Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavına başvuruda istenen belgeler

Arkadaşlar bende bugün samsun il Milli eğitim Müdürlüğü ne gittim bir memur görevlendirmişler odasına tıkladık girdim başvurumu onaylatmak isteğimi söyledim evraklarımda yanımda dedim memur bana demezmi sınav ücreti kesinleşmediği için şu an için bişey yapamıyorum ya bu adam daha doğrusu çocuk deyim kendi bakanlığının sitesine girip bakmazmı bende ya sabır çeke çeke geri döndüm demekki her ildeki memur kendi yorumuyla iş yapıyor burası muz cumhuriyeti samsun eyaleti kanun başka uygulama başka. Raporumu gösterdim öyle üstün körü bakdı sorun yok dedi

güli;
Hayır raporun aslı onlarda kalmıyor, sadece raporun fotokopisini alıyorlar.

gtrcgokhan;
Etmeyebilirler, aslınıda göreceğim diye diretebilirler.

ilkokul mezunu bir engelli,mezuniyet derecesi de''geçer''..Bu kişi hizmetli kadrosuna başvurabilirmi?

Hayır. En aşağı eğitim düzeyi olarak Lise mezunu olma şartı var. Üzgünüm. :(

ibare

çalışabilir/çalışamaz yalnız öretmen kadrosu için değilmi

Arkadaşlar sınava başvururken hizmetli ve memurluk için tercih yapacak mıyız.Mesala ben lise mezunuyum.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa sevinirim.

ikitisatcı;
Hayır değil.

ackurt19;
Evet başvuru forumda tercihiniz yapmak zorundasınız. Lise mezunları hizmetli, önlisans ve lisans mezunları Memur, eğitim fak. Mezunları öğretmen kadrosuna başvurabiliyor.

arkadaşlar merhaba
son sınıf matematik öğrencisiyim, sınava başvurup kazanırsam mezuniyet veya başka bir sebepten dolayı (özel sektörde iş mesela) atanma işlemine sıra gelince keyfi davranıp vazgeçersem ilerideki sınavlarda bir sıkıntı çıkar mı?

Hayır niye çıksın? Devlet kadrosu için niye kin tutsun? :D

Benim hala diplomaya kafam takılıyor. Üniversiteden devamsızlık yüzünden kaydım silindi . Gidip de çıkış belgesi yada lise diplomamı almadım. Ama diploma fotokopileri duruyor. Onla başvursam kabul görür mü ki

ALİ İMRAN;
Pardon ama hangi konuda neyi uygulayamazlar tam anlamadım. Biraz daha açıklayıcı olur musun?

gtrcgokhan;
:D Fotokopi ile sadece oraya kadar yorulursunuz. Aslını hatta mezuniyet derecesini bile istiyorlar dediğim gibi.

Mezuniyet derecesi yazıyor ama fotokopide. Napcam ben ya :(

güli;
Hayır raporun aslı onlarda kalmıyor, sadece raporun fotokopisini alıyorlar.

Teşekkürler cevap için Sayko .
Çalışabilir/çalışamaz ibaresi yüzünden başvuru yapamayanlar var mı ? Ben daha başvuru yapmadım raporumda çalıştırılamayacağı iş alanları kısmında tam görmeyi gerektiren ağır işlerde yazıyor başvuruda sorun olur mu acaba?

arkadaşlar ben işkurdan rapor yeniletmek miçin geldim dedim hastaneye ve raporu yenilettim raporda hassas görneyi gerektirmeyen işlerde çalışabilir diyor yani ögretmenlik çin bir ibare yok bu şekilde baş vurabilirmiym acaba

Arkadaşlar herkesin aslında rapor konusunda bir sorunu yok ancak MEB son yaptığı açıklama ile bu işi sıkıntıya sokmuşur.

Bu başlıkta yazdım MEB'in yanlış yorumlamasından kaynaklanıyor her şey.

Bazılarımızın raporunda hiç bir şey yazmıyor bazısında "çalışamaz" işaretlenmiş. Bunun için MEB'in bir koşul getirmemesi gerekiyor.

Bu başlıktan devam edelim.

http://www.engelliler.biz/forum/cal...lmasi-meb-sinavina-girmeme-engel-olur-mu.html

arkadaşlar bir de başvuru formunda mecburi hizmet var mı ? diye bir soru var bu soruyu nye göre cevaplayacagz

ibrhn,
Herhangi bir kuruma karşı mecburi hizmetiniz olup olmadığına göre cevaplayacaksınız.

teşekkrler kardeş
önceki yıllarda sadece ücretli öğrtrmen olarak çalıştım o zaman hayır diyeceğiz
tekrar teşkkrler

selam

ben bugun başvurumu elektronik ortamda yaptım
artvin il milli eğitimi aradım onlarda lise diploman, raporun ve 1 fotoğrafla gel dediler. öğretmen dışındakilere SÜREKLİ ibaresi yeterli sıkıntı etmeyin. adamlar bi sürü tel vermişler arayın müdürlükleri bilgi alın. bu şekilde muammalar devam edip duracak. artı başvurusunu tamamlayanlarda bi not geçebilirler. kolay gelsin.

Gülcan hanım "çalışamaz" ibareli raporlar konusunda da bir bilginiz var mı? Onların da başvurusu kabul ediliyor mu.
Malumunuz üzere son kılavuz düzeltmesi ile böyle bir garip uygulamaya gittiler.

Raporunun aslı olmayanlar, hastanmeden arşivden bir örnek isteme hakkına sahip değiller mi.
hastaneler evrağın bir örneğini vermemekte ısrar ediyorlar. Nasıl bir dilekçe yazabiliriz hastaneye, evrağın bir fotokopisini aslı gibidir yaparak almak için ?

yaw bu admlarım birbirinden haberi yok illaki diplomanın aslıymış diyom onaylı getireyim fotokopi olmuyormuş şimdi ne yapmam gerek diploma kayıp 15 günde yenisi çıkarmı ?? yada okuldan diploma çıktısı alıp getirsem bilgisi olan varsa yazsın lütfen

bende tzszız e var fen edb fak dıploması da mezun olunna bolume ne yazım yaaa

yardım edermısnız bılen varmı ogretmenlık ıcın

Arkadaşlar bir akil fikir verin lütfen! Lise diplomasini kaybettim bulamıyorum delirecem...okulu aradım ve ankaraya dilekçe yazmam gerektiğini ve yeni diploma için bu sürecin uzun sürebileceğini söylediler...

Şimdi ne yapmam gerek ? bir formülü yokmu bu işin ? :mad: çıldırmak üzereiyim

bzm;

formasyon aldınmı acaba bzm yoksa başvuru yapamıyorsun..

uemrah sende okuldan alabilirsen çıkış belgesi al kayıt için sorun olmaz sende bu arada diplomanı çıkarırsın

ben ankarada 3günde yeni rapor çıkardım ve açıklama bölümüne öğretmenlik yapmasında sorun yoktur diye ibare yazdırdım kabul edilir artık :) ama diplomamda not ortalamam yok bakalım onda sorun çıkarmı bugun kayıda gidecem

evet bugun sorun cıktı not ortalamasında :( okuldan fax felan bekleyene kadar bitti gün yarına kaldı... hayırlısı

selam

ben de aynı sorunu yaşadım sağolsunlar bizim dernekteki arkadaş mezun olduğum okul kapandığı halde başka ilçedeki imam hatip lisesini aradılar ve sordular. ben ne okuduğumu bile bilmiyormuşum. sosyal bölümler ve edebiyatmış. yazdık. dün il milli eğitime gittim hiç bir sıkıntı yaşamadım. artı para işi belli değilmiş hiçbir ücret de yatırmadım. diploma, rapor, kimlik fotokopisi, 1 foto istediler. kaydım yapıldı. sadece bir iki odaya imza için gittim o kadar. allah yardımcınız olsun.

arkadaşlar başvuruda sorun yasayan oldumu ben bir türlü başpvuru yapamdım nufus kayıt bilgileri bulunamadı yazıyor bu konudada bilgisi olan bana yardım etsin.

Üst Alt