Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koldan-Elden (üst ekstremiteden) sakatlığı bulunup sürücü belgesi ve araç için rapor?

h sınıfı ehliyet

merhaba arkadaşlar bende trafik kazası sonucu sol kolum felçli kullanamıyorum ben bakırköy osmaniye devlet hastanesine gittim h sınıfı ehliyet raporu almak için biraz uğraştım ama aldım raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir ve h sınıfı ehliyet alabilir diye yazıyor sonrada ehliyetimi aldım

bu raporum ötv istisnası için vergi dairesi tarafından kabul edilmedi.gerekçe,başında özürlü yazmaması...normal sağlık kurulu raporuyla ötv istisnasından faydalanan var mı?

Daha önce de paylaşmıştım sanırım. Henüz bir otomobil alamadım ama araç bayiine başvurduğumda raporumla araç alabileceğimi söylediler; hatta fiyatını da hesaplattım. Daha sonra maddi koşullar sebebiyle alamadım tabii. Gerçi işlemlere başlasam ne olurdu bilemem -şansa inanmamakla beraber- bende şans yok mutlaka terslik çıkar ya... Daha önce de vergi dairesine gidip bu işle uğraşan yetkili bir kişiye bu raporu göstermiştim ve bana sorun çıkmayacağını söylemişti. Durumun ilden ile değişebileceğini de belirteyim; forumda okuduklarımız kadarıyla
fRZ948f.jpg

Bszkm6u.jpg

bu gün rapor aldık ama heyet gibi birşeye girmedik nasıl oldu bende anlamadım ama . Bu aşagıdaki rapor ile ehliyet kursuna perşembe günü yazlıcam aynı rapor ile araç alırken ötv - mtv gibi indirimlerden yararlana biliyormuyum . Bunu ögrenmek istiyorum kafam karıştı biraz.

u7ssn.jpg

bunu bulunduğunuz ilin vergi dairesine sorarsanız en garantisi olur.

teşekkür ederim öyle yapayım perşembe günü izin alıp kurs işlemlerini halletmeyi planlıyordum . Öncesinde vergi dairesine gidip sorayım daha kesin bilgi almış olurum . Sanırım :)

slm yasın kardes bende kayseri devlet hastanesinden alamadım ehlıyet raporu ama ben en sonunda nevsehir devlet hastanesinden aldım raporumu bır gün içinde aldım raporu orda da kursa yazıldım ve nsonunda aldım h ehliyetimi simdide arac ıcın rapor alçam NEVŞEHRİ DE DENE İSTERSEN SORUN CIKMIYOR ORDAHEMEN VERİYORLAR SONUCU BOLL ŞANS

Arkadaşlar sürekli raporu olanların daha sonra yine rapor alması gerekiyor mu?
Mesela ehliyet için..

Zonguldak ereğli deki vergi dairesinde memurlar şunu istiyor eger ehliyet içinse heyet raporunda ehliyet için yazacakmış araç içinse heyet raporunda araç içindir yazacakmış böyle bişii var ne kadar dogru bende bilmiyorum ama araçı almak için tekrar rapor cıkardım

Lâ Tahzen;

siz bu rapor ile ehliyet aldınızmı aldıysanız hangi hastane lütfen cevap yazarmısınız teşekkürler

Rapor paylaşmanızı bekliyoruz arkadaşlar. Ne kazar çok rapor olursa, o kadar ikna edivi olur...

benimde sol kolum çalışmıyor geçtiğimiz ay kocaeli üniversite hastane h ehliyeti almak için müracat ettim ehliyeti vermediler

Nasıl yani??
Ben istanbul okmeydanından aldım
Bunlar kafayımı yemiş kimine veriyor kimine vermiyorlar!!!!!
Başka bi devlet hastanesini dene

humurganlı,

Sol elden kısıtlılığı olanlar hiç bir donanıma ihtiyaç duymaksızın otomatik vitesli araç kullanabilirler. Kocaeli üniversitesi hastanesindeki sağlık kurulu'ndakile akılsızlık ve vicdansızlık yapmışlar! Haklarında şikayette bile bulun derim.

Bende bursa devlet hastanesine başvurdum baştan,bir amuda kaldırmadıkları kaldı topuklarımın üzernde bile yürüttü bu psikopat doktorlar (bazıları tabiiki hepsi değil).daha sonra epey bi tartışdılar aralarında heyet başkanı tamam hadi hayırlı olsun dedi ve çıktım.bir hafta sonra hastaneden bi telefon bir daha heyete girmen gerekiyor denildi itiraz etmiş doktor müsvettesinin biri,her neyse bir daha gttim gene evirdiler çevirdiler bir sürü rencide sonucu ne oldu biliyormusunuz :) ileri tetkik için bursa uludağ tıp fakultesine gönderildim orada 4 ay süren çile ve testlerden sonra heyet nihayi kararını verdi UZAY ARACI KULLANABİLİR :):):) şaka otomatik araç kullanabilir diye aldım şükür rapporumu daha sonrada ehliyetimi ama son tokatıda ÖTV den yedim sol kola yok indirim kardeşm dediler.
Ahhhhhhh Allahım sebep olanlar bizden beter olsunlar bizle uğraşanlarda öyle.
Başınızı ağrıttım özür doluyum kardeşler doluuuuu.
Hepinize engelinizle iyi geçinmenizi tavsiye ederim dostumuz yok bunu anladım.
Hoşçakalın.

arkadaşım kısmi felç geçirmişsin anladığım kadarıyla şu anki durumunu bilemem ama ilk raporunu ist haydarpaşanumuneden al orası veriyor sol taraftan başka rahatsızlığın yoksa tabi

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne H sınıfı ehliyet için başvurdum. Doğuştan sol elimin parmakları avuç içi sonrasından yok. Kesin gözü ile bakarken H sınıfı ehliyete (ÖTV muafiyetinin çıkmayacağını bildiğim için onu istemiyordum bile) Sonucu alınca başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen. Şimdi başka hastaneye mi gideceğim bu rapora itiraz mı edeceğim bilmiyorum. Mağduriyetimiz hat safhada.

Gökhan, o sol kolu kesip bunların kafasına kafasına vurmak lazım!

Başka bir hastaneye gidip rapor almaya çalış. Eğer orası "daha yeni almışsınız" deyip vermemezlik ederse, o zaman il sağlık müdürlüğüne gidip olumsuz olan rapor itiraz etmek lazım...

Bülent abi yeni hastaneye gitmek için 6 ayı bekliyorum. Öğrenci olduğum için bu sürede de kurs ücretini biriktireyim dedim. Ancak devlet hastanesinden önce özel poliklinikten rapor almayı deneyeceğim abi işte kurs bulup, kursun önerdiği özel poliklinikten. Daha sonra emniyette sorun çıkarsa, veya eski rapora itiraz etmem gerekirse elimde bir koz bulunsun istiyorum dava için. Özel poliklinikten alınan rapor, başka rapor örnekleri vs. Ama abi bana bunu yaşatan kimseye hakkımı helal etmiyorum

Benım sol üç parmagım yok bas,işaret,orta parmak ama bas parmagın hareket olanagı var cisimleri filan sol elımle tutup alabılıyorum yalnız b sınıfı ehlıyet ıcın saglık raporu alamadım heyet onay vermedı sızce nasıl alabılırım

ilalore;

senin hastalığın ne? benimde kolumda parmaklarımda hareket kısıtlılığı var rapor veriyolarmı sana yüzdeliği söylermisin

nirvana1981;
raporunda yüzde kaç verdiler

8 sayfada sağ koldan özürlüler için gösterilen vitesi sağdan sola alan tertibat var.Bu tertibatı nerede yaptırabiliriz veya yaptıran var mı?

Merhaba Mercedesin son çıkan araçlarında vitesi silecek kolunun yanına koymuşlar otomatik vites bu kolu sol tarafa aldırmak yeterli bir değişiklik olurmu ötv indirimi için .

Evet Ahmet bey, olur gibi geliyor bana. Sonuçta vites kolunda yapılacak sabit bir değişiklik söz konusu.

ertans;

evet Adaletsızlık ne zaman yürürlüğe girecek ben bir izah açıklama bulamıyorum bu konuda haksızlık ....

Sevgili dostlar;
bende c5 c6 krırığına bağlı olarak ofluyum iki kanadyenle kısa mesafeleri 200,3oo m mesafeleri yürüyeliliyorum. H sınıfı ehliyet var sağ elimde beş parmağında hareket kısıtlığı mevcut özel donanımlı otomotik araç kullanır raporum var şu anda yurtdışında getirdiğim aracı sorunsuz kullanabiliyorum.yurtiçinden ötv siz araç alımında maliye sorun çıkartılabilirmi çünkü kontak anahtarı solalmakla kullanıyorum bunun için önerilerinizi bekliyorum

35 yıllık şoförüm Sol kol dirsekaltı Amp. Araç ith. için rapora başvurdum. vermedilr

Arkadaşlar 98 yılında dışkapı ssk hastanesinden yurt dışından araç ithal etmek için gereken özel tertibatlı araç kullanabilir raporu almıştım. ve onunla her 10 yılda bir aracımı yurt dışından alıyordum. şimdi gümrük yeni format lı rapor istiyor.bu sebeple ANKARA HASTANESİ ULUCANLARA başvurdum. Heyet sonucu özel tertibatlı araç kullanamaz oldu.(asıl ehliyetim de otomatik araç kullanır yazıyor), DR. La sonra gittim konuştum.Bu kararın yetkisi kendisi ile birlikte heyete ait olduğunu, biz böyle düşündük dedi, mezuatın bu yetkiyi DR. lara bıraktığını söyledi. Bence siz bir elinizle direksiyonu tutmakta zorlanırsınız dedi. Ayak fonksiyon problemi olanlara nasıl veriyorsunuz dedim. onlara mevzuat gereği vermemiz gerekiyor, o konuda insiyatifimiz yoktur, dedi. Sonra ben oturan boğa mevzuatı paylaşmış orada okudum ki, üst exeme de noksanlığı olan (tek taraflı doğuştan veya sonradan kolun ampute olması yani benim durumum ) DR. Bu raporu verir. Üst extremin tek taraflı eksik olduğunda (anladıgım kol tek taraflı omuzdan eksik) doktorun vereceği karar doğrultusunda verebilir şeklindedir.
Anlamadığım ben mi mevzuatı yanlış anlıyorum, yoksa heyete girebilecek donanımdaki bir doktorun mevzuatı bilmemesi mi cözemedim doğrusu, yani ben myo el protezi kullanıyorum ki, araç kullanırken zaten protezim le kullanıyorum. Eski nesil dr lar belki teknolojiyi takip edemiyorlar ama benim doktorum da genç bir doktordu.

Ankara Ulucanlar Hastanesinden teşhis;sol kol dirsek altı amp, karar:özel tertibatlı araç kullanabilir sonuçlu rapor alan var mı ?

saygılarımla.

Mustafa abi aynı durum benim de başıma geldi. Yukarıda raporun resmini paylaşmıştım. Ankara Eğitim ve Araştırma (ulucanlar), Numune ve Atatürk Hastanesi bu şekilde rapor vermiyormuş. Evime yakın diye gittiğim hastane nedeniyle 2-3 aydır psikolojim bozuldu. Abi mevzuatta karar doktorun insafına bırakılıyor. Yeni nesil doktorlar da araştırma yapmadıkları için piyasadaki özel tertibatlardan, araçların durumundan habersiz. Benim sol el parmaklarım yok, avuçiçi kısmı var. Sol elimle hidrolik direksiyonu çok rahat çeviriyorum, manuel araç kullanıyorum, sinyal, ayna, far kısımlarını kullanabiliyorum ancak gel gör ki Ankara hastanesindeki doktor rapor vermedi. O zaman bu kadar rapor olduğunu bilmiyordum abi. Bu sayfada bir çok rapor örneği mevcut, özel tertibat resmi mevcut. Sanırım kurula girince bu tertibatları doktorun gözüne sokmamız lazım.

Üst Alt