Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik majör depresyon, yaygın anksiyete bozukluğu ve okb nedeniyle malulen emeklilik

İnşallah sonuç olumlu olacaktır...

1- Epikrizi ve seni görünce anımsayacaktır doktor

2- Eğer tansiyona dair oran yazılacaksaü dahiliye doktou da tetkik isteyebilir. Doktorun tutumuna bağlı.

3- Sakatlık oranı cetveli herkes bağlar aslında. Ama Ankara çoğu zaman bir ucundan arıza çıkartıyor. Bekleyip göreceğiz. Şimdiden can sıkmaya değmez.

4- Rapor sürekli olursa çok çok iyi olur tabii ki. Ama genellikle psikiyatrik değerlendirme içeren raporlarda 1-2 yıl süre koyulur.

5- Aslında psikiytrik tm bulguların rapora yazılması çok çok daha iyi tabii. Bence doktorla karşılaştığınızda lisanı münasiple bu durumu ifade edin. "Ankara'dan oranın dönmemesi için olabildiğince yüksek oran almak istiyorum" deyin...

Sayın Oturanboğa,

Allah hepinizden kat kat razı olsun inşallah, sizlerin sayesinde emekli olacağım inşallah. Ben bu siteye rastlamasaydım, bunlardan hiç haberim olmayacak ve sizin gibi değerli insanların görüş ve yorumlarıyla bunları başaramayacaktım. Allah bu siteyi kuran, yardımcı olanlardan gerçekten razı olsun.

Dün hastanede idim. İlk önce dahliye ye gittim. Hipertansiyondan 10% verdi. Sonra psikiyatriye gittim ( Önceki doktorumun epikirizi ile ) Epikirizi 3-4 defa okudu. Benide hatırladı. Heyete sokacaktınız dedim. Yenileyici depresyondan 40% ve obsesif bozukluktan 30% verdi. Toplamda 80% Aynı gün heyete girdim. Raporumu bugün aldım. Ancak sonuç ömür boyu 62%... Niye bu kadar düştü anlayamadım.

1.) Rapor oranım 62% olmasına rağmen Ankaradan 40% altına düşürülme ihtimali varmı.?
2.) Raporda ömür boyu yazıyor. Sizce Ankaradan sürekli olarak onaylanma ihtimali varmı yoksa 1 yıl sürelimi döner.? ( Psikiyatri olduğu için soruyorum )
3.) 62% oranla 2. kademe sakatlıkmı almış oluyorum.?
4.) Bu belge ile başka ne tür haklardan faydalanabilirim.?

Yarın kısmetse vergi dairesi başkanlığına evrakları teslim edeceğim. Sizce Ankaradan dönmesi ne kadar sürer.? ( İl Bursa )

Birde sonuç illa işyerimemi gelecek.? Görmelerini istemiyorum. Bizzat Ankaradan geldiğinde benim alma şansım yokmu.?

Cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılar,

Raporunda psikiyatri olduğu için 3 yıldır Ankara dan 1 yıl sonra kontrol muayene koyuluyordu. Bugün rapor sonucumu öğrendim, süreklidir ibaresi koyulmuş.

Oranlar balthazard formülü ile toplandığı için, % 62 doğrudur.

Oranı Ankara'da düşmeyecekti inşallah. Kontrol şerhi koyulup koyulmayacağını da bilemeyiz. Bekleyip göreceğiz...

Evet, vergi indirimi açısından 2. derece sakatlık indirimi demek (ama malulen emeklilikte bu derece önemsizdir)

http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Ankara'dan onaylanıp gelmesi 2-6 ay arasında gerçekleşiyor

MAliye sonucu işyerine gönderir. Elden teslim etmezler.

Sayın Bülent Bey,

Dün ankarayı aradım, dün itibarı ile sonuçlanmış ve postaya verilmiş ancak sonucu göremiyoruz dediler. Israr etmeme rağmen sonucu göremiyoruz dediler ve söylemediler. En büyük korkum psikiyatri ve şahsi başvuru olduğu için beni hakem hastaneye sevk etmeleri. Sizce bu mümkünmü.? Münkünse ne sebeple hakem hastaneye sevk yaparlar.?

Yerimde duramıyorum.

Acil cevap lütfen..

Saygılar,

Doğmamış çocuğa don biçmeyelim Ahmet bey :) Hele bir sonuç elinize ulaşsın bakalım...

Ya gerçekten kafayı yiyeceğim. Ankarayı aradım.. Bir tek 0 312 415 33 17 açıyor ve bilgi veriyor diğer numaraları bence hiç aramayın ben açana rastlamadım. Çıkan bayan 2 sinde sonuçlandı postaya verildi dedi. Sonuç için 0 312 415 32 18 numarayı arayın dedi. Defalarca aradım çıkan bayan bana her seferinde fişe işlenmemiş 10 gün sonra arayın dedi. Bursa vergi dairesi başkanlığını arıyorum daha ulaşmadı posta diyor. Ben sonucumu nerden öğreneceğim Allah aşkına.? En büyük korkum 62% olan raporumun düşürülmesi ve 40% ın altına düşmem veya hakem hastaneye sevkimin istenmesi. Sizce böyle bir ihtimal varmı.? Her gece rüyama giriyor yok hakem hastane istenmiş yok onaylanmış,.... Lütfen bana bir yol gösterin... Psikiyatri olması hakem hastaneye sevkimin riskini yükseltirmi.? Yoksa onaylanmışmıdır.?

Şükürler olsun rabbime... Bugün 0 312 415 32 18 nolu numarayı aradım sonucu öğrenmek için. Bana defalarca aramama rağmen sonucu ısrarla söylemeyen bayan çıktı yine.. Ne arıyorsunuz sürekli ben sizi tanıdım artık, aramayın bir daha dedi. Yalvarırım sonucu söyleyin dedim tek isteğim bu... Söyleyemem dedi hem siz sonucu öğrenseniz ne olacak dedi bende safça onaylandıysa çok sevineceğim, Allah rızası için söyleyin dedim. İsmimi soyadımı istedi verdim telefonda.. Bana 62% aynen onaylanmış dedi. Dünyalar benim oldu.. Teşekkür edip telefonu kapattım. Ama psikiyatri olduğu için ne kadar süreyle onandığını sormayı unuttum. Raporum ÖMÜR BOYU sizce ankaradan da sürekli onaylanma ihtimali varmı.? ( Psikiyatri olduğu için soruyorum ). Ocağın 2 sinde postaya verilmesine rağmen halen bursa vergi dairesi başkanlığına ulaşmamış. Ama aynen onaylandığına o kadar sevindimki anlatamam. Rabbim bekleyenlerin başına nasip etsin inşallah... Yorumlarınızı bekliyorum...

Benim rapor sürekli olarak onaylanmış, oranda düşme olmamış. Sizinde sorun olacağını sanmıyorum.

Ama sizin raporunuz üçüncüde sürekliye çevrildi benim ise ilk raporumun onanması 62% olarak benim sorum ise 62% sürekli verilen ve ankaradan onaylanan raporumun süreklimi yoksa 1 yıl sürelimi onaylandığı.! Sizce ilk seferinde ankaradan sürekli onanması mümkünmü.? Yoksa 1 yıllıkmı verilir.?

Hadi hayırlı olsun Ahmet bey! Çoğu gitti azı kaldı. Bundan sonra da süre kısıtlaması olmadan onanır inşallah. Sonra verin elinizi emeklilik... :)

Sayın Bülent Bey,

Nihayet raporum bursa vergi dairesi başkanlığına ulaşmış ama 1 yıl süreli. Şimdi inegöl vergi dairesine gönderilecek onlarda işyerine tebliğ edecekler. Buda yaklaşık 15 gün bir süreç.

Benim sorularım ;

1.) Raporum 2013 aralık ayında sonuçlandı şimdi yenilemesi 2014 aralıktan en az 2 ay önce yapılacak dimi.? ( Aslında emeklilik maaşından hak kaybı oluyor, aralıkta sonuçlanıyor şubat başı emeklilik için başvuracağım böylelikle 2 ay emekli maaşı alamayacağım )

2.) Rapor işyerime gelmeden bursa vergi dairesinde fotokopilerini alıp emekliliğe başvurabilirmiyim yoksa illa işyerime tebliğini beklemek zorundamıyım.?

3.) Önyazı ve rapor fotokopilerini işyerinden alıp hangi evraklarla başvurumu yapmam gerekiyor.?

4.) SGK başvurudan sonra bana bir yazı verecekmiş işten emeklilik üzerine çıkışımı isteyeceğime dair ben bu belgeyi işyerime vereceğim çıkışım yapılacak ama ertesi gün yine beni SGK lı yapabilirlermi.? ( İşyeri )

5.) Çıkışım yapıldıktan sonra SGK ya işyerinden bir yazı götürmem gerekiyormu.?

6.) Emekli maaşı başvurudan sonra yaklaşık ne zamanda bağlanır.?

7.) Ben maaşın bankadan yatmasını istiyorum. Bunu kime söylemem gerekiyor başvuru sırasında.?

Değerli cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılar,

Engelli emekliliği başvurusu

Engelli emeliliği için başvuracağım ancak çalışıyorum. İşten çıkış bildirgesini SGK ya diğer evraklarla sunduktan ne kadar sonra çıktığım iş yeri beni tekrar sigortalı olarak gösterebilir.? Örneğin çıkıştan sonra ertesi gün aynı işyerinde tekrar SGK lı gösterilip çalışmaya başlayabilirmiyim.? Bu durum emeklilik işlemlerini etkilermi.? İşyeri sigortasız 1 gün bile çalıştırmıyor yoksa işimi kaybedeceğim.

Acil yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılar,

1 gün sonra

merhaba arkadaşım öncelikle İstanbul'da isen unkapanına giderek vergi indirim yazının fotokopisi ile emekli olur yazısı alıyorsun sonrasında bu kağıdı işyerine göstererek çıkışını alıyorsun. çıkışını aldığın kağıtla emekliliğe başvuruyorsun. Ve çıkışını aldığın günden 1 gün sonra eşyerine tekrar giriş yaptırabiliyorsun. burada dikkat etmen gereken önemli detay ise tekrar iş yerine giriş yapılırken normal emekli olmuşsun gibi sadece SGDP girişi ile sigortalı oluyorsun bu çok önemli hayırlı olsun

rapor oranları heyete girdinmi düsüyor kardes onna göre ben emekli olamadım düsürdüler

Emekli olabilmek için ssk dan çıkışınızın alınması şart emekli olduktan sonra iş yeriniz emekli olarak tekrar işe giriş bildirgesi verecek emeklilik müracaatı yapıp ertesi gün ssk lı işe giriş yapar iseniz emeklilik talebiniz iptal olur. İlk önce emekli olacaksınız emekliliğiniz kesinleşecek sonra iş yeriniz giriş yapacak. Tekrar işe giriş esnasında emekli (SGDP) l,i olarak girilecek.

Sayın Officer,

İlginiz için çok teşekkür ederim. Ben alo 170 e sordum. Bana sadece esnaf olursanız SGDP i ödersiniz dedi, normal SGK lı çalışırsanız SGDP kesilmez dediler.

Sizce doğrumu.?

Saygılar,..

Bir şey daha sormak istiyorum Sayın Officer,

Peki bu süreçte işyeri beni nasıl sigortasız çalıştıracak.? Buna yanaşmazlar. Ne yapabilirim.?

Saygılar,

1 yıllık vergi indirim süresi dolan emekli ne yapacak?

Ben anlamadım. Benimde raporum sürekli ve 62% ancak psikiyatri olduğu için ankara 1 yıl süreli demiş. Şimdi emeklilik için başvuracağım bu durumda rapor bitiş tarihinden ne kadar önce ben nereye başvuracağım.? Maliyeyemi yoksa SGK yamı.? Birde istediğim hastaneye sevk alabilecekmiyim yoksa onlarmı tayin ediyor hastaneyi.? Tekrardan yani sıfırdanmı heyet raporu çıkartacağım.? Kafam çok karıştı.!!! :confused:

Eğer emekli olursanız rapor tarihinden 3 ay önce sgk dan sevk alarak aynı hastaneye gidebilirsiniz. Heyet raporu dediğiniz gibi sıfırdan başlayacak, ama elinizdeki raporunuzuda mutlaka götürmeniz gerekiyor sizin açınızdan.

Sayın yabangülü,

Siz rapor yeniletirken hep aynı doktorlaramı gittiniz acaba.? Eski raporu götürmenin faydası nedir.? Diyelimki farklı bir doktor denk geldi ve ben seni tanımıyorum, eski doktorun bu oranları vermiş bende tedavi görmeden ben sana aynı oranları veremem derse ne olacak.? Birde sizin kaç sene sonra raporunuz sürekliye çevrildi.?

Saygılar,

Ben raporu yenilerken hep aynı hastaneye gittim tabiki herzaman aynı doktor denk gelmiyor, bu sebeple size eski raporunuzu muhakkak götürün diyorum, birde tedavinizi kesinlikle yarıda bırakmayın doktorunuza gitmeye devam edin. Farklı doktor çıksa bile ben şu doktorun sürekli hastasıyım diyeceksiniz.
Benim doktorum sürekli rapor verdiği halde Ankara 3 rapordan sonra sürekli yazısını gönderdi.

yabangülü7234 sizin tecrübelerınizde yararlanmak istiyorunm sgk bana 2 yıl sonra ya konrol muayenesi verdi daha benim günüme var ama şimdiden merak ediyorum kredi çektim konrol tarihimi geçiyor ondan biraz teleşlandım beni merak ettiğim siz kontrole çok çağrılmışsınız sizin kontrolleriniz de maş kesilme olayı oldumu benim hastalığımdan şüphem yok ama sgkanın cevabı geç vermesinden kokuyorum benim kontrol tarihim 1 eylül ama e şifremde 1 ekım yazıyor tabıki ankarada gelen evrakda 1eylül yazıyor ona göre gitçem sevk için unkanına bir şunu merak ettim kontrol tarihinde 3 veya 4 önce ay önce gitsem sorun çıkarmı birde resim istiyorlarmı hastaneye sevk edildiğiğniz zaman hastane işiniz çok sürüyormu şimdiden size çok teşekkür ederim not ben malül emeklik için

sgk ya kontrol tarihinizden 3 ay önce başvuracaksınız, işlemler daha önce nasıl rapor çıkarttıysanız aynı şekilde işlem görüyor tabikide yeni rapor için sizden resim isteniyor. Bu arada benimde 2 kere maaşım kesildi ama rapor onay verildiği zaman toplu olarak maaşımı aldım.

eyvah kortuğum başıma gelecek herhalde çok teşekkürederim cevap için

yaban gülü 7234 kafama takıldı ben sgk için unkapanına gidiyorum Unkapanı 3 ay önce gidince niye erken geldin deyip gönderirlrmi geriye yürümede çok zorluk çekiyorum o yüzden sordum

Ben olsam emekli maaşımın kesilmesindense riski göze alıp erkenden giderdim sanırım. Eğer memur mırın-kırın ederse şefine çıkın ve durumu anlatıp kolaylık göstermesini rica edin.

İkinci dereceden vergi indirimden faydalanmama ve vergi dairesinden gelen yazıyı işyerime vermeme rağmen mali müşavir maaşımın net 1.900.-TL olması ve bürütünün 2.000.-TL yi geçmesi sebebiyle vergi indiriminden faydalanmayacağımı söyledi. AGİ alıyorum. Aynı anda ikisinden de faydalanamammı.? Niye bana böyle söyledi.? Vergi indirimi alamamam dolayısı ile aylık ne kadar kaybım var.? Ne yapabilirim.?

Birde ben yenileyici depresyon 40% + hipertansiyon 10% + Tedavi ile kısmen düzelen obsesif bozukluktan 30% alarak 2. derece emekli oldum. 1 sene sonra rapor yenileceğim. Doktor obsesyonumun geçmediğini ve tedavi ile düzelmeyen derecede obsesyondan 70% verebileceğini söyledi. 70% tedavi ile düzelmeyen obsesyondan alırsam ankara raporumu sürekli olarakmı onaylar.? Yoksa yine 1 yıl kontrol koyarmı.?

Görüşlerinizi bekliyorum.

Aynı anda hem asgari geçim indirimi hem de sakatlık indirimi uygulanıır. Ama miktar düşer ve bazen de sıfırlanaiblir. Örneği aşağıya ekliyorum:

Obsesyon için alınacak rapor "sürekli" olursa, sgk da bu karara uyup sürekli olacak şekilde onaylayacaktır.

UGNufwr.png

Sayın Bülent bey,Benim ilk raporu zaten sürekli ancak psikiyatri olduğu için ankara 1 yıl sonra kontrol koydu yani 1 yıl süreyi koyan sgk değil. Şimdi ben obsesyondan 30 kısmen düzenlenen değilde 70 tedaviyle düzelmeyen alırsam ankara raporunu süreklimi onaylar yoksa yine 1 yıl kontrol koyarım? Saygılar

Bende sgk unkapanında işlemlerimi yaptırdım. Zaten onlar diyor 3 ay önce gelin diye. İşlemler normal şartlarda 3 ay içinde oluyor ve maaşın kesilmesine fırsat kalmıyor. Benim 2 kere maaşımın kesilmesinin sebebi hastanenin vurdumduymazlığı oldu. 1.seferde hastane yanlış rapor düzenledi raporum ankaradan hatalı diye geri geldi. 2. seferde hastane raporumu kaybetti ve ben kendim bizzat giderek raporumu ortaya çıkardım ve unkapanına elden teslim ettim. Bu aksaklıklarda maaşımın kesilmesine sebep oldu, ama değim gibi paramı toptan aldım.

"tedaviyle düzelmeyen" sürekli ibareli rapor olursa Ankara da buna uyacaktır diye düşünüyorum. Ama bunu kimse bugünden bilemez...

Üst Alt