Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurumlarda hizmetli olarak çalışanlara ne tür işler yaptırılıyor?

Türkiyede Sözleşmeli ile kadrolu memur arasında dağlar kadar fark olduğu bilinmektedir. :) Herkesin engeline göre iş verilecektir. Bundan hiç kuşkunuz olmasın.

incememet siz taşeron şirkete mi çalışıyorsunuz eğerki çalıştığınız kurum özel ise daha beterini yapmadıklarna dua et özel şirketlerde senin özür durumuna bakmazlar ya verdiği işi yaparsın yada ceketini alır çıkarsın malesef özelde çalışıyorsan şartlar çok ama çok ağır
Ama yinede sana katılmıyor değilim ülkemizin hali durumu ortada bu saydıklarını okullara atanan hizmetlilere yaptırmayacaklarına dair bir garantide yok idarecilerin eline bırakmışlar bizi insafa gelirse gelecek insafa gelmezse devletin işide olsa yapamayınca kapıyı gösterebilir ama çoğu engelli kardeşiminde şanslarını denemekten başkada çağresi kalmadı acı ama gerçek malesef...

arkadaşlar görme ve ortobedik emgelli için zor alabilir ama dedikleri gibi başka çare yok ama sonunda eyvah iyecemiz şeylerede başında eyvallah dememek en iyisi

bio güzel demişsinde kanunları uygulasalar engellileri böyle 5 bin 8 binmi alırlar valla hizmetli kadrosunda kanunu takan yok müdür kanun o ..adam yapıcaksın derse yaptırır yapmazsan uydurur kanununa bişekilde herşeyi zora sokar dava aç bakalım ne kadar sürücek davan

Alperen ben beni bildikten sonra uğraşsın kardeşim neye uyduruyor hiç bişeye uyduramaz yasayı sende bilirsen sende uydurursun neden uymadığın konusu ortada ekmekle oynamak öyle kolay değil g.... ister ben atanayımda gelsin birisi benim işimi zora soksun bakalım ilk izlenimi nasıl verirsen öylece kalırsın ezilmeye mahkum olursun tıpkı demişsin ya kanunları uygulasalar 5 bin 8 bin mi alırlar ee razı olursan 5 8 atarlar herkes razı gelmeyip önüne atılana değilde hakkı olanı diretseydi ses çıkarsaydı olmazdı daha kendi içinde birbirine engel koyanlar var dostum kendi şahsıma rahatım öyle bir durum olur ise sıkıntı yaşamam çok şükür sıkıntıyı yaşayanların çoğu hakkını bilmeyen arkadaşlarımızsana görev verecek amir doktor değil raporda ne yazıyorsa ona göre iş vermek durumunda kendini aşan işe kalkışırsa ki karşısında durumu bilen birisi olursa kalkışmaz hayatı biter engelini yeniden harekete geçirecek ve ağırlaştıracak iş veremez yasal olarak....

Hakan estağfirullah kardeşim kral olma gibi bir çabam yok olamazda ama hakkı bilmek gerek yol neyse onu görmek gerek pısırık oldukça eşşek yerine koyup semer vuran çok olur. Genel olarak engele göre iş verirler zaten ancak arada lavuklar çıkabiliyor kendisini okul müdürü yardımcısı olunca koltuğun verdiği rahatlıkla padişah sanıyor. Hayatı çileye dönmüş insanların kimse ne yapacağını kestiremez ummadık yerden bir taş gelir birisinin kafasına çarpar sonra ben nerde yanlış yaptım demeye başlar :D bu yüzden bütün herkes akıllı olacak yolunuda yordamınıda bilecek ona göre hareket edecek...

evet öyle hakkını bilmen ve bunu sonuna kadar götürmen lazım birkaç kişide duydum milli eğitim de hizmetli sıkıntılı oluyormuş birde müdür anlayışsızsa epey sorun oluyormuş aşşşağı grüyorlarmış v.s

Onlar sana nasıl bakıyor ise sende onlara aynı bakacaksın ve onların aynası olacaksın kardeşim...

BİO kardeşim bazı sözlerine katılıyorum ama bazı sözlerine malesef katılamıyorum sana katıldığım noktalar haksızlığa boyun eğmemek eğerki yapabilirsek güzel birşey ama sana katılmadığım nokta da şudur
Sen biliyormusun kardeşim eğer ki bir kurumda iktidar partisi ile arası iyi olan bir yöneticiyle asla ama asla başedmessin eğer ki isterse seni işten çıkarır mahkemeye versen bile mahkemeyi kaybettğin gibi birde ceza alabilrisin devletin memuruna kötü davranmaktan
güzel kardeşim kanunlar var ama kim uyguluyor ki kanunları işine geleni uyguluyorlar işine gelmeyeni uygulamıyorlar en kısadan sana 2022 maaşından örnek vereyim 2022 maaşı bağlanması için sydv li den gelen memurların vicdanına bırakmışlar demi o memurlar isterse bağlar isterse bağlamaz çünkü kanun ne diyor eve gelen memurların maaş bağlanması için kanaat getirmesi gerekir diyor şu andada 119 tl yi geçince zaten maaş kesiliyor herkeste iyi biliyor ki hepimizin eve giren para 119 geçiyor ve bunu devlette biliyor çoğu kanun aynen bu şekilde malesef üzgünüm ama engelliyi fazla takan yok
senin yorumlarını sürekli takipeden bir arkadaşın olarak kanun var ama uygulama insanların vicdanında bu durumda elimiz kolumuz bağlı kalıyor arkadaşım...

Kardeşim iktidarın adamı olmaları bişey ifade etmiyor sen hakkını bilirsen kimse birşey yapamaz herkesin vardır bir bağlantısı...

TOLGA_HAN;

İşte burdada ben sana katılmıyorum,iktidar gelip geçici.Bu kadar ucuz konuşma kardeşim okulun herhangi bir idarecisi gidipte bir engelli hizmetli iş yapamıyor diye iktidara şikayette bulunma curetini gösteremez,bu şikayetin kendisine ters tepeceğini çok iyi bilir.ki bunun yüzünden iktidar iki bakanı(meb,sağlık)görevlerinden azledildiler.sağlık bakanı hastanede çalışan görme engelliyi azarlamaktan.meb engelli öğretmenler için bu mesleği icra edemezler,körden şofor olmayacağı gibi öğretmende olamaz sözleri ile kendi makamlarından oldular.birazda olumlu düşünün kardeşim hak aramasını bilmiyorsan sesinide çıkarmazsa başta iktidar olmak üzere herks tarafından ezilmeye mahkumsunuz.

arkdaslr temızlık artıkk sırketler yapıyo atandıgımız yerın muduru ne ıs derse onu ypyoruzz temızlıkk harıvvv

DERDERBO o senin dediklerin medya önünde olupta halka yansıyan sadece ufak bir bölümü hiç bir amir yada müdür engelliyi şikayet etmez bir kere bunu kafandan sil sadece yapacağı tek birşey vardır seni zora sokmak ister seni bezdirip istifa etmeni sağlar sana psikolojik baskı yapar yapamayacağın işler verir ve sayın müdüründe bir zabıt tutmasına bakar seni işten çıkarması kurumdaki düzne ayak uyduramadığın için işine son verilir istifa etmezsen
Bu iktidar bir beni ezmedi arkdaşım yeni çıkan 2022 yönetmeliği ile 1.5 milyon engelliyi ezdi gücün yetiyorsa medya önüne taşıda geri çeksinler bu yasayı yada bu yasayı çıkaranları görevden alsınlar dilde donkişotluk ne kolay demi sana buradan o kadar haksızlık yazarım ki sayfalar almaz ama sen hep iyi yönden baktığın için sana birşey diyemem yolun açık olsun demekki ben yanlış biliyormuşum pardon..

Birde yazdıklarımı iyi oku lütfen önceki yazdıklarımdan bahsediyorum sana..

meb de hizmetli olarak çalışacak olan kişi için işi sadece amiri belirler gerisi hikaye arkadaş bana göre amir ne derse o olur

arkadaşlar ben meb de sözleşmeli kadrolu gibi hizmetliyim.BİO gardaş bi atansan da seni bi görsek burda yazdıkların gibi değil.seni yazdıklarının hepsini uyguladım bimer şura bura ama olan alt tabakaya oluyor.sonra kaç okul gezdiğimi bende bilmiyorum.şu an konya vilayetinin bi ucunda bi ucuna 42 km yol gider gelirim.hak aradın mı sen den kötüsü yok bu ülkede.adamlar tınlamıyor bile.atandınmı senin engeline falan bakmıyorlar.diyorlar ki kardeşim bi engellinin hizmetlilik yapıp yapamayacağını bilmezmiydin tercih etmeseydin.benim yanıma ilk atamalardan bi görme engelli geldi senin görme engelin %40 azmış deyip adama sınıf temizliği koridro v.s temizliği yaptırıyorlar,ha bide okulun bahçesinde çapa yapma ağaç sulama yav aklına ne gelirse.benim tavsiyem kendine güvene yazsın hizmetliliği tabiri caizse adamın anasını ağlatırlar.yok şu kadar maaş alıyorsun engelliysen yatmaya mı geldin demeleride cabaları.iki itiraz ettin mi öbür okul yok şuarası yok buarası gönderirler.gittiğin yerdede zaten sürgün ha bu çalışmamış diye hemen seni potansiyel suçlu ilan ederler.

incememet, biz yada benim gibi düşünenler devlette yatmaya gitmezler, çalışmaya giderler. hizmetlide olsa memurlukta olsa iş iştir. adama göre iş olmaz işe göre adam olur. böyle yazıpta kimlerin ekmeğine yağ sürdüğünün farkında değilsin. yoksa kasıtlımı davranıyorsun?

karadenizli bir konuda sana katılmıyorum biz engelliyiz ve işi bize göre uydurmaları lazım burada çok yanlış bir düşüncen var

karadenizli uşak kimsenin ekmeğine yağ sürdüğümüz yok burda.yaşadığım tecrübeleri anlatıyorum ki insanlara yardımcı olayım diye.yoksa bana ne derim kim ne yaparsa yapsın ama olmuyor.biz anlatalım da millet ister inansın ister inanmasın.o yanıma atanan görme engelli olan dediğim arkadaşın telefonunu yazsam sorsa millet daha iyi olurda burda telefon yayınlamamda doğru olmaz takdir edersiniz

Ömms/Kura, Hizmetli görevleri nedir?

Değerli arkadaşlar bu tür konular açılmışmı bilemiyorum, ama benim çok merak ettiğim bu durum var, 1 tercihlerde hizmetli olarak atanmış ve göreve başlamış arkadaşlardan bilgi talep ediyorum.

Şimdi kişinin kurası çıktı ve hizmetli olarak göreve başlayacak, gittiği kurumda rapora göre, ve iş kollarına göremi çalıştırılıyor...

Raporda belirtilen şartlar dikkate alınıyormu ?

İnternette araştırdım ama ciddi bir şekilde bilgi kirlilği mevcut.

Bilen cevab vermesini, yorumlarla, düşüncelerlerle konuyu kirletilmemesini istirham ederim...

Hizmetli kadrosunda çalışan ne iş yapar?

Arkadaslar hizmetli kadrosunda calisanlar ne is yaparlar? suan calisan bilgisi olanlar cvp verirseniz iyi olur

büyük bir yatılı okula hizmetli olarak atandım. daanışmada oturup fotokopi çekme işine bakyorum. müdürümüz çok ii bir insan, beni ne dışladı nede zor bir iş verdi. koltuk değneyıyle yürüyen ortopedık engelli birisıyım. hizmetli kadrosunu tercıh edecek arkadaslar hiç çekınmeden tercıhlerın yapsınlar. atandktan sonra gerisi allah kerım. hiçbir amirın çok vicdansız olupta bizım gibi engellilere zorluk çıkaracagını zannetmıyorum. gönül rahatlğıyla tercıhinizi yapın.

spastıkler hızmetlıde olsa memur görevi yapıyor

Hizmetli olarak atananlar tek başlık buraya.

MErhaba Konya Meb e hizmetli olarak atandım.Önceki atananlar bize yardımcı olabilirmi?Milli eğitim müdürlüğüne gitsem atanacağım yeri seçebiklir miyim ve ne iş yaptırırlar.Teşekkürler.

Kamu hastanelerine hizmetli atanan önlisans mezunuyum

Bende bu konuları merak ediyorum türkiye halk sağlığına atandım orta öğretim

yok mu geçen atamalarda atanan.bu atamalarda atnanlar nerdeeeee

TKHB hizmetli olarak çalışıyorum dediğiniz gibi temizlik yaptırmıyor memur gibi çalışıyorum her kurumlar göre değişiyor

Üst Alt