime gönderirlerse resimlerini, ben eklerim buraya.

Üst eksteremiteden sakatlığı olanlar dünyanın her yerinde sürücü olurlar: The War Amps - National Amputee Centre
Sol üst ekstremiteden sakatlığı olanların hiç bir özel donanıma ihtiyacı yoktur. Aracın otomatik vitesli olması yeterlidir.
Sağ üst ekstremiteden sakatlığı olanlar ise vites kolunu soldan kontrol edebilecek şekilde donanıma sahip araçları kolayca kullanabilirler.
sure-grip-toyota-spinner-knob.jpg

İki kolu omuzdan ampute olup uçak kullananlar da var; ama bizim beyaz yakalıların hafsalı almaz o kadarını!

House, hunting: How a deaf/amputee pilot grew his wings
6a010536ee9e9e970c0133f4d702ff970b-320wi

:) Her iki ayak diz altı ampute sag kol bılek hızası ampute sol el 2345 parmaklarda 3/2 kayıp :) 12 yılllık h sınıfı ehlıyetım var .

edipbalkan;

ötv indiriminden faydalandınızmı acaba
saygılar

lütfen raporları resim olarak paylaşırsanız çok iyi olacak... teşekkürler...

28 yaşında Cerebral palsy rahatsızlığım sol alt ekstremite 5/2 sağ alt ekstremite 5/3 sol üst ekstremite 5/3 sağ üst ekstremite 5/4 almama rağmen devlet hastanelerinden rapor alamıyorum ama 5 yıllık H sınıfı sürücü belgesine sahibim

sol elde 1.2.4.5 ampüde sağ elde parmaklarda hareket kısıklılığı var normal arac kulana biliyorum ama h sınıfı ehliyette sorun vcıkarıyorlar
ne yapmalıyım vede bunu biz yasıyoruz diger engelli erkadaslarımızın yasamaması için ne gerekirse yapmaya hazırım.

benimde sağ kol dirsek altı (4cm) amputasyon Niğde Devlet Hastanesinden H sınıfı ehliyet için rapor alamadım. Kayseri Erciyes' e sevk ettiler. ordada Niğde devlet hastanesinin düzenlediği rapor yanlış dediler ve tekrar geri gönderdiler bende mecburen pes ettim.
ama Bu kez Konya Numuneye gidip ordan almayı deneyecem.

arkadaşlar 1972 doğumluyum
18 yaşına girdiğim günden bu yana ehliyet istedim olmadı
yıllarca arabamla trafikten kaça kaça araç kullandım
BİR GÜN BU SİTEDE ARKADAŞLARIN H EHLİYET ALDIKLARINI OKUDUM
ardından yeniden mücadeleye başiladım. ADANA BALCALI HASTANESİNE SEVK EDİLDİM orda genç beyinli doktar arkadaşlar olur dediler aldım
tavsiyem araştırma hastanesine yönlenin doktorların kafasında beyaz olmasın onlar sadece paraya bakıyorlar genç beyinli olan arkadaşlar fazla okuyor ve fazla düşünüyorlar onlar biliyolarki 10 yıl sonra vites topuzlu araç kalmayacak
o bakıma ben aldım MEVLAM ALAMAYAN HER ARKADAŞA NASİP ETSİN
şimdi tek derdim sol kol özürlüler de ötv den muaf araç alsınlar bu yönde aparat çalışmalarım oldu ve uğraşıyorum

"Özel tertibatlı araç kullanabilir" ibareli raporumla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

selamlar,
şişli etfal hastanesinden raporumu aldım. Raporda şöyle yazıyor.
"Sağ dirsek altı ampute.Sol üst ekstremite ve her 2 alt ekstremite ile kumanda edebileceği özel tertibatlı araç kullanması uygundur.H sınıfı ehliyet alabilir."

bence oturanboğa çok güzel bi konu aslında madde 8. bu belirtilmiş üstü kapalı şekilde bunun için o maddenin değişmesiyle ilgili bi çalışma yapsak nasıl olur çünkü orda tam bi açıklık yok insiyatifiyle H sınıfı ehliyet alır yazıyor direk bu maddede bu sakıtlığı olanlar alır yada şu alamaz diye açık bi cümleyle belirtilmeli o zaman kimse aksini yapamaz ama şimdi doktor insiyatifiyle diyince vermiyor ama ama direk verilir dese insiyatifiyle cüümlesi olmasa mecbur verecek. bunun için bakanlığa dilekçe felan mı vermek gerekse toplu halde onu yapalım yıllarca bu sorunu dile getiriyom hatılarsanız.

Selamın aleyküm arkadaşlar, bende rapor alamayan bir arkadaşınızım.. bu konunun başındaki resimdeki bayanın iki ayak ve bir eli yokmu bana mı öyle geliyor anlayamadım... site kurucusu bülent agabey belki hatırlar sizlerden de yazdığım yazıyı okuyanınız olduğuna inaniyorum... halen mevzuatta benim gibilerin durumuna iyileştirecek bi durum söz konusu olmadı yada ben görmedim bilmiyorum... bi gelişme varsa bilgilendirirseniz... sevinirim. başıma gelenleri şu linkte yazmıştım... http://www.engelliler.biz/forum/oze...-arac-kullanmak-icin-heyet-rapor-vermedi.html

merhaba ben henüz H sınıfı ehliyet için başvuru yapmadım ama en kısa zamanda başvuru yapıp heyete girmeyi düşünüyorum , bu yazılanları görünce umutsuzluğa kapılıyorum. Beyin kanaması sonucu sol tarafımda hareket zayıflığı oluştu hareket zayıflığı sol tarafımı kople kapsıyor bu durumda heyetin vereceği karar ne olur acaba Bülent abi yorumunu bekliyorum.(%40 raporum var)

Doğum sırasında meydana gelen sinir zedelenmesinden dolayı sağ kolumun dirsekten aşağısını kullanamıyorum.
ehlyetraporu1.jpg

ehlyetraporu2.jpg

sağ üst. ekstr. proks. 1/5 el hareketleri 2/5 tablo 4.2.a (dominat ekstremite ) %60

raporda görünen bu

bugün hastenete H sınıfı ehliyet alabilir- özel tertibatlı araç kullanabilir rapor basvurusunda bulundum tahmini haftaya belli olur sonucu buraya bildiririm.

h sınıfı ehliyetim var

evet benim var ama ikisini de faks olarak çekebilirim bende araç için başvuruda bulundum ama ötv indirimi olmaz dediler araç alamıyorum şu uğraştığımız işlere bak

benim H sınıfı ehliyetim var ancak ben araç kullanabilir raporu alamamaktayım.bu spastif plsy rahatsızlığı olanlar içerisinde geçerlimi

:) Her iki ayak diz altı ampute sag kol bılek hızası ampute sol el 2345 parmaklarda 3/2 kayıp :) 12 yılllık h sınıfı ehlıyetım var .

edipbalkan;

ötv indiriminden faydalandınızmı acaba
saygılar

Hayır Hastaneye müracat etsem ehliyetime el koymaya kalkıyorlar.Ben devlet hastanesinden ehliyet raporu alamadım 1998 de ozele verdıler bu ıslerı ozel tıp merkezınden aldım bu arada beni reel de tanıyanlar bılır otomatık degıldır arabam 2000 motor duz vıteslı arabam var .

kim tutar seni be abim valla dediğin gibi profosyonelsin hemde sana rapor wermeyen varyaaaa :)

sol el 4.5 parmak ampute .parmakta flekion kontraktürü dsitali ampute 1.parmakta hareket kısıtlılığı ,sol el bileği hareket kısıtlılığı bu şekilde yazıyor raporda METİN 59

Yanlış bilgi olmasın...

Sol üst ekstremiteden sakatlığı olanların hiç bir özel donanıma ihtiyacı yoktur. Aracın otomatik vitesli olması yeterlidir.

demiş Bülent bey... benim sadece Sol tarafımda (sol üst ve sol alt) sorun var. ve bugünlerde sıfır araç almakla uğraşıyorum. hastaneden "otomatik araç kullanması uygundur" raporum olmasına rağmen ve ehliyetimde "oto.vites özürlü aracı" yazmasına rağmen, aracı alırken otomobil firması vergi dairesiyle mesajlaşmalarında sorun çıktı. "sol üstte sorun varsa özel tertibat gerekir" dendi. gelir idaresi başkanlığınında c maddesinde, "sadece" sol alt ekstremitede sorunu olanlar tertibatsız otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor.

tabi vergi dairesindeki çalışanın insafına kalıyor son karar. ikna ederseniz ve okeylerse tertibatsız otomatik araç alabilirsiniz.

config ; erkan merhaba benimde sorun (sol üst ve sol alt) gelişmeleri yazarmısın

Yanlış bilgi olmasın...

demiş Bülent bey... benim sadece Sol tarafımda (sol üst ve sol alt) sorun var. ve bugünlerde sıfır araç almakla uğraşıyorum. hastaneden "otomatik araç kullanması uygundur" raporum olmasına rağmen ve ehliyetimde "oto.vites özürlü aracı" yazmasına rağmen, aracı alırken otomobil firması vergi dairesiyle mesajlaşmalarında sorun çıktı. "sol üstte sorun varsa özel tertibat gerekir" dendi. gelir idaresi başkanlığınında c maddesinde, "sadece" sol alt ekstremitede sorunu olanlar tertibatsız otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor.

tabi vergi dairesindeki çalışanın insafına kalıyor son karar. ikna ederseniz ve okeylerse tertibatsız otomatik araç alabilirsiniz.

YA BEYLER BU SATIRI ÇÖZEMEDİN NE C BENDİ SİZ ÖZÜRLÜ OLARAK HAREKET ETTİRİCİ APARAT YAPTIRAMADI İSENİZ HİÇ PATIRDAMAYIN OLMAZ ÖTV DEN MUAF ARAÇ VERİLMEZ

İstanbul da üst ekstremiteden ( sağ kol ) sakatlığı olup ehliyet alan var mı?
Raporum olumsuz çıktı benim.
Başka hastahanede şansımı deneyeceğim.Sizce hangi hastahane verir bu raporu ?

Üst Alt