Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurumlarda hizmetli olarak çalışanlara ne tür işler yaptırılıyor?

2. atamalarda meb e atandım. Bizde memurluk yapan yok. Hepimizi temizlik işlerine verdiler. Öyle ağır bir işimiz yok ama hizmetli atanırsam memurluk yaparım düşüncesiyle seçim yaparsanız hata yapmış olursunuz. Temizlikte yapabilirsin memurlukta orası belli olmaz.

hizmetli çalışanlar?ve atanıp gitmeyenler?

merhaba arkadaşlar
hizmetli atanıp çalışanlar varsa lütfen ne iş yapıyorlar buraya yazar mısınız?

ben Devlet hastanesinde hizmetli kadrosundayım geçen sene kura ile atandım.
ilk başta öle temizlik işine falan vermeye kalktılar sonrasında ise raporum da bulunan bi ibare var sol elini kullanacağı işlerde çalıştırılamaz die. 657 sayılı devlet memurları kitapçığından bi kaç madde buldum ve yönetime sundum masa başı iş haricinde çalıştıramazsınız beni dedim. hasta kabule verdiler daha sonrasında 14 aydır hasta kabul memuruyum hiç bir sıkıntı yok engelli hizmetlleri kesinlikle pakiş elemanı olarak çalıştıramazlar aklınızda bulunsun...

Metin tebrik ederim gerekeni yapmışsın hakkın olanı almışsın ....

bi tek ben değil herkes yapması lazım. hizmetli kadrosu deyip geçenleri anlamıyorum sonuçta görevde yükselme var liseyi bitirdim bn şimdi vhki olacam sınav açılacak yakın zaman da net tarihi hatırlamıyorum sonrasında da 15 gün trabzon veya antalyaya seminere gidecem...

bende 2010 meb e hizmetli olarak atandım temizlik ,veya masa başı memurluk tamamen idareci ve sizin engel durumunuza bağlı bir durum ben ortopedik engelliyim tekerlekli sandalyede bir de sol el ampute şuan yaptığım iş santral,fotokopi bir okulda santral sadece okul kayıt döneminde yoğun fotokopide yazılı sınav dönemi temizlik işi olsa bile bir okulda klkıpta size bile bile çok ağır bir iş vermezler

inebolulu;

Ne zaman basladiniz ise? GYS Eylül de yapilacak dedi Bakanlik. Vhki kadrosu icin 3 yil ayni Bakanlikta calisma sarti var, o yüzden soruyorum.

2012 kasım da başladım ben. 3 yıl çok saçma genel sekreterlikle istişare yaptığım da böle bişi söylemediler hiç. he olsa bile oda sıkıntı değil 60-70 tl oynayacak çok fazla kurcalamam başvurumu yaparım beklerim

inebolulu;

Yönetmelik gelmedi mi size, ben okudum, memurluk, vhki kadrolarina ayni bakanlikta 3 yil calisma sarti yazilmisti. 60-70 tl degil en az 100 tl gibi bir rakam var hizmetli, mwmur arasinda.

İşin özü şu galiba atandığınız yerdeki yönetim insancıl ve hakkaniyetli ise şanslısınız yoksa vay halinize! Yazılanlardan ortaya çıkan sonuç bu malesef çok fazla çifte standart var sanırım kamu kurumlarında şeffaflık hiçbir zaman oldurulmayacak her zaman birilerinin krallığı olucak gibi !

Devamlı denetim şart ama denetimide denetlemek ve denetim personelini iyi seçmek daha şart!

yönetmeliğe uyan kim..?
yeri geliyo şoförlük de yapılıyor yeri geliyor ambar ayniyata koşturanlarda var...
şoför mü olacaksın istiyormusun bi olur çıkartılmaya bakar iş hizmetliymişsin falan farketmez...
vhki işi mi yapacaksın geç ayniyata yazsınlar görevlendirmeni dediğin 100 tl lik fark bi görevlendirme olurla kapanıyor...
arada ki fark 100 tl değil 72.50 ...!

mehmet önder dediklerin de kısmen haklısın.
Elbet ki yönetimin de elini vicdanına koyması gerekiyor. Ama devlet hastaneleri artık KHK geçtiğin den bu yana Başhekim , Müdür (idare ve mal.hizm. Müdürü) artık birer maşa oldular... yukarısı ne derse Emredersiniz demek zorundalar... ama yine de ne olursa olsun haklarımızı savunduktan sonra aradıktan sonra hiç birşekilde ezilme durumu olamaz... en fzla sürgün le tehdit ederler yani başka bir yere görevlendirme yazarlar oda 1-2-3 ay oda bnm işime geliyo keşke yazsalar Yolluk alacam en kötü aylık 870 tl daha.

Meb de hizmetli olarak bi okulda arada temizlik yapiyordum sigortasiz okul parami karsiliyordu vs.okulda engelli memur var personl odasi wc' lerin ve katlarin merdiven temizlik isine bakiyor velhasil illa bi temizlik isine karismak zorunda kaliyor illaki,egerki o atanan engelliye uygun masa basi is varsa verilir ama benim bulundugum ilde okullard masa basinda engelliye ne is verirler orasi mechul..sonucta 1sene deneme suresi var yonetmelikte olsa elinde tercih ederken hizmetli sinifini seciyorsun nie sectin der,idare bi yazisina bakar yeterki goze batmasin..

yanlış düşünüyorsun arkadaşım 2 sene içerisinde düzenlemeler var aile ve sosyal politikalar bakanlığı bu konunun çok üstüne gidiyor özellikle denetlemeler bunun üzerine ki hiç bir idareci başına iş almak istemiyor...! yukarıda dediğim gibi hastane de çamaşırhane ve zemin kat temizlik işini vereceklerdi kabul etmedim çıkarttım raporumu yasak haklarımı yaptıramazsınız dedim müdür de aradı genel sekreterliği hiç bir şey yapamadı yapamazda ! meb de biraz sıkıntılı bu durumlar. ama yakın bi arkadaşım nevşehir de ona yardımcı oldum elimden geldiği kadarıyla sınıf temizliğinden evrak kayıt a geçti.!

[SIZE=2]Madde 9 - Belirli bir mesleği olan sakatların meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.
Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan sakatlar, sakatlık durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır.
Sakatlar, sakatlıklarını artırıcı veya ek sakatlık getirici işlerde çalıştırılamazlar.
Madde 11 - Kurum ve Kuruluşların halen uygulamakta oldukları çeşitli yönetmeliklerin bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hükümleri uygulanamaz."

[FONT=arial black]madde-9 önemli kısım ; şahsi raporum da sol elini kullanacağı işlerde çalıştırılamaz yazmaktadır. bunu öne sürüyorum ben.![/FONT]
[/SIZE]

Kurum amirinin insiyatifine kalmis,suan okullarda hizmetliye yaptiracaklari evrak getir gotur,bide kirmadan incitmeden idari bolumu arkadaslarina yardimci olmak icin idari bolume bi kac oda sana ait der biliyorum boyle yapacaklarini..m.egitim mudurlugune gecme imkani varsa masa basi veya evrak getir gotur bi nevi posta tabi ben buna sukur der calisirim nasip ederse..

Hizmetli kadrosunda calisan arkadaslar kurum ve ne is yaptiklari

hizmetli kadrosunda calisan arkadaslar önümüzde atamalar var hizmetli kadrosunda nr işler yapıyorsunuz yazarsaniz sevinirim ama sadece hizmetli calisan arkadaşlar yazarda sevinirim

Bakıyorum da bu konuya cevap veren yok, demek ki hizmetli yada memur olan arkadaşlar artık bu siteye uğramıyorlar, paylaşmıyorlar, sahsen ben bu arkadaşlara çok sitem ediyorum, birçok arkadaşımız bu siteden esinlenerek yol haritası çizen arkadaşlarımız maalesef vefasızlık yaparlar olsun paylaşmayın bakalım, hak yerini er geç bulur merak etmeyin...

Murat benim diyeceğimi demişsin, bakalım gece ye kadar cevap gelmez ise düşündüğümüz gibidir,

2013 nisan ayında hizmetli olarak atandım biraz kafam bastıgı ve klavyeye cok hakim oldugum için masa başı çalışıyorum. çalışan hizmetli arkadaşlarım yarım saat erken gelip temizlik yaparlar bölümlere evrak getir götür yaparlar milli bayramlarda bayrak asarlar. 6 yıl özelde çalışmış biri olarak bana göre hic büyütülecek işler deil.

Halit bey ilginiz için teşekkürler, arkadaşlar ve ben merak ediyoruz işin açıkcası, özel sektörden sende ekmek yemişsin, zorlukları bilirsin hepimizin aklında memur olmak var, şartları çalışma saatleri, ücreti, vs. daha avantajlı diye düşünüyoruz,
arkadaşlar sana baya bir soru sorabilirler gerek özelden gerek sayfadan cevap vereceğiniz mesajlar ve bilgiler için teşşekkürler...

İlk soru benden olsun bakalım;

Ücret Konusu olsun nerede ve ne tür ücret alıyorsunuz, ;)

Bekar 1845-1850 arası. Evli eşin çalışmıyorsa 2000 i buluyor.

kadrom yardımcı hizmetler sınıfı ama atandığımdan beri hep masa başı işler yaptım.fotokopi evrak işleri telefon .mebdeyim.okulda memurluk yapıyorum.yazışmaları yapıyorum.

Arkadaşlar kadrom yardımcı hizmetlerde işim masa işi tekerlekli sandalyedeyim bana uygun iş verdiler ...

ben ruhsal duygusal engellilere hizmetli kadrosunda ne iş verileceğini çok merak ediyorum lütfen bilgisi olan veya çalışan varsa yazsın

Atanan personellerde memur ile hizmetli arasında maaş farkı bulunuyor mu.?Yoksa her yeni işe başlıyan aynı maaşımı alıyor.?

ARKADAŞLAR...
hizmetli temizlik+yemek+getir götür+arşiv düzenleme gibi işlerden sorumludur. ve hizmetlilerin devlet kadrosundaki maaş 1,500 tl ile 1,900 tl arasıdır...

ferhat kurt;
tabiki bulunur. şayet sen hizmetli olursan en düşün 1,500 alırsın ben bilgi işlem olursam en düşük 2,200 alırım...

Arkadaşlar ben 8 yildir bit fabrikada calismaktayim yürüme engelliyim ne haksizliklarla karsilastim bilemezsiniz Okullarda müdürlerin yaptiklari triska kalir fabrikada hak hukukta arayamazsin kapiya koyarlar hemen ücretasgari calismak mmecburidir

AslancaN;

sanagöre büyütülecek işler değil derken nedir büyütülmüycek işler masa başında çalıştığın için büyütmüyor olabilirsin engel durumun ne bilmiyorum bende mart 2014 te atandım kalçamda sıkıntı vardı hertürlü işi yaptırıyolar öle kafa basmayla da masa başına almıyolar amirin iyiniyetliyse yapar benimde 7 yıl önmuhasabe bilgim var bilgisayar kullanıyorum doğal olarak remi yetki belgemde var ama almadılar sonuç şuanda rahatsızlığım arttı omurgamda ek sorunlar çıktı engel durumunuza göre tercih yapın arkadaşlar normal bir insana zor gelmiycek işler olabilir ama bizi çok yoruyor ama arkadaşkadar şanslı olurda iyi bir amir gelirse masabaşına alırlar kafam basıyor kesin beni masa başına alırlar diye düşünmeyin

Üst Alt