Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik majör depresyon, yaygın anksiyete bozukluğu ve okb nedeniyle malulen emeklilik

nasil yani erken emeklilikte vergi indirimi olursa sgk kontrol şerhi koyabilirmi.bir başka deyimle vergi indirimi almak demek sürekli emeklilik değilmi?

Teorik olarak sgk her istediğinde kontrol muayenesi isteyebilir.

Rapor yenileme tarihim 12.12.2014.
SGK önceden gönderdiği yazıda bu tarihten itibaren 3 ay içersinde rapor yenilememem durumunda maaşımın kesileceğini yazmış.

Yani bu maaşımın 12.12.2014 tarihinden 3 ay daha devam edeceği anlamına mı geliyor.?

İkinci sorum ben 12.12.2014 tarihinden 3 ay evvel SGK dan sevk alabilir miyim.? ( İstediğim hastaneye sevk alabilir miyim.? )
Peki 3 ay evvelsinden sevk alırsam bana hastane nasıl 12.12.2014 ten sonrasına ve önceden rapor verebilecek.? Daha doğrusu verebilir mi.? Yani ben 3 ay evvelsinden başvurdum diyelim heyet bana buna rağmen ( Rapor tarihi bitmeden ) 13.12.2014 tarihli ve önceden heyet raporu verebilir mi.? Yani 3 ay evvelsinden ama 13.12.2014 tarihli heyet raporu.!!

Acil cevaplarınızı bekliyorum.

Evet, 3 ayda kontrol süreci sonuçlanmazsa maaş kesilir (5510 sayılı yasanın 94. maddesi)

Ancak, kontrol muayenesini Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten başlayarak üç ay içinde yaptıran ve malullük veya sürekli iş göremezlik halinin devam ettiği tespit edilen sigortalının veya aylık ya da gelir bağlanmış olan malûl çocuğun kesilen aylık veya geliri, kesildiği tarihten başlanarak yeniden bağlanır.
Kontrol muayenesini Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten üç ay geçtikten sonra yaptıran ve malullük veya sürekli iş göremezlik halinin devam ettiği tespit edilen sigortalının malullük aylığı veya yeni sürekli iş göremezlik derecesine göre hesaplanacak geliri, gelir veya aylık bağlanan çalışamayacak durumda malûl çocukların ise almakta oldukları gelir veya aylık, rapor tarihinden sonraki ay başından başlanarak yeniden bağlanır.

Evet, önceden sevk alıp hastaneye giderseniz hastane rapor verecektir.

Bülent bey,Benim öğrenmek istediğim heyet bana eski raporumun tarihi dolmadan nasıl önceden rapor düzenleyeceğidir. 12.12.2014 rapor bitiş tarihim diyelim 3 ay evvelsinden başvurdum heyet bana rapor tarihim bitmeden 13.12.2014 tarihine rapor verebilecekmi. ?Saygılar

yaban gülü 7234 yardımcı olurmusunuz ben konturole temmuzun 7 side girdım Allahtan ogün işim bitti işim şimdı tedırgın oldum ağustosun 1 konturol muyenemdı acaba yetışirmi 1 ayda

1 Ayda açıkçası yetişebileceğini düşünmüyorum.
Umarım dediğimin tersi olur. Size yanılmıyorsam 3 ay önce gidin demiştim. Artık beklemekten başka çareniz yok, hayırlısı olsun.

yaban gülü 7234 cevabınız için teşekkür ederim bensize başımdan gecen olayı tam olarak anlatmadım ben 3ay dan hatta 3 önce gittim ssk ne yapacağı bellimi olur en sonunda korktuğum başıma geldı sevk almaya gittim dosyalarımın ankarada olduğunu söylediler birinci şoku orda yaşadım hazır dilekçe verdıler hemen apeseli postaya verdım ankarayı arıyorum dosyan bizde yok diyorlar unkapanına soruyorum devamlı orası yıne ankarada dosymn böyle 1 ay geçti 2ci kez unkapanına gittim sevk kağıdımı aldım artık ordaki memurlar beni tanır oldular hatta ordaki memur ankaradaki memurla tartışmışlar bende orda bedduva ettm beni süründürler benden beter olsun dedım ordaki memurda dedi olsun dedı neyseki sev olduğum hastanede işim 1 günde bitti size konturol tarıhimi yanlış yazdım sıkıntıdan eylülün 1 rınde benım merak ettiğim devlet hastanesine sevk verdıler ben ünüverste hastane sine ısrar ettim onlar vermedı birde konturol muayenesı olduğum hastane muayeneden başka rötgen emg istemedi sacede muayene istedı birde bana bakan doktor doçenttı benim hastalığımın caresı yok ve sürekli ve ilerleyen neden beni konturol muayenesi istiyorlar dedım aslında konturol muayenesı istememelerı lazım dedı ssg purodosürü dedi danıştiğim doktorların hepsi anısını söylüyor

Bende de bir sürü aksaklıklar çıkmıştı bu yüzden 2 kere maaşım kesildi, sonuç iyi olsun da gerisini düşünme Allah yardımcın olsun.

yaban gülü7234 size çok soru sordum kusrumuma bakmayın sizde bilirsiniz emeklikdeki sıkntıları bazen isyan etmek geliyor sgknın bu uygulamasına benim merak ettiğim ben daha önce şimdi gittiğim hastaneden malül emeklğiye baş vurmuştum daha sonra beni ankara ünüverste hastanesine gönderdıler ondan sonra malül emekli olmuştum şimdi tekrar konrol muayenesine ilk gittğim hastane gittim şimdı benı ünürshasnesine yıne gönderirlermi bunu çok merak ettim

Merhaba arkadaşlar. Hepinize bu zorlu yolda kolaylıklar diliyorum. Bende aynı şeyleri yaşıyorum. Ben değilim de aynı evde yaşadığım amca oğlum var.
1- yaklaşık 20 yıldır obsesif kompulsif bozukluk, bipolar duygudurum bozukluğu hastalıklarından tedavi görüyor
2- ilk işe başlama tarihi 1986
3- 2300 gün primi var
4- rahatsızlığının başlangıcı işe giriş tarihinden sonra
tedavi gördüğü Bakırköy RSH hastanesinden yaklaşık 7 ay önce %70 tedavi ile düzelmeyen raporu aldık. SGK Küçükçekmeceye müracaat ettik.
SGK Bölge sağlık kurulundan 3 ay önce ÇAPA'ya ikinci rapor için sevk ettiler.
Sevkte en hafif işlerde dahi çalışıp çalışamayacağının belirtilmesi istenmişti.
Mayıs ayında ÇAPA da kurula girdik. Sonucu sorduğumda En Hafif İşlerde dahi çalışamaz raporu vermişler ve SGK ya göndermişler.
Sgk evrak takipten baktığımda;
1 24.06.2014 İSTANBUL SGİM KÜÇÜKÇEKMECE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-3 (MALÜLÜK - İŞ KAZASI GELİRİ) ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 24.06.2014 İSTANBUL SGİM KÜÇÜKÇEKMECE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-3 (MALÜLÜK - İŞ KAZASI GELİRİ) ZİMMETTEN ÇIKARILDI
3 27.06.2014 İSTANBUL SGİM KÜÇÜKÇEKMECE SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 SERVİSİ(GELEN-GİDEN EVRAK) ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 27.06.2014 İSTANBUL SGİM KÜÇÜKÇEKMECE SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 SERVİSİ(GELEN-GİDEN EVRAK) ZİMMETTEN ÇIKARILDI
5 30.06.2014 İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
6 30.06.2014 İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI
7 14.07.2014 İSTANBUL SGİM KÜÇÜKÇEKMECE SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 SERVİSİ(GELEN-GİDEN EVRAK) ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
8 14.07.2014 İSTANBUL SGİM KÜÇÜKÇEKMECE SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 SERVİSİ(GELEN-GİDEN EVRAK) ZİMMETTEN ÇIKARILDI
9 16.07.2014 İSTANBUL SGİM KÜÇÜKÇEKMECE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-3 (MALÜLÜK - İŞ KAZASI GELİRİ) ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
10 16.07.2014 İSTANBUL SGİM KÜÇÜKÇEKMECE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-3 (MALÜLÜK - İŞ KAZASI GELİRİ) ZİMMETTEN ÇIKARILDI
ibareleri mevcut.
Sizlerden ricam sonuç ne olur bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyiz. Teşekkürler

EVRAK NO : EVRAK TARİHİ : 21.07.2014
EK SAYISI : 0 GİZLİ : Hayır
GELİŞ ŞEKLİ : TAAHHÜTSÜZ POSTA GELİŞ NUMARASI :
KONUSU : DİĞER
Sıra No Tarih Birim İşlem
1 22.07.2014 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 23.07.2014 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI
3 24.07.2014 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ(GELEN EVRAK) SERVİSİ-1 TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
4 24.07.2014 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ(GELEN EVRAK) SERVİSİ-1 ZİMMETTEN ÇIKARILDI

yaban gülü 7234 benimm evrak sonucunda hastane ismi yazmıyor öncekı emekli işlemlerinde yazıyordu bırde evraklarımı Unkapanı ankaraya sihhiye göndermiş sizinde evrak takıbı aynıydımı emklilik işlerimdeki evrak taibi farklı

Kerim merhaba, açıkca sı benim evrakta ankara sıhhıye filan yazmıyordu. Görünüşe göre de senin evrak unkapanına gitmiş hadi hayırlısı diyelim artık. Sonucunu öğrenebildin mi?

Geçende bursa sgk ya gittim. 12.12.2014 tarihinde kontrol muaynem var. 3 ay evvel sevk edebilirmisiniz dedim. ( Servis şefi ile görüştüm ) kesinlikle olmaz kanun var en erken 45 gün öncesinden sevk edebiliriz dedi. Böyle bir kanun varmı.? Forumda 3 ay evvelsinden sevk alanlar var. ( İşin ilginci alo 170 şi aradığımda da 45 gün dediler ), Allahtan istediğiniz hastaneye sevk veririz dediler. İnşallah sözlerini tutarlar. 45 gün diyen bir kanun varmı.? Ya istediğim hastaneye sevk etmezlerse ne yapmam gerekir.?

Yablış söylemişler! Konuyla ilgili genelgede "EN AZ 45 gün der". Yani, 3 ay önceden başvurmaya mani hiç bir düzenleme bulunmamaktadır.

"Ancak, Kurumun yazılı çağrısı üzerine kontrol muayenesi tarihinden önce en az 45 gün içinde sevk için başvuruda bulunmak kaydıyla gelir ve aylıkların kontrol muayene tarihine göre durdurulması dört aya kadar Kurumca ertelenecektir. Bu işlemlere ilişkin örnekleri gösterir tabloya Genelge ekinde (Ek-17) yer verilmiştir. "

OMG0yVR.jpg

Genelge 2011/58

Peki Bülent Bey, ben bunları nasıl ikna edeceğim.? Bana 45 kala gel dediler. Özellikle 3 ay evvesilden gelsem olmazmı dedim kesinlikle olmaz dedi şef. Bana onlara sunmam için bir kanun maddesi yazabilirmisiniz ikna edeyim. Nuh diyor peygamber demiyor.

Yukarıda 2 satırla aktardığım 2011/58 sayılı genelgenin 5. bölümünün 6. maddesi (sayfa 130-131) çok nettir. "en az 45" demişler' yani, 3 ay önce gitmeye mani hiç bir şey olmadığı gibi, aksine, önce gitmek lazım

Bülent bey, bursa sgk şef 45 günden evvel sevk alamazsın deyince bende tekrar alo 170 arayıp başvuru açtırdım ve kanunda böyle bir düzenleme olmadığını, 3 ay evvelsinden sevk alanlar olduğunu aksi taktirde raporum yetişmeyeceğini ve maaşımın kesileceğini bu yüzden 3 ay evvelsinden sevk istediğimi belirttim. Başvuru numarası verdiler, 3 gün sonra aramamı başvuruyu bursa sgk ya göndereceklerini ve gelen cevabı bana telefonda söyleyeceklerini belirttiler. Cuma günü arayacağım. Ancak bursa sgk şef ile görüştüğümde kesinlikle olmaz demişti. Nasıl ikna edeceğim bilmiyorum. Lütfen yardım.

Evet haber geldi. Alo 170 de başvuru açtırdım ve kanunen 3 ay evvelsinden başvurmamı engelleyen bir kanun bulunmamaktadır dedim. Ancak gelen cevap 45 gün evvelsinden gelmem gerektiği şeklinde. Yani 3 ay evvelsinden gidersem sevk etmeyecekler. Bazı arkadaşlar 3-4 ay evvelsinden nasıl sevk alıyorlar anlamış değilim. Bursa SGK kesinlikle 45 gün diyor. Bu arada emekli olduğum zaman bana SGK dan gelen yazıda zamanında başvuru yaparsam rapor bitim tarihinden itibaren 3 ay maaşımın kesilmeyeceği yazıyordu. Doğrumu.?

Birde son bir sorum olacak ; Engelli raporumu yenilediğim de onay için tekrar ankara sağlık kurulunamı yoksa SGK damı onaylanacak.?

Ahmet, başvurunu benim yukarıda alıntıladığım 2011/58 sayılı genelgeyi anarak mı yaptın? Bu açık maddeye rağmen sana o yanıtı veremezler.

Bursa SGK kendi merkezinin genelgesini nasıl hiçe sayabilirmiş! Olamaz böyle bir şey. Eline genelgenin çıktısını alıp müdürüne çık. Bilgisizliklerinden dolayı mağdur ediliyorsun.

Maaşın kesilmemesi için sgk kontrol tarihini birkaç ay ileri atar. Yukarıda da aktardığım tabloyu inceleyin: http://i.imgur.com/OMG0yVR.jpg

Kontrol muayenesi onayını yine Ankara sağlık kurulu verecek.

Bülent bey, Kontrol tarihim 12.12.2014 ben bugün sgk dan hastaneye sevk yazımı aldım. Aynı gün hastaneye gittim ve doktorlar aynı oranı verdi ancak heyet tarihi kasımın 25 i. Yani heyet raporumu Kasım . 25. De onaylayacak ve sgk ya gönderecek sgk da ankaraya onaya.
Kontrol tarihinden itibaren 45 gün öncesinden sevk aldığıma göre ve yukarda açıkladıklarım ışığında kontrol tarihinden itibaren oluşturulacak yeni 4 aylık ek maaş ödemesinden faydalanabilecekmiyim? Maaşım kesilmez dimi? Lütfen yardım edin. Maaşım kesilirse maf olurum. Maaşım hangi durumlarda kesilir? Örneğin ankaradan ne kadar süre geç onaylanıp sgk ya gönderildiğinde. ?

Bülent bey sizden acil cevap bekliyorum lütfen.

İnanın bilemiyorum Ahmet. Bu konlarda SGK o kadar kafasına göre hareket ediyor ki, ne desek yanlış çıkabilir. Umalım ki maaşı kesilmeden devam etsin. Sabır.

Arkadaşlar, aldığı raporda psikiyatrik rahatsızlık bulunan raporlarınız ankara maliye tarafından kaçıncı seferde sürekli olarak onaylandı.? Lütfen tecrübelerinizi paylaşın.

Bülent bey merhaba, Kontrol raporum ankara Maliye tarafindan %62 olarak aynen onanmış ve 1 yıllık kontrol şerhi kaldırılmış. Telefonla öğrendim. Sürenin kaldırılması bir daha kontrol raporu çıkarmayacağım anlamınamı geliyor? Yani artık emekliliğim süreklimi onaylandı? Birde buna rağmen sgk kontrole gönderebilir deniliyor bu Doğrumu. ? hangi hallerde bu olabilir? Acil cevabınızı bekliyorum.Saygılar,

Üst Alt