35 yıllık şoförüm Sol kol dirsekaltı Amp. Araç ith. için rapora başvurdum. vermedilr
Arkadaşlar 98 yılında dışkapı ssk hastanesinden yurt dışından araç ithal etmek için gereken özel tertibatlı araç kullanabilir raporu almıştım. ve onunla her 10 yılda bir aracımı yurt dışından alıyordum. şimdi gümrük yeni format lı rapor istiyor.bu sebeple ANKARA HASTANESİ ULUCANLARA başvurdum. Heyet sonucu özel tertibatlı araç kullanamaz oldu.(asıl ehliyetim de otomatik araç kullanır yazıyor), DR. La sonra gittim konuştum.Bu kararın yetkisi kendisi ile birlikte heyete ait olduğunu, biz böyle düşündük dedi, mezuatın bu yetkiyi DR. lara bıraktığını söyledi. Bence siz bir elinizle direksiyonu tutmakta zorlanırsınız dedi. Ayak fonksiyon problemi olanlara nasıl veriyorsunuz dedim. onlara mevzuat gereği vermemiz gerekiyor, o konuda insiyatifimiz yoktur, dedi. Sonra ben oturan boğa mevzuatı paylaşmış orada okudum ki, üst exeme de noksanlığı olan (tek taraflı doğuştan veya sonradan kolun ampute olması yani benim durumum ) DR. Bu raporu verir. Üst extremin tek taraflı eksik olduğunda (anladıgım kol tek taraflı omuzdan eksik) doktorun vereceği karar doğrultusunda verebilir şeklindedir.
Anlamadığım ben mi mevzuatı yanlış anlıyorum, yoksa heyete girebilecek donanımdaki bir doktorun mevzuatı bilmemesi mi cözemedim doğrusu, yani ben myo el protezi kullanıyorum ki, araç kullanırken zaten protezim le kullanıyorum. Eski nesil dr lar belki teknolojiyi takip edemiyorlar ama benim doktorum da genç bir doktordu.
Ankara Ulucanlar Hastanesinden teşhis;sol kol dirsek altı amp, karar:özel tertibatlı araç kullanabilir sonuçlu rapor alan var mı ?
saygılarımla.