Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olupta tekrar ÖMSS ye giren ve tercih yapacak olanlar..?

Dostum bilmiyorum ama Allahtan bi yönetmelik değişikliyle Hali hazırda memur olanlar girebilir dendi. değişiklik olmasaydı ne yapardınız acaba. kullancam felan kullan verildi zaten hakkınız bende zaten elimde kanun yetkisi yok yapmaya hakkınızı elinizden almam :). işsizlerin korkusunun olması zaten normal insanlar işsiz. bende elimden geldiğince destekliyorum işsiz kardeşlerimi :). zamanında böyle yüksek puanlar alıp neden açıkta kaldın. şimdi hizmetli kadrosundan kurtulmanı yollarını arıyorsun Gene diyorum tercih hakkınız yapın. Bende elimden yanlarında olmaktan başka birşey gelmese de işsiz kardeşlerimin yanında olmaya devam edeceğim. kinaye konusuna gelince kalbine bişey gelmesin diye öyle direkt yazmamaya çalıştım yanlış anlaşılırım diye. yazdığım olmuştur olmamıştır o seni değil beni bağlar. ister bardağın dolu tarafından ister boş tarafından bak banane. kadron verilirse senden çok ben sevinirim merak etme...

siz özel sektöre gelinde görün o zaman yerinizi begenmemezlik yapacakmısınız acaba cok merak ediyorum

Ben de özel sektördeyim her özel sektör bir değil ki :D

arkadaşlar bende memurum ama ömss sınavına girmedim şayet işimden memnun olmasam yinede sınava girmem zaten 2 yıl çalışır tayin isterim neden ömss sınavına giripte diğer engelli arkadaşımın yerini doldurayım en azından memur olanların işi güzelde olsa kötü de olsa bi işi var diğerlerinin o bile yok bende doğru bulmuyorum bence bu kanunu tekrar gözden geçirsinler...

aşka_sabıkalı;
Allah razı olsun senden... bütün mesele bu zaten kardeşim.

efekt;
bn bu konuyu karşılıkla atışma yaparak ağız dalaşında bulunmak istimeyorum. bırakalım herkes iradesi neyi yapmak istiyorsa öle yapsın...
son bişey kimseye bişeylere inandırmak zorunda değilim..
zaten tanıyan bilir beni ve kişiliğimi...

hakan kardeş senin kişiliğin ve karakterin söz konusu değil çok iyi bir insan olabilirsin fakat çok iyi bir insan bile yanlış yapabilir ha yanlışı sen mi yaptın hayır sen sana verilen hakkı kullanıyorsun ama sana verilen bu hak başkalarının hakkından kesiliyor yani demek istediğim sistem yanlış bilmem anlatabildim mi

Ama bazıları memnuniyetsizlikten ziyade kendi mesleklerini yapmak için tercih yapacakalr ve bu da en doğal hakları.

ya arkadaşlar devlet bize böyle bir hak yani memur olanlarda sınava girebilir diye, bir hak tanımış zaten, neden tartışıyorsunuz??

bencede sistem yanlış keşke girmeseydik ama girebildik işte :D

.....

bence konuyu bitirmissin aşka_sabıkalı kardeş düzen yanlış işliyor sorun bu

Aslında memur olanlara kimse bir şey diyemez kanunda ilk kez ibaresi kalkmış arkadaşların hakları ama diyorsun ya sistem yanlış

tarik sende hiç özel sektörde çalışıyor havası yok kamuda çalışanı bu kadar desteklediğine göre...2010 kamuya hizmetli olan arkadaş o dönem başka birinin yerine yerleşti hatta sevinçden göbek attı işim oldu diye işsizlere iş imkanı tanınan istihdam sınavı yapıldı işsizden çok kamuda çalışan konuşuyor madem mühendisdin hizmetli kadrosunu niye yazdın ünv.mezunlarına sırf memurluk verilmişti ha ben girdiğimde lise menzunuydum sonradan okudum diyen o zaman okulun bitince istifa edecektin ben ünv.mezunuyum liseli işinde çalışıyorum diye atanamazsınız şimdi hiç şikayet etmeden gül gibi işimiz diye hizmetli olarak çalışmaya devam edeceniz gururunuza yediremiyorsanız hizmetli olmayı istifa edip kpssden atanırsınız bu kadar basit işsizlerin bari moralini bozmayın.

xxxman;

Arkadaşım senin kişilerle neden sorunun oluyo onu anlamadım(Devlet bu hakkı vermiş mi vermiş madem o kadar tepkilisin yetkililerle bu şekilde konuş)Bende yıllardır sınavlara giriyorum ve işsizim yine girdim ama kalkıp böyle şeyler demiyorum ayıptır böyle yapmak.

Engellilerin önüne yine Engelliler Engel oluyor...

Fazla söze gerek yok memnun değilsen 1 sene dayan tayin iste!

Dışarıda elini cebine atınca simit parası bulamayan ve sizlerin sayasinde gidebileceği kadroya gidemeyen engelli kardeşimden ben değil sizler sorumlusunuz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Memur olup işinden,maaşından,ilinden,ilçesinden,bulunduğu durumdan memnun olmayıp yeniden tercih yapacak arkadaşlara yazıklar olsun... 1 insan 1 insandır oradan geçinecek 1 aileyi yok ediyorsunuz ve o ailenin nasibini geciktiriyorsunuz... Bunun ağır sorumluluğu yakanızdan düşmeyecek.:mad:

engelli memur arkadaşlar engelli arkadaşlarımıza engel olmayalım vicdanınızı dileyin engellerin kalkmasına vesile olun çogumuz işsiziz gün eliyor simit parası bulamıyor gün geliyor çocumuza harçlık veremiyoruz sizlerin elbet tercih hakkı ama engele engel teşkil etmeyin şükür en iyi ilaçtır şükredin

murat1718
benim kimseyle bi sorunum yok ben doğruları savunuyorum ama işine gelmedimi millet kendine göre haklı olunca kendini savunuyor doğru söyleyen 9 köyden kovulur sözü doğrulaşıyor.hadi branşı olanada eyvallah diyoruz kurum,il,5 lira fazla veriyor diye iş değiştirene tepkimiz zamanında onlarda işsizdi ama çabuk unuttular iş maaş il beyenmez oldular zamanında girmiceklerdi madem bak şimdi o dönem herhangi birinin işine girdiler bu sınavla başka birinin işine gircekler onlardan açılan kadro için başkası 2 yıl işsiz kalcak 1 kişi menmun olcam diye 3 kişinin ekmeğiyle oynayamaz hak yemiyoruz diyen iyice bi düşünsün.işinden menmun olmayanda istifa etsin onun beyenmediği işe göbek ata ata gircek insanlar var.

Bu ülkede kanunlar birilerinin isteği doğrultusunda işlemez. ve sırf sizler istiyorsunuz diye ve içiniz rahat etsin diye kendi hakkından vazgeçmez. Yorumlardan anlıyorum ki kamuda çalışıpta kpss ye girmeyi son derece normal gören zihniyet ömss ye girilmesine her ne hikmetse karşı çıkıyor. kamuda çalışıp kpss ye giren hak yemiş olmuyor ama ömss ye giren günah işliyor.bu ne çalişki arkadaşlar. Ne kadar kolay değilmi 'memnun değilsen tayin iste bir sene sonra' demek. Zate kamuda tayinleri ulufe dağıtır gibi dağıtıyorlar öyle değilmi?.
Ya adam daha üst bir kadroya atanamıyacağı sürece neden girsin bu sınava. hizmetli olup başka bir kuruma hizmetli olarak atanacak olduktan sonra niye tercih yapsın. şimdi kamuda ücretler arasında fark yok ki ücret için kurum değiştirsin.Aranızda ortopedi görme vs engelliler var. hizmetli kadrosunu beğenmiyormusunuz diyen arkadaşlar var ya. olası bir ihtimaldirki sizde hizmetli kadrosuna atanacaksınız. Evinizde yerine göre kombinin nasıl çalıştığına tenezzül edip öğrenmezken diyeceklerki size hadi kalorifer yak bakalım. ortopdi arkadaş işine geilirmi senin. görme özürlü arkadaş evde yerine göre içtiğin kola bardağını zahmet edip yıkamazken hizmetli olarak atandığında al eline bezi şu dairenin camlarını sil al paspası yerleri temizle işine geliyormu.
daha önce de dediğim gibi kamuda çalışan bizler daha üst kadrolara atanmak istiyoruz. devlet önlisasn mezunu açıktan hizmetli atamazken lisans mezunu hizmetliler var. şimdi lisans mezunu diyecek ki ya ben koskoca bilmem ne fakultesini bitirmişim hizmetli olmak içinmi okudum.ben böyle düşünmem diyen yalan söyler kimse böyle tiriplere girmesin inandıramazsınız bizi. bizlerin bu sınava girmesinde hiç bir engel ve sakınca ne vicdanen nede dinen bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. yapılan uygulama yanlış olabilir ama ben bu işin içinde değilim. diğeri işe girip mesleğini yapacak diye ben nasıl olsa kamudayım mesleğimi yapmayayımda işsiz kardeşim atansı gibi bir düşünce içerisinde olmak ahmaklıktır.

siz böyle birbirinizi eleştirin durun , engelsiz insanlar kadroları dolduruyor uyuyorsunuz , malasf yapacagınız fazla bişide yok burası Türkiye herşey mümkün

xxxman;

Yazdığını bir daha okur musun ne kadar saçma yazdığı anlarsın diye düşünüyorum.
Birincisi ben kamuda çalışmıyorum özelde çalışıyorum. Ama kendi mesleğimi yapmıyorum ben neden kendi mesleğimi yapmak istemeyecekmişim ki? Üniyi ben neden okudum? Düşüncen gerçekten çok saçma. Artı sen neden üniversite okumadın. sen neden kpssye girmiyorsun bana gir diyorsun? Lütfen mantıklı düşün ve bana öyle yaz sıf yazmak için yazma rica ediyorum..

İkincisi Kamuda çalışıp başka bir kurum seçmek istemeleri en doğal hakları. Sen bana neyin hakkından bahsediyorsun? Sen bir de o zaman girmeselerdi atanmasalardı diyorsun. nerden bileceklerdi ömss olacağını. Nerden biliyorsun Hizmetlide çalışıp bir üni mezunu yerleri paspas yapacaklarını. İstifa etsin diyorsun ama kolay mı o kadar. Sen neden iş bulamıyorsun o zaman? Mantık bunun neresinde?

Ayrıyetten syildirim1412 çok güzel yazmışsın..

ben yanlış uygulanan sisteme kızıyorum. hakkınız var girin diyip gönlünüze su serpiyim öncelilikle. :) KPSS ile atanamayan lise mezunları engelsiz kişiler ne yapıyor. bi daki Kpss sürecine dahil olana kadar yada atanana kadar gidip bi kafede garson, bi beden işinde gündelik alarak, az çok muhasebe v.s. bilgisi varsa mali müşavir yanında çalışabilir veya güvenlik sertifikası alıp güvenlik işinde çalışabilir.. hiç birşey bulamadı inşaaatlarda amelelik yapar halk tabiriyle. şimdi Ömms sınava lise düzeyinden giren engelli kardeşimiz, atanamadı diyelim bidaki atamada dönemine kadar ne yapcak. inşaattamı çalışcak, cafelerde garsonluk mu yapcak yada muhasebede mi çalışcaK oda beden işi maalesef mükelleflerle uğraşmak kolay mı yada güvenlikci olsun o kolay herhalde:)... açı ama gerçek böyle. Şİmdi KPSS adayı ile ÖMSS adayı arasındaki farkı görebildiniz mi?

hizmetli kadrosunu beğenmiyormusunuz diyen arkadaşlar var ya. olası bir ihtimaldirki sizde hizmetli kadrosuna atanacaksınız. Evinizde yerine göre kombinin nasıl çalıştığına tenezzül edip öğrenmezken diyeceklerki size hadi kalorifer yak bakalım. ortopdi arkadaş işine geilirmi senin. görme özürlü arkadaş evde yerine göre içtiğin kola bardağını zahmet edip yıkamazken hizmetli olarak atandığında al eline bezi şu dairenin camlarını sil al paspası yerleri temizle işine geliyormu.

kardeş bak senin yazında kırmızı ile renklendirdiğimi bi kere daha oku... devlet kimseyi zorla hizmetli kadrosuna atamadı. tercihler herkesin özgür iradesi ile yapıldı. ör: meb lise düzeyini hizmetli olarak aldı. şimdi lise okumuş bir insan hizmetlinin ne iş yaptığını ,anlamını yapcağı görevi bilmez mi. ben engelliyim bana o işi vermezler diyip kendini avutmakta yanlış olmuyor mu? sonuçları ortada işte... işsizlerin kızdığı da bu noktalar işte. o hizmetli işine tav olanların işi gasp edilmiş olmuyor mu?

biz görüyoruz da sen hala olaylara at gözlüğüyle bakmaya devam ediyorsun. engelli arkadaşın garsonluk yapamayacağını görebiliyorsun ama engelli arkadaşın hizmetli bekçi kaloriferci gibi işlerde çalıştırılamayacağını görmüyorsun. garsonluk yapamazsa eline paspası alıp temizlikte yapamaz. ha sen diyorsunki ben atanayımda diğer çalışan hizmetli arkadaş eziliyormuş işini tam yapamıyormuş benim umurumda olmaz ben atanayımda varsın çalışan ezilsin ezilmeye devam etsin onun içinde ömss de tercih yapmasın. yani hakkından feragat etsin de ne olursa olsun öylemi

efekt sen ne mezunusun

syildirim1412;

bence sen anlamıyorsun o gözlük sana iade kardeş (beni kaba konuşturuyorsun). çalıştırılamaz diyorsun ya, hadi yapmasınlarda göreyim. Kanunen çalıştırılamayacağın işler netlendirilmeden ayrıca amir kişinin de o kanunu yalayıp yutmadan ben o işi yapmam de de gör. Sana hiç birşey yapaz merak etme. Iş vermez. En yakın zamanda da birmini değiştirir ruhun bile duymaz. Ayrıca lütfen şu yazdıklarımı bi oku ya kim gözlükle bakıyor lütfen bi gör.
AYRICA SEN NE MEZUNUSUN YAZDIKLARIMDA HİZMETLİ KADROSUNUN MAHİYETİNİ YAZDIM. KURUMLARDAN KURUMA GÖRE DEĞİŞCEĞİNİ BELİRTEYİM. MEB OKUL TEMZLETTİR SB EVRAK TAŞITIR MESELA. HİZMETLİ OTURSUN OKUL MÜDÜRÜMÜ YAPSIN:) AMİR ELİNDEKİ KADROLARIN NE İŞ YAPTIĞINI VE YAPACAĞINI BİLİR. KİŞİNİN ENGELİNE GÖRE VERİLEN İŞLER DE ZATEN AZDIR. NASIL OLUR TAŞARON FİRMA İLE ANLAŞILIR TEMİZLİKLERİ ONLAR YAPAR HİZMETLİ KADROSUNDAKİ EVRAK TAŞIR.

efekt;
ne yazdığını asıl sen görmüyosun. Ben Çalıştırılamaz diye bir söz söylemedim. zahmet et de yorum kabiliyetini biraz geliştir. benim ne yazdığımı ve ne demek istediğimi asıl sen gözden geçir. ben senin söylediklerinden yola çıkarak diyorumki; sen diyorsunya gorsonluk yapamaz diye ben diyorum ki gorsnluk yapamaz sa hizmetlilikte yapamaz. garsonluk yapmakta nasıl zorlanıyorsa hizmetli olarak çalışmakta da öyle zorlanıyor. hizmetli oluyor ama hizmetlinin ne olduğunun bilincinde olsada kendisine cam sildirilebileceğini hesap etmiyor.

tamam tamam sen haklısın yaa.... pes yani ben işin içindeyim dostum. 10 yıllık devlet memuruyum. ne hizmetliler gördüm ne amirler Allah ömür verirse de hayırlısı ile inş. iyi amirler görürüm. onun için Atanacak kişi işim olsun diyerek atanıyorsa bile önce atandığı kadroyu bi araştırsın bi zahmet... diyorum ya gerçekten o işi seve seve yapcak bir sürü engelli ark. olduğuna inanıyorum işe atanınca mırın kırın etmiyecek olan böyle yapan zaten bilinçlidir de. bana bunu işi vermezler demek kimse kusra bakmasın kendini avutmaktır.

Engelli olan memurların yeniden bu sınava girmesini niye tartışıyorsunuz ki? Asıl tartışılması gereken konu engelsiz sahte raporla girmiş insanların atanması olması gerekmez mi? Yazık size

efekt ;
tek birşey soracağım sen tüm engellilerin haklarını mı savunuyorsun yoksa ömss sınavına eşiniz girdi. onun kaybetmesinden mi korkuyorsun?????
kimse burda polyanacılık oynamasın :D
madem ki bu kadar engellilerin istihdam olmasını istiyorsun sen memursan bırak eşin tercih yapmasın 1 kişilik kadro açılır......

hakanım;

ben sana zamanında ne dedim unutmussun hatırlatıyım. o meb sınavında (hani senin girip memnun olamdığın o iş var ya) lise düzeyi hizmetli alım olduğunu öğrendiğimiz zaman hayır diyen bi aileyiz yemine gerek yok ama Valla Sokturmadım eşimi o sınava. sonuclarını çokta iyi biliyorduk.Polianna gibi davransaK şimdi mebde hizmetli biride eşimde olurdu ve senle aynı lafları konuşurduk iş çok kötü tüh vah felan. Sb sınavına da girmesini istemedim Bak memur kadrosunda alınmasına ragmen... kıramadım girdi, 2 puann kala atanmasına bu ÖMSS süreci girdi devreye baktım çok üzüldü önündeki eş engellini çektim ve destek olmaya karar verdim. ister inan ister inanma.

sonra şartlarım değişti. bazı özel sebeplerden dolayı. şimdi girmesini istiyorum ÖMSSye. Allahın izniyle.

efektin eşimi engelliymiş. ha şimdi anladım derdini.kendisi kamuda çalışıyor ve eşininde engelli olarak kamuya girmesini istiyor. ondan bu agrasifliği.
hakanım çok haklısın madem bu efekt engellileri çok düşünüyor nasıl olsa kendisinin de işi var varsın eşi girmesin işe ve bir engelli fazla işe yerleştirilsin değilmi. işin içine para girince farklı oluyor demek ki. ayrıca on yıldır kamudaymış ben senin gibilerinin zihniyetini çok iyi anlıyorum. bizde çok amir ve memurla çalıştık. valla ben pek sanmıyorum engelli arkadaşın hizmetliyi seve seve yapacağını madem öylle garsonluğuıda sevsin kardeşim senin mantık bunu gerektiriyor ve sen yazdıklarınla çelişiyorsun.

efetk eşinin hizmetli olmasını istiyormu acaba

syildirim1412;

bak hakana bi cevap yazdım sende oku senin için de olsun bu yazdığım. agresif olduğumu nerden çıkardın. öyel anlaşılşıyorsam kusra bakma. belki bakmadığınız açıdan baktığım için farklı geliyordur yazdıklarım.

Üst Alt