Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavı sonucunda sıralama nasıl olacak?

[FONT=Tahoma]“Arkadaşlar MEB i aradım ve en yetkili kişi ile görüştüm. Daha önce benimde dediğim gibi olacak. yani bir ile 25 kişilik alım yapılacak o ile de 21 kişi başvurmuş. 21. kişininde puanı 30 diye 30 puanlı olan kişi atanmıyacak. 6. tercihi işaretleyen ve puanı yüksek olan kişi tabiki tercih edilecek”[/FONT]

[FONT=Tahoma]Benim dediğim başka bir şey bylunatic. Senin dediğin 25 kişilik kontenjana 50 kişi başvurmuş olsun diyelim. O kontenjanı tercih eden en düşüklü puanlı kişi de 50 almış olsun. O kontenjanı tercih etmeyip de sınavdan 60 alan ve 6. tercihi de kabul eden bir kişi M.E.B. şartnamesine göre boş kontenjan olmadığı için atanamayacak. İtirazım buna benim. 6. tercihi kabul edip de kendisinden düşük puan alan kişiler, sırf tercih ettikleri ile kontenjanları ve puanları uyuyor diye yerleştirilirken, 6. tercihi kabul eden kişiler, o yerleştirilen kişilerden puanları daha yüksek olmasına rağmen boş kontenjan olmadığı için açıkta kalacak. Ki binlerce başvuru olduğu için boş kontenjan durumu olmayacaktır. Ben de bununla ilgili bir dilekçe verdim. Cevaplandığında paylaşacağım burada. Benim savunduğum düşünce, 6. tercihi kabul etmiş kişiler, eğer genel başarı sıralamasında ilk iki binin içerisindeyseler, ataması yapılmalı. Öbür türlü, kendilerinden çok daha düşük bir puan almış kişinin ataması yapabilecekken, yüksek puan alıp da açıkta kalmak bir hayli mümkün[/FONT]

sessiz harf demek istediğim zaten bu. Senden düşük puanlı atanırken sen açıkta kalmayacaksın! öncelik sana verilecek yani ilk 2000 e giripte 6. tercihi işaretleyen herkez atanabilecek!

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Arkadaşlar yanlış yorumlayanlar var . . [/SIZE][/FONT]

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Bylunatic;[/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Mesajının birinde milli eğitimi arayıp en yetkili kişi ile görüştüğünü söylemişsin ama ya yanlış bilgilendirmiş yada siz yanlış anlamışta olabilirsiniz.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]6. Tercih bütün tercihler yerlerine yerleştirildikten sonra olur. Yani sizin yukarıda dediğiniz, "30 puan aldı diye 30 puanlı kişi atanmayaca..." söylemi yanlış. Şöyleki; 30 puan alan kişinin tercihleri arasında puanının tuttuğu herhangi bir tercihi varsa o kişi oraya atanır, ha şimdi diyeceksiniz ki ben 60 - 70 - 80 puan alıp atanamazken 30 puan alan kişi nasıl atanabilir, evet atanabilir çünkü o kişinin tercihleri içerisinde herhangi bir tercihine atanabiliyor.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Tekrarlıyorum, 6. Tercihi işaretleyenler bütün yerleştirmeler bittikten sonra açık kalan kadrolara yine puan üstünlüğüne göre atama yapılır. Yani 6. Tercihi işaretleyenlerde yine kendi içlerinde puan üstünlüğüne göre atanırlar.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Bide yok ilk 2000 yok ilk 1000 filan gibi bi durum söz konusu değil. Aldığın puan + ettiğin tercih = Kadro durum bu maalesef. [/SIZE][/FONT]

bay cın'ın dedıği gibi olursa buyuk haksızlık olacaktır.mesela illere kac kontejan verıldıgı memurlukta bellı oldugu için cok alım yapılacak ıller herkes tarafından tercıh edıldı.o zman 1, 2 kontejanlık ılleri tercıh edenler sanslı konuma gelıyor.ümit ediyorum ki mebın uyguladıgı sıstem ogretmen atamalarında uyguladıgı sıstem gıbı olacaktır.memurlara da ogretmenlere de aynı atama sıztemını uygulaycaktır.ama klavuzda yazdıgı duruma gore bay cın dogru soyluyor.memur arkadaslar bu konuda ılgılı yerlere yazdım sız de yazın bu sınav eleme usulu bır sınav,çalışan kazansın.şansı yaver giden değil.burda tartışmak kimseye yarar getırmez.doğru cevabı arıyorsanız klavuza göre yazdıklarına göre bay cın haklı.gerekenı bırlık olup gereken yerlere bıldırmenız gerekıyor.

Bzm;
Kullanılacak atama sistemi zaten öğretmen atamalarındaki sistemle aynı. Haksızlıkta olsa maalesef sistem böyle çalışıyor.

öğretmen atamalrında asla haksızlık olmaz bay cın.eger 21 tercıhın ısaretlıse senden dusuk puanlı tek bır ksıı bıle atanamaz.klavuzda yanlıs hatırlamıyorsam öğretmen atamalrında puan ustunlugu sartı var ama memurlarda bu yok.temennım aynı ogretmen atamarındakı sıstemın uygulanmasıdır.yoksa haksızlık diz boyu olur:(herseyı kabullenen bıze ne verılırse onu alan bır mıllet olmaktan sıyrılmaya basladık artıkk bız.bunun ıcın gereklı yerlere bıldırım yapılabılır.

[FONT=Cambria-Bold]
a)​
[/FONT]
[FONT=Cambria-Bold]
[/FONT]
[FONT=Cambria]Öğretmen adaylarının, norm kadro ve 5 il tercihleri dikkate alınarak puan
üstünlüğüne göre atamaları İl Millî Eğitim Müdürlüklerine yapılacaktır.
bu sıtem uygulanırsa ılk 2000 gıren memur adayı kardeslerımın hıcbırı acıkta kalmaz.ama bu ıbare memurlrarın atama bıcımınde yazmıyor..[/FONT][FONT=Cambria][/FONT]​
[FONT=Cambria]
[/FONT]

[SIZE=2][SIZE=2]Zaten bu sınavda da atamalar puan üstünlüğüne göre yapılacak. [/SIZE]

[SIZE=2]Ama şöyle bi durum var sen aldığın 70 puanla 5 tercihine senden daha yüksek puan alanlardan dolayı atanamazken, 30 - 40 puan almış birisi tercihlerinden herhangi birisi tuttuğu takdirde ataması yapılır. Eğer sen 6. tercihi işaretledi isen, bütün yerleştirmeler biter ondan sonra boş kalan kadrolara 6. tercihi işaretlemiş kişiler arasından puan üstünlüğüne göre atama yapılır işleyiş bu şekilde. Öğretmen atamalarındaki sistem kullanılacak derken bunu kastetmiştim.[/SIZE]

[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]İlk 2000 yok ilk 1000 diye filan bi baraj yada kıstas yok kafanızı bulandırmayın. İlk 2000 kişi sınavı kazanıp atanıp görevine başlayanlardan oluşacak, ben 70 - 80 puan aldım Türkiye genelinde ilk 2000 kişinin içerisindeyim gibi bi mantık yürütmek yanlış olur sakın bu yanlışa düşmeyin. [/SIZE]

[SIZE=2]1000 öğretmen, 2000 memur ve 2000 hizmetli kadrosu var ve bu kadrolar kazanıp atananlarla doldurulacak, sınavda aldığı puanla Türkiye geneli sınava girip ilk 2000 kişi içerisinde olanlarla değil. İlk 2000 kişi filan bunları silin kafanızdan öyle bişey yok.[/SIZE]
[/SIZE]

bay cinle aynı şekilde yorumluyoruz bu konuyu. Fakat engellilere yönelik bu sınavda tercihlerin çok sınırlı tutulması, 6. tercihin de sadece boş kontenjanlar için geçerli olacak olması, yüksek puan alıp da atanamama ihtimalinin yüksek olmasına yol açıyor. 5 değil de sözgelimi 10 il tercih etme hakkı verilseydi bu sorun daha hafif yaşanacaktı. Fakat bir çok konuda sınav duyurusundan sonra düzenleme yapan M,E.B benim haksızlık olarak yorumladığım yüksek puan alıp da açıkta kalma ihtimaline karşı sadece şunu yapabilir bu saatten sonra. O da 6. tercihin daha aktif hale getirilmesi. 6. tercihi seçip de genel sıralamada ilk iki binin içinde yer alan adayların yerleştirme işlemlerinin yapılması. Bu da maalesef ki düşük bir ihtimal. Şartnamede belirtilenler belli. Keşke daha sağlıklı, daha verimli kıstaslar getirilebilseydi. Yüksek puan alacak olanlar kollanabilseydi. Bir çok engelli memur ve hizmetli adayı durumun ciddiyetini farkında değil hala. Dediğim gibi sadece 6. tercihle ilgili bir düzenleme yapılabilir sadece. O da ne derece mümkün olur bilemiyorum...

Sessiz;

Aslında benim yaptığım yorumlama değil, işleyişin nasıl olacağını açıkladım sadece ve maalesef durum sistem işleyiş aynen böyle . .

ben öğretmenlik atamsına başvurduğumdan biliyorum.puan üstünlüğü kuralı normal öğretmen alımlarında da var.mesela atamalarda tarih branşının kontejanı 80 kişi.baraj 81 mesela.atamaya 400 kişi barajı geçtiği için başvuru yapabiliyor.ve atamalar yapıldıktan sonra minimum puanlar açıklanıyor.minimum puan 82.200 olsun bunu aşağısında almış atamaya başvurmuş hiçbir kişi atanamıyor.doğrusuda bu.yani hiç duymadım ben öğretmen atamalrında puanım 50 ama atandım.veya puanım 55 nıeye sen atandın da ben atanamdım.umarım engelli atamalarıda bu kurala uygun yapılır

saygılar

evet klavuza gore baycının dedgı gıbı yapılacak atamalar..bu yüzden memur arkadsların bu konuya duyarlı olması gerekn yerlere yazmaları haklarını sımdıden aramaları lazım.bu sınavda sansı yaver gıden degıl calısan kazanmalı dıye dusunyorum.

yani ben 30 aldım atandım derken bırı de ben 95le acıkta kaldım derse o o zman kopar kıyamet.meb bunu düşünüyordur heralde.yoksa 6.tercıhı nıye koysun.ama memur arkadaslar klavuza gore dusunmek zorunda haklarını sımdıden aramaya baslamalılar

kayseriden memurluk için başvuru 134 kişi kontenjan 50 kişi iyimi kötümü :)

çok enteresan olacak bu atama işler hayırlısı olsun bakalım

Bzm ve Battusay;

Sizin dediğiniz sistemle bi sınav yapılsında göreyim bakalım kaç engelli kazanacak.

O sizin dediğiniz sistem doğru dürüst eğitim almış, doğru dürüst üniversite okumuş kişiler için konulmuş bir sistem. Hangi engelli yada Engelli sayısının yüzde kaçı doğru dürüst bir eğitim alabilmiştir acaba, bakanlıklar da bunu düşünerek engellilere yönelik bir sınav atama vs sistemle alım yapmakta. Siz diyosunuzki bu sistem çok basit daha zor olsun, ne istediğinizin farkındamısınız ?

Önceki mesajlarımda belirtmiş olduğum itirazlarımla ilgili M.E.B`E dilekçe yazmıştım; az önce ulaşan cevapta "Özürlü personel alınına yönelik atama işlemleri sınavda alınan puan ve tergih
öncelikleri değerlendirilerek yapılacaktır.

Bilgilerinizi rica ederim" şeklinde gayet özensiz ve her yöne çekilebilme ihtimali olan bir yazı yer almakta.

Kesin olan şey, tercih edilen illere göre, kontenjan dahilinde yüksek puandan başlamak suretiyle bir yerleştirme yapılacak. 6. tercih başvuru sayısı çok olduğu ve boş kontenjanın kalmayacağını düşündüğüm için geçerli olmayacak. Üstteki mesajlarımda belirttiğim gibi daha aktif bir değerlendirme yapılabilirdi 6. tercihe yönelik ama artık mümkün görünmüyor bu.

Genel başarı sıralamasında iyi bir konumda olunması, yüksek puan alınması maalesef ki önemli değil. Önemli olan sadece tercih edilen illere göre kontenjan dahilinde yerleşebilmek. 70 alıp, 80 alıp, 85 alıp açıkta kalan bir çok kişi olabileceği gibi, aynı zamanda 40 alıp, 50 alıp yerleşebilecek bir çok kişi olacak.

İlk kez böyle geniş kapsamlı bir alım sözkonusu ve M.E.B atamaları yüzüne gözüne bulaştıracak şartnamedeki adaletsizliklerle. Ki kendisi de öngörebilmiş değil bunları.

bay cın

sen sımdı 30 alan adam atansın 90 alan adam atanmasın mı dıyorsun.bu nasıl mantıktır ya.ıkısı de engellı ıkısıde bılgısıyle yarısıyor nıye dusuk olan atansın.

Baycin arkadaşım klavuzu iyi güzel yorumluyorsun da ben açık açık bir şey sçyledim öğretmen atamasındaki kıstaslar neyse o olacak denildi. bunu neden yanlış anlamış olayım. Çokmu saf görünüyorum!

Öğretmen atamalarında bir baraj konuyor ve onun altındakiler atanamıyor bunun sebebi ne peki biliyor musun? diyelimki bir branş için 60 kişilik kadro açılmış o branştan da sınava 500 kişi girecek. en az 75 puan şartı konuşuyor. burada düşünülen şu en az 60 kişi zaten bu puanın üstünde olur.

Bu sene okul öncesi öğretmenliğinde baraj 70 idi. okul öncesi öğretmenliğinde de ciddi bir alım olduğu için barajı sürekli aşağıya çekmek zorunda kaldılar. En son baraj 40 puana kadar indirildi! ben 44 puanla atanan biliyorum.

Bu örnekte demek istediğim öğretmen adaylarının belirli bir puanı alması olası olduğundan baraj konuluyor. hatta gerektiğinde de baraj aşağıya çekiliyor. MEB ilk defa böyle büyük bir alım yapmadığından olası barajı koymadı sadece. yani ilk 2000 muhabbetini ciddiye almayını neye dayanarak konuşuyorsun sen! Eğer konuşmamış her ayrıntıyı sormamış olsam tamam haklısın diyecem sana. Sen tutturmuşsun klavuzda böyle yazıyo o bu şekilde yorumlanır diyorsun. Örnek olarak öğretmen atama klavuzunu kontrol et farklı birşey yazıyormu yazmıyormu gör!

Daha önce de dediğim gibi türkiye geneli başarı sıralaması ilk 2000 içinde olan kişi eğer 6. tercihi işaretlediyse kesinlikle atanacaktır...

Bu sınavda şans söz konusu bile değildir!

oğretmen ataması derken MEB in yaptığı engelli öğretmen alımından bahsetmedim.

Ben normal öğretmen alımındakı kıstasa benzetme yaptım. Yazımın neresinden bu çıkarımı yaptın şaştım doğrusu

bence bu konuda da kesin konuşma istersen :) İllere göre kontenjan açıklaması yapılmadı. Diyelim her il için belirli kontenjan açıldı. başvuru yapanlardan birisinin aldığı puanla da tercihlerinden hiçbirisine atanamadı. Aynı zamanda 6. tercihe de hayır dedi. en kötüsünü düşünmek lazım :)

bylunatic;

kesınlıkle haklısın arkadasım boyle de olmalı.ben öğretmen olarak gırıyorum ama memur arkadsların hıcbırısnın hakkı yensın ıstemıyorum

ama arkadaslar şunu gözden kaçırıyorsunuz... bu snava giren yüzde 90 kişi eğitim almış ve halende kendini geliştiren kişiler... ayrıca sınav kıstas degildir sınavın kötü geçmesi için o kadar çok faktör varki belki evde çok kapsamlı ve planlı çalışacağım ama sınavda bir dikkatsizliğim herseye malolcak.. evet soykanın dediği gibi bu bir yarışma degil yerleştirme... ALLAH hepimizin gönlündekini versinn.... aminnnnn

bylunatic;

:) senin söylediğin yada izah etmeye çalıştığın konular benim görevim o konuda rahat ol, ayrıca ben kılavuzdan filan bahsetmedim işin içerisinde olduğum için işleyişin nasıl olduğu hakkında açıklama yaptım.
Şunuda bi bilgilendirme notu olarak izah edeyim meb herhangi bir kadro için en az şu kadar puan alınacak gibi bi şart koşmaz yanlış biliyorsun. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolu öğretmen alımı yaparken baraj puan belirlemez, o baraj denilen puanı bir önceki yıl en son atanan kişinin puanı belirler.
Örneğin; 1000 tane İngilizce öğretmen alımı yapacak, sınava girip en yüksek puan alandan başlamak üzere 1000. olan kişinin aldığı puan bir sonraki senenin taban puanını belirler. Bu taban puan bi sonraki yıl değişiklik gösterebilir şöyleki; bir sene sonra yine 1000 tane İngilizce öğretmeni alacak bir önceki sene 1000. kişinin aldığı puan örneği 72 idi ama bir sene sonra ki 1000 kişinin puanları 70 ile 50 arasında olunca otomatikman taban puanı 50'ye düşer.

Anlamakta güçlük çekiyorsun galiba yine söyleyeyim, sınavda aldığı puanla Türkiye genelinde ilk 2000 kişinin içerisinde olan birisi atanacak veya atanır gibi bi mantık yok. İlk 2000 kişinin içerisindesin ama tercih ettiğin yerlerin hepsine senden yüksek puan alanlar atandı, noldu şimdi ? İlk 2000 kişinin içerisinde olunca atanmışmı oldun yoksa dım dızlak açıktamı kalmış oldun heleki 6. tercihide işaretlemediysen.

Tavsiyelerin içinde ayrıca teşekkür ederim yine bilgilendireyim, öğretmenler kılavuzla atanmaz Yönetmelikle atanır, yayınlanan kılavuzlar neyin nasıl yapılacağı (İlgili Yönetmeliğin bi nevi özeti) hakkında bilgilendirme açıklama amacındadır ve emin ol senden daha çok okumuşluğum vardır.

aslına bakarsanız bir öğretmen adayı olarak benimde kafam cok karıştı:))bide şu soruma cevap verilse rahatlıcam.1000 öğretmen adayı atanıcak diyorlar ve 979 kişi basvurdu bu demek oluyorki kimse acıkta kalmayacak yanılıyorsam düzeltiniz.vee öğretmen adaylarınadamı aynı soru stili olacak inanın ney calışacağımı sasırdım şayet acıklayıcı bi cevap alırsam cok sevinirm..herkese başarılar..

bütün başvuran öğretmenler atacacak tabiki ama sınavda alacağınız not tercih ettiğiniz daha doğrusu istediğiniz ile atanmanızda yararlı olacaktır

Ben dahil sınava girecek olan çoğu kişi ilk 2000 kıstasını değerlendirdi. Tercihlerin herşeyi altüst edecek olma durumunu bilmiyorduk.Eminin birçok yerde yığılma olacak ve tercih doğrultusunda düşük puanlı çoğu kimsede girecektir. Sonuçta işe girecek arkadaşların sayısında bir değişme yok ama emek harcayanlarıda ayırmak gerekirdi.En azından tercih sayısı artırılarak puan üstünlüğü olanın şansı artırılabilinirdi.

Bilgisayar kurasıyla yapılacak tamam da atladığınız nokta 6. seceneği seçenleri puan sıralamasına göre yerleştirecekler... yani "60'la biri Ağrı'ya yerleşecek 80 alan biri ise 6. seçeneği işaretlediği halde boşta mı kalacak"... bu yanlış arkadaşalar... yanıltmayın kişileri...
İlk olarak Puan esas alınacak, daha sonra puana göre tercihler, tercihlerindeki kontenjanları senden daha yüksek puan alanlar doldurdu ise 6. tercihe bakılacak... 6. tercihi işaretledi isen senin puanın yüksekse asla senden düşük alanı yerleştirmezler... Bilgisayar bu şekilde otomatik atayacak:) Kafasına göre değil mantık çerçevesinde:)

c) Tercih ettikleri İl Millî Eğitim Müdürlüklerine puan üstünlüğüne göre atanamayan
adaylardan 6. Tercih olarak “ Tercihlerim Dışında Atanmayı Kabul ediyorum ” seçeneğini işaretleyenlerin, tercih yapılmadığı için boş kalan kontenjanlara Bakanlıkça bilgisayar kurası ile yerleştirmeleri yapılacaktır.

M.E.B. şartnamesinde aynen bu şekilde yazıyor. Maalesef 6. tercih uygulaması, sadece boş kontenjan olması durumunda geçerli. Başvuru yoğunluğu bir hayli fazla olduğu için de bu hemen hemen imkansız. 6. tercihi bir garanti olarak yorumlayarak, çalışmak istediği 5 ili rahatça formda belirten bir çok arkadaşımız var. Çoğu halen durumun ciddiyetini farkında değil. Yani 6. tercihi işaretlemekle birlikte, genel sıralamada iyi bir konumda olsa da, iyi bir puan alsa da atanamayacak yüzlerce aday var. Bir yandan da, sırf tercih ettiği ile puanı yetiyor diye, 6. tercihi işaretleyip de yüksek puan almasına rağmen, boş kontenjan olmadığı için atanamayan adayların önüne geçecek yüzlerce aday var. M.E.B . yüksek puan alanları kollamak için, tercih edilecek il sayısını daha çok gösterebilir ya da 6. tercihi ilk iki bine giren adayları kapsayacak bir hale getirebilirdi. İki yolu da düşünmedi ve maalesef bir çok adayın emeği ve umudu boşa gidecek. Çok acı bir şey bu… Bir yanda 50 alıp atanacaklar olacak, bir yanda 70 alıp atanamayacaklar olacak. Çok acı…

arkadaşlar işi şansa bırakmamak için tek çare çalışıp yüksek puan almak gerisi şansa kalmış:)

Üst Alt