Peki bir de şunu düşünelim yüksek lisans veya doktora mezunu biri lisanstan sınava girer ve atanırsa ne olur. Örneğin Eğitim Bilimleri doktoralı biri lisans öğretmenliğe başvursa ya da tarih doktoralı biri memuriyet için sınava girse kabul etmeyecekmiyiz. Böyle saçmalık olur mu? esas eşitlik diyorsanız burada ihlal edilir. bunu görmezden geliyorsunuz da lise, önlisans ve lisans arasında mı sorun var diyorsunuz.
arkadaşlar bazılarımız olayı ya anlamamış ya da anlamamak işlerine geliyor.bilemiyorum artık.Ama şu iki konu birbirinden çok farklı.
1.vatandaş önlisans/lisans mezunu olduğunu varsayalım.bu durumda kişi lise mezunu arayan bir kuruma başvurmamalı.bu hak yemek olur.
2.yine vatandaş önlisans/lisans mezunu ise kişi bu iki hakkından dilediğini kullanabilmelidir.
olur mu hiç öyle şey diye düşünmeyin arkadaşlar....
Çünkü vatandaş o işin gerektirdiği eğitimi almış ve bunu kanıtlıyor ise ister önlisans ister lisans olsun o işte çalıştırılabilmelidir.kişiler bu konuda seçimi kendileri yapmalıdır.ösym değil.kişi elbette lisans düzeyinden atanmak ister ama elinde ayrıca önlisan diploması varsa ve önlisans diplomasını kullanmak istiyorsa kullanabilmelidir.
adam zamanında çalışmış kazanmış okumuş.Ve mesleğine uygun yeri tercih etmiş atanmış.Çalmamış,çırpmamış,kopya çekip de kazanmamış,birilerine para yedirtip torpil yaptırmamış.Emeği ile kazanmış.
gerekli nitelikleri taşımayan onca adam atanmıştı zamanında noldu?
ayrıca lise mezunu nasılki lisans düzeyinden başvuramıyor ise lisans mezunu da lise düzeyinden başvuramaz diyenlere evet katılıyorum sonuna dek. ama kişi hem lisans hem de önlisans diplomasına sahip ise burada istediğini kullanabilmelidir bu olay farklı.istediğimiz zaman önlisansa başvurup okuyabiliyoruz ama tekrardan lise okuyabiliyor muyuz?bu ikisi gerçekten de çok farklı.
sonuç olarak arkadaş davasında haklıdır.eğitim alma özgürlüğü varsa bu ülkede eğitimime uygun işte de çalışma özgürlüğüm vardı