Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Malüllük başvurusu sonucu verilen %46 sakatlık raporumla erken yaşlılık emekliliği..?
Nihayet: Evrak Tarihi Geldiği Yer Varide Tarihi Evrak Açıklama İşlem Tarihi
29/09/2015 PTT AŞ 2015-10-16 AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ 14/10/2015
29/09/2015 PTT AŞ 2015-10-16 EMEKLİ AYLIĞI BAĞLANDI.UZMANA GÖNDERİLDİ 15/10/2015
29/09/2015 PTT AŞ 2015-10-16 UZMAN ONAYLADI. KARAR İLK ÖDEME SERVİSİNE SEVK EDİLDİ 16/10/2015
OturanBoğa ''Sayın bülent bey'' hatırlayacağınız gibi %46 sağlık kurulu raporuyla engelli emekliligine başvurmuştum.
Ankara yüksek sağlık kurulu sevkiyle ünüversite hastanesinden almış olduğum %70 %40 ve %20 Durum Bildirir Raporum, yüksek sağlık kurulu tarafından toplamda %67 oranında onaylanarak emekli edildim.
Benim asıl sormak istediğim şimdi benim engel oranım başvurumu yapmış olduğum %46 oranındaki rapormu? yoksa sonradan almış olduğum Ankara yüksek sağlık kurulunun onadığı %67 oranındaki rapormudur?
algaNihat
öncelikle emekliliğiniz hayırlı olsun.
en başta da yazdığım gibi % 46 oranlı rapor maluliyet cetveli'ne göre maluliyet tespiti için düzenlenmiş rapor olduğu için yaşlılık emekliliğinde dikkate alınmaz. raporda oran yazıldı diye engelli raporu olarak dikkate alınamaz. bu yüzden ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş engelli raporu için hastaneye yeniden sevk edildiniz. aldığınız % 67 oranlı rapor sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş engelli sağlık kurulu raporudur. bu raporu engelli haklarında da kullanabilirsiniz.
Bkz: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html
ayrıca maluliyetin tespitine ilişkin yayınlanan ilgili yönetmelikte yaşlılık aylığı için engelli sağlık kurulu raporlarının dikkate alınacağı söylenmiştir.
Selam arkadaşlar.
kardeşim sakat aylığı alıyor. fakat elimizde rapor yok % kaç raporu var bu rapor üzerinden araç alabilirmiyiz vb araştırmak istiyorum
Aylık almaya hak kazandığı rapor oranını nerden öğrenebilirim bu konuda bilgisi olan var mı.?