Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurumlarda hizmetli olarak çalışanlara ne tür işler yaptırılıyor?

mesafe4272

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yardımınız gerekiyor.Özellikle Meb ve diğer kurumlarda bir önceki atamalarda Hizmetli kadrosunda atanan arkadaşlar.Nasıl bir çalışma ortamıyla karşılaştınız.Nasıl çlışıyorsunuz.Temizlik mi yaptırıyorlar daha doğrusu ne iş yapıyorsunuz.Ben memurluk istiyorum tabii ki ama olmazsa hizmetli yazmalı mıyım yazmamalımıyım bilemiyorum.Ailem hizmetliye karşı çıkıyor bazı arkadaşlar da hizmetli yaz normal memur gıbı çalısırsın dıolar sızın bılgılerınıze ıhtıyacımız var herkese tesekkurler.

Bende aynı şeyleri mera ediyorum arkadaşlar tecrübelerinizi payşlaşırsanız tercih yapacaklar için önemli bir iyilik yapmış olursunuz

hizmetli kadrosunu son tercihlere yazın.ilk tercihleriniz veri hazırlama ve memur kadroları olsun.hizmetli kadroları genelde temizlik yapar.evrak getir götür işlerine bakar.

arkadaşlar bu sızın çalışıcagınız yerde kı amırınıze bağlı bende engellıyım halksağlığına bağlı taoplum sağlığı merkeznde calısıyorm bızım hızmetlımızde engellı ama bız ona ağır işler yaptırmıyoruz dediğim gibi amırınıze ve mesai arkadaşlarınıza bağlı

şimdi işimdede evrak getir götür yapıyorum maaşım 900 tl devlete yapalım o hizmeti maaş 1600 1700 demi?Temizlik benım kafama takılan

yokmu kımse nerde bu atanan hızmetlı arkadaslar

okulda hizmetliyim sekreterlikteyim okul dışı yazı getir götür işleri,telefon faxa bakıyorum okul içinde idarecilerin talimatları ilçe mem den gelen yazıların takibi temizlik yapmıyorum.çalıştığın kurumda amirin ve arkadaşların iyi olursa fazla sorun olmaz.işsizlikten çok iyi derim.

yorumlayanlara teşekkür ederim daha fazla görüşe ihtiyaç var

teşekkürler başka çalışan arkadaşlar varmı bu gidişata göre hizmetli yazacağız.

Kesinlikle bulunduğun ildeki çalışacağın amirlerine bağlı...

Yalnız baktın ağır işler verecekler hemen hakkını savun yasal olarak seni rahatsızlığını etkileyecek ve ilerletecek işlerde çalıştıramazlar ...

hizmetli kadrosu demek temizlik yapacak anlamına gelmez hizmetli alımı demek vasıfsız eleman demektır genelde basıt işlerde çalıştırılır ama bu işe girdikten sonra kişinın verimli olacaği işlerdede çalıştırılır örneğin evrak memurluğu masa başı gibi vs;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun hizmetlilerle ilgili bölümü arkadaşlar;
VIII - YARDIMCI HİZMETLER SINIFI:
Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve hastanelerin temizliği ve basit bakımı ile ilgili hizmetleri yapmak veya kurumlarda koruma ve muhafaza hizmetleri gibi anahizmetlere yardımcı mahiyetteki görevlerde her kurumun özel bünyesine göre ve yine bu mahiyette olmak üzere ihdasına lüzum gördüğü yardımcı hizmetleri ifa ile görevli bulunanlardan 4 üncü maddenin (D) bendinde tanımlananların dışında kalanları kapsar. [SUP](5)[/SUP]
(Ek: 28/3/1988 - KHK - 318/1 md.) Bu sınıfa dahil personel tarafından yerine getirilmesi gereken hizmetlerden hizmet yerlerinin ve tedavi kurumlarının temizlenmesi,tesisatın bakım ve işletilmesi ve benzeri nitelikteki hizmetlerin üçüncü şahıslara ihale yoluyla gördürülmesi mümkündür.
(Ek fıkra:18/5/1994 - KHK - 527/1 md.; Mülga: 28/2/1995 - 4081/3 md. )

Yasal olarak engelli eğer rahatsızlığını etkileyecek veya ilerletecek işlerde çalışamaz der kanun raporunda yazan ibarede önemli bunları göz önünde bulundurmak zorunda amirler müdürler ...

Lise Hizmetli kadrosuna çalışanl tecrubelerini aktarırmısınız?hizmetli tercih adelimi

merhaba arkadaşlar tercubalerinizi aktarırmısınız engelili olarak hizmetli ne iş yapar yoğun tempolu işler yapıyormu
mesela ben ağır işler yapamam ve uzun süre ayakta kalamam puanım 82,0256 dır memurluk gelmez yardımcı hizmetli yazayımı yazmıyayımı çok kararsızım
aslında korkuyorun benim özrümü ilerletecek işte çalışmak istemiyorum bir yandanda mecburum ne yapayım

compri yardımcı hizmetler sınıfında çalışabilirsin raporunda yazan ibareler dikkate alınmalıdır zaten yasal olarak engelli olan kişilerin engellerini ilerletici artırıcı rahatsız edici pozisyonda çalıştırmak yasak... masa başı verirler bir çok engelli arkadaşa yapıldığı gibi ama genede memur kadrolarınıda yaz tercih sıralamanda memur kadrolarıda bulunsun ...

bencede memurluk olabilir yer sıkıntınız yoksa memurlukta yazmakta fayda var

bu konuyu baştan sona okudum benimde çok merak ettigim bi konu idi ,düşünüyordum engelli kişi nasıl temizlik yapabilir diye ,cevap yazan herkeze çok teşekkürler arkadaşlar ...

ben hizmetliyim bazı kurumlarda memurluk yazmaya çekiniyorum siz hizmetlilikten korkuyorsunuz meb de okulda ve tkhk unda biraz zor olabilir hizmetlilik ama ama maliye tapu diyanet gibi dairelerde hizmetlilik daha kolay olur bu kadar çekinmeyin işin içine girdiğinizde ve işe alıştığınızda o kadarda korkulacak bişey olmadığını görürsünüz işsizlik daha kötü emin olun.

82 ile 84 arası puan alanlar hep bir ikilemde çünkü memurluk ve hizmetli arasında gelip gitmeler oluyor eminim herkez aynı şeyi düşüyordurr

Lise mezunu isen zaten memur kadrosunu yazamazsın. Bende Lise muzunuyum ve 2010 atamasıyla MEB'de hizmetli kadrosunda çalışıyorum, Yürüme engelliyim. Engelim göz önünde bulundurularak bana ağır işler vermediler masa başı memurluk yapıyorum. Yaptığım işi severek ve başarıyla yapıyorum ve bu yüzden aranan kalifiye eleman oldum diye bilirim. Engelin ağır iş yapmaya müsait değilse zaten ağır iş yaptırmazlar. Ne tür iş yapacağın birazda senin bilgi ve becerine bağlı. Saygılar...

hizmetli olarak çalışıyorum

slm. ben hizmetli olarak çalışıyorum. kalorifer yakıyorum, temizlik yapıyorum, su elektrik vb arızaları yapıyorum. yanı okulda ne eksiklik varsa yapıyorum. hem devletten iş bekleyeceksiniz, hemde temizlik yapar mıyım dıyeceksınız. yakışmıyor bu bıze. maaşımızı haketmemız lazım. asgarı ucretle calısanlar 1 dakka oturamıyorlar, biz burda saatlerce boş durduğumuz oluyor..

anka67;

Doğrudur Kardeşimde. Senin Özür Durumun Bunları Yapmaya Müsaittir. Şimdi Benim Raporumda '' Ağır Efor Gerektirecek İşlerde Çalışamaz '' Diyor. Ben Birde Meslek Lisesi - Bilgisayar Bölümü Mezunuyum. Yani Bir Vasıfım Var , Yüce RABBİMin İzniyle İnşaALLAH yerleşebilirsem Beni Masa Başı Çalıştırmazlar Mı?

teşekürler daha fazla tecrubesi oln kişiler de yazın lütfen

arkadaşlar kımse yokmu hızmetlı ne ıs yapıyor kurumlarda yazarmısınız

Hizmetli ile memur arasındaki maaş farkı nedir?

lise mezunu hizmetli ile lise mezunu memur arasında başlangıç olarak 130 tl.fark var.ama 25 yıllık lise mezunu hizmetli ile 25 yıllık lise mezunu memur arasında 290 tl.fark oluyor.

Hizmetli ve memurluk

Arkadaslar Daha once hizmetli kadrosuna yerlesen arkadaslar ne is yaptiklarini yazabilirler mi acaba Kafam cok karisti

Hizmetli kadrolarını yazacaklar DİKKAT!

Arkadaşlar milli eğitimde sözleşmeli hizmetli olarak çalışmaktayım.Hizmetli dedin mi yemin edrim senin özrne mözrine bakmadan çalıştırılıyorsun.Sen topalmışsın sen bilmem şu kadar görme engelliymişsin,yok sen bronşitmişsin,kalp hastasıymısın,yo şu bu rahatsızlığın varmış valla adamı dinlemiyorlar.kardeşim sen bu hizmetliliği bile bile tercih etmişsin çalışacaksın,çalışmazsan sen bilirsin diyorlar.sabah 7,akşam 8 lere kadar sınıf süpür koridorlara paspas çek tuvaletlere su tut lavaboları sürt,duvarlar kirli sil,şura kırılmış yap,bura çıkmış tak vs. vs.ha bide öğretmenlerin hal hareketleri sana hizmetli olunca aşağılayıcı bakışlar küçük görmeler buda işin ayrı bi cakası.yani demek isterim ki milli eğitime gelecek olanlar veya hizmetliliği yazacak olanlar illa devlet işi olsunda düşüncesiyle tercih etmesinler size tavsiyen budur.hani insanın emdiği sütü burnundan getirirler.

mrb kardesimm onerileriniz için tşk yapılan bu davranıslar butun okullar için geçerlimidir ne diyorsunn okul müdürüyle alakalı bir konu mu ne diyorsunn

Tamam kardeşim hizmetli yazdında hamal değilsin eşşekde değilsin kimse bu şekilde çalıştıramaz yasa var nizam var hakkını ararsan heç bi cacık ütemezler sen hizaya getir onları yaz il ilçe milli eğitime bir dilekçe ekle raporunu raporun ibarelerine dikkat et ayrıca referandumla güvence altına alınan engelliler ile alakalı yasadan bul engellilerin çalışma şartlarını sok gözlerine ....
Bak bakalım hangi babayiğit sana o şekilde davranabiliyor ondan sonra hakkınızı aramasını bilin kardeşim hemen öyle herşeye he demekten vazgeçin yaz bimere yaz bakanlığa bir dilekçe raporunuda ekle çok çok mahkemeye kadar yolu var bu kadar basit...

Üst Alt