arkadaşlar en doğru cevabı kılavuzu tekrardan inceleyerek bulabiliriz aslında:
Sayfa 1:
"1.2 Sözkonusu Yönetmelik gereği ÖSYM;
özür gruplarına, öğrenim düzeylerine, özürlülerin algılama ve öğrenme yeteneklerine göre nasıl bir sınav oluşturulacağını belirlemek üzere, üniversitelerde ilgili
özür grupları üzerine bilimsel araştırma yapan akademisyenlerin bulunduğu bir ÖMSS Bilim Kurulu
oluşturmuştur."
Sayfa 2'nin sonu 3'ün başı:
"1.9 Adaylar beyan ettikleri bütün bilgilerin doğruluğundan sorumludurlar. Bir adayın beyanının
gerçeğe uymadığı veya evrak üzerinde sahtecilik yaptığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen
süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. Sınava veya kuraya katılma
hakkı olmadığı hâlde sınava girip yüksek puan almak veya kurada kazanmak memur olarak atanma
hakkı doğurmaz. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, ÖMSS/kuraya alınmış olsalar bile bu sınav/kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan
yararlandırılmazlar.
1.10 Sınav ve kura sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için bir adayın bu kılavuzdaki tüm kurallara
uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavı/yerleştirme sonucu geçersiz sayılacaktır.
Sınavdan/yerleştirmeden sonra bile olsa bu kurallara uymadığı saptanan adayların, sınav sonuçlarından doğan tüm hakları iptal edilecektir."
Sayfa 3'ün sonu 4'ün başına kadar Başvuru Koşulları yer almaktadır ve 2.1 numaralı maddenin bu konuyla ilgili kısmını aynen kopyalıyorum:
"ÖMSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun
olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar
başvurabileceklerdir.
Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden ÖMSS’ye başvurmak zorundadır."
Bu konuyla ilgili tereddütü olanlar lütfen kılavuzu bir kez daha okusunlar
http://www.engelliler.biz/forum/ozu...s-2012-sinav-basvuru-kilavuzu-yayinlandi.html