Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koldan-Elden (üst ekstremiteden) sakatlığı bulunup sürücü belgesi ve araç için rapor?

bencede gerekirse hepimiz dilekçe verelim normal araba kullana bilen insanlarız ama doktorun keyfine kalıyoruz bende 8 yaşından beri araba kullanıyorum ama ehliyet alamıyorum her iki dirsekte hareket kısıtlığı müsküler distrofi.

evet sayın arkadaşlarım bu gün rapora gittim ve aldım alnımın akıyla
hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için
bu arada bu konuyla ilgili herkes bana yazsın sıkıntıları paylaşalım ve çözelim inşallah
sırada ehliyet var. :) v.s

bu arada halil çıkmaz a ayrıca tşkr.

teşekkür ederim turgut kardeş darısı diğer arkadaşlara
haaa bide belirteyim ortopedik rahatsızlığı olupta bu tür sorunu olanlar yazsınlar
çünkü benim 20 dk aldı rapor işi aynı günde hemen veriliyor herkesin bilgisine sunarım.

Hangi hastaneden aldın kardeş. Benimde sağ kol yok. Yardımcı olursan sevinirim. Bende antepteyim.

merhabalar bnmde sağ kolumda brakial pleksus zedelenmesi var.. ehliyet almak istiyorum fakat buraya yazan çoğu arkadaşın aksine ehliyetim h sınıfı olsun istemiyorum çünkü otomatik araç kullanırken bir problem yaşamıyorum. tek korkum vitesli araçta zamanında vitesi değiştirememek veya vites koluna gerekli gücü uygulayamamak.daha evvelden 2006 yılında cerrahpaşa tıp fakültesinden almış olduğum bi raporum da var. özel bi sağlık kurumundan fizik tedavi almak için almıştm bu raporu ve eğer %40 verselerdi ücretsiz gidebiliyordum bu merkeze doktora bu durumu anlatmıştım da anca o zaman %35 yazayımda belki biraz indirirler ücretten demişti ve aslında hakkım olan gerçek oranın en fazla %20 olduğunu söylemişti. şimdi oranların aşağı çekildiğide söyleniyo bu yüzden buradaki tecrübeli arkadaşlara soruyorum acaba yeni oranım ne olur ve bu oranla b sınıfı ehliyet almama izin verirler mi?? yardımlarınızı bekliyorum

ZAFRİNA
tam olarak nasıl yardımcı olacagım??
orasını bende tam bilmiyorum ama yardımcı olacak arkadaşım var
istersen yönlendiririm banada o arkadaş yardımcı olmuştu
rapor ve ehliyet için.
mail adresi veya irtabata geçilecek bilgi verirsen yardımcı olmak isterim.

öncelikle çok teşekkür ederim.. ablam doktor olduğu için raporu kısa sürede çıkarabilirim diye düşünüyorum ama içeriği ne olur raporun onu merak ediyorum.. diyelim ki %10 gibi bir özür oranı verdiler.. bunun için yine h sınıfı ehliyet alman lazım derler mi acaba yoksa b sınıfıda olsa olur mu??

Araç alımında vergi avantajı söz konusu değilse, B sınıfı sürücü belgesi almak çok daha avantajlıdır. Ama vergi avantajı olacak, H sınıfı olması şart.

Not: Rapordaki oranın sürücü belgesi ya da araç alımı ile bir bağı yok.

H sınıfı

cGKJw.png

slm ali bey bu konuda bana yardımcı olurmusun ben ehlıyet raporu ıcın ugrastım ama bana sürücü olamazsın dıye sonuc verdıler sol koldıye dırsek altı oldugu için ama söyle bır söylentı de duydum 1.ayda özürlü ehlıyetı kalkacakmıs sadece raporun ehlıyet olarak gerceklesecekmıs

slm kardes bende alamadım raporu kayseriden banada sürücü olamaz raporu verdiler nasıl insan bunlar bılemıyorum yatalak özürlü hastalara veriliyor bizim gibilere vermıyorlar benım sol kol dirsek altı yok yüzde 60 raporum var

slm ali bey ben bu raporu baska hastaneler ve sehirler den ala bılırmıyım ugrassam kac gunde alabılırım raporu

benim anlayamadığım koldan özürlü olanlara zorluk çıkartıyorlar nasılmı derseniz tek koluyla direksiyon tutamaz gibi görüyorlar arkadaşlar yanlış anlamazsın ama ayaktan özürlü olup özel tertibatla gaz ve freni elle kullanan arkadaşlarda tek koluyla araç kullanıyorlar ama bu ne iştir ne adaletsizliktir anlamadım gittim zaten biz sağlam sınıfı ehliyet almıyoruz adı üstünde özürlü ehliyeti istiyoruz. ben çorum devlet hastanesinden 2010 da h ehliyet alır özel tertibatlı araç kullanabilir raporu aldım. 8 ay sonra 2011 de diyelim araç almak için tekrar rapor almaya gittim bu seferde araç kullanmaz raporu verdiler.2012 aöf 2000 tarihinde aldığım raporu kabul etmedi tekrar rapor alamaya gittim. normalde özürlülük oranını belirleyecek bir rapor istemiştim. bu seferde beni ankara numune hastanesine sevk ettiler. neymiş bana verdikleri raporlar çıktı karşılarına işin içinden çıkamadılar. ama bir fizik tedavi uzmanı var yeter selvi ulutaş diye hiç görmeden gözüme bakıyor hemem karar veriyor araç kullanmaz diyor aslında ben özürlülük oranı için gittim o beni h sınıfı ehliyete geldi sanıyor bu kadar gerizekalı ve ankaraya sevk ediyor beni bir rapor için bir sürü masfar va işin yoksa ankaraya git gel.hep zorluk sıkıntı veriyorlar aklı başında hiç adam yok

Evet arkadaşlar bende %45 sol kol doğuştan kısa ve harketkıstlılığı var.
Bursa devlet hastanesinde H sınıfı ehliyet için girdiğim heyete bir amuda kaldırmadıkları kaldı.
Kendimi anlatmaya çalıştım otomotik araç kullanacam dedim ve sonunda heyet başkanı tamam H sınıfı ehliyet otomatik araç kullanır yazdı raporun altına ve bannada hadi hayırlı olsun dedi çıktım o sevinçle zor bela h sınıfı ehliyet veren bir kurs bulu parasınıda verdim belgeleride verdim bir heyet raporu kaldı onuda getirecem dedim tamam dediler kurs başladı bir hafta sonra bana bir telefon geldi hastaneden raporunuz iptal oldu heyet sizi birdaha görmek istiyor dendi hemen gelin.
''Siz heyet odasından çıkınca bir dooktor itiraz etmiş ondan çağırıldınız'' dendi.
Her neyse birda ha girdim beni gine evirdilr çevirdiler rencide üstüne rencide sakatız ya yaşamaya hiçbirşeye hakkımız yok ya.
Evet sonucu aldım ve deniyorki yapılan muayene sonucu heyetimiz h sınıfı ehliyet alıp alamamasına karar verememiş olupp. bursa Uludağ araştırma ve tıp fakultesinde ileri tetkik ve nihai karar için sevkine.
Şimdide fakulte küçültecek ve büyük bir ihtimalle sonuç olumsuz olacak. taaa OCAK ayına heyete gün veriyorlar ileri tetkiktene yapacaklar onuda bilmiyorum.
Görüyorsunuz arkadaşlar değilmi komediyi burasu TÜRKİYE sol kol omuzdan omıyan kardeşlerimize bile ehliyet verilirken baana karar verilemiyor yazıklar olsun yazıklar başka bişey demiyorum.
Sol koldan benim gibi olanların rapor örnekleri plsa suratlarına çarpsam ne olur.
Olanlar eklerse beni çok sevindirirsiniz
Hem paramız gidiyor hem gururumuzla oynanıyor sonrada sakatların hakları korunuyor deniyor vay be ..
Heyet için 130 TL Bursa devlet hastanesinden alıyorlar haberiniz olsun.

kenanaykan ben şubat 2012 de aldım raporumu sol kol ditrsek altı ampute..
bana bi zorluk çıkartmadılar fizikte Konçüy hanım var onunlla görüştüm iyice izah ettim tertibatsız otovites yazın dedim dediğim gibi yazdılar
sadece heyete gireceğin günü çok ileri bi tarihe atıyorlrar heyet 15 günde bir toplanıyormuş.
2 ay heyet 15 günde raporun çıkmasını bekledik ama hiç bir sıkıntı çıkmadan aldım. ehliyetimide değiştirdim arabamıda aldım.
şu an gayet rahat kullanıyorum..
http://www.engelliler.biz/forum/oze...lti-ampute-nihayet-h-ehliyetime-kavustum.html

l55A2Ww.jpg

EppQleJ.jpg

Sağ el parmakalrda amputasyon:

cGKJw.png

Sağ ayak sol el:

X1kepTs.jpg

a04n5JG.jpg

Sağ omuz protezi kullanıyorum. Ehliyet raporumu gönderdim. ehliyeti de haftaya alıcam, onu da gönderirtim:

T8wLLtP.jpg

Bu gün adana ili kozan ilçesi devlet hastanesinde rapor için heyete girdim beşinci sayfaDA turguttercan Arkadaşımızın raporunu emsal olarak gösterdim ama ortopedi doktoru tel kol ile araç kullanılmayacagını ve onay veremeyeceğini söyledi.
Bireysel ulaşım hakkımızın olmadığını açıkca vurguladı adana'da

sağ kolu olmayıp rapor alan arkadaşlar varmı varsa lütfen hastane adını söyleyebilirmi.

Kolları Olmadığı Halde Sadece Ayakları ile Araba Kullanan Bayan Şöförü Alkışlıyoruz... - YouTube

Türkiye şartlarında kanun verse bile zihniyet bilinçten çok geriyiz..

Evet arkadaşlar adana sağ üst ekstremite ampüte olup rapor alan arkadarlarmız varmı?

Merhaba özellikle başhekimin yanına gittim. Orada sol kolu olmayanlar araç indiriminden yararlanamadığını. ama sag kolu olmayanların yararlandıgını. Otomatik vitesin sag konsolda oldugundan dolayı sag kolumuzun bunu sorunsuz bir sekilde yerine getirdiğini. ama sag kolu olmayan birinin tertibata ihtiyacı oldugunu. ve devletin bu konuyla ilgili bize destek cıkmadıgını anlattım.
Ve ekte buna ilişkin bircok rapor oldugunu belirttim. Benim raporun cıktısını alarak görüşmeye git. işin çözülecektir diye umuyorum. Benim sol kolum omuzdan yok. Sana cok rahat vermesi gerek.

1Ib3JAn.jpg

Adana'da üst ektremite eksikliği olur rapor alabilen arkadaşımız varmı? Varsa lütfen paylaşırmısınız!

s.a sayın yönetmenim bi konuda yardım ve görüşlerinize ihtiyacim var.benim sağ kolum alt ekstramite ve protez kol kullanıyorum H sınıfı ehliyetim var yanlız ehliyetimde kullandığım protezler bölümünde bu yazmıyor ve yakın bi zamanda sıfır araç almayı düşünüyorum bilirsinizki ötv den muafim ve otomatik vites arac lullanmam gerekiyo.ama satıcı fırmanın bana söylediği araça özel tertibat takıcaz( sol tara küçük bi aparat takip vites görevini ordan yapıcaz) bu doğrumudur.bu arada alıcagım aracta yagmur sensörüde bulunmakta silecek koluyla herhangibi işlemim yok.düşünmekten çalışamaz oldum ltfen yardımcı olur.

syg.

ya arkadaşlar türkiyenin sorunu okumuş insanımızda yav hepsi salak avrupada böyle değil adamların okumuşları yöneticileri hep akıllı bizde işte sorun salak olmaları 10 tane yıllarca okumuş doktar baba sen araba kullanamazsın diyor ben 3 senedir araba kullanıyorum.

bu konunun en başında konya numune hastanesinden sağlık kurulu raporu alan arkadaşlar,bu raporla sıfır araç alabilmişler mi?bunu çok merak ediyorum ve ya özürlü sağlık kurulu değil,normal sağlık kurulu raporuyla ötv istisnasından faydalanan var mı?

Üst Alt