Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olupta tekrar ÖMSS ye giren ve tercih yapacak olanlar..?

aksamcı

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Bu yazıyı Memurla r net de bir arkadaş yazmış ve paylaşılmasını istemiş bence çokda dogru yazmış

arkadaşlar herkese merhabalar,öncelikle sınav sonucu herkese hayırlı olsun.ilk defa yapılan bu sınavda tercihler bazında bizleri büyük bir sorun bekliyor. su anda 657 veya 4-b kadrosunda görev yapan fakat yerlerinden memnun olmadıkları veya başka sebeblerle ömss ye giren engelli arkadaşlarımız var. bu arkadaşların sayısının 1000 civarında olduğu biliniyor. bu arkadaşlarımız zaten sınavdan alacakları kadroya anlayacağınız sahipler. buda sınav için gayret edip kadro bekleyen arkadaşlara haksızlık olarak geri dönecektir. arkadaşların duyarlı olup bimer aracılığı veya sosyal paylaşım siteleri vb tüm araçlar ile -gerekirse tanıdık siyasetcilerin bilgilendirilmesi de dahil olmak üzere- aile ve sosyal politikalar bakanlığı ve ösym nin bu arkadaşlara tercih hakkı tanımamasının sağlanmasıdır. böylesi bir uygulama daha önce kpss sınavında uygulandı.kimse yalnış anlamasın. ama iş güç sahibi olmayı bekleyen birileri var iken sırf yer değiştirme uğruna mağdur olmayı istemiyoruz. herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. vaktimiz az . herkes elinden geleni yapmalı.memurlar net e teşekkür ederim

Memur olduğu halde ÖMSS'ye girenlerin atanması hakkında..?

Arkadaşlar merhaba memur olduğu halde ömssye giren arkadaşların ataması yapılmaması için lütfen birlik olalım memurlar aradan çıkartılırsa emin olun birçok özürlü memur olarak atanır

Çok saçma ne durumda olduğumuzu siz nereden bileceksiniz ki !

Isıtılıp ısıtılıp servis ediliyor kanun ''ilk defa'' ibaresini kaldırdı isteyen girer istemeyen girmez birlikte olsanız bu saatten sonra hiç bir şey olmaz...

tamam ama ne yapalım .... yetkililer maalesef izin verdi. belki 2014 sınavı için bu dediğiniz içöin birlikte olunabilir. ama bu saatten sonra bakana direkt ulaşmadıktan sonra kişisel olarak bi çözüm elde edilemez. zaman cok az kaldı maalesef.

Lise mezunu olup hizmetli olarak atanan birinin memur olarak atanmak istemesi ve bunun içinde sınava girmesi kadar doğal bişey olamaz. Bu tür yorumları yapan arkadaşların biraz empati kurması lazım.

Hayırdır ne durumdasınız arkadaşım? Çokmu olumsuz? çokmu kötü yaptıgınız iş ?

centilmen kardeş bi ara mebde ki memur arkadaşlar yerinden memnun değildiler halen de öyleler ya:) özellikle lise mezunu olup işe hizmetli olarak atananlar varya onlar( nasıl oloyorda hizmetli kadrosunun ne iş yapcaklarını bilmiyorlar halen anlamıyorum yok amir o işi vermez, sınıf sildirmez, soba yaktırmaz felan o gün çok şaşırmıştım, çünkü hizmetli kadrosunu talep ediyorsan sonuçlarına katlanırsın kimse memur olarak çalışırken sen engellisin diye senin işini yapmaz sende memur işini yapamazsın ha ne olur memur yoktur onun yaptıgı işi yaparsın memur gelene kadar...) . birisi o zaman ne o kıskandımı demişt.i aldığımız notla atandık felan demişti. şimdi ösym yapınca sesleri solukları kesildi. galiba mebin soruları gibi kolay olcak zannettiler. neyse sözün kısası inşallah memur-hizmetli olupta bu sınavla tercih yapanlar kazanamaz ve yerleşemez. diyorum. kimse kusra bakmasın:) işsiz güçsüz bir sürü insan var ken. ne diyim daha.

ne durumdasın ayın 15 inde 1000kusur TL.yi cebe atıyonya daha ne istiyon aklınız başınza gelirde.....

Konu Türkiye olduğunda her alanda malesef haksızlık oluyor. Özellikle amca'sı Dayı'sı ya da bilmem kimin yiğeni olanlar yine öncelikli olarak atanacaktır. Memur olup tekrar girenler arkadaşlar da hiç çalışmayan arkadaşların yerine atandığında hak yemiş oluyor. Ancak bu devirde hak hukuk olduğuna ben inanmıyorum.

tolga0164;
Herşey para olsaydı şimdiye senin ne işin vardı bu sitede ;)

Arkadaşlar siz neyi tartışırsınızki,yada neyin peşinde bir kıskançlıktır gidiyor.Yok liseyi şu kardar alsın,Yok biz üniversiteyi boşunamı okuduk yahu yer değiştiren adamın diğer tarafta boşalttığı yeri yine bizden biri dolduracak.....

Ne saçma memur olan girmesin yok tekrar seçilmesin beddualar felan hiiiiç yakışmıyoor mu? o zaman şuan işi olanda kazanmasın maddi durumu iyi olanda kazanmasın. Böyle saçmalık olur mu yaaa! Burda yazılanlara çok şaşırdım gerçektenn.....! Kıskançlık mı denir ne denir bilemem ama beddualar saçma yazılar. Bizde yyokluk çektik ama kimseye beddua etmedik. Benede memur değilim ama memur oaln tekrar giren girsin yani niye girmesin siizn böyle hakkınız olsa kullanmıcak mısınız? Müslüman bir insan müslüman kardeşinin kötülüğünü istemez yazıkkkk....

belgin hanım haklı. bakınız ben emekli, oldum. tekrar sınava girdim. kazanıpda tayinim gerçekleşirse emekli,liğimi durduruvereceğim

kusura bakma dostum ben para kazanmıyorum ama kazanmak istiyorum para kazanıpta kazanmayanların hakkını yemeye kalkanlarada bir laf söylicem heralde.ALLAH HERŞEYİN HAYIRLISINI NASİP EDER KAFANI YORMA...
ALLAH AZ VERİP BAKTIRMASIN ÇOK VERİP AZDIRMASIN.AMİN

Gerçeten beddua etmeniz çok saçma.Memur değilim ve ilk kez engelli olarak bir sınava giriyorum ama kimseye de beddua edemem bu konu yüzünden.Beddualık kadar bi halimiz var zaten daha ne gelecek ki başlarına... Yazık size diyebilirim ancak...

Öncelikle takıldığım konu şu şayet bir memur farklı bir yere geçerse onun çıkmış olduğu yer boşalıp bize kalmayacak mı ki ? bu durumda sevinmemiz gerekir 69bin kusürden 1000 kişi eksildi :)

Ayrıca şayet ben de memur olsaydım ve bana ÖMSS sınavı sunulsaydı eğer daha iyi bir yere gelebileceksem sınava neden girmeyeyim ki siz olsaydınız girmeyecek miydiniz yani? Böyle saçma bir düşünce mi olur? Tamam tabi ki hakeden kazansın ama beddua etmeye hakkınız yok... ÖSYM böyle bir avantaj sağlamışken memur olanlara kullanırlar tabi ki..

Kanunen memur olanların girmesinde bir sakınca var mı?
Yok.
Eee kardeşim kanunen yoksa vatandaş girer neden girmesin?
Ben memur değilim ama girenlere kızmıyorum hakkımda yok,devlet onlara bu hakkı vermiş çünkü.

Arkadaşlar şunu söyleyeyim hizmetli kadrosuna memur olarak girdiyseniz ne iş yapacanız belli demek istiyorumki sizin yaptıgınız bir çok özürlü arkadaşımızın hakkını gasp etmek bence şahsen be hizmetli atamalarında yaş olayından kaybettim mesela benden daha yaşca büyük olan arkadaş girdi ve şuanda ÖMSS sınavına girdiyse ve tekrara atama isteyecekse hak geçmiş olmuyormu vede işin agırlıgı şahsen benim için önemli degil iş olsun ne olursa olsun ama tamahsızlık yapmicaksın azla yetinmeyen çogu hiç bulamaz bence şuanki memur arkadaşlar siz bir empati kurun kurun ki bizlerin ne durumda oldunu düşünün sizler önünüze altın tepside sunulmuş memurlugu
sırf hizmetli kadrosu diye begenmiyorsunuz aradaki soruların ne kadar farklı oldunu bildiginiz halde ama binlerce arkadaşın bende dahil hizmetli olabilmek için bile can attını bilmiyorsunuz

Bakın arkadaşlar bu konudan bence daha önemli olan bir konu var, gidemeyeceğimiz veya gitmek istemediğimiz şehri kesinlikle tercih etmememiz. Örnek: 10 tane şehir tercih hakkı verilecekse 10 tanesine de gidebileceğimiz şehirleri işaretlememiz lazım. Dokuz tanesine istediğin, gidebileceğin şehir yazarsın 10.sıraya da yahu nasıl olsa burası gelmez diyerek işaretleme yaparsak yanlış yapmış oluruz bence. Çünkü hasbelkader çıkmaz dediğiniz yer size çıkarsa hem siz gitmiyeceksiniz hem de sizden 0,0001 puan az almış olan arkadaşınıza çok büyük bencillik ederek atanmasına engel olmuş olacaksınız. Şunuda unutmayalım ataması olupta gitmeyenin tekrardan atanma hakkını elde edebilmesi için 2 yıl şartı var. Bu konuda hem fikiriz değil mi?

memur olup da ömssye giren arkadaşlar sadece okudukları tahsilini gördükleri mesleği icraat etmek için sınava girdiler. alın terleri ile puan alıp kimsenin hakkını yemeden girdiler. ola ki sınava dayılarını sokup düşük puan aldığı halde yüksek puan yaptıranlar varsa o zaman haksızlık olurdu.
talimatlarda ilk defa ibaresi kalktıgı için memur olanlar girebildiler. buna kazanılmış hak denir. kimse buna itiraz edemez. klavuzda aranan şartları yerine getirenlere kimse bişey diyemez.
öğretmen sınava giriyo uzman öğretmen oluyo, sınava giriyo müdür yardımcısı oluyo, muavin sınava giriyo müdür oluyo.
bunlar müdür yardımcılığını bekleyen yada öğretmen olmayı bekleyen diğer adaylara engel mi oluyo?
memur görevde yükselme sınavına giriyo, şef oluyo, şefliği bekleyen ama aranan şartları taşıyamayan diğer memurları yada vhki ünvanlıları engellemiş mi oluyo?
memurların 657 sayılı kanunda belirtilen bir maddesine dikkat çekmek isterim.
madde 3: dmk nin temel ilkelerinden biri olan kariyerin açıklamasında şöyle bahsediliyor: 'd[FONT=Arial]evlet memurlarına, yaptıkları hizmetler için yetişme şartlarına uygun şekilde, sınıfları içinde en yüksek derecelere kadar ilerleme imkanını sağlamaktır.' burada devlet kanuna uygun bir şekilde davranmak, sözünde durmak, bu sözünde durma aşamasında uygun şartları taşıyan biz engellilere de imkan tanımak zorundadır.

[/FONT]

geçmişte meb sınavına ilk defa memur olacaklar atanır ibaresi konulmuştu.
yani önceden memurluk yapanlar atanamadı.

ama işçiler atanabildi. çünkü memur değildiler. buna da eleştiri bombardımanı yağdıranlar oldu.
siz 657 sayılı kanuna tabi kadrolu çalışanlarsınız. işçisiniz. maaşınız var. sınava girmeyin çığlıkları yükselmesine ragmen
işçilerin yanıtları hazırdı: biz memur değiliz. işçiyiz. ilk defa memur olacaklar ibaresi biz işçi sınıfını kapsamaz dediler.

şimdi de ilk defa memur olacak ibaresi ömss sınavında kaldırıldı. bunun sebebi şu:

normal kpss yada kurumların açtıgı sınava engelli olması nedeni ile alınmayan bu yüzden şansını dönem dönem açılan özürlü memurluk sınavında deneyen bazı engelli arkadaşlarımızın içinde bir ukde vardı: bitirdiği tahsilini gördüğü mesleği icraat etmekti. ama meb sadece gih memuru ve hizmetli olarak alım yaptı.
içlerinde iktisat, işletme, mühendis, grafiker, biyolog, jeolog, psikolog, sosyolog, felsefeci, kamu yönetimi okumuş, ünvanlı nice engelli kardeşlerimiz vardı.
bunlar baktılar ki devlet şimdilik bize göre kadro açmadı ama herkese hitap eden memurluk ve hizmetlilik kadrolarını açtı. fakültelerin yüksek okulların liselerin herhangi birinden mezun olmak şartı vardı.
maddi durumları elvermediği için ve kendilerine o günkü şartlarda tahsiline uygun şartlarda kadro açılmadığı için naçar vaziyetteydiler. mecbur kaldılar.
sırf daha iyi para kazanmak için cebini doldurmak için ömssye girdikleri yorumlarına maruz kalan ve ömssye giren memur arkadaşlarımız, hizmetli arkadaşlarımız engelli olabilirler ama normal insanlar gibi enayi değiller. bilerek mecbur kalarak devlet artık bize göre kadro açmıyor gibisinden sönmüş davranışlara teslim olarak meb sınavına girip kazandılar. yani o günkü şartları ve bugün bize verilen imkanları gözönünde bulundurarak değerlendirmede bulunmamız ve bir sonuca varmamız daha doğru olur düşüncesindeyim.

bu durumun bilincinde olan ve ömssyi hazırlayan yetkililer, ömssyi kendi mesleklerimizi icraat etmemiz için hazırladılar. mesela şu an memur yada hizmetli olan biri, mebi sağlığı ormanı beğenmeyip de acaba öbürü nasıl bi bakim mi deyip başka kurum değiştirmek için ömssye girdiyse ataması olmayacak. onu komisyon inceleyecek, mesleğe elverişliliğine, yapabilirliliğine, kabiliyetine, kişisel gelişimine bakacaklar, eğer mezun olduğu mesleği icraat edebileceği kapasitesini, umut ışığını görebilirlerse alacaklar. yoksa şu anki mesleğine devam etmesini söyleyecekler.

bu nedenlerden dolayı memur olup da sınava girenleri eleştirmemiz etik değildir.
etik olanı saygı duymak ve içimizde var olan hırsı dindirmektir.
memur olanlar ömssye girmesin diyen arkadaşlarımız, eğer siz de şu an meb de memur ya da hizmetli olupda ömssye girmiş durumda olsaydınız, siz de tahsilini gördüğünüz meslekle alakalı açılan kadrolara girmek isteyecek ve bu sefer sizi eleştiren diğer memurluğa hiç adımını atmamış engelli arkadaşlarımızdan azar işitecektiniz. bu döngü maalesef bizlerde değil kpss ve diğer kurumların açtıgı sınavlarda bile yaşanmaktadır. ülkemizde hala empati kelimesi uygulamaya geçmemiştir.
ülkemizde sınava girerek eşit şartlarda mücadele ederek emeğinin karşılığını kazanarak bir yerlere gelen ve yükselen bireyler ne yazık ki açgözlü ve kanaat etmeyen insanlar olarak görülmektedir.
başkalarının bahçesine saygı duymayanlar, gün gelir kendi bahçesine izinsiz dikilmiş hıyar, domates, patates yığınları ile karşılaşabilirler.
o yüzden bizler kendi önümüze bakalım. Kariyerinde yükselme imkanı olan insanlara saygı gösterelim ki bize de sıra gelince gelecek kuşak bize de tepki göstermesin.biz engelliler gelecek kuşaklar engelli memur adaylarına model olmaya çalışalım. Bizim zamanımızda böyle kavgalar, muhalif görüşler yoktu. bizim zamanımızda birlik ve beraberlik vardı diyelim. tıpkı 80 li 90 lı yıllarda çocuk olmak diye övünenler gibi.
unutmamanızı isterim ki adalet, hakedene birgün mutlaka hakettiği ünvanı verecektir. bu hiçbir zaman hayal değildir.

bu yazıyı okuduktan sonra hala muhalif görüşte olan engelli arkadaşlarımıza yine de saygı duyuyor, görüşlerini önemsiyor, sevgi ve selamlarımı gönderiyor ama ne yazık ki görüşlerine katılmıyorum. Herkesin hakkında hayırlısı olsun diyorum.

memur olarak ömss giren bir kişi başka kuruma geçince memur oldugu kurumdaki kadro ne olacak

Plumeria ve Yalnızlık uçurumu çok güzel yazmışsınız.. Ben memur değilim ama memurların da sınava girip kariyer yapma hakları var elbette buna kimse karışamaz. Hem zaten soşalan kadrolar yine bizler dolduracağız. Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki??

memur olup başka kuruma atanan kişinin eski kadrosu bidaki atamalara kadar boş kalır. hemen güncelleme olmaz. çünkü memur diger kuruma başlayış yapana kadar eski kuruumunda çalışıyor gözükür kimse kimseyi kandırmasın. yani bu sınava girip atanan memurların boşlattığı kadrolar 2014 te boş kadro olarak değerlendirilir. Türkiye şartları tabiki bugün ki gibi olursa. afaki durumlar da mesela, afet sel deprem v.s. bunlar çoğaltılablir. devlet alımları durdurabilir bunu da ekleyim.

efekt

Bu kadar olumsuz düşünen ilk defa gördüm . yok deprem olursa yok sel olursa.... Ya olabilir her şey olabilir hiçbir şeyin garantisi yok ki. Bunlar olcak diye insanlar olumnsuzmu düşüsün yani. o zaman herkez oturup ağlasın memur olanlar girdi biz napıcaz. Böyle şey olmaz. Her şey kader kısmet....

kurum içindeki görevde yükselme sınavına girebilirsin miray. biraz sabır

Olur mu ya 2 sene sonra zannetmem bir dahaki tercihde kadrolar açılır o zamana ;)

centirmen;
Evet çok kötü her şey olumsuz olumlu giden bir şey yok yeterlimi cevabım ?

tolga0164;
Allah bereket versin üniversiteyi sende bitir sende sınavdan yüksek puan al senin de işin olsun senin de cebine bu para girsin kardeş neyi çekemiyosun :)

Bana olumsuz gitmeyen bir iş söyleyin. İlla ki olumsuzluklar çıkacaktır. :D

ya arkadaşlar herkes tutturmuş memur olanlar tercih yapmasın diye bende kamuda işçiyim 3 yıldır çalışıyorum engelli kadrosunda işi girmeme rağmen çok zor şartlarda çalışıyorum. ömss'ye çalıştım ve 85 puan aldım ve tercih yapmayı düşünüyorum.kimse kimsenin halinden anlamıyor.sınava çalışmayan bazı arkadaşlar çıkmışlar tercih yapmayın diyorlar bence herkes istediği yeri yazabilr

Evet suskun tercih yapmak sizin de hakkınız ki böyle bir hak verilmiş zaten. Diğerlerine bakmayın siz ;)

Üst Alt