Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malüllük başvurusu sonucu verilen %46 sakatlık raporumla erken yaşlılık emekliliği..?

algaNihat

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
2
Slam arkadaşlar. malüllük başvurusu sonucu verilen %46 sakatlık raporumla erken yaşlılık emeklilik yada yaşlılık emekliliğine müracat edebilirmiyim hizmet 5434 tabiyim sürem 22 yıl. konuya hakim uzman arkadaşlardan çok acil cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler :(

Ancak göreve başladıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılanlar için en az 5760,

b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılanlar için ise en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması şartları aranacaktır.

Bu duruma göre yeni sosyal güvenlik kanununa göre, görev yapmakta olduğunuz Kurum kanalı ile Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmanız gerekmektedir.
b şıkkına tabisiniz kurumunuza müracaat edin.

Sayın oficcer, kurum sevkiyle maalüllük müracatında bulundum kuruma gelen engellilik derecesi %46'dır, efor gerektirmeyen işlerde çalışabilir, yazmaktadır. 15.01.2015 günü gelen ben bu raporla müracat edersem sorun çıkarmı çalışma sürem 22 yıl. yoksa yeni bir rapormu çıkarmam gerekiyor, burası çok önemli. teredütte kaldım :(

Malulen emeklilik için müracaat etmeyeceksiniz ki siz b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılanlar için ise en az 6480, bu kapsamda emeklilik müracaatı yapacaksınız.

Sayın officer, 19.12.2014 tarihinde ilk defa kurum sevkiyle malüllük tesbiti başvurusu yapmıştık. Hastane sağlık kurulundan gelen cevap:''sakatlık derecesi %46 efor gerektirmeyen işlerde çalışabilir'' diyor. can alıcı nokta burası.
Sayın Officer. şimdi ben buraporumla yaşlılık, yada yaşlılık emekliliğine müracat edebilirmiyim...
Tot: 5434 tabiyim hizmet sürem 22 yıl.
konuya hakim uzman arkadaşlardan çok acil cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

Tüm hazırlıklarımı yapmış cevabınızı bekliyorum yanlış yapmamam lazım çünkü artık işe gidecek gücüm yok, lütfen beni bu konuda aydınlatırmısınız teşekürler

Emeklilik için dilekçe verin kurumunuza dilekçenizde aşagıdaki ibare muhakkak olsun. Siz zeten %46 oranındaki rapor ile malulen emekli olamazsınız malulen emekli olmak için en az %60 oranında raporunuzun olması gerekli... Şimdi oradaki çok bilmiş memurda diyecek ki sen emekli olamazsın ama siz misler gibi emekli olabilirsiniz. Dilekçenizi verin evrak kayıt yaptırın evrak kayıt numarasını da alın..
"5510 sayılı ysanın geçici 4. maddesinin ilgili fıkrası uyarınca Yaşlılık Aylığı işşemlerimin gerçekleştirilmesini'' diyerek...

Kurum sevkiyle ''Malüliyet başvurusu'' sonucu alınmış..
'Engellilik derecesi %46 efor sarfetmeyen işlerde çalışması uygundur' şeklinde.

Şimdi Dilekçemi verip "5510 sayılı ysanın geçici 4. maddesinin ilgili fıkrası uyarınca Yaşlılık Aylığı'na başvurabilirmiyim'' ?...

Sayın Officer arkadaşım, son sorunumada bir el atının lütfen,
netin başında ağaç oldum dostum,sizler belirsizlik içinde yaşamanın,
ne kadar zor olduğunu benden daha iyi bilirsiniz... selamlar..

Selam Aretias arkadaşım senin sürvenin ( %89 özür oranı bağ kur ) benimkisi (%46) 5434 emekli sandığı ve kurum sevkiyle (maalüllük müracatında bulundum) hastane özürlülüğümü ( %60 )üstü olmadığını (%46) olduğunu efor gerektirmeyen işlerde çalışabilir diye belirtti.

bu oranın "5510 sayılı ysanın geçici 4. maddesinin ilgili fıkrası uyarınca Yaşlılık Aylığı almama yettiğini biliyorum ama tek çekincem.. !!!
(%46 engelilik derecesi raporunu maalüllük müracatı sonucu almış olmam) burası çok önemli ?? 10 gündür bu tereddütüme açıklık getiren olmadı :( (

Ümudumu yeşil tutmaya çalışarak, konuya hakim uzmanlaşmış arkadaşlardan çok acele bu konuda yardım ve yardımlar bekliyorum ...selamlar.

nihat kardeşim bak bende malulen emeklilik mürcaatı yaptım olmadı sonra sgk memuru allah razı olsun 5510 sayılı kanunu 28 maddesine göre yaşlılıktan emeklioldum sen sgk ya git 5510 sayılı kanunun 28 maddesinden emekli olmak istiyorum de dilekçeni doldur benim dilekçem ankaraya gönderildi ankara araştırma yada üni hastanesine sevk istedi ben üniyi tercih ettim dikatlice okumamısın benim sana verdiğim linki kısacası senide tekrardan üni yada araştırma hastahanesine sevk edecekler

xxx tarihinde yapmış olduğum emeklilik başvurum maluliyet açısından değerlendirilip malulen emekli olamayacağım tarafıma bildirildi. Başvurmun 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi çerçevesinde işleme konmasını ve % 46 oranlı raporuma istinaden tarafıma Yaşlılık aylığı bağlanmasını arz ve talp ederim.

algaNihat, demişsiniz ki:"(%46 engelilik derecesi raporunu maalüllük müracatı sonucu almış olmam) burası çok önemli ?? 10 gündür bu tereddütüme açıklık getiren olmadı ( "

Teredddütünüzde haklısınız. Çünkü maluliyet cetveli'ne göre değerlendiirldi o raporunuz.
yukarıdaki gibi bir dilekçe hazırlayın ama % 46'lık rapora istinaden kısmını dilekçeye dahil etmeyin. Kurum dilekçenizi dikkate alacak ve yaşlılık aylığı için sizi tekrar rapor için hastaneye sevk edecektir.

Son düzenleme:
Elinizde % 46 orana sahip rapor varsa, kurumunuz emeklilik için o raporu işleme koyacaktır. Ayrıca bir rapor için sevk etmesi çok çok büyük ihtimalle gerekmeyecektir.

Arkadaşlar malüliyet başvurusu sonucu % lik rakam açıklanmıyor diye biliyorum
şayet öyleyse , neden bana %46 oran verdiler kafamı karıştıran yer burası?

Birde, benim kuruma verdiğim dilekce'de mallülük istememe rağmen! kurumumun hastane sevk'i
Üstt yazıda malüliyet tespiti diye yazıyordu, bu durumun pozitif etkisi olabilirmi, bunuda değerlendirirmisiniz ?? teşekkürler :)

% 46 raporu kurum sevki ile mi almıştınız? Gerçi artık bunun bir önemi yok sizin açınızdan. O raporun/başvurunuzun Yaşlılık emekliliği için işleme koymaları için dilekçe vermeniz yeterli. Dediğim gibi, bence ueniden hastaneye sevk etmeksizin Yaşlılık emekliliğiniz onaylanacaktır.

Oturan boğa kardeş kurum sevkiyle almıştım
Yaşlılık emekliliğine başvuruyorum tek endişem
''malülük başvurusu sonucu alınmış %46 raporumun olmasıydı''
sizde onaylıyorsanız'ki öyle anladım.. şimdi hemen hazır olan dilekcemle
başvuruyorum. tereddütün bir anlamı yok sanırım.
inşallah bir sorun çıkmaz teşekkürler :)

Sayın Oturanboga bey
1- Malulen emeklilik için kuruma başvurup hastaneye sevk alınacak
2- Hastane üzerinde oran bulunmayan raporu düzenleyip sgk'Ya gönderecek, demişsiniz.

Aynı işlemden geçip ''Yani kurum sevkiyle malüliyet istemiyle benim gibi %40-59 rapor engellilik derecesi yazan raporlar'ın akibeti nasıl olacak ??? teşekkürler

Malülük Başvurum Rededildiyse Peki %46 Rapor Niye..???

Sayın Oturanboğa kardeş: kurum sevkiyle malüliyetim için başvurduğum,
Trabzon devlet hastanei sağlık kurulu, özürlülü raporumu %46 olarak belirledi
Yaşlılık emekliliğine başvuru yaptım... ama ben hala ''en di şe li yim''
çünkü: bilgi edinme amacıyla gittiğim hastane sağlık kurulu bile, bu raporla hiç bir
işlem yapamazsın,,, ''sen mallüllük için başvuruda bulundun diyorlar''
şaşırdım kaldım :(
Madem bu rapor hiç bir şekilde kulanılmayacaksa ! neden verildi..?????????????

Abi malulelen emekli olman için yüzde 60 ve üzeri rapor alman gerek. Sanırım yanlış yönlendirilme yapıldı sana.

malulen emeklilik için başvurmuşsan doğrudur.bu oranla emekli olamasın.en az %60 olması gerekir.erken emeklilik içinse bu oran sana yeter.bu raporla vergi indirimi alıp erken emeklilikteb faydalanabilirsinin.sen ne için baş vurdun.hangi kurumdan sevkli gittin.nerde çalışıyorsun ne kadar günün var.onları yazarsanız arkadaşlar sana daha kolay yardımcı olacaklar

19.12.2014 tarihinde ilk defa kurum sevkiyle malüllük tesbiti başvurusu yapmıştık.
Hastane sağlık kurulundan 12.01.2015 tarihli gelen cevap:sakatlık derecesi %46 efor
gerektirmeyen işlerde çalışabilir'' diyor.

1- şimdi ben %46 raporla yaşlılık, yada yaşlılık emekliliğine müracat etmiş olmakla hatamı yaptım?..
2- red gelirse ne gibi bir yol izlemem gerekiyor
3-Malüliyet başvurusu sonucu EVET yada HAYIR olmayıp %46 rapor verilmiş olması
ve bu uyğulamanın en enterasan tarafı'dabu raporun işevsiz oluşu mantıklımıdır ?

Kamu çalışanı 5434 tabiyim hizmet sürem aralıksız 22 yıl.
konuya hakim uzman arkadaşlardan çok acil cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler

Nihat bey neden red gelsin sizmisler gibi emekli olacaksınız şimdi bekleme zamanı..

- 01.10.2008 gününden önce işe başlamış eski Memurlarda geçiş süreci

Kanun’un geçici 4 üncü maddesi ile;

1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar
15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.

2-Doğuştan özürlü olup da ellerinde rapor olmayanlar
5510
sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten (01.10.2008 gününden) önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az yüzde 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az yüzde 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde memur (kamu görevlisi) olanlar; en az 5400 gün (15 tam yıl) uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde emekli olabileceklerdir.

3-Sonradan özürlü olanlar
Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır​
.​

seydo6565 Kardeşim, galiba ben derdimi anlatamadım :( tekrar yazayım.

1- Önce kurum sevkiyle ''MALÜLİYET'' için devlet hastanei sağlık kuruluna başvurduğum,
2- Devlet hastanei sağlık kurulu, ''MALÜLİYET'' istemime karşı %46 özürlülük belirledi...!
kurumuma özürlülüğü ( %46 )efor gerektirmeyen işlerde çalışabilir ibaresli rapor gönderdi...
3- Olay bu bu kadar sade ve net başka raporum falan yoktur..şidi bu %46 özürlü ibareli raporumla yaşlılık emekliliğine başvuru yapma hakkım varmıdır ?..yokmudur ???

Not: Memur 5434'e tabi 22 yıllık ve halen çalışan...
''Trabzon devlet hastanei sağlık kurulun,dan Kurum sevkiyle
malüliyet başvurusu sonucu alınmış %46 özürlülük raporumu''

C- 01.10.2008 gününden önce işe başlamış eski Memurlarda geçiş süreci

Kanun’un geçici 4 üncü maddesi ile;

1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar
15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.

2-Doğuştan özürlü olup da ellerinde rapor olmayanlar
5510
sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten (01.10.2008 gününden) önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az yüzde 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az yüzde 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde memur (kamu görevlisi) olanlar; en az 5400 gün (15 tam yıl) uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde emekli olabileceklerdir.

3-Sonradan özürlü olanlar
Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.​

Allah sizlerden razı olsun yüreğime su serptiniz, sayenizde şimdi ruh halim negatif'ten Pozitif'e dönüştü:eek:
İyiki varsınız dostlar..

ARKADAŞLAR ERKEN EMEKLİLİK DİLEKCEM ŞU ŞEKİLDE ..

Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; Sonradan özürlü olanlar

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.
Hükmüne istinaden Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 19.12.2014 tarihli ve 2869 sayılı almış olduğum%46 iş gücü kayıbımı belgeleyen rapor doğrultusunda emekli olabilmem hususunda gereğini arz ederim. 28.01.2015 :confused:

Arkadaşlar evrak takibi nasıl yapılır ?

5434 tabiyim erken emeklilige baş vurdum takibini nasıl yapacağım kimlik no'suyla denedim olmadı :( Arkadaşlar lütfen yardım edin :)

Eğer olmadıysa daha sisteme girilmemiştir. Bende ilk seferde denedim olmamıştı ama sonra sisteme girince benim bilgilerde gözükmeye başladı.

Arkadaşım, peki.. yaklaşık ne kadar zaman sonra sisteme düşer sizin tecrübelerinize göre ?

Üst Alt