Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malüllük başvurusu sonucu verilen %46 sakatlık raporumla erken yaşlılık emekliliği..?

Tamer kardeşim, sanırım kurum sevkiyle ''malüllük tesbiti'' başvurusu yapmış olmamızdandır.

kurumum sevki üst yazısın'da hastaneye hidaben, ''personelimiz nihat algan'ın sürekli rahatsızlandığından dolayı uzun zamandır kurumuna yeterince verim ve faydalı olamıyor, bunu zaten kendiside dilekcesinde belirtmektedir, personelimizin arzusu doğrultusunda gereğinin yapılmasını arzederim'' şeklinde yazılmış olmasın'dan dolayı olabilir...

Çünkü sonuçta malul kabul edilmesem'de rahatsızım %'siz bir deyer verilmiş olsaydı, bu benim hastalığım'ın inkarı olurdu.

Bu sebepden dolayı Hastane sağlık kurulundan gelen cevap:''sakatlık derecesi %46 efor gerektirmeyen işlerde çalışabilir'' diye yazma ihtiyacı duyulmuş olabilir.

Kardeş malulen emekli olabilseydim ''5 milyon'' sandık yardımı alacaktım istesem bunu yine alırım ama uğraşmaya değmez olduğunu anladım sağlık olsun şu an işten koptum bir an önce bitsede kafam rahatlasa.
Şunun şurasında yolun sonuna az kaldı ama çok yoruldum 5 sene çalışsaydım bu kadar yorulmazdım inan :(

Son düzenleme:
Allah bizlere sağlık sihhat acil şifalar versin
Tşk

İşğüzar Emekli Sandığı

Herkese hayırlı akşamlar, Kurum sevkiyle ''19.12.2014 ''tarihinde yapmış olduğum emeklilik baş vurum % 46 oran verlerek malulen emekli olamayacağım tarafıma bildirildimişti.

Sordum soruşturdum, Yaşlılık Aylığı müracatı yapmaya karar verdim...15.01.2015 günü başvurmun, '' 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi çerçevesinde işleme konmasını ve % 46 oranlı raporuma istinaden tarafıma Yaşlılık aylığı bağlanmasını arz ve talp ederiim'' şeklinde müracatımızı yaptık ve beklemeye başladık.

Her şey yolunda ilerlerken bu sabah telefonum çaldı ''Trabzon Kanuni Araştırma hastanesinden aldığım % 46 ve SÜREKLİ ibareli raporum'a rağmen'' yeni rapor istiyorlar haydaaa! anlayacağınız yine başa sardık, 3 aydır beklemişliiğimle kaldım:(Arkadaşlar bu durumda izlemem gereken yol nedir..?

Hizmet 22 yıl, 5434'e Tabiyim Raporum % 46 ve SÜREKLİ ibareli!

OturanBoğa Bülent bey,''Malulen emekliilik başvurusunda hastanenin vereceği raporda oran yazmaz''. Demişsiniz.
Daha önceden açıklamış olduğum gibi, bende malüliyet başvurusunda bulunmuştum ama bana %46 verdiler ve hatırlarsanız eğer ben o raporumla,
erken emekliliğe müracat edebilirmiyim diye görüşlerinize baş vurmuştum, sizde hiç bir sorun olamaz paşalar gibi emekli olursunuz demiştiniz. ancak ne yazıkki raporumu kabul etmediler eksiklikler var gerekcesiyle şimdi yeni rapor almamı istiyor SGK.. şimdi ne yapacağım hakkında bir öneriniz varmı ? varsa ne yapmalıyım. cevabınız için şimdiden teşekkürler.:(

algaNihat nasıl bir gerekçeyle reddedildi? Resmi bir yazı elinize ulaştı mı? Neye dayanarak yeni rapor istiyor?

OturanBoğa kardeş, Evet resmi yazı elime gelid ayrıca işyerimede geldi. red edilme deyil aslında aynen aktarayım.

Hakkında karar verilebilmesi amacıyla, ''resmi bir(devlet) üniversite hastanesinde muayene edilerek ÖZÜRLÜLÜK YÖNETMEMELİĞİNİN İLGİLİ BÖLÜMLERİNE GÖRE belirtildiği yeni tarihli birsağlık kurulu raporu istenmesine karar verilmiştir

19.12.2014 tarihli 2967 sayılı sağlık kurulu raporu kurumumuz kocatepe Sağlık SosyalGüvenlik Merkezince incelenerek ekte bir örneği gönderilen 09.03.2015 tarih ve 6529 sayılı karar alınmıştır.

Bu nedenle resmi bir(devlet) üniversite hastanesinde muayenesiyle hastalığının tanısını, detaylı klinik bulğularının belirtildiği yeni bir Sağlık Kurulu Raporu gönderilmesini arz ederiz.

Bülent bey durum aynen böyle:confused:

Slam arkadaşlar. malüllük başvurusu sonucu verilen %46 sakatlık raporumla erken yaşlılık emeklilik yada yaşlılık emekliliğine müracat edebilirmiyim hizmet 5434 tabiyim sürem 22 yıl. konuya hakim uzman arkadaşlardan çok acil cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler :(

merhaba sanırım asıl cevabı siz ilk başta vermişsiniz.sahip olduğunuz oran erken emekliliği (yaşlılık emekliliğini kapsıyor)büyük ihtimalle 3.dereceden engelli haklarına sahip olursunuz devlet de başvuru şeklini düzeltmeniz için defteri kapatmamış baştan başlayın diyerek süreci başa alarak yenile demiş. sanırım sizin için tekrar hastane +rapor+ankara gönderim ve onayı süreçleri isteniyor

ism_77 kardeş aynen öyle hastane +rapor+ankara ve onayı süreçi yani yeniden başa sardık.

Göğüs bölümü bitti, bu gün nörolojiye gideceğim kaldı kardolji ve göz bu hafta biter işler, bakalım rapor nezaman çıkar orası malum çıkmam gerek görüşmek dileğiyle.

Erken Yaşlılık Emekliliği !

Erken emekliliğe başvurm Ankara kocatepe sosyal güvenlik merkezinde incelenerek, resmi bir (devlet) ünüversite hastahanesi muayenesiyle hastalığımın tanısının, detaylı klinik bulgularını belirtir yeni bir Sağlık Kurulu Raporu gönderilmesi istenmişti.

Bu gün nihayet 3 ayrı serviste muayenelerimi tamamladım beklemeye geçtim. sanıyorum 3 rahatsızlığımdan %40 + 20 +10 olmak üzere toplamda en az %70 gibi bir oran olacak.

korkum odurki SGK bu seferde % 46 olan eski raporumla yenisi arasında farkı bahane edip ''seni birde hakem hastaneye sevk edeyim bakalım ordan % kaç alacaksın derse'' dermi der öpeye niyeti olmayanlar yanagın nerde diye sorarmış ya, işte o misali SGK resmen bizlerle oyun oynuyor. hayırlısı olur inşallah:)

Arkadaşlar, Erken Emeklilik Başvurum, SGK Sağlık Kurulu tarafından,
resmi bir devlet ünüversite hastanesinde muayene edilerek ''ÖZÜRLÜ YÖNETMELİĞİNİN İLGİLİ BÖLÜMLERİNE GÖRE'' yeni tarihli bir sağlık kurulu raporu istemesi, şeklinde karar vermilmişti.

Ünüveste hastenesine başvurdum 3 ayrı hastalıktan muayene oldum, Göğüs, Nöroloji ve Kardioloji bölümünden sırasıyla %70, %40 ve %20 oran verilmiş. bu 3 raporun birleştirilip tek rapor haline gelmesi gerektiğini idda etmeme rağmen sağlık kurulu gerek yok bu biz SGK'nın istediği şekilde düzenledik sorun çıkmaz diyor, ama ben öyle düşünmüyor büyük heyete girmek istiyorum.
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerini aktarabilirmi..?

Hastanenin size kuruldan çıkan raporu vermesi gerek oran orada net yazar bu oranlar bölüm doktorlarının verdiği oranlar bunlar tekrar kuruldan geçiyor bir tuhaflık var bu durumda

sclgly bede öyle düşünüyorum yarın inşallah gidip ısrar edeceğim çünkü tekrar 5 ay beklemek istemiyorum :(

Arkadaşlar Çok Acil Cevaplarınızı beliyorum

Erken Emeklilik Başvurum, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesince düzenlenmiş olan 19.12.2014 ve 2967 sayılı Sağlık Kurulu Raporu, Kurumumuz Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezince incelenemesi sonucunda: Hakkınızda karar verilebilmesi amacıyla
SGK Sağlık Kurulu tarafından, resmi bir devlet ünüversite hastanesinde muayene edilerek, ''ÖZÜRLÜ YÖNETMELİĞİNİN İLGİLİ BÖLÜMLERİNE GÖRE'' yeni tarihli bir sağlık kurulu raporu istemesi, şeklinde karar vermilmiştir.

Ünüveste hastenesine başvurdum 3 ayrı rahatsızlıktan muayene oldum, Göğüs, Nöroloji ve Kardioloji bölümü olmak üzere,
sırasıyla %70, %40 ve %20 oranlı 3 rapor verildi bu 3 raporun birleştirilip tek rapor haline getirilmesi gerektiği'ni düşünüyorum.
bu iddamı sağlık kurulunada anlatmaya çalıştım ancak, Üniversite sağlık kurulu yetkilileri hayır buna gerek yok,
SGK sizden durum bildirir raporu istemiş, SGK'nın istediği şekilde düzenledik sorun çıkmaz diyor.

SGK'dan bana gelen yazıyıekrar tekrar okuyorum durum bildirir diye bir ibare bulamıyorum aksine, hakkınızda karar verebilmek için ''yeni tarihli bir sağlık kurulu raporu istemesi'' şeklinde.

Benim yorumum bu 3 raporun birleştirilip tek rapor haline getirilmesi gerektiği'ni düşünüyorum ve hala ikna olmuş deyilim ve çok tedirginim.

Çünkü tekrar yanlışa düşerek bir 5 ay daha beklemeye tahamülüm yok sütten ağzı yanan yoğuordu üfleyerek yermiş benimki o hesap

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerini aktararak bana ışık tutarlarsa çok makbule geçecek arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.

@algaNihat açıkçası ben de anlamadım. Ama durumun tespitine dair bir değerlendirme istenmiş ve bence bu 3 rapor bu açıdan iş görecektir

OturanBoğa Bülen bey, Bu gün Sgk il müdürlügüne gittim bilgi aldım. yetkili sizi Kocatepe SGK sosyal güvenlik merkezi sevk etseydi yeni rapor alman gerekirdi.
yazıda senden üniversite hastanesinde muayene olman hastalığının tanısının detaylı klinik bulgularının belirtildiği yeni bir sağlık kurulu raporu çıkartıp göndermen istenmiş işlemlerde anormallik yok gönder dendi.

inşallah öyle olur başkada seçeneğimiz yok zaten herşey için teşekkürler.

algaNihat

Durum bildirir raporu istemişler. Bende de istediler. Numune hastenesinden aldığım (Hakem hastane) Yüzde yüz raporuma rağmen beni tekrar Cebeci kalp hastanesine sevk ettiler. 2 ayda orayla uğraştım. Halen bekliyorum bu aşamada aldığım 4. rapor oldu.

algaNihat, Anladığım kadarıyla 22 yıl hizmet süreniz ve dörtbin küsür gününüz var!
şöyle söyleyim: birincisi engelli emekli olmak için %40 yeterli gününüz ve yıl şartınız yeterli zaten.
maluluk için ne gerek var. %60 maluluk olursa başka yerde çalışamazsınız! aksi taktirde emekli
maaşı kesiliyor! yani demek istediğim %46 ile 3. derece emekli ol ve başka yerde yine SGK 'lı olarak
çalış hem vergi indirimin olur hemde kesintin olmaz.. Belediye de ulaşım için kart alırsın bedava..

NOT: RAPOR alırsan, raporunla gidip Başbakanlık özürlüler dairesinde de ayrıca Beyaz kart almayı unutmayın..
onunla, uçak iller arası otubüs vb. hata cep telefon operatörleri için indirim yaparlar lazım olur.

@cihan7999 önerileriniz için çok teşekkürler kardeş, zaten maluluk başvurm kabul olmamış %46 oran verilmişti ben o rapora istinaden engelli emekline başvurmuştum onuda raporu detaylı açıklamaları içermedigi için kabul etmediler yeni rapor istendi KTÜ Farabi hastanesinden 45 gün uğraş sonunda % 70+40+20 baltazarla toplamda %83 küsür falan yapıyor, 03.06.2015 tarihinde gönderdim beklemedeyim şu an hayırlısı bakalım.

Yeni rapor aldım Göğüs - Nöroloji - Hipertansiyonun %70 + 40 +20 verdiler

Malul değil de Engelli emekli ol % 40 yetiyor bunun için!
Göğüs-Nörölöji-Tansiyon bu kadar oran mı veriliyor?
çok vermiş bence ama derecesi nedir tabi dr.'lar biliyor.
GEÇMİŞ OLSUN..

@cihan7999 kardeş neye göre çok vermiş?
İlk rapora %46 verirldiğinde çok şaşırmıştım, benim rahatsızlığımın karşılığı sakatlık cetveline göre malüliyet olmalıydı yoksa malüliyet'te başvuru yaparmıydım ?
Yeni rapora göre verilen oranlar sakatlık cetveliyle bire bir örtüşmektedir doğru oran bu olmalıydı, devlet hastanesi baştan savma karar verdi tanıları ve detayları olmayan bir rapor SGK dan kabul görmedi zaten.

@cihan7999 ''çok vermiş bence'' derken Dr. la pazarlıkmı yapmamı gerekirdi?

algaNihat ben bu oranı çok görüyorum demedim!
şaşırmamın sebei normalde bu 3 hastalığa çok oran
vermiyorlar bu nedenle çok şaşırdım..
Ha bu hafif gözüken 3 hastalıklar da
içeriği farklıysa onu bilmiyorum..

GEÇMİŞ OLSUN.

Son düzenleme:
cihan7999 kardeş bu işler sanıldığı gibi deyil kaide ve usulleri osada sonuçta Dr. ve SGK kararı bir kaç kişinin insafına bırakılmış kanun %40 ve üstü raporu olan vatandaşına bu hakkı vermiş ama kıldır tüydür denilerek işleri yokuşa sürüklüyorlar mesela benim durumum, neymiş efendim %46 rapor verilmiş ama detaylı tanıları konulmamış denilerek yeni rapor isteniyor.
yaw arkadaş senin yetki verdiğin hastane eksik çalışıyorsa benim günahım ne?
Hastaneyi sorumlu tutacağın yerde vatandaşı uğraştırıyorsun.
yarın aynı şeyler yine olacak uyar hastaneni yanlış yapmasın doğrusu bu deyilmi?

ben sana demiştim sevk ederler diye ama merak etme şimdiden emekliliğin hayırlı olsun

Aretias kardeş evet demiştin aynen öyle oldu her şey için teşekkürler kısmet belkide böyle olması gerekiyordu:eek:

algaNihat aynısını bana da yaptılar: ''tanı koymuş ama ne diye koymuş yazsınlar'' dedi baş hekim.
Adam gibi işini yapmıyorlar baştan savmak için.. Şerefsizlik bence :)

Öncelikle selamlar.
Arkadaşlar zorlu bir süreçten sonra nihayet' 16.09.2015'tarihinde kurumla ilişkimi keserek emekli oldum' rabbim herkese nasip etsin inşallah.
Allaha çok şükürler olsunki şimdi köyümde sitres ve yorgunluğumu atmaya çalışıyorum o yüzden yazamadım bir süre daha yazamayacağım ama çok yakında yine sitede olacağım:eek:

Üst Alt