Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavına başvuruda istenen belgeler

sayko

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bugün MEB Taşra teşkilatı Özürlü memur ve hizmetli alımı ilanına binaen Ankara İl milli eğitim müdürlüğüne gittim. Öncelikle başvuruda istenen belgeleri teker teker sayıyorum:

1- 1 (garanti olsun siz 2 tane alın yanınıza) Adet yeni çekilmiş fotoğraf

2- SAğlık kurulu raporu aslı ve raporun fotokopisi (dikkat edin VEYA değil. Eğer elinizdeki rapor sureti, aslı gibidir onayını içermiyorsa Yani mavi mühürlü ve ıslak imzalı bir onayı yoksa elinizde mutlaka rapor aslı da yanınızda bulunmalı)

3- Mezun olunan okulunuzdan aldığınız diploma veya çıkış belgesinin aslı ve fotokopisi (Mezuniyet belgenizde not ortalamanız yazmıyorsa yanınızda transkript istiyorlar. Mutlaka o not ortalamasını görmeleri gerekiyormuş)

4- Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi.

- Sınav ücreti olan 110 lira - 50 lira tamamen kalktı. Ücret istenmiyor.
-Eğer raporunuzda "hayatınızı çalışarak kazanamaz" - " Çalışamaz" ibaresi varsa hiç zahmet etmeyin raporunuzu kabul etmediklerinden işlemlerinizi onaylamıyorlar."Çalışabilir" ibaresi olmalı Yada daha doğrusu "Çalışamaz", "Hayatını çalışarak kazanamaz" gibi ibareler yazmamalı. Bu ibare hem öğretmen, hem memur, hem hizmetli kadroları için geçerli.
Hiç boşuna Beşevlere gidip sıraya girip beklemeyin. Ankaradaki uygulama bu şekilde. Açıkçası Danıştaya yürütmenin durdurulması istemi ile dava açıp açmama konusunda kararsızım çünkü daha önce hiçbir devlet kuruluşuna girişte istenmeyen "çalışabilir" ibaresi bu kurum tarafından eşitliğe ve hak-çalışma özgürlüğüne aykırı olarak dayatılmakta. Ben Başbakanlığın sınavına, üniversitelerin sınavına, diğer tüm kamu kuruluşlarının sınavına bu rapor ile girebilirken, Büyük düşünürlerin ve MEB'in duvarına tosluyorum.

Bu arada bu çalşabilir ibaresinin eklenme sebebi ise kim biliyormusunuz? Başbakanlık özürlüler idaresi başkanlığı. Evet yanlış duymadınız, Özürlüler iİdaresi başkanlığından çok bilmiş bir heyet MEB'e gelerek bu konuda kıstas bu şekilde olsun diyerek görüş bildirmiş ve bu çok bilmişlerin lafına uyan MEB mevzuat ve kadro şube müdürleri de bu yönde yönetmelikte bir açıklama olmamasına rağmen, genelge ile yönetmelikte düzenleme yapmışlardır. Dikkatinize.

Bende raporun aslı yok Hastaneden aslı gibidir yaptırsam kabul ederler heralde

Zaten belirtmek için uğraşıp çırpındığım şey o.

Elinize kuru fotokopi alıp giderseniz, nerede bu raporun aslı diyorlar.

Ama elinizde raporun mavi mühürlü, tükenmez kalemli aslı gibidir onayı olan bir rapor suretiniz varsa o zaman geri göndermiyorlar. Aslı gibi onayı fotokopi olmayacak yani.

Transkript olayı dediğiniz gibi gayet nahoş bir durum. Nasıl halledersiniz bilmeyeceğim. Aslında bir üyksek öğretim bölümünden mezun olmak ve belgelemek yeterli iken başarı notu veya ortalaması neyi değiştirecek anlaması pek mümkün değil.

bence diploma notunu eşit durumlarda eleme kriteri olsrsk kullsnscaklar, buna yaş,mezuniyet yılı gibi etkenler de katılacaktır.

Elimde bir fotokopi var onu aslı gibidir yapmaktan başka çeremiz yok hadi hayırlısı

E®KAN;

Olabilir. Başvuru sayısı ve açılan kadro miktarı düşünüldüğünde eşit olma durumunda ayırt edici kıstas olarak önce diploma notu, daha sonra mezuniyet tarihi ve yaş gibi seçeneklere başvurulacaktır. Gayet mantıklı.

sayko,
ankara milli eğitim kalabalık mı?
transkript i nereden bulacağım üniversiteye tel açsak fax çekseler olur mu ki.

Ben unıversıtedeen okurken trafık kazası gecırdım..Dıplomam unıversıtede..bıtırdıgım mezun oldugum liseden dıplamo gıbı gerecrli Belge verdıler..fakat Ortalamayla ılıglı bır sey yok..O nasıl oalcak..bu gecerlidir bence..

akıllı_poyraz_;

VAllahi öyle çok kalabalığı yok. En çok önünüzde 5-6 kişi oluyor sırada. Ama içeride işler çok yavaş ilerliyor. Başvuracak arkadaşlar sakın son dakikaya bırakmayın çünkü kuyruk ve başvuru işlemleri eziyet halini alacak. Buna kesin diyebilirsiniz.

Transkript için faksı kabul ediyorlar. Nerden biliyorum? Başvuranların yaşadığı polemikler sırasında şehir dışındaysa okulunuz, faks çektirin önerisini bizzat başvuru masasının sorumlusu söyledi.

il milli eğitim'e gerklı evraklarla gıtmeden once.Netten yaptıgımız basvur ıcın.cıktı almamız gerekıyor arkadaslar.?

mezun oldugum üniversitenin suan bende gecıcı mezunıyet belgesi var dıploma derecemı arayarak ögrendım ve forma ekledım ünv de istanbulda sartmı transkrip almam ayrıca basvurumu şimdi yaptım ve meb in onayı bekleniyor diyor napmam gerekiyor??

ve burdan öğretmenlik için basvuracak olan arkadaslarıma rica ediyorum 4 yıllıklar için sorulacak soru sekli nasıl olur tahmınızce fikir verirseniz cok memnun olurum.

Geçici mezuniyet belgesi zaten çıkış belgesi. Aslı ve bir fotokopisi yanınızda olsun. Evet öğrendiniz notunuzu ama orada size bunu belgelemenizi istediklerinde sıkıntı yaşayacaksınız.

Benim rapor sürekli ama çalıştırılamayacağı iş alanı kısmında Ağır işler yazıyor yinede bi şansımı deneyeceğim yarın

Bir deneyin. Sorun olursa buradan paylaşın durumunuzu. Aydınlansın benzer durumda olanlar.

Rica ederim. Böyle bir imkanı kullanırken bile insanların önüne bu kadar anlaşılmaz mani çıkartanları şiddetle kınıyorum. Herkes internetten öğrenecek, herkes duyacak diye hareket ediyorlar.

Bugün orada geçirdiğim 1 saat zarfında şu eksik, bu lazım diye 2 hatta 3. kez gidip tekrar dönenler vardı. Ben mümkün olduğunca başkaları mağdur olmasın diye bildiğimi paylaşmaya çalışıyorum. 1 kişinin bile git-gel yapmasını engelleyebilirsem ne mutlu bana.

mrh ben ünv son sınavda öğretmenlik okuyorum. lise mezunu olarak mı sınava girecem?

Pardon arada gözümden kaçmış sanırım. Ödenecek bir miktar yok arkadaşlar. ilk başta 110 lira ilan edilen sınav ücreti, dün 50 liraya düştü. Bugünse artık tahsil edilmemeye başlandı. Yani teslim edeceğiniz belgeler sadece sayılan 4 belge. Bankaya hiçbir ücret yatırmanıza gerek yok.

edam;

Hayır üniversitenizden mezun olabilecek durumda olduğunuzu gösterir bir belge ile başvurunuzu yapabileceksiniz. Tabi atama işlem isırasında eğer mezun olamamışsanız hakkınız yanacaktır.

sayko kardeş sen başvurunu yaptınmı bugün
branşın nedir öğretmenmisin yoksa memur olarakmı başvurdun
benim bildiğim bugün itibari ile çalışabilir ifadesini kaldıdılar sadece çalışamaz yazmayacak diğer raporları kabul ediyorlar diye biliyorum
ben bugüm MEB deydim daire başkanı ayhan bey başvurunu yap sıkıntı yok dedi
il milli eğitim sıkıntımı çıkardı rapor konusunda detaylı bi paylaşım yaparsan yarın bende başvuruya gidiem tekrar git gel olmasın
raporumda çalışabilir ifadesi yok da onda bu kadar detaylı sordum
teşekkürler

Ben seçimimi memur yönünden yaptım. Eğitim Fak. Mezunu değilim çünkü ve hayır ben başvurumu tamamlayamadım yapamadım. Benim raporumda "hayatını çalışarak kazanamaz" ibaresi vardı. Bu durumu öğrenince yeni bir rapor almak üzere işlemlere başladım. Çalışabilir ifadeli raporu alıp (aslında buda gereksiz ama lüzumsuz devlet memuru mantığı bu ibareyi görmek istiyor) başvurumu tamamlayacağım.

arkadaşlar ankara milli eğitime biraz önce başvurumu yaptım hatta başvuru yapan ilk öğretmen adayı benim ankarada
raqporumda çalışabilir yazmamaısna rağmen hiçbir sorun çıkmadı raporu bölüm şefi aldı inceledi çalışamaz yazmadığı sürece kabul edilicekti dedim ewet kabul edicez dedi ve kabul edilidi
hadi herkese hayırlı olur işallah
istenen belgeler ise
1-sağlık raporu aslı ve fotokopisi
2-diploma aslı ve fotokopisi ( formasyonu olanlar için onunda aslı ve fotokopisi
3 1 vesikalık fotoğraf
4-nufus cüzdanı aslı fotokopisi
bu belgeler yetrlidir

Sayko sağlık raporunun aslı onlarda mı kalıyor?

Cağaloğluna başvuru yapan varmı arkadaşlar_? Çalışabilir yazması konusunda sorun çıkarıyorlar mı_?

merhaba arkadaşlar bende başvuracam sınava fakat 5335 sayılı Kanunun 30’uncu maddesinde belirtildiği üzere “herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar…”başvuruda bulunamazlar.diye bir yazı var bende 2022 özürlü maaşı alıyorum ben şimdi başvuramıyacakmıyım.bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

başvurursunuz yalnız maaşınız kesilir kazandığınız takdirde.

filiz ben daha öncede başbakanlık lisans özürlü alımı sınavlarına girmiştim genelede kpss düzeyinde hatta bir kacta kpssde çıkan sorular dikkatimi çekmişti ayrıca dmk kanunlarındanda soru çıkıyormuş ama tam bilemiyorum

Üst Alt