Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB özürlü sınav soru ve cevapları açıklandı. Kaç doğru kaç yanlış cevabınız var?

battusay sendika hakkı hem sosyal hemde ekonomik hakları içeriyor sosyal güvenlik hakkı sadece sosyal hakkı herkes için hayırlısı olsun 48 doğrum var.

Benimde 29 x 2= 58 netim var.38 civarı doğru yapan çok olur.

benimde hizmetli 49 doğru var yerleşirmiyiz acaba baycin sizin düşünceleriniz nedir bunlar bu şekilde nasıl yerleştirme yapacak

Arkadaşlar biri bana a kitapçığının sorularını kopyalayıp öm atabilr mi lütfen ben de açılmıyor da bende cevaplarımı bi kontrol edeyim

tmm battusay itiraz ett bakalım bende verecekleri cvbı merak ediyorum sana...

sendika kurma sosyal hak evet doru ama orda sendikalaşma diyor ve şıklarda sosyal güvenlik hakkı diyor bence sendikalaşmayı farklı anlamda yorumlamak lazım kurma ve sendikalaşma sanırım farklı anlam yüklemişler

lise kardeşim bnim soru kitapçığını yollayım öm yeter cevap anahtarını aldım ben de kontrol edeyim özür grubu görme ortp engelli yazıyor

Sendika kurma hakkı, sosyal devlet ilkesi gereği sosyal bir haktır. ama aynı zaman da ekonomik bir hakmış DERS notlarına göre arkadaşlar. çeldirici bir soruydu bu yüzden ben de yanlış yaptım. Lisans düzeyi - 47 doğrum var.

43 net..

Bursa-Afyonkarahisar-Kütahya-Balıkesir-Çanakkale- 6.tercih evet.

Memur.

2000 Mezunuyum, 32 yaşındayım.

evet katılıyorum herşey Allahın iznizle kısmetinde olan gider artık sorulara tüh vah demeyelim arkadaşlar ne desek boş bundan sora bakalım beklicez göcez ama gerçekten sanırım her kes benim gibi büyük bi heyecanla bekliyor...

serdarkanserdar;

50 net olmus dayın olmamıs bi işe yaramaz :)

Arkadaslar 49 netim var.tercihlerim KAYSERİ,YOZGAT,TRABZON,KONYA AKSARAY.Ama ben KAYSERİ ve TRABZON çok istiyorum.aceba olurmu?

bence tercihlerimizin cikip cikmamasi degil memur onemli. neresi cikarsa ciksin onemli degil yeter ki memur olayim diye dusunuyorum arkadaslar.

infer;

Arkadaşım o soru çok yanlış ve saçma boşver salla getsin yahu formalite sınavı değilmi of of a değmez...

Yerleştirmenin nasıl yapılacağı ilgili bilgiyi tekrar vermek istedim:

1-Adaylar sınavda aldıkları puanlara göre sıralanırlar.
2-Daha sonra Adana ilinden başlayarak(il plaka sırasına göre), Adana ilini 1. sırada tercih edenler getirilir.
3-Adana ilini 1.sırada tercih edenler kendi aralarında puan sırasına getirilir. Adana'nın kontenjanı 30 diyelim. İlk 30 yerleşir.
4-Adana kontenjanı 30 ama 1.sırada tercih eden 25 kişi varsa, bu kontenjan 2.sırada Adanayı tercih edenlere aktarılır.
5-Sırası ile tüm iller 2-3-4 numaradaki yol izlenerek taranır. Açık kalan iller için 2. aşama başlar.
6-2.aşamada diyelimki Adana'da 5 kontenjan açık kaldı. 1.tercihinde yerleşemeyen, ancak 2. tercihinde Adana seçenler puan sırasına getirilir.
7-2.tercihinde Adana'yı tercih etmiş ve ilk tercihine yerleşememiş ilk 5 kişide bu şekilde yerleşir. Bu döngü tüm iller ve tercihler için devam eder.
8-Eğer ki ilk 5 tercih sonrası kadrolarda açık kaldıysa(Diyelim ki 200 kadro açık kaldı), 6.tercih gündeme gelir.
9-İlk 5 tercihinde hiçbir yere yerleşemeyen ve 6.tercihi EVET olan adaylar puan sırasına getirilir. İlk 200 kişi açık kalan 200 kadroya bilgisayar kurası ile atanır.
10-Normal şartlarda bu tip bir atamada boş kadro kalmaz. Ancak kendine tebligat yapıldıktan sonraki 15 gün içinde işbaşı yapmayan adayların 1 yıl boyunca yeniden memur olmaları yasaklanır ve gerek duyulursa EK yerleştirme yapılır.

Bu yerleştirme şeklinde eğerki puanlar aynı ise, Okul Yılı, seviyesi/ Mezuniyet Yılı / Yaş unsurları devreye girer.

Anladığım kadarı ile anlatmaya çalıştım. Torpil merkezi sistem ile yapılan sınav ve yerleştirmelerde dönmez diyeceğim ama sırf tepki almamak için hadi 1000de1 diyelim.

43 net hizmetli sınıfından
mardin - batman - diyarbakır - g.antep - izmir şansımız varmı arkadaşlar ... allahım sen bizlere yardımını eksik eyleme yarabbim

benimde bi kaç soruyu hatırlamıyorum ama hatırladıklarımda 39 doğru var 4 hatırlamadığım var çelişkide kalıp silip farklı işaretlemiş olduklarımı saymıyorum:=) memur olarak nasip bakalım umutluyum 40 ve üstü memurlukta atanır eğer ki tercihlerden sınıfta kalmazsa...

öncelikle herkese merhabalar diliyorum ben yeni üyeyim.. bu sınavlar alakalı bir soru sormak istiyorum. öğretmenlik için basvuru sayısı 979 kişi olarak bildirilmiş bir sitede fakat ben bursa il milli eğitim bakanlığını aradığımda oradakiler böyle birşeyin olmadığını belirttiler o bilgi doğrumu bu sınava kaç kişinin basvurduğu konusunda bilgisi olan varsa ve beni aydıtlatırsa çok sevinirim...

47. Verimlilik artışını engelleyen nedenlerden en önemlisi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Eğitimsizlik
B) Tembellik
C) Gönülsüzlük
D) Yöneticinin baskıcı tutumu [FONT=Arial,Arial][SIZE=2][FONT=Arial,Arial][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

% 100 torpil işleyecek:(
45 net var
istanbul van antalya aydın bursa ( hizmetli

bu soru ben de dahil bir çok kişiyi yanılttı ya eğitimsizliğin verimlilik artışını düşürmediğini söylemek bile başlı başına olay bence her iki şık ta kabul edilmeli bu arada 45 te ben de var

maalesef bende eğitimsizlik olarak işaretledim ama doğru cevap B imiş.

46 kesin doğrum var belki 47 olabilir bir soruda silip işaretlemiştim o konuda kararsızım inşaallah 47 doğrum vardır :(

Üst Alt