Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
güzel geçti... fakat bu sınavda haksızlıklık yapıldı ortaokul mezunları bile lise düzeyinde sınava girerken ben ve benim gibi üniversitenin ara sınıfında okuyan arkadaşlar lise düzeyinde girmek zorunda kaldık adaletsizlik bu...
Şimdi iki yönlü bakmak lazım ben soruları yaparken aha kazandım dedim ama eve gelince evdekiler nasıl geçti deyince maalesef iyi geçti dedim evdekiler şaşırdılar neden öyle diyorsun diye çünkü kolaydı herkes içinde kolaydı çoğu herkes başarılı oldu bundan dolayı pek sevinemedik türkiye tarihinin en rezil sınavıydı ATA'nın soyadını sormak, istiklal marşının yazarını sormak ve ATA'nın gençlere armağan ettiği bayramı sormak mattada aynı komedi rezil sorular tamamen dalga geçtiler gibi bir izlenim verdi meb kurumu...
oncelikle hepimize gecmis olsun arkadaslar. iyisiyle kotusuyle bir sinavi geride biraktik. sinav oncesi ve sonrasi torpil soylentileri ayyuka cikti yine. kisisel dusunceme gore mulakat degil de yazili sinav oldugu icin torpil gibi bir sey zor olur diyorum ama yine de kafama takmadan edemiyorum. bazi yorumlarda diploma notundan bahsedilmis. lise mezunlari icin belki diploma notu etken olabilir ama benim bildigim lisans mezunlarinin diplomasinda not yazmiyor. yaniliyormuyum arkadaslar. her ne kadar dogru mu yaptim yanlis mi yaptim diye merak etsem de, cikan sorulari arastirsam da sonuclarin aciklanmasini bekliyorum. sinav sonuc belgesini elime almadan rahat edemem.
günaydın arkadaşlar,
evet büyücü dediğin gibi sorular kolay olmasına kolaydı fakat çok çeldirici ve kesin bilgi isteyen sorular vardı, ben kpss formatı gibi olur diyerek aylarca o şekilde çalıştım,kursa gittim falan... fakat malasef öyle sorular yerine kesin bilgi isteyen sorular geldi, hatta bu kadar basit olmaz diyip tereddüte düşüp doğruyu bildiğim halde yanlışları işaretlemişim hele görev ve mevzuat 1 hafta çalışmama ragmen o konularda bile şoka uğradım... bu arada engelli branşına göre sorular sorulmuş anlamadım bende, neyse hepimiz için hayırlısı olsun bence atamalar liselerde 45 net ve üstü, memurlarda ise 40 ve üstü olur... tercihlerde önemli tabi... bi açıklansada bitse şu meb mevzu önümüzdeki maçlara baksak
hee işte bende onu diyorum acaip dikkat ve sentez isteyen sorular vardı ve bunlar eleyici olacak biz kolay die dikkat etmedik sanırım neyse tatlım herkes için hayırlısı olur umarım bu sınav kadar çalıştığım başka bir sınav olmamıştı yaa inşallah çalışan tüm arkadaşlar atanır...
arkadaşlar ben öğretmenlik için girdim. matematikten fonksiyon polinom falan sormuşlar bence sorular çok basitti ama aralarda çeldiriciler vardı. bi de bazı soruları sırf adam elemek için koymuşlar ölçme sorusunda olduğu gibi. ben de 45 e yakın bi net bekliyorum ama ilk tercihim van sonra muş bitlis falan diye gidiyo. avantajımın doğu yazmış olmam olduğunu düşünüyorum. hakkımızda hayırlısı...
ümit emsalsiz;
meb sınav sonuçlarını açıklanma tarihi olarak 21 temmuzu vermiş ama bu açıklamada sadece doğru yanlış sayımızı mı açıklayacak yoksa atandığımız yerlerimi belli değil
ben sınavda full beklıyorum hadı ıkı yanlısım cıksın umudum yok aslında yinede bu atama işinde kesın bırsey var.bunu bu hafta gıdıp arastırcam.cunku sınav zamanı bı tanıdıgım sadece sınava gırıp cıkcam benı atayacaklar dedı ve yası 43.
arkadaşlar 4 temmuzda yapılan engelli personel alım sınavınız nasıl geçti? bence devlet bizimle dalga geçti o soruları sorarak. iki binin üzerinde birinci çıkarsa nasıl seçecekler kuraylamı yoksa torpili olan mı girecek. tam olarak ne yapmaya çalışıyorlar bilmiyorum.
arkadaşlar niye herkes sorular basitti diyoruz ki. şöyle bir durum var arkadaşlar. hizmetli işe alımı var. hepimiz defalarca sınava girdik ama hep memur ve işçi statüsündeydi hizmetli sınavına girmedik çoğumuz. o yüzden herkes sevinsin ama belki bir sorudaki yanlışlığımız bile işe girip giremeyeceğimizi belirler.
kardeş tercih ettiğin illerde en yüksek puan alana göre değişir,bakarsanız senin tercih ettiğin illerde en yüksek puan belki 70 den başlar belkide 80 den tercih edenlerin sayısına ve puanını göre yerleştirme olacak.
arkadaşlar kimi 60 ile girecek,kimi sen 80 ile giremiyecek,şans işi atrık ve bide nasipte varsa olu ama genellikle büyük şehirler ve batı tarafı tercih edilmiş,doğu bölgeleri tercih eden çok az doğu karadeniz civarı hiç tercih edilmemiş gibi,hakkımızdan hayırlısı olsun
çok ilğinç, bazı arkadaşlar çok kesin biliyorlar netlerini. Hafızaları o kadar kuvvetli demek.. Bazılarıda moral bozmak için olsa gerek. Bırakın atanan atanır torpili olan(MALESEF) yapar.