Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koldan-Elden (üst ekstremiteden) sakatlığı bulunup sürücü belgesi ve araç için rapor?

sol kolum dirsekten ampute ankara hastanesinden h sınıfı ehlıyet alabilir raporu aldım ve 2009 dan beri h-sınıfı ehliyetim var...

Sol elden raporu olan yokmu otomatik vitesli araç kullanır diye

sol kol üst extremite verilen rapor;
H sınıfı sürücü belgesi alır. otomatik vitesli, elle kumandalı özel donanımlı araç kullanır.

ehliyetimde de OTO.VİTES ÖZÜRLÜ ARACI yazıyor.

Ben de Diyarbakır eğitim araştırma hastanesine gittim.
Benim de doğum sırasında sağ kolumda sinirler ezilmiş. Brakiyel pleksopati.

Bu hastalığıma sağlık kurulu ehliyet alıp alamayacağıma karar veremedi...

nayha87;

Merhaba, ben de doğumdan kaynaklanan brachial plexus var, sinir şebeke zararı ve sağ kolumu kullanamıyorum, dirsekten aşağısını kontrol edemiyorum. H sınıfı ehliyet aldım ve özel tertibatlı araç alabilir raporu da aldım. İnşaallah siz de istediğiniz raporu alabilirsiniz ama ben de olmuştu, bazı doktorlar olumsuz görüş bildirebiliyor.

Bir arkadaşımızın mesajından:

Sorunum sağ kolumun omuzundan başlayan bir problemim var. arac vitesini ileri geri haraket ettirebiliyorum. kavrama yeteneğim var.

Resimde görülen raporu aldım. "Otomatik vitesli, direksiyondan topuzlu araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır" ibaresi var.

Bu raporlo otomatik vitesli tüm raçları kullanabilir miyim? (Topuz olmak kaydı ile).

wH97q.jpg

Sol kolundan sakatlığı bulunan ve otomatik vites ibareli araç ve sürücü belgesi alan bir arkadşaımızın raporu:

sol_kol_ehliyet_raporu1.jpg

sol_kol_ehliyet_raporu2.jpg

Sağ kolu ampute olanlar vites kolunu profil boru ile uzatarak vergi istisnalı araç satın alabilirler.

Buna dair bir üyemizin (RUHİ) gönderdiği rapor ve projeyi aşağıya aktarıyorum:

sag_kol_ehliyet_raporu1.png

sag_kol_ehliyet_raporu2.png

Bu da kuantum fiziği ile yıllar süren araştırma sonucu ortaya konan en üst düzey proje :)

sagkol_vites_yukseltme.png

Bülent abi işte bu dandik bir proje ve nelere kadir oldu olmaz olmaz dediler ama tse den bile geçti
sıkıntı yaşayan arkadaşlar lütfen kasmayın kendinizi böyle bir proje iş görüyor takıldığınız bi nokta olursa yardımcı olurum :)
proje ve takılma masrafı :250 tl ben bile şaşırdım bu kadar ucuza maloldu
bülent abi birde foto göndereceğim nasıl kullanıldığına dair :)
yardımlarından dolayı tekrar teşekkür ederim.

Profil Boru ve kelepçe ( olsa nolur olmasa nolur ) Mantıken çok gereksiz Oto vites yetiyor işte Eziyet çek bunun adı Fotolarıda Bekliyoruz RUHi Bey

h ehliyeti

05,08,2011 bakırköy devlet hastahanesine gittim sağ kolum kısa ve kullanamıyorum %45 heyet raporum ama sürücü belgesi alamaz dediler benim bunu nasıl alacam şeker hastasına verdi ötv. indirimi asıl benım hak ettiğim h ehlıyetını vermedı yaa yardımcı olun itiraz ettim başka hastahanede girecem ne dıyeyım doktorlara almam lazım h ehliyetı ve ötv indırımını lutfen yaa

Buradaki örnek raporlardan çıktı al yanına... Sana ehliyet vermeyen doktorun koyayım kafasına bi odun!

merhaba benim sorunumda sizinkine benzer sayılır bende sağ kolda polio sekeliyim sağ kolum dirsekten yukarı kullanamıyorum ama el bileği ve parmak hareketi var bende siz gibi H sınıfı ehliyet almak için 31.03.2010 tarihinde devlet hastanesine müracat ettim ve H sınıfı sürücü belgesi alır özel tertibatlı araç kullanabilir raporu aldım buna istinadende H sınıfı ehliyetimi aldım ama olanlar bundan sonra oldu özürlü aracı almak için araba alacağız pazarlığımızı yaptık bizden yeniden rapor istedi bayii devlet hastanesine rapor için tekrar müraccat ettim bu seferde 16.08.2011 tarihinde motorlu araç kullanmaz diye rapor verdiler şimdi ben ne yapayım H sınıfı ehliyetim var araç alamıyorum bu konu hakkında yardımlarınız bekliyorum böyle bir sistem olurmu benimle alakalı karar verecek bir doktor var oda fizik tedavi karar veriyor ortopedi doktoru yok heyet salonunda

başka bayiden alın sizde...ya da başhekime çıkıp derdinizi anlatın.doktorlar yanlış karar verdiyse düzelteceklerdir.yönetmeliğe göre sağ kolu hiç olmayan biri bile araç kullanabilir!!!doktorlar bu konuyla ilgili düzenlenmiş bir yönetmelikten bakarak rapor veriyor.sana 2. raporu veren doktor malesef bilmediğinden vermiş.hastanede bilen doktorda var bilmeyende var malesef.ilk gittiğim doktor beni çürüğe çıkaracaktı.sen süremezsin araç dedi.ben karşı çıkınca bu işi daha iyi bilen bir doktor var ona soralım dedi.o doktor da,sağ kolu olmasa da araç kullanır dedi.iyi bozuldu doktor;)bende tekrardan araç kullanır diyen doktora gittim.elindeki kitaptan baktı.onay verdi.
mutlaka başhekime gidip derdini anlat

Vallahi 5 yıldır H sınıfı ehliyetim var (sağ koldan engelliyim) ve 2007'de aldığım özel tertibatlı araç alabilir raporum var. Maddi imkanlarım olduğunda gidip araç alma işlemlerine başlamaya bile korkuyorum. Benim hayatta işlerimde hep bir terslik olur, bunda da bir terslik çıkar gibi geliyor. En iyisi hiç araç almaya çalışmamak sanırım.:p

yarın sabah ehliyet alabilir raporu cıkartabilmek için heyete gireceğim..
bakalım sonuç ne olacak....

şubat 7 ye gün verdiler :))
bekliyoruz
ilk görüşmede doktor hanıma sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak h sınıfı ehliyet alabilir otomatik vites araç kullana bilir yazdırdım.
şimdi 7 şubatta heyeti bekliyoruz..

benim ayak alt extremited normale yakın ayak üstler zayıf kollar normale yakın geçiyor ama hastaneye başvurduğumda ehliyet alamaz dendi bende hiç üstüne düşmüyorum...hiç bişeysiz otomatik vites araç kullanabiliyorum ama gelde derdini anlat...

Benimde sol elden (%40) ehliyet otom. vites kullanır raporum var ama ötv den yararlanamadım.Bu adaletsizlik ne olacak ki bilmiyorum

Arkadaşlar sağ kol Diresek altı kozmatik (klasik) protez kullanıyorum, Ben Bir araç satınaldım 12 yıldırda h sınıfı ehliyetim var. aracı tescil ettirmem için benimde bir rapor almam lazım bulunduğum şehirde hiç bir hastane ve doktora olayı anlamıyor ve ben örnek olmadığı için anlatamıyorum.

Siteden okuduğum örnekler kadarıyla mümkün galiba; "Otomatik Vitesli Araç Kullanabilir" raporu almaya çalışıyorum.

zor durumdayım aracı aldığım tarihten itibaren 1 aylık süremin son 1 haftasındayım. bu rapordan daha önce alan biri varmıdır acaba? rapor örneğini benimle paylaşabilirmi? benimle irtibata geçirmeniz mümkünmü? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. 05055671151

Arkadaşlar, raporlarınızı burada paylaşırsanız çok kişiye emsal olur. Lütfen üşenmeyin... Gerekirse raporu bana bulent@engelliler.biz adresime gönderin, özel alanları kapatıp ben burada yayınlayayım...

bülent bey böyle bir başlık açtığınız için teşekkürler ben bir arkadaşla tanıştım iki kolu dirsek altından ampute ve sol kolunu dirsekten kıvıramıyo sürücü olur raporu vermişler ona istinaden bende rapor için müracat ettim fakat bana sürücü olamaz raporu verdiler benimde iki kolum dirsek altından ampute dirseklerde sorun yok o arkadaşın raporunu örnek olarak sağlık kuruluna göstersem o arkadaş için bir sorun olurmu şimdiden teşekkürler

slmlar arkadaşlar bende sağ ve sol el parmaklarımdan herbirinde 1 er eksiğim ve %51 raporum (oranlar düşürülmeden 64 idi) var ve 11.2008 de H sınıfı ehliyetimi aldım Raporumu yüklemedim çümkü konu açılalı çok olmuş ama istenilirse yükleyebilirim.
sizlerle paylaşmak istediklerim var fikir ve bilgilerinize ihtiyacım var Fikirlerinizi ve yardımlarınızı beklerim...Ehliyetim üzerindeki kullandığı cihaz ve protezler kısmında herhangi 1 şey yazmıyor. son oranlara göre %51 raporumu 2010 yılında aldım fakat raporun arka kısmındaki ehliyet alır kısmında hayır yazıyor sanırım formaliteden yazılmış çünkü H ehliyetim var. Ehliyet almak için aldığım(2008 yılında) raporda ise herhangi 1 tertibat yada cihaz kullanır gibi 1 ibare bulunmamaktadır.Siteden ÖTV indirimi için araştırma yaptım fakat hastanedeki memura geçen yıl sorduğumda dilekçeyle başvuru yaptığında ÖTV indirimi raporunu alırsın diodu sanırım Siteden okuduklarıma bakılırsa okadarda kolay olmuyomuş. Konu hakkında bilgisi, fikri olanlar arkadaşlar bu durmları göz önüne alırsak ÖTV indiriminden faydalanabilirmiyim?...
Teşekkürler...

Sağ kolundan sakatlığı olan bir üyemizin (tşekkürler Faruk bey) sürücü belgesi için aldığı rapor ve aracında kullandığı özel donanım:

MFL49.jpg

K2pWz.jpg

RuWWV.jpg

o76Sx.jpg

lt5H5.jpg

Aparatı yapan Firma Gaziantep'deymiş: şahan oto elektrik

benim anlamadığım nokta ehliyet varsa kişinin neden raporu o kadar önemsiyorsunuz? ehliyeti varsa kullanabilir işte. ötv indirimdinden yararlanmak için mi bütün bunlar? aydınlatırsanız sevinirim:)

Üst Alt