Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum reddedildi. 4 senedir mahkeme sonuçlanmadı!?

c.ym ben böyle birşeyl karşılaşmadım on a bakarsanı ben 203de rahatsızlandım 206 da hastalığın tehsişi konuldu şuanki oturduğum yerede uzaktı hastane ilk gitiğim hastane sultan beylik hastanesi uzman doktor hastalğıma teshiş konuldu daha sonra ben hastalığımın kesinleşmesi için doktor tavsisiyle üniversde hasta

bugünn denemek için kartal hastanesine gittim yeni aldığım raporla gittim doktora sordum `la 10 yıl sigorta süresi dolupda ben malül emekli olabirmiyim dedim olamazsın dedi malül emekli olman için yataklı ağır özür olman lazım dedi versende geriye gelir dedi ordan çıktım sgk müdürlüğe gittim orasıda bu hastalar malül emekli edilmiyor dedi bende olsun dedim hakkımı tekrar arıcam dedim ve raporum sürerli olduğu halde

ufuk bey yukardaki yazdığım konuya yorum yaparmısınız siz gülçin hanıma en son yazdığıznız yorumda doktorların haberi bileyok inanın doktorun nasıl çıktığımı bilmiyorum

c.ym evet raporum sürekli oldu aman ben tekrar şansımıı deniycem ben sanki doktorlar inat etmiş gibiler ben daha önce kartal hastanedeki doktora yanı doktorara ozaman hiç raporum yoktu bendedim malül emekli olabilirmiyim dedim olamazsın dedi sana ancak %40 verirler işçi emeklisi olabiırsin dedi bende ilk rporumu üniverste hastnesinden aldım %60 sürekli deyildi itirazettim sürekli oldu şimdi gine olmuyor bu ne saçmalık anlamadım

ben hakem hastane raporum olmasına karşı 3senedir uğraşıyorum.dosyalarım yüksek sağlık kurulu na gidecek .sgk kendini kanunlardan üstün görüyor.

size katılıyorum emekli yapmamak için ellerinden geleni yapıyorlar hakkımızda olsa

yani demek oliyorki %60 da alsan süreklide olsan malül emekli olunmuyor

Kerim kardeş siz çalışıp piriminizi ve senenizi dolduruptamı emekli olamıyosunuz yoksa çalışmayıp pirim ödemeyipdemi çünkü benim işyerindeki arkadaşım bundan 6 ay önce emekli oldu 15 yıl 3600 doldurdu ve gitti ssk emeklilik dilekçesini verdi 1 ay sonra emekli ettiler hastalıda 1 gözü yoktu ve %55 özürlüydü vergi indirim raporuda vardı 1991 ssk girişliydi emekli oldu şimdi ayda 850 tl emekli maaşı alıyo

5510 s.yasanın 10 ve 6 gecici maddelerine bakarsanız %60 olanların15 sene %60 altı olanların 16 senede emekli olabileceğini görürsünüz.

tamam sizin dediğinizianladım benimm demek istediğim 1989 sigorta başlangıcım toplam 2785 günüm var 2003 den beri çalışamıyorum ben malül emeklikle savaşıyorum 10 yıl sigortalık sürem çokdan doldu ben ağır özürlü olaraK deyil vergi indirim belgem yok zaten olsaydı malül emeklikle uğraşmazdım şansımı sonkez deniycem malül emeklikde

ben ilk özürlü sağlık raporumu üniverste hastanesin den aldım bana %60 ve sürekli olan hastalığıma 2 yıl süre verdi bende çemberli taşa gittim busefer başka hastane yine %60 verdi ama sürekli oldum

şimdide malül emekliğe baş vurcam pazartesi bakalım sonuç ne olcak gine ret olursa 3600 den emekli olmaya calışcam hakem hastaneni n verdiği sonu ç geçerli olur

bülent bey size merak ettiğim birşey sormak istiyorum yukardaki tabolada 3orta ağır özürlü ordaki cetvel aynısı benim malül emekliğe baş vurduğum raporda hatda hasta çok zor yürüyor yazıyordu malül emeklikde sorun yaşarmıyım t1 ne demek şimdiden size teşekkür ederim

bülent bey doktor önceden aldğım raporlarımın teşhis kısmını tamamen yazdı malü emekliğe baş vurduğumda hiç yürürşüme bakmadan sizce yine haksızlığa uğrarmıyım

bilen varsa sorduğum sorunun cevabını rica ediyorum

bülent bey sizden ricam var yukardaki cetvelde serabeller geçiyor üstelik fredecih ataksi hastalığıyla aynıymış duyduğuma göre şimdi burda başkasının yardımını gerektirecek denge bozukluğu yapmış ondan gerisini anlamadım t1 nedemek

ARIZA/HASTALIK LİSTESİ
A. BAŞ ARIZALARI (Nöroloji, nöroşirurji, psikiyatri)

1- HEMİPLEJİ veya AĞIR HEMİPAREZİLER:Vasküler, enfeksiyöz, travmatik, tümöral veya benzeri nedenlerle intrakraniyal bir olay sonucu meydana gelen
2- AFAZİLER: değişik etiyolojik kökenli sekel halini almış sensoriyel veya mikst tip
3- PARAPLEJİ, DİPLEJİ, TETRAPLEJİ ve AĞIR PAREZİLER: Vasküler, enfeksiyöz, travmatik, toksik, tümöral veya benzeri nedenlerle oluşan omurilik hasarı sonucu meydana gelen pleji ve pareziler veya bunlara bağlı oluşan anal inkontinans veya daimi sonda kullanmayı gerektiren idrar inkontinansı4-

PARKİNSON:Uygun tedaviye rağmen günlük yaşam aktivitelerini ileri düzeyde bozarak başkasının yardımına gerek gösteren

5- SEREBELLAR HASTALIKLAR:Başkasının yardımını gerektirecek derecede denge bozukluğu yapmış, değişik etiyolojik kökenli

6- SEREBRAL PALSY: Herediter veya edinsel nedenlerle oluşmuş, ağır düzeyde

7- OMURİLİK HASTALIKLARI: Serebroherediter, heredodejeneratif nedenli ağır sirengomyeli, ALS ve benzeri
8- MYOPATİLER: Herediter,heredodejeneratif kökenli, ağır seyirli kas hastalıkları (Miyastenia gravis ve benzeri)
9- MİYELİN KILIFI HASTALIKLARI: Orta veya ağır derecede sekel halini almış, sık tekrarlayan yaygın miyelin kılıfı hastalıkları (multiple skleroz)
10- EPİLEPSİ: Uygun tedaviye rağmen kontrol altına alınamayan, ayda en az 3 jeneralize nöbetle seyreden grandmal veya haftada en az 3 nöbetle seyreden psikomotor epilepsi (Mülga ibare:RG-22/1/2011-27823) (…)
11- NÖROPATİLER:Ağır sekel oluşturmuş, EMG ve gerekli diğer tetkiklerle desteklenen polinöropati veya poliradikülopatiler
12- PSİKİYATRİK BOZUKLUKLAR: Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen (Mülga ibare:RG-22/1/2011-27823) (…), tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)
13- OLİGOFRENİLER: IQ derecesi 50(hariç)’den düşük olup çalışmaya olanak vermeyen olgular ve Down Sendromu
14- BEYİN TÜMÖRLERİ: Ağır nörolojik sekel oluşturmuş, ameliyattan yarar görmeyen, operasyona rağmen nükslerle seyreden veya ameliyat edilemeyen(inoperabl)

B. GÖZ HASTALIKLARI VE GÖRME ARIZALARI
1- GÖRME AZLIĞI:Bariz bir patolojinin varlığı ve ileri tetkiklerin desteklediği en iyi düzeltmeyle bile artmayan her bir gözün görme keskinliğini ileri derecede bozan ( bilateral 0,1 [20/200] ve bu seviyenin altında görme keskinliği olması)Bu madde kapsamında yer alan katarakt hastaları cerrahi tedavi sonrası değerlendirilir.

bülen bey benim bir sorum olcak beni yüksek sağlık kurulu çağırdı acaba nedendir çok merak ettim

Rapordaki bulguların doğruluğunu kendi gözleriyle görmek istemişler demek ki. Onca hastane ve heyet bilmiyor ya!!!

1yıl önce malül emeklik için mahkemeyi kaybetmiştim şuanda bana icra kağıdı geldi

arkadaşlar bilen varmı mal beyanında bulundum veremiyeceğimi söyledim dilekçe yazdım vermesem birşey olurmu icra kağıdında hapisden baksediyor 1.416 tl ceza geldi mal varlığkm yok sadece yetim maşı alıyorum böyle birşeyle karşılaşan varmı zaten barodan avukat istedim

Davayı kaybetmiş olmanıza üzüldüm. Ne diyeyim...

Mahkeme parası konusunda yapılabilecek bir şey yok sanırım. Maddi olanaksızlığı ifade edip ödememek için dilekçe yazmışsınız, sonucu beklemek ve gereği neyse yapmak lazım. Başka yol yok.

120.07.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
220.07.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
321.07.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
421.07.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
526.07.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
626.07.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
727.07.2012İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
827.07.2012İSTANBUL SGİM İST.BÖL.SAĞLIK KURULU MALULİYET SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
910.08.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GELEN EVRAK SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
1010.08.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GELEN EVRAK SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
1116.08.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
1216.08.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
1322.08.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
1422.08.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM MALULİYET İŞ KAZASI SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
1505.09.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNEELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
1605.09.2012İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GİDEN EVRAK SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI
1706.09.2012EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GELEN/GİDEN EVRAK SERVİSİNETAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
1806.09.2012EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GELEN/GİDEN EVRAK SERVİSİNEZİMMETTEN ÇIKARILDI

İşlem

arkadaşlar banada yardımcı olurmusunuz bende sonuç için çok heyacanlıyım benide 2ci kez hastaneye gönderdiler norölojı ve fizik için benim evraklarım temmmuzun 10nunda unkapanında oldu halen sonuç yok mitoo arkadaş 1ay sonra gitmiş sonuçlanmış dün ankarayı aradım sonuç yok tedirgin oldum yardımcı olurmusunuz

Bu ifadelerden bir şey anlaşılmıyor. Sadece evrakların dolaştığı görülüyor o kadar. Ama emeklilğe dair bir sonuç çıkarmak mümkün değil

bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum az önce ankarayıaradım evraklaınız henüz cıkmadı dedi hemen arkasınsın unkapanını aradım bizle işniz yok dedi siz babanızdan yetim maşı alıyorsuz hepsini ankaraya gönderdik dedi size ankaradan cevap gelcek dedi çok merak ettim bilen varmı

bende malulen başvurdum red edildi itiraz ettim gene red edildi dün av görüştüm vekalet verdim dava açacak bana dedi yargıtay kararlarını önüne koydum inceledi sen çalışmaz rapor alırsan dedi kesin kazanırız dedi ebnde kesin alırız dedim çalışamaz raporunu bakalaım hayırlısı ama kaybedersek para cezasından bahsetmedi burda kerim abinin konusunda okuunca endişelendim açıkçası

inşallah sizin sonucunuz benimki gibi olmaz sizin olayınız farklı bu sitede dava açıp kazanan örnek arkadaşda var şunu söyleyeyim benim avukatda bahsetmedi mahkemeyi kaybedersen para verceksin demedi taki 1yıl sonra bana icra kağıdı geldi bu avukat karşı tarafın avukatı yani sskanın şimdi taksitle ödüyorum 150 tl.sormak istediğiniz birşey varsa bildiğim birşeyse seve seve cevap veririm

ben özel av tuttum bilmeme ne olur ama sizinle telde görüşmek istiyorum

siz barodan istediginiz için av ücretiniz yoktu demi masraflar ne kadar tutu dava sürecinde

ben barodan avukat talep eettim ordan etmeme rağmen yani savunan avukata para vermedim sadece mahkeme mazrafları 830 tl tuttu 1416 tlde mahkemeyi kaybetdiğim için sskanın avukaatı istiyor ücretli avukatda tutsan barodanda olsa mahkemeyi kaybedin ce veriliyor avukattınadanış

bana demedi ama kaybederse parasını vermem yada çok cüzi verrim kalanına da cezayı öderim ben 3000 tl anlaştım kazan al dedim kaybederse de yarısını ver o zaman demişti bakalım daha çok erken en az 4 sene göze aldım bakalım

bbu arkadaşda ücreli avuka tutup malül emkliği kazandı sonunda meyvesıni aldı Malulen emeklilik başvurum 5 aydır sonuçlanmadı. Nasıl takip edebilirim?

Malulen emeklilik başvurum 5 aydır sonuçlanmadı. Nasıl takip edebilirim?

tamam sana tavsiyem avukatına sor acık mahkemeyi kaybedince üücret veriliyormu

merak ettim yardımcı olurmusunuz unkapanı neden bütün evraklarını ankaraya gönderdik bizle ilgin yok dedi yetim maşın ve bütün evrakları gönderdik dedi

arkadaşlar malül emekli olmuşum 1 ay olmuş fakat ankara daha henüz görünmüyor diyor sonuçların ama unkapanı oldun diyor bu nasıl oluyor anlamadım bilen varmı

Sisteme girişte yanlış mı yazıldı acaba. Düzeltilecektir illa ki. 170 numaralı sgk hattını arayıp bilgi edinmeyi denediniz mi?

İşkence de bitmiş, çok şükür! Hayırlı olsun :)

malül emekliğim kesinleşti e şifreme baktım yeni tahsis no vermişler yetim maşımı kesmişler şimdi ben ankaradan teblikat gelmesinimi beklicem bu ay maşımı alabilimiyim çok heyecanlıyım allah malül emeklik konusunda sürümeden herkese almayı nasip etsin Amin..................

Üst Alt