erdal akbay arkadaşıma cevap:1800 günlede emekli olursunuz.ama gerekli şartları oluşturduğunuzda...nedir bu şartlar?önce ilk işe girdiğinizde maluliyet derecesinde hastalığınızın olmaması gerekiyor.benim malulen emeklilik başvurusu yaptığımda bu oran kanunda %67 idi.ama sonra yapılan sözde oran indirimi ile bu %60'a indi...ne güzel 67 iken 60 olmuş diyebilirsiniz...ama hiçte öyle değil...bu seferde yeni rapor yönetmeliğine takılıyorsunuz...bırakın %60 almayı kagıt üzerinde sağlam bile oluyorsunuz.ikinci şart ise 10 yıllık sigortalı olmanız gerekiyor.ilk sigortalı olduğunuzda maluliyet derecesinde hasta olmadığınızı kanıtlamak ve bu raporla vergi indirimi almış olmanız gerekiyor...sanırım soruna cevap verebilmişimdir...verdiğim cevapta yanlışlık varsa özür dilerim.saygılarımla.
bugün zor bela kocaeli adliyesine gittim.adliye sarayına girişte ilk engeli merdivenlerde aşmam gerektiğini fark ettim.yaklaşık olarak saymadım ama 20 tane falan merdiven vardı.bu merdivenlerle savaşırken neredeyse yeni bir arıza ile karşılaşmak üzereydim.düşme tehlikesi yaşadım.4.iş mahkemesi kalemmemuruna gittim.dosyamı çıkarttım.sevk için hazırlık yapıyorlar derken davama bakan hakimin izinli olduğunu öğrendim.nöbetçi hakimde sevk etmeyince yine olmadı.yarın mahkemem var.yeni rapor ulaşmadığı için büyük bir ihtimalle 2 ay sonraya ertelenecek.beklemeye devam...
yalnız kalem memurundan aldığım bir fotokopi çıktısınıda paylaşmak istiyorum...
YÜRÜTÜLEN İŞLEM ÖZETİ:
SGKB maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığından elden temin edilen 16.10.2008 tarih,440466 sayılı yazısında belirtilen,T.C.S.B.gebze fatih devlet hastanesinin 17.01.2008 tarih,467 sayılı,T.C.kocaeli üniversitesi araştırma ve uygulama hastanesi nöroşirürji ana bilim dalının 14.04.2008 tarih ,314 sayılı,ortopedi ve travmatoloji ana bilim dalının 14.04.2008tarih,313 saylı,T.C.S.B.göztepe eğitim ve araştırma hastanesinin 13.08.2008 tarih,3509sayılı,hastane ismi belli olmayan 14.04.2008 tarih,312 sayılı ve 14.04.2008tarih,315 sayılı sağlık kurulu raporlarına göre malul durumda sayılmış ise de;adı geçenin 506 sayılı kanuna tabi iş yerine maluliyetini gerektiren arıza ile girmesi nedeni ile aynı kanunun 4958 sayılı kanunun 33 .maddesi ile değişik 53.maddesinin (B) fıkrası uyarınca sigorta yardımlarından yararlanamayacağına anılan daire başkanlığınca karar verilmiştir.ayrıca dosya içerisinde mahkeme istemli T.C.S.B. darıca farabi devlet hastanesinin 05.02.2009 tarih ,H351 sayılı sağlık kurulu raporu mevcut bulunmamaktadır.
gelelim öne sürdükleri red gerekçesine: ilk işe girdiğimde maluliyet derecesinde sakat olmadığımı aldığım rapor ve bu raporla aldığım vergi indirimiyle kanıtlamıştım...galiba emekli olamamam için ellerinden geleni yapacaklar...