Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisans mezunuyum. ÖMSS'ye lise mezunu olarak girdiğim için atamam iptal edildi..?

• Konbuyu başlatan defne_1986
  • Başlangıç tarihi
ünüversite bitirmek engelli olmak insana her hakkı vermez. 1 kişinin kadrosunu boşa götürüp sonrada dava açacaksan aç bekle çıkar sonuç sağlık bitirmişsen branşını değiştirmeden lisansdada sağlık okuyacaktın yönünü değiştirmişsin hatalı işlem yapmış yok hak yok hukuk bi senin hakkın hukuğun var diğer girenlerin hakkı yok zaten BİR ALT DÜZEYLE SINAVA GİRİLMEYECEĞİNİ BİLE BİLE GİRMİŞSİN sonucuda ortada işte ama illa uğraşcam dersen dikkat ette ataman gibi olmasın paçana dolaşmasın.

klavuzda kocaman yazıyordu ne mezunuysan ondan gireceksin diye vay haline vaaayyy

Karakaya sana katılıyorum kardeşim git lisans gir neden lise giriyorsun oh valla ondan sonrada benim atamam iptal oldu diyorsun iptal olur tabi.

Aslında yapacak bir şey yok zaten sınava girerken mezun olunan en son okul baz alınır ve başvuru formunda derki yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu beyan ederim vs.. imzalarsınız teslim oldunuz yani dahada kötüsü mahkemeye başvursanız da sahtekarlıkla suçlanırsınız. keşke bi dersaneden rehberlik hizmeti alsaydınız...

İnsanlar çıkarları için hakları için olduğundan daha gayretli savaşır. (Napolyon)

Hayatta hiç hata yapmamış birisi zaten hiçbir işe başlamamış demektir.
HENRY FORD

İnsan aklın snırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye erişemez.
ALBERT EINSTEIN

çoğu kişi bir meslek sahibi olamadığı ve sadece düz lise mezunu olduğu için kadrolara yerleşemezken,senin sağlıkçı olara güzel bir mesleğin ve artı üniversite diploman varken açıkta kalman üzücü..

benim düşünceme göre, çift meslek (ya da diploma da diyebiliriz) sahibi olanlar istediği mesleği yapabilmeli

Peki bir de şunu düşünelim yüksek lisans veya doktora mezunu biri lisanstan sınava girer ve atanırsa ne olur. Örneğin Eğitim Bilimleri doktoralı biri lisans öğretmenliğe başvursa ya da tarih doktoralı biri memuriyet için sınava girse kabul etmeyecekmiyiz. Böyle saçmalık olur mu? esas eşitlik diyorsanız burada ihlal edilir. bunu görmezden geliyorsunuz da lise, önlisans ve lisans arasında mı sorun var diyorsunuz.
arkadaşlar bazılarımız olayı ya anlamamış ya da anlamamak işlerine geliyor.bilemiyorum artık.Ama şu iki konu birbirinden çok farklı.
1.vatandaş önlisans/lisans mezunu olduğunu varsayalım.bu durumda kişi lise mezunu arayan bir kuruma başvurmamalı.bu hak yemek olur.
2.yine vatandaş önlisans/lisans mezunu ise kişi bu iki hakkından dilediğini kullanabilmelidir.
olur mu hiç öyle şey diye düşünmeyin arkadaşlar....
Çünkü vatandaş o işin gerektirdiği eğitimi almış ve bunu kanıtlıyor ise ister önlisans ister lisans olsun o işte çalıştırılabilmelidir.kişiler bu konuda seçimi kendileri yapmalıdır.ösym değil.kişi elbette lisans düzeyinden atanmak ister ama elinde ayrıca önlisan diploması varsa ve önlisans diplomasını kullanmak istiyorsa kullanabilmelidir.
adam zamanında çalışmış kazanmış okumuş.Ve mesleğine uygun yeri tercih etmiş atanmış.Çalmamış,çırpmamış,kopya çekip de kazanmamış,birilerine para yedirtip torpil yaptırmamış.Emeği ile kazanmış.
gerekli nitelikleri taşımayan onca adam atanmıştı zamanında noldu?
ayrıca lise mezunu nasılki lisans düzeyinden başvuramıyor ise lisans mezunu da lise düzeyinden başvuramaz diyenlere evet katılıyorum sonuna dek. ama kişi hem lisans hem de önlisans diplomasına sahip ise burada istediğini kullanabilmelidir bu olay farklı.istediğimiz zaman önlisansa başvurup okuyabiliyoruz ama tekrardan lise okuyabiliyor muyuz?bu ikisi gerçekten de çok farklı.
sonuç olarak arkadaş davasında haklıdır.eğitim alma özgürlüğü varsa bu ülkede eğitimime uygun işte de çalışma özgürlüğüm vardı

bakkalgazi,
kişiler en yüksek hangi mezuniyete sahipse o seviyeden sınava girebilir genelde meslek söz konusu olduğunda lisans mezunu daha önceliklidir yani mühendis, öğretmen, avukat... bu belli başlı meslekler hep lisansı baz alır
ama eğer ki yüksek lisans yapıp memuriyet istediğinde yine lisans diploması baz alınıyr
sonrasında da intibakla yüksek lisansına göre pozisyona başvurur tabii memur olanlar daha iyi bilirler
örnek, bir akrabam liseden sonra memur oldu sonra lisansı bitirdi ama lisans bitirdiği pozisyona geçmedi sadece kademesi yükseldi ve maaşı arttı sonrasında da formasyon alıp öğretmen oldu 2 yıldır öğretmenlk yapıyor eğitim seviyesi y.lisans geçiyor ama yüksek lisansı olup memur olmak isterse lisans seviyesi baz alınır

valla burdaki bütün yorumlara güldüm çok komik geldi.
bazıları ben 90 aldım diye hava atiyorlar.
önlisans mezunu arkadaşlar lise mezunu olarak sınava girmiş 85 ile 100 arası puan almış vede iptal olmuş. önlisans olarak sınava girseydnz kaç puan alırdınız ? :D KPSS den 10 kat kolay sorular...
Okul 1 incisi olarak diyorumki..
ben önlisans olarak sınava girdim 97 aldım. tutturduğum işyer yok.... SADECE ANKARA ÇANKAYA'yı yazdım. BU YAZDIĞIM YAZILARI BAŞBAKAN'A ÖMSS MÜDÜRÜNE GİTSİN...

HER İŞYERDE 1 KONTENJAN. TORPİLİ OLAN SIKINTISI YOK ...

Devletin okuyanı cezalandırdığı falan yok küçümsemiyorum ama bi işletme puanına bakın bi hemşirelik puanına denk midir ??? biraz olaylara reelist bakmanızı tavsiye ediyorum ...
Bu bayan kardeşimiz lise mezunu olan kardeşlerimizin hakkını gasp etmiştir.olay bu kadar net ve açık okuyanı cezalandırma falan bunlar saçma . size kendimden örnek vereyim .. ben meslek yüksekokulu mezunuyum bnm zamanımda mühendislik seçemiyorduk puanlarımız dusuyordu ben elektronik mezunuyum full puan cıkarsan bile giremiyordun öğretmenliklerde de atamalar olmadığı için seçim yapmadım ama su anda bu olay ortadan kalktı ve ben yine dgs ye calısıp muhendislik okumak icin çabalıyorum devlet beni neden cezalandırmıyor acaba ??? soruyorum sizlere subjektif bakmayın biraz objektif bakın buradaki olay bayan kardeşimiz lise mezunlarının hakkını gasp etmiştir bu kadar net ve basit !!! haklarını helal etmeyenler olabilir herkes zor durumda ben buradakilerin hiçbirinin sabancının torunu oldugunu dusunmuyorum şahsen bnm mezuniyetimden girse idi ben hakkımı asla helal etmezdim saygılar sevgiler esenlikle kalın kardeşlerim ...

ssaaffee;

yok saaafari hanım ben doru yazıyorunm daha iyi anlaman acısından birde su var senin gibi af edersin ama o kadar klavuzda yazdıgı halde görmezden geleceksin ( DEFNE BURDA SÖZUM SANA DEGİL SAKIN USTUNE ALINMA YAZMAMDAKI AMAC KENDİ HATASINI GÖRMEZDEN GELİP HATAYI SİSTEME YIKMAYA CALIŞAN SAAFFEE HANIMA YAZIYORUM :)))ondan sonrada kalkıp bu benim hatam deyip kabul edecegin yerde bu sistemın hatasıdır diyerek kendi hatanı bu sekıldemı ört pas edeceksin onu bilmem ama asıl senin gibi dusunenlerin yuzunden bu haldeyiz bu konuyu acan arkadasımızz sadece fikir almak adına bnu konuyu acmıs ancak senin gibi allan safarisi de gelip böyle konuyu baska yönlere cekmeye calısıyor

türkiyedeki adalete bak:
dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar 2. üniversite olarak 2 yıllık bir üniversite okusalar 2 yıllık önlisans tan kpss ye girip atanamıyorlar ama 5 yıllık lisans programı okuyupta tek bir dersi kalanlar bu 5 yıllık lisans programını bırakıp 2 yıllık önlisans okuyorlar ve 2 yıllık önlisans kpss ye girip atanabiliyorlar allahtan revamıdır. yani lisans okuyan 2. üniversite olarak önlisans okusa önlisanstan kpss ye girip memur olamıyor bu allahtan revamıdır danıştayda din iman varsa çözer bu olayı 2.-3. üniversitesini okuyan gençlerin önünü açar.:

Bu konuda lütfen kılavuza bakınız, bence tartışmaya girmek çok yersiz ne olursa olsun, biz ne yazarsak yazalım sonuç ortada:
http://www.engelliler.biz/forum/ozu...m-icin-atamam-iptal-edildi-4.html#post1194673

bu yazımı tekrar kopyala yapıştır yapmamak adına, bulunduğu yeri kopyaladım kılavuzdan alıntıdır.
2. uni kapsamında da önlisanstan meslek sahibi olunması, lisansın üstüne geçemediğinden memurluk sınavlarında geçerliliği yoktur, önlisanstan okuduğunuz belki sizin daha da severek yapabileceğiniz bir meslek kolu olabilir eğer ki o alanda çalışmak istiyorsanız o zaman lisansa tamamlamanız gerekir

Üst Alt