Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisans mezunuyum. ÖMSS'ye lise mezunu olarak girdiğim için atamam iptal edildi..?

• Konbuyu başlatan defne_1986
  • Başlangıç tarihi
Verilen Tahattütname ve sınav yönetmeliği açıktır. Tahattütnamede derki yanlış beyan ve sahte beyan rapor ve diğer evraklarda sahtelik gibi v.s konularda bulunanlar cezalandırılacaktır. İlk olarak ataman iptal edilmiş ,birde mahkeme boyutu var İnşallah bu kapsama sokmazlar başın çok ağrır burda herkes istediği kadar yorum yapsın sistem yanlış, sınav sistemi yanlış gibi ancak asıl olan sınav yönetmeliğidir. Kişilerin kendine has yorumları pekte önemli değil...

nasıl bir zihniyetiniz var anlamıyorum sizleri ya. görmüyrmusunuz ortada bir yanlışlık yok BİLEREK VE İSTEYEREK KASITLI ŞEKİLDE SAHTEKARLIK VAR İŞİN İÇİNDE .İNŞALLAH HAKKINIZDA DAVADA AÇARLAR. SİZDE VİCDANINIZI BİR SORGULAYIN , KAÇ TANE LİSE MEZUNUNUN HAKKINI YEDİNİZ.

Merhaba Arkadaşlar
Tesadüfen konuyu gördüm ve tüm yorumları okudum.
Öncelikle bu günkü sisteme göre arkadaşımızın yaptığı işlem hatalı ve ataması iptal edilerek cezalandırılmış.Ancak konuya genel anlamda bakarak sistemde bir hata olduğunun ortaya çıkarılması ve düzeltilmesi için bir şeyler yapılması gerekmez mi? Şöyle ki bu arkadaşımız kendisi bir meslek lisesini bitirerek bir meslek sahibi olmuş ve daha sonrada başka bir dalda lisans eğitimi alarak ikinci bir meslek sahibi olmuştur.Mevcut sistemde bu arkadaşımızın hemşirelik mesleğini yapma şansı yoktur.Kişi eğitimini aldığı birkaç meslekten birisini seçme hakkına sahip değil midir? İllaki aldığı en üst derecedeki mesleği yapmak zorunda mıdır? Bu günkü şartlarda iktisat mesleği cazip değilde hemşirelik mesleği cazip ve kazancı daha iyi ise illaki iktisat mesleğini mi seçmek zorunda kalacak bu kişi.Ayrıca olayın birde şu yönü var bu arkadaş hemşirelik meslek lisesi mezunu eğer lisans eğitimi almasaydı normal lise mezununun sahip olduğu her hakka sahip olamayacağı gibi sadece hemşirelik dalında tercih yapabilecekti.Arkadaşlar lütfen olayları her yönü ile düşünerek aksaklıkları ortaya çıkartıp düzeltmeye çalışalım ve lütfen bunu yaparken de birbirimize karşı kırıcı olmayalımBu foruma ilk katılışım belki biraz uzunca bir cevap oldu ama hoşgörünüze sığınıyorum.....

sınavlarda sorular mezuniyete göre soruluyor. lisans mezunu birisi ortaöğretim sınavına girip kendisine göre KEK soruları cevaplandırması doğrumudur.

SsaaFfee,
yurtdışındaki uygulamayla ülkemizdekiler farklılık arz edebilir her ülkenin kendince kural ve düzeni vardır bunu tartışamayız, zaten konu bu değil...

Arc06,
sistemde sorun falan yok ve herşey gayet net bir şekilde belirtilmiş kılavuzda
eğer ki bir kişi memur olmak için Kpss veya Ömss'ye girmişse, en üst düzeydeki mezuniyetinden sorumlu olur zaten herşeyden önce kılavuzu dikkatli okumalı, anlamalı ve işlemlerini de bireyler bu doğrultuda yapmalıdır.
doğru ve yanlışlar bizim yorumlarımızla değil, belirlenen maddeler çerçevesinde değerlendirilir bu platformda hepimizin farklı yorumları var ama bu sonucu değiştirmez
ayrıca eğer ki kişi, liseden mezun olduğundaki mesleğini yapmak istiyorsa, yüksek öğrenimine ya bu doğrultuda devam edecek ya da mesleğiyle ilgili bir alanda çalışırken sırf kendini geliştirmek için okuyacak diğer bölümleri...
bu arkadaşımız kendisi bir meslek lisesini bitirerek bir meslek sahibi olmuş ve daha sonrada başka bir dalda lisans eğitimi alarak ikinci bir meslek sahibi olmuştur.Mevcut sistemde bu arkadaşımızın hemşirelik mesleğini yapma şansı yoktur.Kişi eğitimini aldığı birkaç meslekten birisini seçme hakkına sahip değil midir? İllaki aldığı en üst derecedeki mesleği yapmak zorunda mıdır?
sorunuza yanıt, hem evet hem hayır
eğer ki devlette çalışmak istiyorsa, en son kazandığı ünvan neyse o statüden girer sınava yani lisans mezunu olduysa, lisedeki alanından sınava giremez bir önceki sayfada açıkça kılavuzdan alıntı yaptım zaten
ama eğer ki özel sektörden bahsedersek, arkadaşımız hemşireliği seçip o alanda çalışabilir kimse ona sen artık hemşire değilsin demez sonuçta işin pratiğini biliyor ama devlet dairesinde çalışmak için belli yazılı kurallar vardır devlet tek tek kişilerin özgeçmişleriyle uğraşmaz ne mezunusun? - Lisans... O halde lisans düzeyinde sınava girmek zorundasın
bir de şuna dikkat çekmek isterim ki, lisans eğitimi almış bir insan ile lise düzeyinde eğitim almış bir insanı aynı kefeye koyup 2 ayrı dalda meslek sahibi olmuş diyemeyiz aynı kategoride değerlendirebilmeniz için aynı düzeyde eğitim alınmış olmalı...

Ataması yanlış beyandan dolayı yapılmamıştır. Hakkında da büyük ihtimalle dava açılacaktır....

Sayın gul2011
Ben zaten bu günkü sisteme göre arkadaşımızın hatalı olduğunu daha yazımın başında belirttim.
Ama bu sistemin hatalı olduğunu ve kişilere meslek seçme hakkı vermediğini kişilerinde hayatlarının en önemli kararında meslek seçme hakkının olması gerektiğini vurgulamaya çalıştım.Ben lise mezunu ile lisans mezununun aynı sınava girmesini de savunmuyorum, elbette şartlar eşit değildir.Ama bir lisans mezunu kendisi gibi lisans mezunu kişilerle birlikte sınava girer fakat aldığı puan belirli katsayılarla lise düzeyine indirgenebilir.Bu şekilde istediği meslekte çalışma şansı verilmiş olur. Böylece bir kaç meslek dalında eğitim alan kişilerin de hakkı eşitlenmiş olmaz mı?Bir de bu kuralları koyanlar da sizin benim gibi insanlar her koyulan kural da doğru diye bir şey yok eğer bir yanlışlık veya aksaklık yada haksızlık varsa bu forumdaki gibi tartışarak doğrunun bulunmasına yardımcı olacağız. yoksa bu yazdıklarımız sadece sanal ortamda bir yazı olarak kalır.

""bir de şuna dikkat çekmek isterim ki, lisans eğitimi almış bir insan ile lise düzeyinde eğitim almış bir insanı aynı kefeye koyup 2 ayrı dalda meslek sahibi olmuş diyemeyiz aynı kategoride değerlendirebilmeniz için aynı düzeyde eğitim alınmış olmalı..""

Sayın gul2011
Bu konuda da benim yazdıklarımı yanlış anladığınızı düşünüyorum. Şöyleki elektrik mesleğini ele alırsak lise de okuyan meslek lisesi mezunu elektik teknisyeni;lisans eğitimi alan elektrik mühendisi olarak mezun olur.Bu yüzdende eletrikçilik mesleği genel bir kavram olup zaten her meslek kendi içimde alınan eğitimlere göre çeşitli katogorilere ayrılır . o nedenle de kimse teknisyenle mühendisi mesleki ve bilgi birikimi bakımından aynı kategoride kıyaslayamaz

onu bunu bırakın olan olmuş ataması iptal edilmiş MEZUN OLABİLCEK DURUMDA OLANLARDA lise düzeyi girmiş ama yönetmelik diyorki mezun olabilcek durumda olan mezuniyet dercesine göre sınava girsin ama herkez liseli olarak girmeyi seçmiş .... BU LİSANSTAN MEZUN OLABİLCEK DURUMDA OLUP LİSE DÜZEYİNDE GİREN ARKADAŞLAR bi araştırma yapsın dtp ile ösym ile bu konu hakkında bilgi alsın aynı durum başlarına gelcekse birilerinin rızkına mani olmasınlar biraz duyarlı olsunlar....

" Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden ÖMSS’ye başvurmak zorundadır."

Bu konuyla ilgili tereddütü olanlar lütfen kılavuzu bir kez daha okusunlar
http://www.engelliler.biz/forum/ozu...s-2012-sinav-basvuru-kilavuzu-yayinlandi.html
Arc06,
aslında yazdıklarımız aynı paralelde ama ifade şekli farklı sanırım
yine de sisteme yanlış diyemiyorum mezun olunan en üst düzeyden sınava girilmesini adil buluyorum
ama şunu da belirteyim ben de konu sahibi arkadaşla benzer durumdayım yani öylesine yorum yapmıyorum onun hislerini anlayabiliyorum sevdiği mesleği yapmak istiyor ama durum ortada, yapacak birşey yok beyanı hatalı olmuş

Arkadaşlar başvuru için hangi diplomayla gidersen onla kayıt alıyorlar sonuçta sistemden bakılıp kayıt alınmıyor arkadaş eğer istemiyordun neden yüksekokul okudun ve umutları olan o kadar lise mezunu insanın kaderiyle oynadın belki senden daha çok işe ve kendine güvene ihtiyacı olan insanlar vardı bence suç duyurusu yerine otur kendi vicdanını muhasebe et diyeceğim bu kadar.

Sınava ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim programlarından mezun olan veya 2012 yılı itibariyle mezun olabilecek durumda olan sağlık raporlarında yüzde 40 ve üzerinde özürlü olduğu belirtilen adayların başvuracağını bildiren Demir, yüzde 40 altında özür derecesi olanların bu sınava katılamayacaklarını kaydetti.
Sınava girecek adaylar için başvuruların 20 Şubat-2 Mart 2012 tarihleri arasında alınacağını bildiren Demir, yerleştirme başvurularının ise 14-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında alınacağını bildirdi.
Özürlü vatandaşların sınav ücretinin sadece 25 TL'sini karşılayacağını, geri kalan kısmının ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ödeneceğini aktaran Demir, kuraya katılım ücreti olarak ise özürlü vatandaşlardan 10 TL talep edileceğini kaydetti. AÇIK VE NET 2012 YILINDA HANGİ OKULDAN MEZUN OLUNCAKSA O DÜZEYDEN GİRİLMELİ DENİYOR.

gul2011;

sistemde sorun yokmu? bravo. insan haklarına aykırı bütün sisteminiz. tepeden tırnağa.
insanların kılık kıyafetine bile müdahale eden bir sistemin neresini savunuyorsunuz.
nesine doğru diyorsunuz?
bu insanlar askermidir? zorunlu olarak sizin ideolojilerinize göre yaşamlarını sürdürmek zorundalar?

kamusal alandan herkez eşit yararlanamıyorsa demekki o sistem bozuktur.

engelli zorunlu iş kontenjanı koymuşlar. sonra efendim sen polis olamazsın. sen asker olamazsın. sen bilmem ne olamazsın.
demekki ortada bir sistemsel hata var. ve bu hatayıda yetkililer yapıyor.

evet ortada bir dava konusu var. ama davacı ile davalı gerçekte yer değiştirmeli.

engelli bireyi kamusal haklardan mahrum etmekten. hükümetler yargılanmalı!!
ben karşıdan karşıya geçemediğim her yol için bize tazminat ödenmeli. her kullanamadığım mekan için ayrı tazminat ödenmeli.
her yapılan kazada yol yapım hatası varsa suçlular yargılanmalı. mühendisinden en son imza atanına kadar.
depremelerde ölenler sakat kalanlar için doğal afet diyemeyiz. heleki böyle ufak zelzeleler için bunu öne sürmek insanların zekaları ile alay etmektir.
doğal afet dediğin amerikadaki gibi sandy tarzı, japonya daki gibi 8-9 şiddetindeki depremlerden sonra gelen tsunamilerdir.
insanlar çaresizdir.
yoksa ufak zelzelerde ölenlerin sakat kalanların sorumluları imza atandan tut. inşaatları yapandan tut. başbakana kadar suçludur.
yargılanmalıdır. yargılamayanlar suç işlemektedir... katillerin suçuna ortaktır.

demek ülkede suçlu kalmadı. böyle işlerle uğraşıyorlar:eek::confused:

peh..
sorun sistemde.
fırsat eşitliği yok türkiyede. istisnalar kaideyi bozmaz.
aradan çıkar üç beş insan. ben şu oldum bu oldum diyen.

genelde sistem hep mağdur eder.

SsaaFfee,
sizin yazdığınızla bu konunun veya benim yazdıklarımın alakası yok
benim savunduğum şey, kılavuzda belirtildiği üzere mezun olunan en üst seviyeden sınava girilmesinin doğru olduğu yönündeydi ama konu farklı yerlere çekilmiş anladığım kadarıyla...

SsaaFfee,

lise değil ilkokul düzeyindede bu sınava girse kazanabiliyorsa olur.
ben dün ne yediğimi unuttum. kimi 3 sene önce, kimi 10 sene, kimi belki 15 sene önce okuldan mezun olmuş.
problem sınavın ta kendisi. bu mantıkla bakıcak olursak lise beyan etse ne olur. ilkokul beyan etse ne olur.
zaten balık baştan kokmuş.

sen dün ne yedigini unutman normal ama ben en son ne zaman mezun oldum deyip kestirip atamıyorasun isde sistem üzerinde kayıtlısın inkar etsende boş
bi iş başvurusunda bulunurken sorduklarında aman canımmmmm ben dün ne yediğimi biliyomuyumkı mezuniyetimi bileyim de bakalım sana ne diyecekler :D

madem öyle, sizin mantığınızla 1 senelik mezun 5 senelik mezunun hakkını yiyor.
bunlarıda ayrı ayrı sınava sokun öyleyse:confused:
ne hatırlasın adam 10 sene önceki ezberci eğitimi?

asıl mantıksızlık o zaman olur lisan mezunları 2010 mezunları 2009 mezunları yok 1990 mezunları die ayırsınlarmı bu kadar komik olmayın isterseniz kendinizi haklı cıkarmaya calısırken baya bi sacmalamıssınız :D

lse beyan etse ne olur demişsin ilkokul olsa ne olur demişsin bir ilkokul mezunu ile lısans mezunu bir tutabilir misin ki lise düzeyi girse ne olur diyıorsun
eli kolu sağlamla aynı sınava giriyorum demişsin her engelli için ayrı ayrı katagoriler var bunu sen göremediysen sistem nasıl görecek

ben iş için özel sektörün öyle okul ders kitaplarından soru sorduğunu görmedim? bir tane özel şirketin sınavına girdim.
vallahi böyle kpss tarzı bi saçma sınav görmedim. sınavada çalışmadan girmiş olduk.
geçince mülakata gittim. ik müdürü mülakat yaptı. orda elendim sanırsam. ama tanıdığım olsa idi işi alırdım!.
böyle bir saçmalığı kabul etmek bile absürt ve hak gaspıdır.
yetenek okul bilgisi ile ölçülmez!

valla is sektörunde okul kıtaplarından soru sorulmuyor zaten okulda gördugunuz sıtaj dönemlerinde gördüğünüz bilgilerle iş hayatınuızdakı bilgileri birbirinden bağımsızdır

gul0011,

yok biyere çekmeyecektimde. siz sistemde sorun yok demişsinizde. o bakımdan açtım biraz.
sistem hatalı olmazsa insanlar her işinde dürüst olur.
sistem insanları yanlış beyana zorlar. ayrıca bana göre o sınava girmesinde sakınca yok.
orda yorum farkı var. en son mezun olduğunuz okul diyor diyelim.
bende diyorum ki adam kendi diplomasını yok sayıp kendini lise mezunu görebilir. nasılki herkez farklı yorum yapıyor. o arkadaşda bunu böyle yorumlayıp işaretlemiş olması onun yanlış beyan sunduğunu kanıtlamaz.
bunun için mahkemeyemi gidilir. pes. o kadar katil dışarda geziyor. suçlu yakalanmayı bekliyor. insanların uğraştığı şeye bak...:confused:
benim bildiğim kişiler isterse kendi haklarından feragat edebilir.
ilerde kurumda çalışırken getirip üni diploması sunarsa o zaman dur bakalım dersin.
senin buna hakkın yok dersin. yükselemezsin dersin. vesaire...

bide şunu söyliyeyim size mesela ilkokul düzeyinde kamuya yerleşme varsa.
ben lisans diploması sahibiysem onu yırtar atarım.
neden mi?
özel sektör lisans diplomanıza 1000 lira atıyorum maaş verirken. devlet en düşük memur maaşını aile yardımlarıyla falan 2000 küsür lira olarak veriyor.
sistem bi kere baştan aşşağı yanlış bu kamu alanı sizin babanızın çiftliği değil.
lisans mezunu varken. ilkouklluya, liseliye iş vermeniz bile yanlış.
en iyi eğitimli en kaliteli kimse onu işe alıcaksınız. ki kamu hizmeti kaliteli olsun.

2000 tl maaşla lise mezunu güzel iş. salla başı al maaşı. ben özelde böyle bir şey duymadım...
veya o kadar maaş veriyorlarsa adamın suyunu çıkartıyorlar...

bende diyorum ki adam kendi diplomasını yok sayıp kendini lise mezunu görebilir. nasılki herkez farklı yorum yapıyor. o arkadaşda bunu böyle yorumlayıp işaretlemiş olması onun yanlış beyan sunduğunu kanıtlamaz.
bunun için mahkemeyemi gidilir. pes. o kadar katil dışarda geziyor. suçlu yakalanmayı bekliyor. insanların uğraştığı şeye bak...:confused:

ayyyyyyyyyy saffffeee allah askına o zaman sen diyorsunkı adamın kaanı hastalıklı adam o hastalığı yok sayıp sana kan versin ne sorun olabilirki diosun bir düşün istersen ne olabilir ki dimi :D yok böyle bi anlayıs yahu harbi komedisin sen önce yazdıklarını bi oku anlada öyle tekrar yaz:D

özel sektör lisans diplomanıza 1000 lira atıyorum maaş verirken. devlet en düşük memur maaşını aile yardımlarıyla falan 2000 küsür lira olarak veriyor.

heh bak aferim sana ne guzelde demişsin o lisans mezunu kamuda lısans mezunu olarak calıssa dahada fazla alır değilmi :D noldu maaşı görünce birden ne mezunu oldugunmu geldi aklına .D

kusura bakmayın ama hakeden hakettiğiyle mükafatlandırılırmış. siz mağdur olan değil mağdur eden tarafsınız. üst öğrenim diplomanızı hiçe sayarak alt öğrenim diplomasıyla başvuru gerçekleştirdiğiniz için aslında denildiği gibi hakkınızda işlem bile başlatılabilir. lütfen kendinizi daha da güç duruma düşürmeyin.

neriman bey,
saçmalarken ltfen brz sayglı sıçmalayın.

türkiyede sizin gibi düşünenler çoğunluk olduğu için insan hakları mahkemesinde binlerce dava var.
sizin gibi düşünenlerin hatalarının tazminatlarını benim gibi düşünenlerinde ödeyecek olması ne kadar vahim değilmi?
hatayı siz yapın. faturasını ben ödiyeyim.

bu insanı siz yanlış beyandan yargılasanız. o da gider benim hemşire diplomam var. senin başka diplomanda var.
en son mesleğini yapmak zorundasın diye insan hakları mahkemesine gitse. bunun tazminatını kim ödeyecek?
sizin hatanızın faturasını ben niye ödüyormuşum?
bu yönetmeliği yazan. kuralları koyanlara destek veren sizsiniz.
peki tazminat kazansa benide bu faturaya dahil etme hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz.

oysa ben daha meselenin baştan hatalı olduğunu belirtmişim. sistemi yanlış şekilde ele alan yetkiliyi suçlayacağınıza.
kalkmış bana saldırıyorsunuz. mağdur olan siz değilsiniz.
bu her kamu hak gaspının faturası insan hakları mahkemesinde cebinize ( - ) eksi olarak işleniyor.

olaylara sığ bakmayın. bütün olarak ele alın. doğru ile yanlışı ayırt edemiyorsanız. yorum yapmayın.

-------------------------------------------------------------------
''AİHM’sine siz bugüne kadar tahmini kaç dava götürdünüz ve bu davaların ne kadarında başarı elde ettiniz?
KHRP olarak kuruluşundan bu yana AİHM’ne tahmini olarak 500’ün üzerinde dava götürmüşüzdür ve bu davaların yüzde 92’sinde başarı elde ettiğimizi söyleyebiliriz.''

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi en fazla Türkiye

bu genel kafalar haklı olsa (çoğunluk) % 92 gibi bir rakamla hatalı çıkmaz türkiye değilmi?:confused:
insaf insaffffffff

SSaaFFee;

HAHAHA ne güldüm ama yorumunu okurken.. :)
Hemşirelik bizim ülkemizde meslektir fakat doktorluksa meslek değil hobi olarak yapılır, yani yolda yürüyen her vatandaşımız canı sıkılırsa doktor olabilmektedir,
sen hangi ülkede pardon gezegende yaşıyorsun bilmiyorum ama, dünyanın her yerinde kabul gören hemşirelik 4 yıllık lisans okuyarak olunur, hani uganda, kenya gibi az gelişmiş imkanları olmayan bir yerdeysen belki lise bitince eğitimi yetirmek zorunda oluyorlardır... Ayrıca hiçbir doktor acil durumlar dışında enjeksiyon(iğne vurma) yapmaz, kimseyi tıraş etmez yada temizlemez sen çok fazla hollywood dizisi izlemişsin anlaşılan :)

Bakın öldürülen bir kadının insan hakları mahkemesine gittiğinde türkiyeyi resmi olarak suçlu bulunan tek ülkeymiş.
''2.7. TazminatBaşvurucu ile annesinin AİHS’nin 2. ve 3. maddeleriyle garanti altına alınan haklarının korunmasında iç hukuk yollarının etkisizliğini dikkate alan AİHM, başvurucunun iç hukuk yollarını tüketme yükümlülüğünden muaf tutulmasını sağlayacak özel şartların varolduğu sonucuna vararak hükümetin iç hukuk yollarının tüketilmediği itirazını reddeder. AİHS’nin 2. ve 3. maddeleri ile bu maddelerle birlikte okunduğunda 14. maddesinin ihlal edildiği sonucuna varan AİHM, başvurucuya annesinin öldürülmesiyle çektiği acı ve elem, kocası tarafından gerçekleştirilen aile içi şiddeti önlemek için yetkili makamların yeterli önlemleri almaktaki ve eşine caydırıcı ceza vermekteki başarısızlığı nedeniyle 30.000 Euro manevi tazminat olarak ve dava giderleri için de, Avrupa Konseyi’nden alınan 1494 Euro tutarındaki adli yardim kesilmek üzere, 6500 Euro ödenmesine karar verir.''

link alınıtısı; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

hergün tv. lerde bir kadının öldürüldüğünü görüyorum olayın boyutlarına bidaha bakın.
sonuç; tazminat ödiyeceksiniz. hükümetler işini yapmasın tazminatını vatandaş ödesin oldu. sizde destekleyin.

ne zaman ki, 4 yıllık bir hemşirelik diploması alır işte o zaman mesleğinde yükselir, uzman hemşire olur, baş hemşireliğe yükselebilir vs...

eksik bilgi yanlış bilgi vermişsiniz! Ben lisans diplomasının hemşirelik mesleği için gereksiz olduğunu bu linkte inceleyerek sonuç edindim.
he derseniz öğretim görevlisi hemşire, doç. prof. olucam o zaman lisans diplomanız işinize yarıyor.
yani işin özü o sınav seçmesinde hatalı başvuru formu düzenlenmiş.
a sınıfı kadrolar için kpss ayrı sınav kriterleri belirliyor.

''MESLEKTE İLERLEME

Eğitimlerini başarı ile tamamla***** hemşire olarak göreve başlayanlar, zaman içerisinde sorumlu hemşire ve başhemşireliğe ve Uzman Hemşire ‘liğe yükselebilirler.

Başhemşire olabilmek için hemşirelikte en az lisans eğitimine sahip olmak gerekir. Ancak kurum/kuruluşta, hemşirelikte lisans eğitimine sahip hemşire bulunmaması halinde diğer hemşirelerden de görevlendirme yapılabilir.''

EĞİTİM SONUNDA ALINAN BELGE-DİPLOMA VE UNVAN

[FONT=Symbol]·[/FONT] Sağlık Meslek Lisesi eğitimlerini başarı ile tamamlayanlara Sağlık Meslek Lisesi diploması ve “Hemşire” unvanı verilir.
· Yükseköğrenimlerini başarı ile tamamlayanlara Hemşirelik veya Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri lisans diploması ve “Hemşire “ unvanı verilir. ''

Hemşire (Genel) Mesleği, Şartları, Maaşı

arkadaşlar yorumlarınız çogu şaçma çünkü ortada bir yanlışlık yok bundan 7 sene evvel sağlık meslek lisesi bitiridim çok popüler bir lise değildir ataması zor bir lise ama bugün hemşirelik ebelik bölmüleri kpss 70 ömss 50 alan insanlar çabucak atanır insan 2 tane mesleği olması şuçmu neymiş efendim lise sınavı kolay üniversite sınavı zor ne alaka bu müfredat lise 1inici sınıfın konuları soruyorlar aslında ikisi aynı sadece lise ömss kpss yüzeyse soruyor üniversitede derine iniyor soru dağılımı soru adeti aynı zaten ben lisans olarak girsem atanırdım belki ama ben sevdiğim meslek hemşirelik insanlar yardım elini uzatmak hayatını kurtulmak kadar güzel bir şey yok bu yüzden lise olarak başvura bulundum ben kimsenin hakkını yemedim çünkü büsürü açık konterjan var sğlık bölümlerimden ama ben bu sistemin hatası oldum sadece insanları geçmişi bir diploma ile siliyor neymiş sen artık iktisatçı oldun hemşirelik bitti meslek bitmez arkadaşlar bu devlet o diplomayı bana verdi ise ben bu mesleği yapmam için verdi bu diplomayı yırtmam için değil

atamasi iptal olan arkadas bu atanama isini nekadar cok uzatirsan okadar cok zarar gorursun butun basvurular acik istedin yere basvur hep zarar edersin

defne_1986 veya adın ne ise okuma sürecinde şaşkınlıklar yaşayarak kendi hayatını değiştirmişsin bunun suçlusu........ SENSİN ne devlet nede millet,,, SEN!!... neyin savaşını veriyorsun verebildiğin kadar mahkemeye ver mübaşir bile sana gülecektir.. ben inşaat mühendisiyim ticaret lisesi mezunuyum iş bulamadığım zaman muhasebecilikmi yapmalıyım şaşırtma lütfen...:confused:

SsaaFfee,
bakın yorumları okuyorum da hem geniş düşünün diyorsunuz hem de işi tartışmaya kendiniz götürüp yazdıklarımızda hata arıyorsunuz
sistem hatalı mı diye tartışmaya götürmüşsünüz olayı, bu nedenle de konu gereksiz yere dağılmış diye düşünüyorum (tabii yorumlarınıza saygım var ama ben direkt çözüm odaklı bakıyorum olaya, dallandırmaya gerek yok kanaatimce...) soru açık, cevabı da maddelerle açık!
bir de insan hakları mahkemesinden bahsetmişsiniz, bu konunun insan hakları mahkemesiyle ne alakası var? hata varsa zaten mahkemeye gidilip bu konuda bir dava açılır, konu sahibi arkadaş ilgili mahkemeye gider, Ösym'ye dava açar atamam iptal oldu ben hemşirelikten atanmak istiyorum diye, karşı taraf da kılavuzdaki ilgili maddelerle kendini savunur hatta karşı dava bile açabilir ve konu sahibesi arkadaş suçlu bile bulunabilir. Bu dava AİHM'e giderse emin olun arkadaşımız yine eli boş döner zaten daha AİHM'ye gidene kadar önce temyiz edilmesi lazım falan... AİHM işin en son kısmı...
olaya sığ bakmayın, geniş bakın gibi birşey yazmışsınız peki o zaman geniş bakalım hadi... ben gıda teknikeriyim ve 2 yıllık öğretim döneminde verdiğim emek, öğrenip sahip olduğum bilgi birikimi ve meslekle ilgili pratik açısından şu an almakta olduğum 4 yıllık programdan çok daha fazlası var ve mesleğimi de seviyorum ama ben kendimi geliştirmek istiyorum ve lisans eğitimi de alıyorum bu suç mu? elbette değil... çalışma alanımı genişletmiş oluyorum ama bu benim sahip olduğum önlisans diplomasını iptal mi edecek? hayır da elinizdeki diplomanın hangisi daha üst düzeydeyse, o alanda değerlendirilirsiniz özellikle devlet memurluğu söz konusu olduğunda... ben bu riskleri alarak okuyorum şu an, hatta bu ihtimali göz önünde bulundurup araştırma yaptım ve özellikle bir yılımı dondurdum yani maddeler açık, sınava girerken de okumamız için bize kılavuz hazırlanıyor üstüne bir de taahhütname imzalatıyorlar siz hala sistem yanlış diyorsunuz
sevdiğiniz işi yapmak istiyorsanız, o zaman anlattığım riskleri göze alarak başka bir alanda lisans yaptığınız anlamını taşır bu sistemin veya diğer insanların hatası olmaktan çıkıp bireyin kendi iradesiyle verdiği karar olur ve bu nedenle de sistem beni mağdur etti diyemez o halde ya kendi alanında bir yüksek öğrenim görecekti ya da hiç okumayıp atanmayı bekleyecekti
hemşireliği genel olarak bir meslek olarak düşünerek yazdım eksik bilgi verdiğimi düşünmüyorum ben yazdıklarımın birçoğunu internetten araştırarak değil bizzat üniversite ortamındaki insanlardan öğrendim ama sizin anlattığınıza bakarak hakkınızda şu düşünceyi savunduğunuzu da hissettim:
"bir meslek dalında lise mezuniyeti yeter üniversite okumaya gerek yok"
günümüzde bu saptama yanlış olur eğer ben lise mezunu olarak istediğim mesleği yapabileceksem neden iş ilanları en az üni. mezunu olma şartını getiriyor bana? ya da meslek lisesi mezunu değilim diye neden benim okuduğum bir yıllık İngilizce hazırlık hesaba katılmıyor iş başvurularında? bu sistem hatası deyip kestirip atmak kolay ama olaya ben de sizin dediğiniz gibi geniş bakmaya çalıştığımda, bir işverenin yüksek tahsil istemesinden doğal ne var şeklinde bir sonuç çıkartıyorum
sizin yorumlarınız, lise mezunu bir hemşire ile lisans mezunu bir hemşire aynıdır ikisi de hemşiredir mantığıyla yazıldığı anlamını taşıyor (o düşüncede olmasanız da yazdıklarınız o manayı taşıyor) bir de lütfen meslekleri değerlendirirken siz kendi açınızdan ve bulunduğunuz ülke bazında değil de, ülkemiz koşullarını göz önüne alarak olaya bakarsanız daha iyi olur
(küçük bir dipnot: Neriman arkadaşımız erkek değil!)

SsaaFfee,
ben bu riskleri alarak okuyorum şu an, hatta bu ihtimali göz önünde bulundurup araştırma yaptım ve özellikle bir yılımı dondurdum

bu mantıkla burda yorum yapanlar sizede çatarlar. Siz bi üst okulda okurken benim sınavıma giriyorsun demezlermi?
sizinde sistemin hatasını hile yoluyla aştığınız görülüyor. 1 sene lik bir kaybınızda var.
sırf bu konu için değil bu kural. türkiyede ne kadar yönetmelik varsa abuk subuk.
insanları sanki bilinçli olarak üçkağıta zorluyorlar.
elektiriği pahalı satarlar. başkasının kaçağını başkasının faturasına eklerler.
sonra kimisi ticaret yapıyordur. gider elektiriğinin yarısını kaçak kullanacak sistem kurar.
rapor oranlarında üçkağıt yaparlar. sonra adam gider engelli oranını aşabilmek için yeni hastalıklar icat eder. oran yükseltebilmek için...

neyi savunuyorsunuz? ben sistem bozuk üçkağıt üzerine kurulu diyorsam. öyledir.

insan hakları mahkemesine giden davaların yüzdesel oranını görmüyormusunuz?
aynı hukuku kullanıyorlar. avrupa hukuku. ama sistem ne hikmetse taraflı karar vermiş.
doğru karar vermemiş.
yani sizin doğru dediğinizi ben avrupa hukuna göre yargıladım. ülke şartlarına göre.. adaletin ülkesi olmaz.
katil her yerde katildir. idam etmeseniz bile müebbet haps edersiniz. ama bakıyorum türkiyede katiller cenneti....:confused:
poğca çalan daha çok ceza almış...:confused:
ülkede avrupa hukuku varsa. neden dava sonuçları vatandaş lehine tarafsız olarak çıkmıyor?

sizin yorumlarınız, lise mezunu bir hemşire ile lisans mezunu bir hemşire aynıdır ikisi de hemşiredir mantığıyla yazıldığı anlamını taşıyor
evet usulen böyle. diploma ayrıda olsa ikiside aynı işi yapar.
diploması ilerde belki onu sadece baş hemşire yapar. yani komut verir konuma getirebilir. ama o konumda birisi varsa. lise mezunu hemşire ne yapıyorsa, lisans mezunuda aynı görevi yapar.

bu mantıkla burda yorum yapanlar sizede çatarlar. Siz bi üst okulda okurken benim sınavıma giriyorsun demezlermi?
evet bir üst seviyede okuyordum ve zaten sırf bu nedenle 2010da mezun olcam diye ben Kpss önlisansa başvurmadım zira araştırma dediğim şey de bu yöndeydi ama yılım uzayınca ben de bir sonrakine girerim dedim ve bitirmek istemedim sonuçta yıl kaybeden, bunun da olumsuz sonuçlarına katlanan benim, bu nedenle de kimse beni suçlu ilan etmez edemez ha bitirip lisanstan girseydim belki atanırdım ama dediğim gibi olumsuz sonuçlara katlanma yolunu ben seçtim sistem bozuk deyip birilerini suçlamam yersiz olur kanısındayım
eksik ya da hatalar varsa bunun düzeltilmesini herkes ister elbette ama konu bunun tartışmasını yapmaktan ziyade konu sahibesi arkadaşın sorusunu yanıtlamaktır hepimizin hayatta verdiği kararlar var ama doğru ama yanlış hepimiz kendi irademizle aldığımız kararların sonuçlarnı yaşıyoruz doğruluğu yanlışlığı tartışmaya açıktır ben kendimce doğru yaptığımı düşünürken yanlış yapmış olabilirim ceremesini de ben çekerim Defne de belki ben hemşireyim o yüzden mesleğimden atanayım diye bir düşünceye girmiş olsa da, kılavuz ortada, dikkatli incelemeliydi yapacak bişey yok geçmiş olsun artık 2014teki sınava lisanstan girer
evet usulen böyle. diploma ayrıda olsa ikiside aynı işi yapar.
diploması ilerde belki onu sadece baş hemşire yapar. yani komut verir konuma getirebilir. ama o konumda birisi varsa. lise mezunu hemşire ne yapıyorsa, lisans mezunuda aynı görevi yapar.
eğitim almayı sadece mesleğe indirgeyip sonra da sığ düşünmeyin diyemezsiniz aynı işi yapıyor da olsa, üniversitede aldığı bilgi birikimi lise düzeyinin çok daha üstünde... tabii amacım kimsenin bilgisini sınamak değil kendini insanlar her şekilde geliştirebilir istedikten sonra ama bir meslek dalında üniversite okumayı da hafife almanız şaşırttı beni, o kadar...

gul2011;

Bak işte ben bu zorunluluk kısmının haksız olduğunu düşünüyorum. Sınav kılavuzunda en son öğrenim durumu beyan zorunluluğu konusu meslek liseliler için biraz daha farklı. Olay lisans mezunu birinin lise diploması beyanı meselesi değil, bence asıl mesele meslek lisesinde okuyup bir meslek erbabı olan bir kişinin öğrenim durumunu yükseltmesinin bir suçmuş gibi hakkının gasp edilmesidir. Yukarıda tüm yazdığın konuya vakıf biriyim zira ben de 10 senelik kamu çalışanıyım. Siz olayı Defne üzerinden algıladığınız için ayrıntıyı kaçırıyorsunuz. İki ayrı meslek sahibi kişilerin istediği meslek üzerine devlet memuru olma hakkı olmalı.

arc06;
Benim anlatmak istediğim de arc06 ile aynı.

İki meslek sahibi insanların meslek tercihini kişinin kendine bırakarak atandığı takdirde farklılığı derece ve kademe başlangıçların da uygulayarak hakkaniyet sağlanabilir.

Not: Hemşireli teknik değil sağlık hizmetleri sınıfıdır.

cickıs şaka gibisin:=) durum bir incir çekirdeği sen karpuz karpuz yorumluyorsun burda tamamen uyanıklık sözkonusu defne arkdaş gidipte yahu ben üniversite mezunuyum ama lise diplomamla girmek istiyoum dedide görevli tamam olurmu dedi defne direkt memur olayımda başkası umrumda deyil gibi davrandı ama sen onu savundun olmadı başka konularla haklı çıkmaya çalışıyorsun sen iyki hakim savcı olmamışsın aklına uyanı ömür boyu ceza aldırmazsın

Iptal edilmesi isabet olmuş devlet gerizekalı mı da kpss sınavlarını felan yaparken bölüm bölüm yapıyor ... Kişileri öğrenim durumuna zorluyorki ordan başarılı çıksın diye... Ortaöğretim seviyesi daha düşük olduğu için sana herşey basit gelebilir..lisans sınavında 89 al görelim birde..

aynen sana katılıyorum didem en azından bir alt öğrenimden sınava girilebilmeli umarım gerçekleşir birgün bu

Üst Alt