Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavı sonucunda sıralama nasıl olacak?

By_Cin;

:) :) görevin meb de atama bölümündeyse sana bugüne kadar bildiğin herşey yanlış öğretilmiş arkadaşım.

1. Senin söylediğin gibi taban puan bir yıl öncesinde ayrılan kontenjanın son kadrolusunun puanı olmuyor! Taban puanlar dediğin örnekten yola çıkarak 1000 kişilik bir kontenjan var bunların içinde 21. tercihi herkez işaretlemeyeceği için muhtemel 2000 kişinin sınav sonunda aldıkları puanlara göre bir puan belirlenir 2000. kişi nin puanı 75 olsun onun puanına kadar başvuru yapılabilir. Öyle senin dediğin gibi 1000. kişinin puanı taban puan olmuyor bunu bir kenara koyalım.

2. Bu sınavda liseler için örnek verecek olursak 81 ilde toplamda 25 bin başvuru var. Sence 81 il de başvurulan kontenjan aşağısında olan bir il varmıdır? Yani şunu mu demek istiyorsun tüm kontenjanlar dolu olduğu için ilk 100 e girip te 90 puan alan birisi 5 tercihinde atanamadığından kontenjan larda da boş yer kalmadığından atanamadı. Bu mu senin mantığın?

Kpss öğretmen atamalarında 100 kişilik alınacak bir yere 21. tercihi işaretlememiş ve 70 puanla atanan bir ingilizce öğretmeni aynı zamanda 85puan alarak 21. tercihini işaretleyen normal tercihlerinde puanı yetmediği için atanamayan bir öğretmen gördün mü?

böyle karmaşık olarak puanları 100 ile 70 arası puanlarda atananlar. 80-90 puan arası olupta atanamayanlar gördün mü? biraz mantıklı düşünelim arkadaşım.

Benide çelişkide bıraktığınız için bu konuyu yetkili kişilerle görüştüm ve aynı düşündüğüm gibi olduğunu da görmüş oldum.

Bu sınav bir yarışma sınavıdır. bir şans sınavı değildir. Öyle olsaydı hiç sınav yapılmadan kura çekilirdi bukadar masraftanda kurtulmuş olunurdu!

Sen söylediklerinde ısrar etmeye devam edeceksin anlaşılan. Bu saatten sonra diyeceğim şey şu sınav olsun. atamalar yapılsın. o zaman özür dilemesi gereken gelsin buraya özrünü dilesin oldumu arkadaşım...

Arkadaşım ben demek istediğimi daha önceki yorumlarda daha açık birşekilde anlattım seninde anlayabilecğin açıdan yani. burada karmaşık bir yorum olduğnun farkındayım çünkü bu yorum by_cin e hitaben yazıldı o anlayacaktır benim me demek istediğimi.

Daha öncede dediğimi tekrar tekrar yineliyorum bu sınavda memur ve hizmetli kadroları için sınavda türkiye geneli ilk 2000 içine giripte 6. tercihi işaretleyen kerkez kesinlikle ama kesinlikle atanacaktır!

) Tercih ettikleri İl Millî Eğitim Müdürlüklerine puan üstünlüğüne göre atanamayan
adaylardan 6. Tercih olarak “ Tercihlerim Dışında Atanmayı Kabul ediyorum ” seçeneğini işaretleyenlerin, tercih yapılmadığı için boş kalan kontenjanlara Bakanlıkça bilgisayar kurası ile yerleştirmeleri yapılacaktır.

Şartnamedeki bu madde o kadar açık ki, ne diyor 6. tercih için? Tercih yapılmadığı için boş kalan kontenjanlar diyor! Bir çok arkadaş diyor ki ısrarla, ilk iki binin içinde yer alıp da 6. tercihi kabul edenler kesinlikle atanacak! Yahu okumanız mı yok sizin? Ben de isterim 6. tercihin aktif hale getirilmesini, ilk iki bine girenlerin 6. tercihi onaylamışlarsa yerleştirilmesini. Hatta bunun için bir düzenleme yapılırsa yüksek puan alanlar kollanmış olur diyorum. Adayların çoğu durumun ciddiyetini farkında değil diyorum. 6. madde için M.E.B bir düzenleme yapmalı diyorum. Şartnamede ne yazıyor onu okuyun önce.

sessiz harf kaç gündür neyi anlatıyorum ben hala şart namede herşey çok açık değilmi diyorsun. okumum var da senin anlayışın kıt galiba! arkadaşım normal kpss öğretmen atamaları için de şart namede aynı içerik yazıyor. sen hiç 40 puanla atanıp aynı branşta tercihleri dışında atanmayı kabul eden 80 puanda atanamayan bir öğretmen gördün mü?

Oradaki şartlarla MEB özürlü alımı için hazırlanan atama yönetmeliği birebir aynıdır.

Herkes herşeyi kafasına göre yada anladığı gibi yorumluyor. Ben bildiğimi paylaştım. Artık ne yaparsanız neyi düşünmek isterseniz düşünün! Sıkıldım aynı cevabı vermekten çünkü.

Tamam kabul siz haklısınız!!!

Soykan 6. tercih kura çekimiyle olacak. Biraz okuyup anlamaya çalış be kardeşim şu mevzuatı. Kafana göre yorum yapıyorsun

bylunatic;

Çok teşekkür ederim beni engin bilgilerinle aydınlattığın ve yanlışlarımı gösterdiğin için de sana bu akılı kim veriyosa asıl o kişi yanlış veriyo. Sen akıl danışmak istediğinde beni ara . .

Bide şu konuya açıklık getireyim; (6. TERCİH) BÜTÜN YERLEŞTİRMELER BİTTİKTEN SONRA TERCİHLERİNE ATANAMAYAN VE 6. TERCİHİ İŞARETLEMİŞ KİŞİLER YİNE KENDİ İÇLERİNDE PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE SIRALANIP BOŞ KONTENJANLARA ÖYLE ATANACAKLARDIR . . !!

- Sistemin işleyişi; Sınava giren kişiler aldıkları puanlara göre tercihlerine yerleştirilmeye çalışılır. Sistemin öncelik verdiği ilk 5 tercihtir. 6. Tercih ilk 5 tercihten sonra devreye girer.
Şöyle; Örneğin kişi 80 puan aldı ve sistem bu kişinin tercihlerini denedi ilk 5 tercihine yerleşemedi, sistem o kişiyi bi tarafa bırakır, aynı durumda olan kişilerin hepsi ayrıştırılır. Bütün yerleştirmeler yapıldı ama haala boş kontenjanlar var o zaman sıra 6. tercihi işaretlemiş kişilere gelir yine bu kişiler aldıkları puan üstünlüğüne göre kendi içlerinde sıralanır ve sistem onları o boş olan kontenjanlara atar.

Sınava az kaldı kimseyle .... yarıştırcak değilim. Sınav yapılsın görelim kim Ak kim Kara . .

By cin ; yerleştirmede aşırı bir yığılma olmaz mı bu durumda. Örneğin batıda yığılma olup doğuda açık çok olmazmı? Tercihlerin bu kadar önemli olduğunu çoğu kimse bilmiyordu. Puan adaleti için tercihlerin sayısı daha fazla tutulamaz mıydı ?Yönetmeliklerde böyle alımlar için tercih sınırlaması hep böyle mi oluyor? Yoksa bu ilk defa özürlü alımlarında mı oldu? Atamalardan sonra adamın biri çıkıp dava açarsa ''40 alan atandı ben 80 puan ile atanamadım diye '' o mahkemenin adalet adına yürütmeyi durdurma durumu olabilir mi?

By cin vermiş olduğun bilgi için çok teşekkürler. Belki bende kura çekimi sözü geçtiği için biraz farklı düşünmüş gibi olabilirim. İnş senin dediğin şekilde olur. (6. tercihe kalırsak şayet)

6. tercih olayı kılavuzda açık açık yazılmış.
c) Tercih ettikleri İl Millî Eğitim Müdürlüklerine puan üstünlüğüne göre atanamayan
adaylardan 6. Tercih olarak “ Tercihlerim Dışında Atanmayı Kabul ediyorum ” seçeneğini
işaretleyenlerin, tercih yapılmadığı için boş kalan kontenjanlara Bakanlıkça bilgisayar kurası
ile yerleştirmeleri yapılacaktır.

yani tercih edenlere öncelik tanınır. puanı yüksek olana ya da ilk 2000 e girip girmemesine değil. BaY_Cin kesinlikle haklı

evet :) sanırım bylunatic arkadaşımız yanlış anlamış.

Boş kontenjan falan kalmaz arkadaşlar neden kendinizi yoruyorsunuz :)

soykankaan;

onlardan biri de benim memur kadrosundan

öğretmenlikte herkes atanacak çunku 1000 kısılık yere 979 kısı muracaat etmış dolaysıyla herkes gırecek sınav puanı falan önemlı olmayacakk

1- İl bazında değil, sizin tercih ettiğiniz illeri tüm Türkiye genelinde tercih edenlerle yarışacaksınız.

2 - Atama sırasında 6. Tercih ilk 5 tercihten sonra devreye girer.

3 - 6. Tercihi işaretleyenler kendi içlerinde puan üstünlüğüne göre sıralanıp boş kalan kontenjanlara atanır.

4 - İlk 2000 - 3000 kişi diye bi kıstas söz konusu bile değildir. Edilen tercihlerin çok büyük önemi vardır.

5 - Verilen örneklerde 90 puandan filan söz ediliyor, 90 puan alıpta atanamamayı zaten hiç bir mantık kabul etmez böyle bir saçmalık yok.

Bekleyelim görelim sınav yapılsın atamalar yapılsın kimin neye göre atandığını bilir zaten.

paranoya ben de aynı şeyi söyledim seninle :) ama BaY_Cin herşeyi düzgün şekilde izah etmş. bir yanlışlığı olduğunu sanmıyorum

bu sınavda önemli olan daha iyi çalışıp elimizden geldiğince en yüksek puanı almaya çalışmak. 6. tercih konusunda by_cine hala katılmamakla beraber bunun sonucunu hepimiz sınac sonuçları açıklandığında göreceğiz.

Bakalım bu sınav bilgi yarışı mı yoksa şansı olanların kazandığı bir sınav mı o zaman belli olacak...

21 Temmuzda Puan + yerleştiğimiz yer / yerleşemediniz şeklinde direk bilgi verilecek değil mi? Mülakat olmadığı için sanırım bu düşüncem doğru. Yanlışsa düzeltin lütfen

bylunatic, 6.tercih olayı senin dediğin gibi olsa keşke benim de işime gelir. İlk 5 tercihime yerleşemediğim takdirde, diğer şehirlerde bir çok yerleşenden daha iyi puan alacağımı biliyorum ben kendi adıma. Ama kılavuzda açık açık yazıyor. Tercih edilmediğinden boş kalan kontenjanlar için devreye giriyor 6. tercih olayı.

anladigim kadariyla benim gibi lisans mezunlarinin yerlesme sansi lise mezunlarina gore cok yuksek. sinava girecek butun arkadaslara simdiden basarilar diliyorum.

Birde puan uzerinden yorumlar agirlik kazanmis durumda. Benim merak ettigim sinavi kazanipta atamalari tercihleri disinda ve su anda ikamet ettigi yerlerden cok uzaklara cikan arkadaslarimiz gorev yerlerinde calismayi kabul edecekler mi. Yani demek istedigim kurulu duzen var ve icimizdeki bazi arkadaslarin elini kolunu sallaya sallaya gorev verilen yere gitme gibi bir imkani olmayabilir diye de dusundum. Bu da etken olabilir kanimca. Tabiki yanlis dusunuyor olabilirim.

haklısın arkadaşım bir engelli için kolay değil öyle uzaklara gitmek hele doğunun kışını güneyin yazını kaldırabilmek çok zor allah yardım eylesin

Yanlis hatirlamiyorsam basvuru kilavuzunda kontenjanlar dolana kadar atama islemleri devam edecekti. Yapilan sinav uzerinden tekrar basvuru isterler veya 6. secenek burada devreye girecek diye dusunuyorum ben ki olmasi gereken de o. Tekrar sinav acilir mi. Pek zannetmiyorum.

6.tercih konusunda inşallah ben yanılıyorumdur çünkü dediğim gibi öylesi benim de işime gelir. ama puan üstünlüğünden söz edilmiyor. tercih edilmediği için boş kalan yerlere bilgisayar kurası ile yerleştirme yapılır diyor. sanırım en iyisi MEB'e sormak.

hangi ile kaç kişi tercih vermiş nasıl öreniyorsunuz söyleyebilirmissiniz

Paranoya;

Sınav yapıldı kazananlar atandı fakat sallıyorum 20 kişi atandığı yeri beğenmedi veya başka sebeplerden dolayı gidip görevine başlamadı yani görevi kabul etmedi bu kişiler 1 yıl hiç bir devlet memuru alım sınavına müracaat edemez.
maalesef ek yerleştirme yada yedek kontenjan gibi bir durum şimdiye kadar söz konusu değil (Bu sınavda farklı bir uygulama yapılır ona bişey demiyorum) ve 20 kişilik boş kalan kontenjan bir sonraki alıma kadar boş kalır. Bu güne kadar işleyiş bu şekilde olmuştur, devlet oraya atama yaptığı için o kontenjanı kapatır atanan kişinin başlayıp başlamamak kendisinin bileceği bir durumdur fakat eğer kişi göreve başlamazsa o kontenjan bir sonraki alıma kadar boş kalır.

bay cin doğru söylüyor yeni çıkan kanuna gore oyle

Üst Alt