Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum reddedildi. 4 senedir mahkeme sonuçlanmadı!?

bülen bey

bana birkonuda daha yardımcı olurmusunuz avukatımdan aldığım raporda 7 dokdorun ismi varbir bıranjlarıları yazılı fakat hic bir doktorun ne imzası nede kaşesi yok bana hiç normal gelmedi avukatımda yeni ilk benim davama bakıyoryani baro tarafın bana tayin oldu diyorki başka avukat olsa bu kadar ısrar etmezdi diyor yani açıkçası davam davam ediyor ama içimde ne heyecen ne umut kaldı benim sigorta primim 2785 günüm var eksik kalan primlerimi yatırsam vergi konusun hic bilgim yok calışcakta hic durumum yok ben annemle kaynarcıya gitcem avukatım mahkemeni etkilemez dedi doğum borçlanması yapsam 1972 doğumluyum en erke nezaman emekli olurum lütven bana yardımcı olurmusunz hiç deyilse umutlu gideyim kaynarcıya 2kadeşimde mücadele sonucu haklarını aldı bir ben kaldım inşallah bende hakkımı alrım

Bence kesinlikle itiraz edin karara. "Keşke" dememek için bu son adımı da atın lütfen.

Eğer malulen emeklilik olamazsa, o zaman defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden ssk (4a) statüsünde emeklilik için kriterler (doğum borçlanması vs. her şeyi primi gününze ekletebilirsiniz):

2008_oncesi.PNG

Eğer isteğe bağlı sigorta primi öderseniz (ki bunu hiç hiç tavsiye etmem. Emekli maaşınız düşük olur), o zaman da 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabi olarak emekliliği hak edersiniz. Bunun şartları da:
bagkur.PNG

Not: Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emekliliğiniz o statüde gerçekleştirilir.

öncelikle size çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için bülent bey zaten mahkemem devam ediyor sizin vermiş olduğuz morelle

bülent bey bana yardımcı olurmusunuz benim mahkeme kararımda yani temyiz yolundaydı v
ve burdada red geldi şimdi başka yolla emekli olma şansım varmı lütfen bana yardımcı olurmusunuz bugugün ben ünüversite hastanesinde yeni rapor sonucumu aldım %60 verdi raporda sürekli yazmıyor şimdi ben vergi indirim belgesi nasıl cıkartırım hiç çalışcak durumum yok yardımsız yürüyemıyorum tadık yerde yokki kendimi çalışıyor göstereyim çok cıkmaza girdim bana yardımcı olurmusunuz

Sigorta başlangıç tarihinizi de yazar mısınız? İsminiz Kerim olarak gözüküyor ama doğum borçlanmasından bahsetmişsiniz.Bu kısmı anlamadım.

Son olarak da vergi indirimi başvurusu yapabilmeniz için mutlak surette bir işyerinde çalışıyor veya öyle gözüküyor olmanız lazım.Zira defterdarlığa başvuru yapabilmeniz için çalıştığınız işyerinden hizmet erbabı olduğunuza dair belge isteniyor.

ablam ve bende aynı siteyi kullandığımız için 3kardeşengelliyiz fakat ablam çok mücadele etti emeklik sonuç olumlu cıkmadı ilk sigorta tarihi 1989 2785 primi var razgele bir iş yerine gidip durumumu anlatsam beni çalışıyor gözterırmı başk aşansım yok

Ablanıza ait tüm hesaplama için gereken bilgileri aktarmanız lazım.Doğum borçlanması hakkı var mı yok mu na bakmak lazım.Varsa sigorta başlangıç tarihi ve doğum yaptığı tarihlere göre borçlanma şartları değişecektir.Ancak genel itibariyle borçlanma hakkı varsa prim günü ve sigortalılık süresini arttırabilme imkanı olacaktır.

İşyeri konusuna gelince de rastgele bir işyeri bunu yapabilir mi bilemiyorum.Ama en azından bir ay için bir işyerinde çalışıyor gözükebilirsiniz.Muhasebeciler bu tip işlemler sıkca yaparlar.Görüşmenizde fayda var.ama karşılıksız yaparlar mı buna yorum yapmam mümkün değil maalesef..

yardımcı olduğunuz için öncelikle çok teşekkür ederim ablam 1972 doğumlu ilk sigorta 1989 şubat ayı prim sayısı 2785 gün doğum yaptığı tarih 1995 bir coçuk bir tanıdığımız sadece bir yerde calışıyor gözter kendini dedi gerisini bana bırak dedi

benim rapor da süresi 2 yıl vergi indirim belgesi cıkartırken sorun çıkarmı

bülen bey bana yardımcı olurmusunuz yine terslikler üst üsde geldi temyizden cok kısa zamanda bana cevap red geldi bende cevap gelmeden tekrar marmara ünüversite hastanesine yeni rapor cıkarmak için baş vurmuştum yeni sonuc aldım fakat yene şaşkınlığa uğradım raporda sürekli yazmıyor 2 yıl süre vermişler ben şimdi erken emekliğe baş vurcam ondan önce vergi indirim belgesi çıkarmak istiyorum fakat 2yıl süre vermesi rapora sorun cıkarmı vergi indirim belgesi için ve bana %60 verdi adli tıp %53 verdi şimdi ne yapmam lazım

İki kardeş benzer sorular sorunca ben her şeyi karıştırdım. O nedenle ablanızla ilgili mesajları bu başlıktan ayıklayıp, ayrı bir başlık haline getirelim...

Şimdi, her mesajın üst sağında bir mesaj numarası olur (mesela benim bu mesajım 40. mesaj, senin bir üstteki mesajın 39. mesaj). Rica etsem ablanızla ilgili mesajların numaralarını buraya yazar mısın lütfen. Sonra karıştırmadan cevaplamaya çalışalım...

2 yıl süreli de olsa rapor, maliye o rapora karşılık "sürekli" vergi indirim hakkı tanıyabilir. Bu durumda olan üyelerimiz var...

Ama, durumu asla değişmeyecek birine 2 yıl süreli rapor vermişler ya, yazıklar olsun onu veren heyete de doktorlara da!

bülent bey vermiş olduğunuz cevabı yeni okudum şuanda yine cıkmazdayım ben malül emekliğe baş vursam olurmu siz benim benim yazmış olduğum konuyu baştan biliyorsunuz

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun durumunu çok iyi anlıyorum.maalesef ne devlet ne yargı ne de doktorlarımız bizlerin lehine durumda değiller şu an..Bülent beyin de dediği gibi pek çok engelli arkadaşımız zar zor yürüyebiliyor ayakta durabiliyor diye diğer varolan hastalıkları ve engelleri gözardı ediliyor.fakat bizlerin gerek fiziken gerekse ruhen ne zorluklar çektiğimizi kendileri yaşamadıkları için bizleri sanki çıkar peşinde koşan bedavacı insanlar gibi görüyorlar.yeni oranlara göre kolu bacağı olmayan engelli arkadaşlarımız dışında kalan engelli bireylerin engelli statüsüne girip devletin cebinden ekstra para çıkmasın erken emekli olamasınlar diye ellerinden geleni ardına koymuyorlar.tek yapabileceğimiz sonuna kadar koşturup gerekirse değişik yollara başvurarak zaten hakkımız olanı elde etmeye çalışmak.....

uğurbey çok haklısınız dediğiniz gibi peşini bırakmayacağım çok haksızlıkla mücadele ettim ve yinedede edeceğim

malül emeklikde % raporumla baş vurabilirmiyim ağır özürlü yazması şart mı 2yıl süre vermeleri bir problem çıkarmı yoksa 2yıl süreyi bekleyeyimmi öylemi malül emekliğe baş vurayım lütfen arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz cevap bekliyorum

bülent bey sizdende yukardaki soruma cevap verirmisiniz yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim bizleri bizim durumda olanlar ancak anlıyor allah daima bizim durumda olanlara yardım etsin

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda kural şu: malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız. sizi hastaneye sevk edecekler. hastane raporunuzu sgk'ya gönderecek. sgk sağlık kurulu malul durumumda olduğunuza karar verise, malulen emekliliğinizi onayacak.

Malulen emeklilikte vergi indiriminin hiç bir önemi yok. Malulen emeklilikte vergi indirimi almışsınız, almamışsınız, rapor oranı şuymuş-buymuş hiç fark etmez... SGK açısından belirleyici olan tek şey kendi sevki ile gittiğniiz hastaneden alacağınız rapordur...

bülent bey

bülent bey cevabınız için çok teşekkür ederim buraya kadar anladım malül emeklide ağır özürlü yazması şartmı ben yardımsız dışarda yürüyemiyorum zaten raporumda şöyle yazıyor frederick ataksi tanılı hasta hasta zorunlukla ayağa kalkıyor kısa mesafeyi desteksiz yürüyor ancak uzun mesafeleri bastonla ve bir kişiden yardım alarak yürüyor şimdi ben bu tanıyla baş vurayımmı birde adli tıpın serabeller testi verilmiş bunlarıda ekleyeyimmi

bülent bey biryol daha düşündüm ben şimdi vergi indirim begesi çıkarsam benim dul yetim maşım kesilirmi

kerim kardeş önce acil şifa diliyorum pekala sen göstepede özürlilük raporu almak için doktorunla konuştunmu göstepede rappr için heyete girdinmi doktoruna ben rapor almak istiyorum dedinmi

ben mesela epilepsi hastasıyım norolojesi servinie gittim rapor almak istiyorum dedim ve % 40 rapor aldım pekala sen hastalın olan servise gidip engelli raporu aldınmı önce

evet aldım marmara hastanesinden aldım ` verdiler ama 2 yıl süre vermişler raporun arkasında vergi indirim belgesi ala bilir engelli kartı çıkara bilir 2022 sayılı yasadan ve özürlü aylığın faydalana bilir yazıyor

bülent bey bir konudada bana yardımcı olurmusunuz ben şimdi sürekli yazılmayan raporuma itirazda bulundum sonuç neolcak bilmiyorum benim merak ettiğim malül emeklikde ağır özürlü olmam şartmı ` yeterlimi ben tekrar malül emekliğe baş vurcam

Vergi indirimi ile dul-yetim aylığının doğrudan bir ilgisi yok.

Malulen emeklilik için "ağır özürlü" olma şartı söz konusu değil. % 60 ve üzeri rapor olması yeterlidir.

bülen bey size sorum var kafam takılan hünüz itiraz ettiğim özürlü sağlık raporumun sonucu gelmedi bu soruyu dokdorada sordum beni başından atar gibi cevap verdi sadece onu bilemem dedi bıraz olsunb sizden rahatlatıcı haber alırım benim hastalığım 203 den beri fredich ataksi hastalığ taşıyorum beni hastalığım cetvelde geciyor fakat buhastalıkda encok yürümeye bakıyorlar ben şunu anlamadım tehsiş kısmında G11.8.herediter. ataksiler diğer sonrası feredrich ataksi tanılı hasta zorluka ayağa kalkıyor kısa mesafeyi desteksiz yürüyor ancak uzun mesafleri bastonla ve yardım alarak yürüyor şimdi bunlar nedemek birde maliyede hakkımı yemezse malül emekli olurmuyum 2cikez malül emekkliğe baş vurcam şuanda yardımsız hiç biryere gidemiyorum bazen annemin kolundan cıktığım anda düşüyorum cevaplandırsanız çok sevinirim

Doktorlar da sgk da ipe un seriyorsa, ben olsam, hastaneye çift bastonla gider, istedikleri rolü keserim!

Malulen emeklilik konusunda ben de haksızlığa uğradım. %92 sakatlık derecesi ile çalışmak zorunda kalıyorum. Red cevabında %60 şa düşürülmuş raporla red vermşlerdi. Aynı fabrıkada çalışan arkadaşımı 1800 günle, malulen emekli oldu nihayet.Bir yıl uğraştırdılar,arkadaşım böbrek hastasıdır. Aynen benim şartlarla işe girmişti.
Ben ilk işe girerken %77 raporla işe başladım,10 yıl 2 ci derece sakat olarak çalıştım. Sakatlığım ilerledi,3 yıl önce %92 rapor verdiler,birinci derece sakat olarak yılda 4 ay mevsimlik olarak çalışıyorum. Eğer aradaki 8 ay boşluğu ödemrzsem 30 yılda 3600 günü doldurup erken emekli olabiliyorum. Engelli hakları böyle.....
Dava açıp rapora itiraz edemedim,gücüm yok. zaten 20 yıl uğraştıktan sonra bu işe girebilmiştim. 43 yaşımda işe girebildim,Allah ömür verirse 73 yaşında emekli oluruz herhalde... Kara tablo çizdim ama gerçek bu arkadaşlar... 2 kol 2 bacak felçli engelli kişiye bu haksızlık değilmi? üstelik yılda 4 ay çalıştığım için eşime evde bakıcı maaşı da verilmiyor. Bizim İlde böyle uygulama var... Resmi yazı ile gerekçe istedim vermediler..
Ülkemizde mağdur edilen çok sayıda engelli var... şimdi 20 bin engelliye iş verilecekmiş ,Önce mevsimlik çalışan engelliye kadrolu iş verceklerine,yeniden işe başvuracakmışız,Neden anlamıyorlar,araştırma neden yapmıyorlar anlamak mümkün değil,mevcut sistemdeki eksikler tamamlamadan,yeniden engellileri sıkıntıya sokuyorlar...Engellilerin dert ve sıkıntıları anlatacakları,ve müsbet sonuç alabilecekleri kurum gerek. SAYGILARIMLA....

bülent bey yardımınızdan dolayı teşekkür ederim sürekli yazılmayan raporuma itiraz etmiştim bugün postacı getırdi sürekl yazılmış %60 vermişler yine fakat şunu anlamadım teshiş kısmında G 11. herediter ataksi R 262. yürümede zorluk başka yerde sınıflanmaış nedemek veya bilen varsa yardımcı olurmusunuz çok merak ettim lütfen

kerım sen raporu aldıgına dua ed anladıgım kadarıyla hepsını aynı yerde ıstıyorsun senın hastalıgın tek degılkı bırden fazla yurumede bozukluk ortapedı yada fızıkde degerlendırılır kasılma ıcın norolojı bakar ataklar ıcın psıkrıyatrı bakar bazen genel toplamda yurumeyı ortapedı dıgerını psıkrıyatrı yerıne norolojı bakar sen nersıne soruyorsun raporunu burda yayınla eksıgını goremlım kardes

hayır benim hastalığım tek hastalık benim hastalığıma teshişisini söyleyen sadece nörolojı doktoru ve hastalığım iilgili çok araştırdım kartal hastanesi üniverste hastanesi numine hastanesi bu hastanelerin in devamlı gittim benim sürekli ve ilerliyen hastalığıma 2 süre vermişler bende itiraz ettim

sonunda hakkımı aldım bilmiyorum anlatabildim

evet ibrahim bey çok haklısınız malül emeklik de çok zorlaşırıldı emekli yapmamak için eliden gelen herşey yapıyorlar sonuna kadar mücadele edin onlar oturduğu yerde bizi uğraştırmaya devam etsinler onlar beni yıldırmayacak ben onları yıldırcam onlar utasın bu konuda çok sitemliyim allah hepimize kolaylık versin

c.ym ben 207 de malülü emekliğe başvurmuştum ssk müdürlüğü bana hastane seçeniğini bana bırakmıştı bende ozman göztepe hastanesini istemiştim sonuç ret gemişti ozaman benim hiç özürlü raporum yoktu tahlil sonuclarla malül emekliğe baş vurmuştum bilgisizliğimden oldu sakına böyle siz hata yapmayın hatta mahkemeye baş vurdum %53 verdi adli tıp bende ünüverste hastanesine özürlü sağlık kurulu için baş vurdum %60 uu daha dün sonucu alverdi sürekli olan ve ilerleyen hastalığıma 2yıl süre vermişler bende itiraz ettim %60 sürekli oldu acıkladımki başka arkadaşlara örnek olsun ssg müdürlüne baş vurun orası sizi yönlendirir ve tekrar sizi hastaneye göndercekler şunu hatırlatayım ünüverste hastnesinin raporuna itiraz ettim haydar paşa numine hastanesini sonuş olumlu oldu yaksa 2yıl boşuna beklicektim

internetden ra porun gösterilmesini bilseydim daha net açıklamış olurdum

Üst Alt