Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koldan-Elden (üst ekstremiteden) sakatlığı bulunup sürücü belgesi ve araç için rapor?

Elin Avrupalısı tek parmakla joistik kumandayla gaz fren direksiyon görevini hallediyor yetmiyor kendi kendine giden araç çalışmaları yapıyor biz daha ehliyet alamıyoruz yok böyle bişey herşey doktorun cümlesine bakıyor alır alamaz bitti teknolojiden haberi olan doktor olursa ne ala ama arabayı şahin dogan sanan doktorsa bittin istersen tır kullanacak durumda ol vermiyor umudum 2020 kendi kendine giden otomobilin piyasaya çıkması hoş bizimkiler o aracı sürmek içinde ehliyet ister vermezler ama umut işte:D

bu en kötü sistemleri daha tek parmakla kulananları var :D

mrb arakadşlarr benim de sol el parmakları amppude sadece sol el baş parmağım kullana bliyom . sag elde ise yanıktan dolayı bozukluklar var .ama tüm parmaklarımı kullana biyorrum . h .sınıfı ehliyet için gittiğimmde bana ehliyet raporu vermediler . böyle bi durumda h sınıfı ehliyeti olan arkadaş varsa İLETİŞİME GEÇERLERSE SEVİNİRİM

Sol el dirsek altı ampute 1997 de h sınıfı ehliyet aldım. 2 defa yurt dışından araç getirttim. Rapor otomatik vites özel tertibatlı araç kullanır. Türkiyeden ötv sız araç alamıyorum...

sol kol sinir zedelenmesi % 45 raporum var fakat konya numune sürücü olamaz raporu verdi malesef. şimdi sigorta hastanesine gideceğim fakat elimde üç dört adet örnek rapor olur ise doktora gösterip bi savunma yapacağım.Bu arada rapor almış arkadaşlarda köşelerine geçip biz zaten aldık gerisi ne yaparsa yapsın der ise biz ne yapalım.Daha kendi aramızda bile örgütlenemiyoruz ki.Doğru düzgün bir federasyonumuz bile yok

ben sağ koldan rapor için az uğraşmadım.aynı engeli taşıyıp doktorun fikrine göre raporun verilip verilmemesi eşitlik ilkesine de bir kere aykırı...

Merhabalar,
Ben ve eşim de bugün bu mağduriyete maruz kaldık.
Hatta bizimkisi daha acı bir tecrübe oldu.
Benim rahatsızlığım sol kol dirsek altında sinir kaybı ve gelişim geriliği (rapor oranı%54), eşimin rahatsızlığı sağ el 4 parmak ampute (rapor oranı %45)
İlk H sınıfı ehliyet başvurusunu yaptığımız hastaneden aldığımız rapor il sertifikalarımızı aldık.Ehliyeti bastırmak için emniyet müdürlüğüne gittiğimizde raporda ilgili trafik maddesine atıfta bulunmadığını ve yeni rapor gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Bakırköy Sadi Konuk'a başvurduk. Verdikleri raporda "Sürücü belgesi alamaz" yazıyor.
Şimdi maalesef itirazda bulunacağız.Maalesef diyorum çünkü sizin de bildiğiniz gibi bu ülkede engellinin rapor alması işkence ve bu işkenceye tekrar maruz kalacağız.Tabi sonuçta muallak.
Ben bu ve benzeri yaşadığım tüm sıkıntıları AİHM'ye kadar taşımaya niyetlendim.Bunun için mümkün olduğu kadar çok dayanağa ihtiyacım olacak.Sizlerin de değerli desteklerinizi rica ederim.
Teşekkürler

kenanaykan

Merhabalar,

Sizinle rahatsızlığımız hemen hemen aynı ve maalesef dün Bakırköy Sadi Konuk "sürücü belgesi alamaz" diye rapor verdi.
Şimdi il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunacağım ve tabi sonrasına hakem hastane ve işkence gibi geçen bir süreç. Hakem kurul heyetinde emsal gösterebilmek için rapor ve ehliyet fotoğraflarınızı paylaşmanız mümkün müdür (ehliyet örneğinizi istememin sebebi rapor olsa bile emniyetin problem çıkarabilmesi durumundan, daha önce başıma geldi maalesef)?

Bir de şu sıralarda "sürücü belgesi alamaz" raporu veren hastaneye dava açmak için avukat arıyorum. Sakıncası yoksa dava süreci başladığında da belgelerinizi emsal olarak kullanabilir miyim?

Teşekkürler

KKELEBEKK

Merhabalar,

Eşimin de sağ 4 el parmağı ampute, sağ el baş parmak az gelişmiş ve maalesef dün Bakırköy Sadi Konuk "sürücü belgesi alamaz" diye rapor verdi.
Şimdi il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunacağız ve tabi sonrasına hakem hastane ve işkence gibi geçen bir süreç. Raporunu paylaştığınız kişi tanıdığınız/yakınınız mı bilemiyorum ama mümkünse ehliyet fotosunu da paylaşabilir misiniz (ehliyet örneğinizi istememin sebebi rapor olsa bile emniyetin problem çıkarabilmesi durumundan, daha önce başıma geldi maalesef)?Hakem kurul heyetinde emsal gösterebilmek için bu belgeleri kullanmak isteriz.

Bir de şu sıralarda "sürücü belgesi alamaz" raporu veren hastaneye dava açmak için avukat arıyorum. Sakıncası yoksa dava süreci başladığında da bu belgeleri emsal olarak kullanabilir miyiz?

Teşekkürler

saglik raporu kanununda ehliyet oluru ortopedi uzmani kanaatine birakilmis. Olmaz derse olmuyor. Sikayette edilsede bir ceza yada yaptirim uygulanmaz. Uygun gormedim der olur biter, malesef ispat etmek zorunda degil. sol kol amputeyim. 2004 yilindan beri h sinfi ehliyetim ve aracim var. degisen yeni yonetmelikle birlikte aracimi sattim yurt icinden ötvsiz arac almak istiyorum. yeni rapor icin ugrasiyorum fakat haseki agustosa gun veriyor, bakirkoy sadi konuktan online randevu alamiyorum. 3 saniyede kapaniyor tum randevular. bakirkoy icin isin teknigini bilen biri varsa bana ulasirsa sevinirim. burda yazilanlari okuyunca korkmuyor degilim. ya rapor vermezlerse? 120.000 km yol yaptim tek bir kazam yok cok sukur. Kaderimiz ortopedi uzmaninin iki dudagi arasinda. Bir yerlerden randevu alirsam raporumu burada paylasicam. Bize eziyet cektirenleride allaha havale etmekten baska bir cozum yok malesef... herkese sabir diliyorum...

benimde sol üst ekstremite de engelim mevcut. 2001 yılında B sınıfı ehliyet aldım, 2009 yılında A2 ehliyet için sürücü sertifikamı aldım lakin eminiyete ehliyetimi bastırmak için gittiğimde sorun çıkardılar engelli olduğumu ve motor kullanamayacağımı söylediler. her ne kadar dosyamda kullanamıyacağıma dair sağlık raporum var dediysemde, sertifika için direksiyon sınavında yine seninde memuru olduğun devletin gözlemci memuru görev yapıyor dediysemde nuh diyip peygamber demediler. maalesef biz bir kanunlar ülkesi değil, o an ki ruh hali ile yorumlayanlar hatta iş güzarlar ülkesiyiz. şeytan diyor ki halihazırda ortalık karışıkken sorun çıkaran memuru paralele cemaate atıfta bulunarak " ya herro ya merro " diyerek başını ağrıt, nede olsa biz istediğimiz yere şikayet edelim dava edelim hiç birşey değişmeyecek. Ama bakalım artık önümüzdeki haftadan sonra yeni girecek ötv uygulamasına atıfta bulunarak doktorlarda bir yumşama bir mantıklılaşma olacak mı. hepimiz için hatırlısı olsun. unutmayalım " bir umuttur yaşamak " umutlarımızı yitirmeyelim mücadeleye devam.

Güncel deneyimler paylaşılırsa çok faydalı olur arkadaşlar...

Mrhb benin sol kolum dirsek üstünden yok.bugün h sınıfı ehliyet almak için başvurdum. Ortopedi doktorunun alabilirsin ifadesiyle başladım fakat heyet için imzaları gezdirirken fizik doktorunun kesinlikle alamazsın söylemleriyle karşılaştım.
Emsalleri olduğunu sol kolu olmayıp ehliyet alanların olduğunu söylediğimde de kaçak kullanıyorlardır dedi. ortepedi druna olayı anlattım örnek yazılar ve raporlarla gel yarın heyete dedi. itirazlara karşı elin güçlü olsun dedi.

sitede rapor göremiyorum gördüğümü açamıyorum.ufak bir bebeğim olduğundan çok fazla araştırmada yapamıyorum müsaade etmiyor.yarına kadar bana doküman konusunda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.şimdiden herkese çok tşk ederim.

Merhaba, emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. ANKARA NUMUNE hastanesinden sürücü olamaz raporu verdiler, sağ kol poliosekeli yalnız H sınıfı ehliyetimi 2006 yılında zaten aldım, rapor için başvuru yaptığımda bu ehliyetin fotokopisinide dilekçeme ekledim. Buna ramen sürücü olamaz raporu verdiler, küçük bir araştırmadan sonra site'de bu başlığı buldum birtakım rapor örneklerini aldım umarım bana verilen rapora itirazımda yada yeni rapor başvurumda bu emsallerin bana faydası olur. Sürücü olur özel tertibatlı araç kullanır raporumu alır almaz burdan paylaşacağım bu örnekler çoğalmalı'ki bizden sonraki arkadaşların önünü açabilelim. Buradan yarımda bulundan tüm dostlara ve değerli site yönetimine teşekkürler, sağolun.

benim sağ kol dirsekten itibaren küçük ve kullanılamıyor neredeyse.
araç kullanıyorum. H sınıfı ehliyetimde var.

raporu özel tertibatlı araç kullanabilir olarak aldım. otomatik vites kullanıyorum.

Arkadaşlar, burada olumlu şekilde işlem yapan arkadaşlar özel bilgilerini saklayarak raporlarını paylaşmazsa, bir çok insan mağdur olmaya devam edecek. Lütfen ama lütfen raporlarınızı burada paylaşın ve deneyimlerinizi aktarın.

okatip1 Değerli arkakaşım kazasız sağlıklı günlerde kullanmanı dilerim. Raporunu paylaşmanın hukuki anlamda sana hiç bir sorun yaratmayacağını bilmelisin. Paylaşımın, seninle benzer rahatsızlığa sahip birçok arkadaşımızın elini güçlendirir. Unutmayalım'ki 5 yıl sonra araç değiştirmek için yeniden rapor almamız gerekiyor, kendi ( eski tarihli ) raporunuz dışında emsal raporlara ihtiyacınız olacak. Bunu yapın mutlaka paylaşın veya site yönetimine göndermeniz durumunda onlar gerekli yerde bu paylaşımı yaparlar.

sağ elimi neredeyse kullanamıyorum sağ ayakta ise düşük ayak bileği var, heyette tek elle araba sürebileceğimi iddia ettim ama yine ikna edemedim. yarın şişli etfalde bu kez şefler kuruluna gireceğim.bu benim 2. itirazım. bana sağ el hiç kullanamayan veya ampute olup h sınıfı ehliyet alan rapor örnekleri gerekiyor. yardımcı olabilirmisiniz lütfen.

emsal belgelerle gittim kurulda anlattım ama bana da vermemişler maalesef rapor(sol kol dirsek üstü amptasyon)haftaya çarşamba teslim edecekler raporumu tekrar gidip görüşmem birsey değiştirmez heralde??

Su an hastanedeyim kurulu bekliyorum bikac rapor ve ozel donanimli arac goruntusu aldım. Sag el ve ayakta problemim var. Normal kurul gecen hafta olumsuz karar verdi. Itiraz edince sefler kuruluna sevkettiler. Bunlar da kwndi kurullarinin verdigi karara uyacaklar muhtemelen. Bu ikinci itirazım olacak. Yine olmazsa 3. Itirazimi yapacam ki bu son itiraz hakkim olacak sora da yasal yollarla hakkimi aramaya çalışacağım.

Doğru benimde edindiğim bilgiler bu yönde eğer üçüncü raporu'da olumsuz verirlerse bunun kesin kanaat olduğunu ve hukuk yolunun kapalı olduğunu söylüyorlar.Gerçek bu değil idari mahkemeye başvuracaksın buradan'da olumsuz sonuç çıkması durumunda danıştaya itiraz edeceksin, aynı senaryoyu yaşaman durumunda anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkın doğacak. İç hukuk yolun tüketilmesi anayasa mahkemesi kararında gelmiş olacaksın, ardından avrupa insan hakları mahkemesin'de dava açma hakkın bulunuyor. Tüm bunlar için gerekli enerjin ve birazda maddi imkanın var ise olumlu bir kanaat çıkması kuvvetle muhtemel. Geçen bir başlıkta okudum bir arkadaş AVUSTRALYA'dan TÜRKİYE'ye kesin dönüş yapmayı düşünüyormuş, hangi şehre yerleşsem diye soruyor. :D

Bir süredir siteye giriş yapamıyordum, sağ elim poliosekeli ( çocuk felci ) sağ kolumu tam olarak kullanamıyorum. ANKARA NUMUNE hastanesine H sınıfı ehliyetimin fotokopisini çekerek evraklarıma ekledim. Ehliyetimi 2005 yılında almışım zaten buna ramen bana sürücü olamaz belgesi verdiler. Raporuma itiraz etmeyi düşünürken bu sitede konuya ilişkin benimle benzer durumda olan arkadaşlarımın rapor örneklerini buldum. Tüm rapor örnekleri ile bir dosya oluşturdum içine mevcut ehliyetimin'de bir fotokopisini koyarak farklı bir hastaneden başvurumu yaptım raporum olumlu H sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı araç kullanır yazıyor. Raporumu tarayıp buradan paylaşacam, başta BÜLEN abi olmak üzre emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Savaş kardeşim bende sol kol engelliyim ve 2 yıldır ombudsmanlık GİD belki 10 dilekçe yazdım neticede bize sağlanmayan otomatik vites ÖTV hakkını şükür kazandık,yani savaşı bırakmıyacaz hak verilmiyo alınıyo sahidende.
Ancak sen 5 yıl sonra araç değiştirirken yeniden heyet raporu diyorsun ama zaten raporlarımızda sakatlık durumunda ''SÜREKLİ'' yazıyor birdaha heyete girmeye lüzüm yok benim bildiğim kadarıyla sen nerden duydun birdaha heyete girileceğini sürekli yazıyo ya zaten sakatığımız.
Bende şu an araçalma aşamasındayım bakalım ne olacak parasını ödedim aracı bekliyorum RENAUL CAPTUR OTOMATİK 1.5 DİZEL hayırlısı ile işlemlerde bi kıllık çıkarmazlar .
Sizlerle paylaşırım durumu.
Allah'a emanet olun ,dikkat edin sakatlanmayın :)))

Doğru ve olması gereken'de raporu tek sefer almış olmamız yeterli olmalı. Fakat MALİYE son altı ay içinde alınmış rapor aslını istiyor, yani savaş bitmiyor her kapıda ayrı bir mücadele vermemiz lazım.

Kardeşim S.a
Benim raporum MAYIS 2013 uludağ ünv.tıp fakultesinden alınmış bir rapor ve ben salı aracımı sıfır teslim alıyorum kısmetse nasıl 6 aylık rapor isteniyo anlammadım.
Hayırlı günler kardeşim.

sol kol dirsek altı ampute, %56 raporum var. devlet hastanesinden 2010 da aldığım raporda gerçek engelli olan heyet, Hsınıfı ehliyet alamaz raporu verdi. aynı hafta içinde özel hastaneden aldığım raporumla 5 senedir H sınıfı ehliyete sahibim.

sol kol h sinifi icin fizik tedavi ve noroloji doktoru alir ortopedi alamaz yazdi heyet gunu tum doktorlarin gorusunemi bakilir ortopedi alamaz dedi diye vermezlermi?

Ankara'da yaşayan ve gerek H sınıfı ehliyet almak için gerekse ÖTV indirimli araç almak için rapor almak isteyenlere bir tavsiyem var.
Sakın ama sakın NUMUNE HASTANESİ'NE gitmeyin.Şimdi bunun nedenini soran, yok arkadaş ben oradan aldım hiç sorun çıkarmadılar diyenlerde olabilir ama ben üstüme düşeni yapmak istedim. Hele Üst ekstremiteden rahatsızlığı olanlar yanından bile geçmesin .

Üst Alt