Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurum reddedildi. 4 senedir mahkeme sonuçlanmadı!?

Bir yazı gelecek, onunla ilk maaşı alacaksınız ptt'den.

bütün yardım eden arkadaşlardan ve siste yönticimiz oturan boğaya sonsuz teşekkür ederim

siz mahkeme kaybedip tekrar başvurudugunuz da mı onaylandı yoksa abiniz kaybetti siz mi malulen oldunuz anlayamadım

benim yazdıklarırımı baştan okuduysan anlarsın kardeşimle hep intenete bakıyoruz biz ayrı sayfa açmadığımz için karıştı kardeşim internetle ilgili herşeyi biliyor malül emeklik konusu benimle ilgili yani ablasıyım soruna gelice ben malül emeklik için mahkemeye baş vurmadan önce ssk ya baş vurmuştum hiç raporum yoktu sadece tahlil sonuçlarıyla sonuçda burdan ret aldım vücünun 2/3nü kaybetmediğnden dolayı daha sonra o ret kararına karşı dava açtım 2 milyaraa yakın masraf 4 yıl beklemem boşa geçti mahkeden de ret geldi benim rahat sızlığımda yürüme çok önem veriyolar doktorlar sizin olayınız farklı mahkemeyi kazanırsınızzssk malül emekli yapmamak için elinde gelen bahaneyi uyduruyorlar umuduzu ve cabanızı bırakmayın ben bu sitede ne çile çeken arkadşların yazılarını okudum ben siteyi tesadüf bakarken gördüm eğerki görmeydim halen malül emeklik uğraşcaktım yada erke emekliğe baş vurcaktım oda beni için çok zordu ssk ya para ödemem gerekiyordu

kerimc büyük geçmiş olsun.bende malülen emeklilik için sgk.nu mahkemeye verdim.mahkeme beni 3 hastaneden de malülen emeklilik için yüzde oranı istedi.yani yüzde kaç malül diye.benim 8 tane raporum var 8 ide %80 ağır hasta ,o halde iken beni adli tıpa sevk etti hakim.ve adli tıpda bu ayın 8 inde muayene oldum,18 .inde ise mahkemem var.bakalım Allah ne gösterecek hayırlısı olur inşallah cümlemize .onun için hakim sana hastaneden yüzde değer konmasını isteyen dilekçe vermedimi.senin sakatlık oranın bilinse birşeyler söylenir.sonra sen adli tıpa muayene oldunmu bekliyorum diyorsunda.bunları açık açık yaz.sonra adli tıpa gitti ise daha sana kimse yardım edemez.çünkü son çare orası,ne karar verirse o geçerlidir.inşallah hayırlısı olur.çünkü ben de muzdaribim bende aynı şekilde bekliyorum.selamlar.

hayrettin abi bende red aldım itiraz ettim red edildi gerekçe her ne kadar malul sayılmış isemde ilik işe girdigimde de bu gün maluliyetini gerektiren arıza ile girmemden diyor ama ilik işe girdigimde %50 idim şimdi sandalye kullanbıyorum bende dava açtım yeni daha bişey yok

yani abla anlayamadıgım şu sgk mahkemeyi kazanıyor sonra emekli ediyor bunu anlayamadım çözemedim

hayrettinbey sizin raporunuz var oyönden siz şanzlısınız siz davayı kazanırsınız raporun adli tıpda önemli benim hiç özürlü raporurum yokdu bana adli tıp %53 vermişti ben barodan avukat istemiştim benim işimle avukat ilgileniyordu sonuçta mahkemeyi kaybettim birde 1yıl sona icra geldi toplam hepsi 2200 tl param uctu 4 senemde boşa geçti ama bukonularda çok bilgisizdim hatda bütün bu olaylardan sonra başa yerde uzman dokdora sordum raporun olsaydı malül emekli olurdun dedi siz mahkeyi kazanırsınız bendaha sonra ünüverste hastanesinden özürlü raporu çıkarttım bunuda başka dokdor tavsiye etmişti ünüversde hastaesine gitmemi söylemişti orasıda bana %60 vermişti ama sürekli deyildi sonra ben itiraz ettim başka hastane ye sevk ettiler orasıda %60 verdi ama sürekli yazıldı dahasonra ben malül emeklğe baş vurdum sonunda kazandım allah kimseyi ssk eline düşürmesin

kerimc benim hem üniversiteden 4, hem devlet hastanesinden 4,hepsi 8 tane.içinde %80 ağır özürlü mahkeme kanalı ile alınmış raporlar ve normal malülen emeklilik için alınmış %80 ağır özürlü raporlar olduğu halde iken ,beni malülen emekli etmediler, adli tıpa gönderdiler.bu ayın 18 ide ise mahkemem var . bakalım ne olacak.sen şanslı imişsin.özürlü raporu ile nasıl malülen emekli ettiler bilemiyorum.çünkü sgk.u özürlü raporu ile malülen emekli etmiyorda.ben den biliyorum.sonra benim raporlar hep sürekli idi.her ne ise emekli olmuş sunya hayırlı günlerde kullanmak nasip olsun.selamlar.

tahminizce maşım nekadar olur

bana 2 yıl sonraya konturol muayane verdiler

bu gün benim ankarada para alma evrağım geldi hemen çekebilirmiyim

Sicil No: *****
Ödeme Dönemi: 201210
Ödeme Günü: 20 Net
Aylık Tutarı: 7358.09 TL
Aylık Tutarı: 887.72 TL
Ek Ödeme Tutarı: 304.09 TL
Sosyal Yardım Zammı: 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı: 6714.57 TL
Kesinti Tutarı: 548.29 TL

bana yardımcı olurmusunuz 4ay oldu maşım kesileli maüliyetimin sounucu öğrenemiyorum bana telefon numarasında yardımcı olurmsunuz hiç bir rnumaradan doğru cevap vermiyor

konturol muayenesi vardı eylülün 1 rinde ve ben 3 ay önce hastaneye sevk almak için baş vurdum halen malülüiyetim sonuçlanmadı

burayı denedim bilgilere doğru girdiğim halde hep yanlış diyor

Gerekçeyi öğrenmeden bir ey demek mümkün değil maalesef.

yanlız kartal maaşınızın kesılme sebebı konturol zamanına gecırmış olmanız dır maülen emekli gerekcesındekı hastalıgınıza buraya yazıp paylasırmısınız lutfen maüllen emekli olmak zor bırsey tekrar param yetmıyor degıp ıncık boncuk satayıp desen hemen maasınıza el konuluyor malülen emekli olmanın kısa yolu once bakım aylıgı ıcın %50 ve üzerinde agır ozurlu raporu alıp bakım aylıgına baglanmak sonrası ıkı adımlık yoldur

fulya 35 hayır tam tersine 3 ay önce baş vurdum sgkya hastaneye sevk için ama benim evraklarda ankararda herşey turşu gibi oldu eskı dosyam kaybolmuş 2yanı 2yıl öncekı dosyam malül emeklı olmuştum 9cu ayıın 1rın konturol muayenem vardı ben hastaneden temmuzun 7nsinde hastane muayene işim bitmişti ama halan sık sık aramam rağmen sonuçlanmadı bugün evrak takıbim deyişmiş inşallah beklediğime deyer

resmi evrak kaybolamaz senın zaman kaybın var burada oyle bırsey aksıne bır soz soylerlerse o kuruma dava edebılırsınız sız engelınızle ılgılı hastalıgınız yazarmısınız ne sekılde kac gun kac yıl ıle emeklı oldunuz bızler yardımcı olabılırız

zaten olumsuz gelirse kesin dava açacam zaten ankara İstanbul sgkdan eskı dosyam hakkım bilgi istemişler onlarda faxla bilgi göndermişler %60 malül emekli oldum birde benim hastalığım çaresi olmayan hastalık ve ilerleyen ve cetvelde benim hastalığım geçiyor hadda beni muayene eden doktor sana ankara nıye konturol muayenesi vermiş ddedi

anlıyorum da hastalıgınıza bana yazarmısınız ozelden yada buradan bırde sıgorta gırısınızı yasınıza senın maulen degılde vergı ındırımınden emeklı olmanı saglıyabılırız

benim hastalığım frederich ataksi hastalığı 1972 doğumluluyum 2785 günüm var 1989 işe giriş evrak takibimde baya ilerme oldu belki haftaya sonuçlanır inşallah hayırlı sonuçlanır mahkemeyle uğraşmam

sevgılı arkadsım sen malulen ugrasıp durucagına bu dava yoluna gıderıse ortalama ıkı yıldan fazla surer boyle ugrasıp durucagına 815 gun daha prım yap bırıncı dereceden vergı ındırımınden faydalan ıkı katı maas alırsınız hastalıgınızın tıp takı terımı bakıma muhtaclık ve agır ozurlu denılıyor ama sgk malesef bu uygulamalamaladra tıtız degıl benım fıkrımce bu yonden yana 3600 gun sızın ıcın yetrlı

fulya 35 tamam sizin dediğiniz doğru gün eksik liğim var vergi indirim belgem yok birde konrol muayenem sonucum yani malüliyet sonuucum çok gecikti eski dosyamı ankara kaybetmiş doktorlarda karar veremiyormuş eğerki ret gelirse dava açacam mahkemeninde nekadar meşkatli oldudunu biliyorum çok c ektim allah kimseyı zor duruma sokmasın

Destek hizmetleri( giden evrak) servisi-2 elden sevk edilmek üzere işlendi
2 12.08.2014 ankara sgim sıhhıye sgm destek hizmetleri( giden evrak) servisi-2 zimmetten çıkarıldı
3 13.08.2014 sosyal güvenlik kurumu mithatpaşa genel evrak servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
4 13.08.2014 sosyal güvenlik kurumu mithatpaşa genel evrak servisine zimmetten çıkarıldı
5 15.08.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Evrak tasnif servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
6 15.08.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Evrak tasnif servisine zimmetten çıkarıldı
7 18.08.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Evrak dosya bağlama servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
8 18.08.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Evrak dosya bağlama servisine zimmetten çıkarıldı
9 20.08.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. ölüm ikinci karar işlemleri servisine elden sevk edilmek üzere işlendi & iade kabul edildi
10 29.08.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Evrak dosya bağlama servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
11 29.08.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Evrak dosya bağlama servisine zimmetten çıkarıldı
12 10.10.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Malüllük ve yaşlılık aylığı bağlama servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
13 13.10.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Malüllük ve yaşlılık aylığı bağlama servisine zimmetten çıkarıldı
14 03.11.2014 ankara sgim kocatepe sağlık sgm destek hizmetleri-1 (gelen/giden evrak) servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
15 03.11.2014 ankara sgim kocatepe sağlık sgm destek hizmetleri-1 (gelen/giden evrak) servisine zimmetten çıkarıldı
16 05.11.2014 ankara sgim kocatepe sağlık sgm sağlık kurulu büro işlemleri servisi-1 elden sevk edilmek üzere işlendi
17 05.11.2014 ankara sgim kocatepe sağlık sgm sağlık kurulu büro işlemleri servisi-1 zimmetten çıkarıldı
18 23.12.2014 ankara sgim kocatepe sağlık sgm sağlık kurulu büro işlemleri servisi-3 elden sevk edilmek üzere işlendi
19 23.12.2014 ankara sgim kocatepe sağlık sgm sağlık kurulu büro işlemleri servisi-3 zimmetten çıkarıldı
20 25.12.2014 ankara sgim kocatepe sağlık sgm destek hizmetleri-1 (gelen/giden evrak) servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
21 25.12.2014 ankara sgim kocatepe sağlık sgm destek hizmetleri-1 (gelen/giden evrak) servisine zimmetten çıkarıldı
22 26.12.2014 sosyal güvenlik kurumu mithatpaşa genel evrak servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
23 26.12.2014 sosyal güvenlik kurumu mithatpaşa genel evrak servisine zimmetten çıkarıldı
24 30.12.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Evrak tasnif servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
25 30.12.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Evrak tasnif servisine zimmetten çıkarıldı
26 30.12.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Evrak dosya bağlama servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
27 30.12.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Evrak dosya bağlama servisine zimmetten çıkarıldı
28 31.12.2014 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Malüllük ve yaşlılık aylığı bağlama servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
29 06.01.2015 ehgm h.a.ç.e.d. Bşk. Malüllük ve yaşlılık aylığı bağlama servisine zimmetten çıkarıldı
30 12.01.2015 ankara sgim kocatepe sağlık sgm destek hizmetleri-1 (gelen/giden evrak) servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
31 12.01.2015 ankara sgim kocatepe sağlık sgm destek hizmetleri-1 (gelen/giden evrak) servisine zimmetten çıkarıldı

ankaradakı evrak sonuçlarım böyle yanı ankaradakı dosyamın kaybolması nın sonucu halen sonuç yok

bugün haber aldım ankaradan kaybolan dosyam,
bulunmuş şimdi sonuç bekliyorum 10 gün sonra belli olcakmış

ankara sizce neden eski dosyamı bulmadan malüliyetıme karar veremedı hadda eskı dosyam la ilgili bütün evrak bilgilerimi istanbuldakı sgk dan faxla bilgi gitmiş hepsinide göndermişler merak ettim Bülent beyden ve arkadaşlardan bilenlerden cevap rica ediyorum

Selam. Kerimc bir arkadaş için bu konuyu araştırmıştım ve şöyle bir sonuca ulaştım (sizn hatalığınızın nevisini de bilmiyorum) engeli için veya iş göremez için % 65 iş göremez raporu şart diyor sosyal güvenlik uzmanları ve bunu hak etmek içinde 5 yıl hizmet veya 1800 gün pirim olması geremiş

benim bildiğim %60 yeterli birde benim malül emeklikde gün eksikliğim yok

Eski dosyaları bulunca onlara istinaden hemen karar aşamasına geçebildiler demek ki. Bulamasalar iş daha da uzayacaktı... İyi olmuş yani :) İnşallah sonuç da olumlu olur da biter bunca eziyet.

Üst Alt