Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum reddedildi. 4 senedir mahkeme sonuçlanmadı!?

kerimc

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Eylül 2015 Güncel:

1yılın sonunda dün haberi aldım konturol muayenem olumlu olmuş konturol muayenesie kaldırılmış çok şükür allahıma darısı benim gibi olan akadaşlara

ben 8 sene oldu freidrech ataksisi hastalığına yakalandım ve caresi yok diyorlar doktorlar
ben yanlız yürümekden cok korkuyorum devamlı düşme tehlikesi geciriyorum cok cabuk yoruluyorum

ben de malül emekliğe baş vurdum sadece flimlerimle kan tahlil sonuclarıyla birde e m g sonuclarıyla göztepe hastanesine gittim sadece hastalığımın tehşiş yazılı kağıt verdiler fridrech araksisi diye 15 gün son un kapanın cevap geldi red cevabı geldi
itiraz ettim dilekce yazdım yine red cevabı geldi

artık dolancak hali almadı vucudumun 2 bölü 3nü kaybetmediğimden dolayı red geldi mahkemeye baş vurdum şu an 4 sene oldu adlitıpdan sonuc bekliyorum
piskolojum cok bozulu inanın kazasamda kazanmasada doktora gidecem o kadar caresisimki anlatamam

sizden acele cevap rica ediyorum ve benim durumda olan arkadaşlar lütfen cavap bekliyorum

Geç Gelen Adalet Adaletmidir Adamlar bunu biliyor Her hukuksuzluğu yapiyor resmen diyor Buyur git yargıya bunun nedenide yargının işlemediğini ve ne kadar uzun yıllar sürdüğünü bildiklerinden kaynaklanıyor vatandaşla resmen oyun oynuyorlar...o oyun oynadıkları mağdur etikleri vatandaşlardan bitaneside benim malesef...

sağol mehmet kardeş başka varmı benim gibi oturan boğadanda cevab bekliyom

mehmetekrem;806167]Geç Gelen Adalet Adaletmidir Adamlar bunu biliyor Her hukuksuzluğu yapiyor resmen diyor Buyur git yargıya bunun nedenide yargının işlemediğini ve ne kadar uzun yıllar sürdüğünü bildiklerinden kaynaklanıyor vatandaşla resmen oyun oynuyorlar...o oyun oynadıkları mağdur etikleri vatandaşlardan bitaneside benim malesef..

sağol mehmet kardeşim yanlız sitetde yanlış yazabilirim beni af edin cünkü daha yeni öğreniyorum önceden sadece okuyordum daha benim gibi lolan yokmu lütfen birazcık sevinmek istiyoruml lütfen oturan boğadanda cavap bekliyom

Rahatsızlıklarımız farklı fakat yaşadıklarımız aynı.. malesef yargıdan da bişi beklemeyin. bende adli tıpa gönderildim ama yinede olumsuz geldi temyize gitti yine red geldi...:( hakkında hayırlısı olsun inaşllah senin emeklerin boşa gitmez..

malül emeklilik

inanın şuanda cok üzüldüm yinede ilgilendiğiniz icin cok teşekkür ederim ama birde fridrech ataksisi hastalığın dan adli tıpdan sonuc alan varmı lütfen cevap bekliyorum koskoca türkiyede sadece benmiyim arkadaşlar cevap bekliyorum

kerimc; adli tıp demek benim bildiğim hastalık+adaletteki gerçekliği çözmektir. yani direkt evet bu kişini,n hastalık teşhisi şudur değil.. bunu zaten sağlık kurulları yapabiliyor. ama hakimler bir tereddüt yaşadığında dosyaların daha ayrıntılı incelenmesi için (ve biliyorsunuz en son basamaktır adli tıp) ince noktalarda adli tıpa gönderiyorlar. benim durumum özürlülük ölçütü ile ilgiliydi, ben emeklilik başvurumu yaptım yönetmelik değişti böbrek nakillilerin oranı %40 a düştü ve emekli olamadım. bu yüzden yani yönetmelikden önce başvurumu yaptım diye dava açtım. ama ne varki hakim avukata ısrarla sizin bahsettiğinizle kanun farklı gibi şeyler söyleyerek en son adli tıpa gönderdi ama bişi çıkmadı..:( sonra hakim red verdi. temyize gitti yine red geldi..adli tıpta bana yapılan akdeniz üni tıp fak dosyam oraya gitmiş ve incelenmiş.. sadece muayene edildim nakil olduğum tespit edildi kesi yerlerime filan baktılar o kadar.. gerisi tamamen hastalıkla ve kanunla ilgili olayı çözmek adına..

kolay gelsin..

renal kardeşim verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkürederim i nanın bu benim son şansım şimdi merakla bekliyorum1 şubatı onun için merak ediyorum ama ben fizik doktoruna danıştım raporun varsa kesin kazanırsın dedi başka bir hastaney gittim noröloji dokturu kazanamasın dedi buda bana takıntı yaptı şimdi kara kara dşünüyorum senin de hayırlı olsun emekliliğin darısı bizim gibi olanlara

Ahmet arkadaşım red gelen rapor oranın nedir %40ın altında mı? Değilse biliyorsun erken emeklilik hakkın var oran nedir onu bilelim ona göre yardımcı olalım

cemil kardeşim ilk yazdığımı okuduysan ben sadece tahlili sonuclarla malül emekliğe baş vurdum yani freidrech ataksisi tehşişi konuldu göztepe hastanesi derece vermemiş sonucunda ret cavabı geldi iki hastaneninde tehşişleri aynı 2 ret geldi ben zaten zor yürüyorum bende mahkemeye baş vurdum şimdi şonuç bekliyorum ilgilendiğin için çok teşekkür ederim

birde arkadaşlar freidreh ataksisi hastalığına yakanan çok arkadaşlar var hi biri benim gibi sorun yaşamadılarmı lütfen yardımcı olun:(

:(lütfen yazın

Beniki hastaneye gittim freidrech ataksisi tehşiş konuldu ben acem i oluğuğm için tahlilisonuçlrıyla malül emekliğe baş vurdum ve sadece tehşişi freidrecg ataksisi yazmışlar sonra 15 gün sonra bana ret cevabıgeldi vucudun 2 bölü 3 nü kaybetmediğinden malül sayılmamıştır diye yazı geldi bende tekrar dilekçe yazdım yine ret cevabı geldi bende mahkeme baş vurdum 4 sene oldu sonuç belli deyilcemil kardeşim çok teşekkür ederim ilgilendiğin için freidrech ataksisi bürsü hasta arkadaşlar vardı benim durum olan yomu

4 yıldır süren dava.. Ne denebilir ki.

Nasıl bir yanıt bekliyorsunuz benden bilmiyorum. 1 Şubatta adli tıp'pa gideceksiniz sanırım? Eğer öyleyse, bir tekerlekli sandalye bulun ve onuna gidin... Adli Tıp'ta kurulun malul olduğunuza ikna olması lazım. Birçok arkadaşımız sırf ayakta durabiliyor diye diğer tüm sorunları gözardı edilerek mağdur edilmiştir. Madem onlar bunu yapıyor, demek ki biz de onların anlayacağı/istediği şekilde hareket ederiz!

sayı n leven bey verdiğiniz cevap içiniz çok teşekkürederim çok haklısınız inannın çok skıntı yaşıyrum ama ben 1 şubatta adli tıptan gelecek cevabı bekliyorum
siz belki duymuş olabilirsiniz benim gibi durumda olanları sizce adli tıp nasıl sonuç alırım adli tıp çok kısa muayanem sürdü sadece bana 2 hareket yaptırdı birde yürümeme baktı belideki rahatsızlığımın ne zamanda beri olduğunu sordu
birde hangi işte çalıştığım sordu

Dilerim sonuç olumlu olur. Şubat 1'i beklemekten başka yapacak bişey yok maalesef.

çok teşekkür ederim

arkadaşlar freidrech ataksisi hastalığından malül emeklilikte problem yaşıyanlar varmı benim gibi lütfen arkadaşlar cevap bekliyorum:confused:

kerimc; oturanboğanın dediği gibi beklemekden başka çare yok.. adli tıptan sonuç gelmeden zaten hiç bişey yapamazsınız sadece araştımakdan başka.. defalarca benim durmumda yokmu diye yazmanıza gerek yok..sizi çok iyi anlıyorum en azından bu hastalığı taşıyanlar var anladığım kadarıyla forumda.. onlarla iletişime geçmeyi deneyin. zaten sizinle aynı durumu yaşayan olsa okuduktan sonra mutlaka cevap verir. biraz sabır lütfen..

http://www.engelliler.biz/forum/sag...riedreich-ataksisi-fa-tedavisinde-catena.html

renal kardeşim morele o kadar çok ihtiyacım varki zaten bu hastalığa birden yakalandım birde haksızlılar üst üsde gelice inanın piskolojum bozudu sabrım kalmadı yazdıklarımla ne kadar sitemli olduğmu anlarsınız korkuyorum bu 4 senenin ardından kötü haber alırsam iş ben ozaman kahrolurum sorumluk taşıdığm 2 çocuğum var buhastalığa yakalanmadan önce kimseye muhtaç olmamıştım ama malesef kurula girdiğin zaman sanki rol yapıyormuşuz gibi geliyor onlara birde size bir şey sormak istiyorum avukatım bana büyük ihtimalle kazanırsın dedi yinede içimde ço büyük karamsarllık var o yüzden sizden biraz morel istedim verdiğiniz cevaplar için çk tekkür ederim

haklısınız hepimiz hastalıkla ilgili zor sınavlardan geçtik.. ilk etapta alışamadık hazmedemedik beynimiz bedenimiz reddetti ama sonra illaki inancımızla sabrımızla mücadele etmeyi öğrenerek bi şekilde kabullendik. ilk önce terapi görmenizi tavsiye ederim bu konuda yani hastalığı kabullenmek ve üstesinden gelmek adına.. sonra tüm enerjinizi emekli olmak için verip araştırıp takip etmek ve paylaşımcı olmaktan başka da yapabileceğimiz birşey yok.. telaşınızı hislerinizi endişelerinizi burada herkes yaşamış durumda.. hastalıkla ilgili paylaşımlarda bulunup ortak kaderi paylaştığınız arkadaşlarla konuşunca dertleşince fikir alış verişinde bulununca inanın biraz daha rahat hissedeceksiniz kendinizi..

unutmayın ki; her fırtınanın ardından güneş doğar, kısa zamanda o güneşi görmeniz dileğiyle.. geçmiş olsun..:)

renal kadeşim böyle morele çk ihtiyacım vardı allah senden razı olsun bazen dışarı cıkp gezmek isti yoru m buda bana iyi geliyor ama rahatsızlığımdan dolayı gezemiyorum rabbim allah hepimizin sonunu güzel eylesin amin

reana kardeş yine içimdeki sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istedim yine mahkememi 8 ay sonraya attılar yani eylülle bu kada sabrediyorum ya sonucu olumsuz çıkarsa ozamaman kahrolurum sende çok çekmişsin amasonu hayırlı oldu darısı bizi gibilere

Ahmet arkadaşım neden bu kadar uzun attılar.allah yardımcın olsun inşallah sonu hayırlı olur

allah senden razı olsun ilgilendiğin için cemil kadeşim bende ikidebir bakıyorum cevap yazan varmı diye bir yönden pişman oldum mahkeme verdi ğim için 3600den malülü emekli olurdum böyle daha çok yıprandımadli tıpdan bir sonuç bu kadar geç gelirmi avukatıma gttim beklemekden başka çare yok diyor

Bunca zaman sonraya nasıl atılır bir dava! Akıl almaz bir adaletsizlik. Zulüm! Bence cumhurbaşkanlığı makamına yazın bu durumu. "Anamdan emdiğim sütü burnumdan getiriyorlar" deyin!
Konuya dair temel bilgileri içeren bir email ve mektup gönderin: T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI : İletişim Bilgileri

bülen bey ilgilendiğiniz için size çok teşekkr ederim inanın biraz önce eve geldim önemli işim vardı bugün kendim çıkım dedim az kalsın araba vuruyordu 10 santimlik kadırımddan cıkamadım solbacağığmı attım sağ bacağımı atamadım hemen birinden yardım istedim hal böyleken bile sürünüyorum

biz evde 3 kardeşiz 3 mzde engelliyiz en küçk kardeşim şijofreni hastası ben onun vasisiyim bu malül emekliğ ime mani olur mu
ailemin sorumluluğu üstümde başınızı ağrıttığım için özürdilerim
bir de merak ettiğim bir şey var marmar ünüversite hastanedeki doktorum tehşişimi koyan doktorum tayini çıkmış adli tıpda sorun çıkar mı
bir de benim avukatım baro avukatı inşallah benim de emeklerim boşa gimez diyor avukatım ön büyük ihtimal kazanırsın dedi daha sonra kısmete kalmış dedi
bir de adli tıp duyduğuma göre tam teşekkülü rapora önem veriyormuş

cevap verirseniz çok teşkkür edrim birde cumhur başkanlığına yazsam çabuk gelimi

Vasiliğin malulen emekliliğinize bi etkisi olmaz.

Elinizde buunan raporlar adli tıp'takiler için bi emsal olur tabii. İnşallah sonu sizin için güzel olacak. Sabır...

çok teşkkür ederim bülent bey verdiğiniz cevap için bir soru srmak istiyorum sadece iki hastanedn aldığınm aynı tesişle baş vurdum yani freidrech ataksisi hastalığı sadece hastalığımın adı yazılı kağıtla artık dolanmaya gücüm kalmamıştı başka bir sitede doktoara sordum maülülyet rapor alma chakkınız ama burası türkiye diyor buyazdıklarıma cevep verirseniz çk sevincem

Ben de rapor alabileceğinizi düşünüyorum. Bekleyip görmekten başka yol yok maalesef.

bülen bey sizinle sıkıntımı paylaşmak isdedim mahkemeyi kaybettim olumsuz cevap aldım adli tıp bana yüzde elli üç verdi sizce temyize gitsemmi bana bir yol gösterin

Allah Allah bu devlet görevlileri engellilere zorluk çıkartmaya bayılıyorlar herhalde!
Bu kadar ay bekle ve hüzünlü bir sonuç al. Olacak iş değil.

Adli tıp kurumunun raporuna itiraz etmek mümkünse, bence o itirazı yapın ya da başka bir yerdeki adli tıp kurumuna başvurup rapor talep edin. Bunları kendi başınıza yapabiliyor musunuz, bilmiyorum. Belki de mahkeme kararına itiraz edip, onların sevki ile başka bir adli tıp kurumuna sevk almalısınız.

adlitıp

bülent bey temyiz yolu açılcağını söyledi avukat yani itiraz edeceğini bende sinirlendim mahkemekapansın dedim oda bana ısrarlı şekilde devam etmemi söyledi

Kerim bey, duygularınızı anlıyorum ve hak vermemek de elde değil. Ama ne olursa olsun itiraz yoluna gidin bence. Bu kadar gelmişken, bunu da denemeden mücadelenize son vermeyin.

bülent bey

bugünüm çok üzütülü geçirdim elden birşey gemiyor yardımlarınız için çok teşekkür ederim avukatım birşey yapmak istiyor ama seninde aklına gelen birşey varsa söyle diyor tabiki kazanmak isterdim ama avukata nasıl yardımım olabilir ben malül emekliğe baş vurduğum için ve ilk raporumdu bana derece vermemişlerdi sadece teşhisle mahkeme actım sizin tavsiyenizi yapcam avukata raporu size gelip alacağım dedim yene ısrar etti bende kabul ettim benden 130 tl istedi yarın götürcem inşallah bu hafta içi itira etmesi lazımmış sizin buyazdıklarıma ekliyeceğiniz birşey varmı

bülentbey temyiz olayı onanırsa toplu para hakkım olurmu

Üst Alt