Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisans mezunuyum. ÖMSS'ye lise mezunu olarak girdiğim için atamam iptal edildi..?

• Konbuyu başlatan defne_1986
  • Başlangıç tarihi
geçmiş olsun haksızlık yok ama 1 kadro daha boşa gitti klavuzda açık ve net mezun olabilceğiniz katagoriden girin deniyordu arkadaşda lisans mezunu olarak girebilirdi mezun olacak durumdaymış ama liseli olarak girmeyi seçmiş ve hatasının sonucunda ataması iptal edilmiş yanlış beyan vermekten suç duyurusu yapmasınlar bari çünkü buda maddeler içinde vardı...GEÇEN Bİ YERDE OKUDUM ÖMSSDE SKANDAL İMAM HATİPLİ ARKADAŞ ATANAMADI meğerse arkadaşın belgesi yokmuş 48 puanla tercih etmiş atanmaması normal ama kendine ettikleri gibi başkalarınada ettiler liseyi takip ettiğim için boş kalan kadro 878 ama aslında belgesi olmadan tercih eden ve bu gibi arkadaşlar hesaba katıldığında açık 900 civarı en az 30 belki daha fazla kadro gümbürtüye gitti.

defne_1986;

ben sizi burdaki düşünenlerin aksine haklı buluyorum.
fazla okuyanı devlet cezalandırıyor. hep lise kontenjanı açmışlar.
ehliyet örneğini beğenmeyenlere..
ben başka bir örnek vermek istiyorum.
bir sürü sporcu gördüm profesyonel olupda. sonradan bir alt ligde spor yapıp ücret alan.

bence suçu bu sınavı düzenleyenler işliyor.
benim diplomamdan sanane ister amotör olurum. ister profesyonel değilmi?

burda bi usulsüzlük yokki. lise müfratıdı farklıdır. üni müfratadı farklıdır.

adil bir sınav yapmak için önce ıq testi yapmanız. her ıq seviyesini ayrı ayrı sınava tabi tutmanız gerekir.

hak yemekle ne alakası var. lisans diploması veya bilgisi bu sınavda size bir kolaylıkmı sağlıyor?
lise bilgisi ile lise bilgisi yarışmış olmuyormu? bence hak yemek yok. diplomasını yırtan çok insan gördüm.
işe yaramayan diplomayı adam ne yapsın:)

e sınıfı ehliyetinle elbette bütün araçları kullanabilirsin.
ama bunların mantığı tersten işliyor..

defne_1986;

İnsanın okuyup kendini geliştirmesi suç değil, insanın okuyup kendini geliştirirken yeteri kadar okumayıp kendini geliştirmeyenlerle aynı sınava tabi olması yasal değil, haklı hiç değildir, sen lise düzeyinde 83 puan aldıgını söylemişsin, peki lisans düzeyinde de aynı puanı alabilecek miydin ? eğer cevabın evetse keşke öyle girseydin şimdi o puanla çok rahat atanmıştın...

defne hanim ozaman senin isin arap sacina doner.diplomani iptal etmen ileride cok pisman olman demektir.sanirim kpss yede 2012 ye lise den girmisin ozaman kpssdende ataman iptal olur.
Sunu size soyluyum buyuk bir hata yaptiniz fazla kurcalarsaniz zararin buyuk olur

defne okumuş olman cezalandırılmıyor alt katagori ile yarışman cezalandırılmış sen 2011 de mezun olmuşsun neden lisanslılarla yarışmadın liselilerle yarıştın ? birçok liselide sınava girmek istemedi bu mantığa göre sınava girmek istemeyen liselide kuraya katılsaydı keşke hiç olmazsa şansı varsa girerdi DİPLOMANI İPTAL ETMEK YERİNE AYNI EĞİTİM ALDIĞIN İNSANLARLA YARIŞA KATILMASINI ÖGREN.....ssafe afedersin ama 60 bin kişilik sınava 48 bin kişi liseli olarak girdi aldıkları 2174 kişi lisans mezunu 5000 kişi girdi 2400 küsür kadrodan 998 atama yapıldı diplomanız işe yaramış demek ki oranlara bakarsak ...

Siz ilk başta taahhütname imzalamadınız mı! yargıya giderseniz o belge karşınıza çıkmaz mı yalan beyandan hakkınız da işlem yapılmaz mı? Bu yazışmaların hepsini kopyalayıp savcılığa göndereceğim ....

aslında mahkemeye başvurmanı tavsiye ederim. dava aç ki hakim seni yalan beyanda bulunup mahkemeye oyalamaktan içeri tıksın. bir de kalkmış hak iddia ediyiyorsun adam utanır biraz. Bir yandan da acaba bu başlık mileti germek içinmi açıldı diye düşünüyorum. çünki bir insan böyle ahmakça başlık açmaz.

alt bölümden sınava girme şansı verilmelimi komiksin arkadaşım:=) oldu olucak ilk öğretim gibi girseydin istersen bedensel engellisin zihinsel diye sınav sorularını cevaplasaydın sen şansını denemişsin hak yemişsin son anda direkten dönmüş burda soruyorsun bide hakkını ara diyorlar sabah sabah güldürdünüz beni aynen devam edin arkadaşlar

var defne git mahkemeye ver cezaevine mektup atcam sana o kadr insanda zor durumda atanamadı neden haksızlık yapmadılar diye bende lisansıda göstermiyim iptal edeyim lise düzeyinde gireyim 90 puanı geçerdim emin ol ee bana haksızlık deyilmi hakkımı istiyorum:=)

2014 ü bekleyecen başka yolun yok.. sen yaptığın yanlışın ceremesini daha ağırda ödeyebilirdin..şimdi olmayan hakkını arayım derken tepe takla gitme derim..

Ne çok gevşek varmış :) sistem istediği kadar bozuk olsun düzeltmek için mücadele edilir ancak tabiki hayat devam eder uygulamalar sınavlar ve herkes uymak zorundadır prosedürlere verilen örnekler yorumlara tekrar bakındım baştan aşağı çok iyisiniz ya :) böyle devam edin ...( Semer vuran çok olur ona göre )

bırakın arkadaşlar siz hayatta hiç bir şey görmediniz eğer bir insan okurum kendini geliştiyorsa bu şuç oluyor türkiyede okudukça önünü tıkıyorlar benim çocuklarım olsa onları hırsız dolandırıcı, siyasetciler gibi yalancı yapacam çünkü şuan en saygın kişiler onlar türkiyede biz 3 üniversite okudukta ne oldu sonuç işsisiz.

kimse kusura bakmasında bu ülkede üniversite mezunu olan padişah oldum sanıyor. Üniversite bitirdiyseniz kimse devletin hayrına bitirmedi. kendi geleceği için bitirdi. devlet her üniversite mezununa iş verecek diye bir şey yok. Burada özürlü özürsüz herkes ' ben üniversiteyi bitirdiysem devlet bana iş vermek zorunda' mantığıyla bakıyor. kusura bakmayın ama kimse(DEVLET) babasının hayrına okumuyor.

karakaya;

katılmamak eldemi bu yoruma...

şimdi bende mezun durumdaydım ama mezun yeni oldum ben kazansam ben hakkımda gitcek yoksa imkansız böle olmasın ben hiç kafamda mezun olacam diye önlisandım lisans oldum olmaz dimi böle....

defne geçmiş olsun yaptığüın yanlışın cezasını zaten çektirmişler umarım daha güzzel bir yere gelirsi,niz ve o zamana kadar sabırla bekleyin kimsenin hakkı k,imsede kalmaz umarım hayatınız düzene girer ve hak ettiğiniz bir yere gelirsiniz iyi şansla r...

Gezgin35;

Ben askeri bir kurumun revirin de memurum bizim hemşirelere sordum sağlık meslek lisesi hemşirelik bölümünden mezun herkes hemşire sayılıyormuş. Şöyle anlatayım lise mezunu teknisyen, önlisans mezunu tekniker, lisans mezununa mühendis denmesi gibi. Bence bu arkadaş önlisans hemşirelik yada lisans hemşirelik mezunu olsaydı ve lise diplomasını beyan etseydi o zaman haklıydınız bu sahtekarlığa girerdi ama mesleği hemşire olan biri daha sonradan hukuk da okuyabilir ve iki meslek sahibi olabilir. 4 yıllık üniversite bitirmesi bu arkadaşın hemşire olduğu gerçeğini değiştirebilir mi? Burada kazanılmış bir hak söz konusu. Bana bu bağlamda defnenin durumu farklı ve mahkeme kararı gerektirir gibi geliyo. Olaya çok düz mantık yaklaşmıyormusunuz?

cicikıs;
olay hemşire olup olmaması değilki özetle klavuzda son mezun olduğu okul geçerlidir diyor ikincisi lise bitirmiş biriyle vasat bir öğrenci olsa bile lisans bitirmiş birinin aynı sorulara cevap vermesi haksızlık değil mi sizce

çok anlamsız bir polemik,sınav yönetmeliği belli ortada bırakın hak idaa etmeyi,hakkınızda yasal işlem yapılmaması için dua edin...bu konuyuda burda kapatın bence...

başlığı görüp yazmak istedim yorumlardan sadece ilk sayfadakileri okudum
başlığa bakınca zaten sorunun cevabının içinde olduğu açık ve net... aslında başka söze gerek de yok
yanlışlık veya haksızlık söz konusu değil bunu daha önce de yazdım, yine yazayım:
- sınava girerken en son aldığınız mezuniyet ne ise, o kademeden sınava girersiniz! yani siz istediğiniz kadar önlisans diplomasına sahip olun isterseniz 10 tane önlisans diplomanız olsun 1 tane lisans olsun, siz lisanstan girmek zorundasınız
siz sınava girdikten sonra mezun olmuş olsaydınız, belki hak arama şansınız olabilirdi zira sınava girdiğinizde henüz mezun değildiniz ama 2011 mezunu olup Ömss 2012'ye lise düzeyinden girmeniz bile bile lades olmuş keşke sorup araştırsaydınız
avukata başvurmanıza bile gerek yok her halukarda yanlış beyan veren sizsiniz çünkü... geçmiş olsun 2014te lütfen kendi alanınızdan girin sınava ya da eğer ki lise diplomanızla ve hemşire olarak çalışmak istiyorsanız, özel sektöre yönelin
Saygılar...

cicikıs;

1.si senin konuştuğun yada sana söylenilen kişiler muhtemelen +40 yaşındadır bi şekilde sonradan kadroya dahil edilmiştir,(eskiden lise bitirip öğretmen olanlar gibi)
2.si senin de dediğin gibi lise mezunu teknisyen önlisans tekniker lisans mühendis oluyorsa lise bitiren de hemşire 4 yıılık üniversite okuyan da hemşire oluyor öyle mi ? bunun basit mantıkla alakası yok tamamen ortada bir fark var lisede alabileceğin eğitimle üniversitede alacağın eğitimin detay ve yoğunlu sence aynı mıdır ? Liseden mezun olup unvanı hemşire olan biri varsa çıksın söylesin de binlerce kişi boşuna 4 yıl üniversiteye gitmesin o zaman :)
3.sü sınav yönetmeliklerinde en son mezun olduğun düzeyden sınava girersin en son okuduğun bölümden değil. Açıklamak gerekirse diyelim ki sen 4 yıl hemşirelik lisans bitirdin + 4 yıl mühendislik lisans bitirdin + 4 yıl öğretmenlik bitirdin bu durumda senin elinde 3 tane diploman olur ve bunlar senin kazanılmış hakların olur ve artık sınava istediğin bölümde girebilirsin istersen hemşire ol istersen mühendis yada öğretmen ancak bu noktada ÖSYM sana dur ne yapıyorsun diyemez kazılan haklar son eğitim düzeyinde olanları kapsar ve bunlar düz mantık değil temel ve olması gereken mantık sonucudur...

arkadaşlar en doğru cevabı kılavuzu tekrardan inceleyerek bulabiliriz aslında:
Sayfa 1:
"1.2 Sözkonusu Yönetmelik gereği ÖSYM; özür gruplarına, öğrenim düzeylerine, özürlülerin algılama ve öğrenme yeteneklerine göre nasıl bir sınav oluşturulacağını belirlemek üzere, üniversitelerde ilgili
özür grupları üzerine bilimsel araştırma yapan akademisyenlerin bulunduğu bir ÖMSS Bilim Kurulu
oluşturmuştur."
Sayfa 2'nin sonu 3'ün başı:
"1.9 Adaylar beyan ettikleri bütün bilgilerin doğruluğundan sorumludurlar. Bir adayın beyanının
gerçeğe uymadığı veya evrak üzerinde sahtecilik yaptığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen
süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. Sınava veya kuraya katılma
hakkı olmadığı hâlde sınava girip yüksek puan almak veya kurada kazanmak memur olarak atanma
hakkı doğurmaz. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, ÖMSS/kuraya alınmış olsalar bile bu sınav/kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan
yararlandırılmazlar.
1.10 Sınav ve kura sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için bir adayın bu kılavuzdaki tüm kurallara
uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavı/yerleştirme sonucu geçersiz sayılacaktır.
Sınavdan/yerleştirmeden sonra bile olsa bu kurallara uymadığı saptanan adayların, sınav sonuçlarından doğan tüm hakları iptal edilecektir."

Sayfa 3'ün sonu 4'ün başına kadar Başvuru Koşulları yer almaktadır ve 2.1 numaralı maddenin bu konuyla ilgili kısmını aynen kopyalıyorum:

"ÖMSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun
olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar
başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden ÖMSS’ye başvurmak zorundadır."

Bu konuyla ilgili tereddütü olanlar lütfen kılavuzu bir kez daha okusunlar
http://www.engelliler.biz/forum/ozu...s-2012-sinav-basvuru-kilavuzu-yayinlandi.html

ben anlıyamadım? hemşire olmak için lisans okulumu var?
hemşirelik bir meslektir. dr luk gibi değildir.
yurtdışında böyle... sizde tıpmı okutuyorlar hemşirelere??:confused:
hazır okumuşken bari dr olsunlar...:)

diğer yorumları da okudum

cicikıs;
sağlık meslek mezunu biri hemşire sayılabilir elbette ama 4 yıllık hemşirelik bitiren de zaten sadece hemşire değildir zaten uzman hemşire ünvanıyla mezun olur ama dikkat edersen, kpss ve ömss gibi memurluk sınavlarında her öğrenim grubundan ebe ve hemşire kadrosu açılıyor yani lise mezunu hemşire de memur olabilir önlisans mezunu da lisans mezunu da... zaten tercih yaparken mezun olduğun bölümün kodunu kullanıyorsun
ama şu konuda eksiğin var, Gezgin isimli arkadaşın dediği gibi, eğer ki sen birden fazla aynı düzeyde diplomaya sahipsen, bu hangi meslek grubunda çalışmak istiyorsan senin inisiyatifin ama elinde daha üst düzeyde bir belgen varsa, onu kullanmak zorundasın
şöyle bir örnek vereyim:
diyelim ki defne arkadaşımız lise bittikten sonra atandı ve devlette hemşire olarak çalışıyor ama ben universite mezunu olmak istiyorum deyip açıktan işletme okudu. 4 yılın sonunda işletme diploması onun maaşında ve devlet kademesinde ufak da olsa bir artışa belki sebep olur ama hemşirelik statüsünü yükseltmez çünkü çalıştığı birim teknik hizmetken, mezun olduğu birim genel idari hizmete giriyor yani lise mezunu hemşire gibi kabul edilir hala... ne zaman ki, 4 yıllık bir hemşirelik diploması alır işte o zaman mesleğinde yükselir, uzman hemşire olur, baş hemşireliğe yükselebilir vs...

başka bir örnek,
bir devlet dairesinde staj yaptım ve orada çevre teknisyeni olan bir abimiz vardı, adam aöf iktisattan mezun olmuş ama imzasını teknisyen vasfıyla atıyordu çünkü iktisat onu teknik anlamda mühendis ya da tekniker yapmaz çalıştığı alanda... sadece iktisat mezunu yapar ama ilk kez memur olacak olsaydı, iktisattan kpssye girmesi gerekecekti çünkü teknisyenliği lise mezuniyetinde kaldı artık o uni. mezunu... bilmem farkı doğru aktarabildim mi?

SsaaFfee,
hemşirelik bir meslektir elbette, ama sağlık meslek mezunu olan lise mezunu bir hemşiredir, 2 yıllık mezunu olan önlisans mezunu hemşiredir, 4 yıllık Hemşirelik okuyan Uzman Hemşiredir
bunu ben kafamdan uydurmuyorum hemşirelik okuyan bir arkadaştan öğrendim lise mezunları hemşire biz uzman hemşireyiz demişti
zaten memurluk sınavına her öğrenim grubundan hemşire ya da ebe girebiliyor ve hemşire statüsünde atanıyor lise mezunu için sağlık meslek lisesi mezuniyet şartı aranıyor lisans mezunu için bir üni. diploması fark bu...
benim yukarıda anlattığım bir arkadaşımın bana söylediğidir

o kadar...

ayrıca yurtdışındaki uygulama ile ülkemizdeki uygulamada farklar elbette olabilir ama denklik almak istediğinizde emin olun öğrenim sürenize göre denklik verilir

uzman hemşire olur, baş hemşireliğe yükselebilir vs...

uzmanını muzmanını bilmemde baş hemşire olupda ameliyat yapanını görmedim.

hatta yurtdışında hemşireler hiç bir şey yapmıyor. oda servisi modunda hastaların yemeğini ve ilacını kutusunda getiriyorlar.
gerekirse sizi traş ediyorlar:) yıkıyorlar.

sizde kan alıyorlar. hatta sizde hasta bakıcılar pansuman dahi yapıyor. pes. yani.

işinize geldimi hasta bakıcı dr. olur. işinize gelmedimi o olmaz. bu olmaz.
deveye sormuşlar neren doğru?

şimdi bende mezun durumdaydım ama mezun yeni oldum ben kazansam ben hakkımda gitcek yoksa imkansız böle olmasın ben hiç kafamda mezun olacam diye önlisandım lisans oldum olmaz dimi böle....

senin herhangi bir hak mahrumiyetin olmaz. Sınav tarihi itibariyle önlisans mezunuydun. bu arada lisasns mezunu oldun. sıkıntı olmaz

sizin yaptığınız doğru değildir çünkü siz lise sınavına girerek kolaya kaçmış oldunuz

arkadaslar konuyu uzatmanin geregi yok zaten sozu edilen arkadas cezasini bulmus

Üst Alt