Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olupta tekrar ÖMSS ye giren ve tercih yapacak olanlar..?

Facebook da son günler de bi söz var!!!

"Azrail bile ayağıma gelecekken sen neyin tribindesin " : )

Bu söz yeter artar bile...

Memurken bu sınava girilmesini etik olarak doğru bulmuyorum. Bir engelli arkadaşımın daha istihdam edilmesi varken ;senin iyi kötü bir işin var ne olur yani bir kişi daha iş sahibi olsa...

bu konu değişik başlıklar altında temcit pilavı gibi ısıtılarak tekrar tekrar önümüzer konulmaktan bıkkınlık verdi artık.

senin BİMER den haberin var ama Bilgi Edinme Kanunundan haberin yok anlaşılan.ilgili kanunun 27 maddesinde derki:
MADDE 27. — Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır.
Yani bu da demek oluyor ki senin bu başvururnun hiç bir geçerli hükmü yoktur. Sana muallak bi cevap vermişler.Zaten zatıalinizde biliyor ki Alınacak şatları bildiren tercih kılavuzunu Ösym yayımlayacak.
Israrla bir haktan adaletten bahsediyorlar. ısrarla anlamadıkları bir olay var. adam lise mezunu olarak hizmetli kadrsuna atanmış. bu arada önlisans ve ya lisasn bitirmiş. sonra ömss açılmış ve kişiye daha üst bir kadroya atanma hakkı verilmiş. bu adamda bunu değerlendirmek istiyor. Yada adam zaten mühendis oparatör vs. iş bulamadığı için kendi mesleği olmayan bi iş seçmiş ve hizmetli olmuş. adam zaten asıl mesleği mühendislik.ömss girip mesleğini yapmak istiyor. bunda ne gibi bir kul hakkı ya da adalatsizlik var.
adam, sis sabahları güzellik uykusunayken sabahın köründe kalkıp bilmemkaç km uzaklıkdaki işine gidecek 8 saat çalışacak akşamlarıda ömssye hazırlanacak ve sınavda olurya sizden de yüksek puana alacak. ve siz diyeceksinizki bu adama tercih hakkı verilmesin.yok öyle üç kuruşa beş köfte. kusura bakmayın ama bu size yapılan bir adeletsizlik değildir sizin asıl düşünceniz BİRİLERİ hakkından feragat etsin de onun yerine biz atanalım.
bu kadar açık söylüyorum kendine güvenemiyorsan ikinci yerleştirmeyi bekle ben atanırsam başka bir üst kadroya benim boşalttığım yere ikinci yerleştirmede sen atanırsın. halini hatrını sormaya gelirim ben senin. heralde bir bardak çay ısmarlayıp ya Çok haklıymışsın dersin.

syildirim1412 son noktayı koymuştur dağılabilirsiniz. :D Herkes görmek istediğini görür..;)

Konu kapatılsın moderator arkadaş. Şaban kardeşim ağzına sağlık.

Sizler Birbirinize rahmet Etmedikçe, yaradan nasil rahmet etsin. ... ac gözlülük almış başını zirveye yol almakta, işinden memnun olan varmı ? sorusuna yanıt aranmakta, işim var deyip ağlamakta, işi olmayanın düşüneni olmamakta. bırak onlari kinci kez memur olsunlar... bizler alışmışız sabırdan yana olmakta

Şaban'ın yazdıklarını destekleyerek;

Lise mezunu olarak Sağlık Bakanlığı'na idari kadroya memur olarak atandım, hatta şu anda iş yerimden bu satırları yazıyorum. Geçtiğimiz Ocak ayında ise okulumu bitirip Biyolog oldum. ÖMSS Lisans'a girdim.

Şimdi çalışan arkadaşların tekrar ÖMSS'ye girip tercih yapmasını etik bulmayan, hak yemek olarak iddia eden arkadaşlara soruyorum; ben tercih yaptığım taktirde kadrom açılırsa eğer tahminen 2 elin parmaklarını geçmeyecek kadar olan engelli meslektaşlarım ile yarışacağım. Atandığım takdirden binlerce engelli arkadaşıma hitab eden lise mezunu memur kadrom boşa çıkacak ve buraya bu binlerce arkadaşımdan biri atanacak. Bu binlerce arkadaş benim hedefimdeki kadroya isteseler de, girmiş oldukları lise ÖMSS'den full çekip tam puan almış olsalar dahi atanamayacaklar. Şimdi benim bu tercihi yapmam etik değil mi, ben hak mı yiyorum, oturun bi tekrar düşünün her ihtimali değerlendirin derim, konuşmak işin en kolay kısmı nasıl olsa..!

Aslında bir bakıma haklısınız arkadaşlar madem atanmış memur işi var neden tekrar sınava qirip kadro işqal ediyor bende öyle derdim aynı durumda olsam.. ama işin diqer boyutu çalışıyor tamam belki ama şartları uyqun deqil malum enqeli var.olamaz mı buda ihtimal. bunuda qözönünde bulundurmak lazım tepkide haklısınız ama dile qetirme şeklide önemli sanki ;) inş kimse mağdur olmadan doğru düzqün çözülür bu durum..

syildirim1412;

AGZINA SAGLIK KARDESİM...Ben memur degilim ıns. Rabbim banada nasip eder.

arkadaşlar sziler olayları bilmiyorsunuz. kamuda özellikle yardımcı hizmetler sınıfında çalışan arkadaşların sorunlarını bilmiyorsunuz. kamuda önceki iş ilanlarında derki işte lise mezunu yardımcı hizmetler sınıfına şu kadar özürlü kişi alınacak. engelli arkadaş işe girmenin heyecaıyla yhs nin ne anlama geldiğini bilmezler. tercih yaparlar ve atanırlar. işe başlarlar ama tam bir hayal kırıklığı. görme engelliye verirler eline paspası yerleri sil alır bezi masaları sil camları temizle. ortopedi engellidir bacağından falan.evrak getir götür bilmem kaç katlı yere.kalorifer yakarsın.
şimdi sizlere soruyorum hangi biriniz engelinizi zorlayacak bir iş yapmak ister. yüzde 80 görme kaybı olan arkadaş temizlik yapmak istermisin çalıştığın iş yerinde bacağından aksayan kardeşim günde bilmem kaç defa bişmem kaç merdiveni adımlamak istermisin.bunları bir düşünün isterseniz. göreceksinizki lise dengi olanlar ve kuraya katılacak olanlar bu kodralara yerleştirilecekler. o zaman görmeliyim ben sizi. artı bunlar bi yana size çalıştığınız yerde yaklaşımlarda cabası. işte bu nedenlerden dolayı arkadaşlar azmediyolar değişik meslekler kazanıyorlar ileride lazım olur diye. yada zaten böyle bir meslekleri vardı ama iş bulma hevesiyle bu kadroları kabul ettiler. şimdi siz bu arkadaşların yerine kayacaksınız kendinizi. ben şimdi bu sorunları yaşamıyorum. ama önceden yaşadım. ama bundan sonrada yaşamayacagım anlamına gelmiyor. şimdi bilgisayar başındayım ama asıl yaptığım işinde hakını alamıyorum ve şimdi kadro olarak bu yaptığım işe atanmak istiyorum bırakın artık bu mesnetsiz konuşmaları

Hayat kimseye herşeyi gümüş tabakta bizlere sunmuyor. Empati empati diyoruz da acaba şuan işi olmayan kişilerin yerine kendimizi koyuyormuyuz biraz şükür sadece ya ...

bu sınav sonucu ilk defa yerleşecek olan arkadaşlara sesleniyorum.

eğer yerleşirde şu veya bu sebepten daha sonraki yıllarda sizde tekrar ömss ye girme ihtiyacı duyarsanız, ne yapacaksınız!!

benim hakkım devlet bana bu hakkı vermiş girerim diyeceksiniz.

KPSS ile 1 milyona yakın kişi sınava giriyor zenginler tercih yapmasında önce fakirler girsin bekarlar yapmasın evliler önce tercih yapsın diye hiç böyle bir saçmalık duydunuzmu?

lütfen biraz düşünün ondan sonra konuşun.

hiç bir şey dışarıdan göründüğü gibi değil....

Ben kendimi kaderimin eline bıraktım! sizlerede tavsiye ederim arkadaşlar. öyle yada böyle bir puanınız var!
iyi kötü tercihte yapacaksınız! gerisini bırakın kaderinizde ne varsa olsun!!! iş bu memurların tercihiyle bitse sorun yok zaten! torpiller,açıktan atamalar ve dönen tezgahlarda ne haklar yenecek görürsünüz! Biz işsiz güçsüz umutla bekleyen engellilere sadece ALLAH yardım edebilir kanaatindeyim. :)

Hey Yarabbim ne günlere kaldık..Adım Sedat 83 genel özürlüyüm.Yaşım 35.Özel sektörde çalısıyorum.Lisans 81 puan aldım.Bu foruma attıgım mesaj sayısı yanda yazar ama nerdeyse tum yorumları okurum.Gordugum sey su bazı kısıler ulkedekı tek engellının kendı oldugunu ve tum hakların kendısıne verıldıgını zannedıyor.Bende devlet memuru degilim onumde benı sınavda gecen 510 kısı var ama yok o memur gırmesın bu gırmesın dıye bırsey demem.Su sınav acıklandıgından berı hep bellı baslı kısıler aynı konular etrafında dondu.Yok raporlar tekrar alınsın yok memurlar gırmesın.Bu neyın ezıklıgı boyle anlamıyorumkı.Ben tek seye ınanırım guclu olan saglam ırade sergıleyen kazanır.Memur adam sabah 8 den aksam 5 kadar ısınde calısacak aksam o kafayla gelecek ders calısacak bıde senden bende yuksek not alacak sende kalkacan ya onun ısı var onu atamayın benı atayın dıye aglayacan.Kusura bakma adalet senın vıcdanına gore ıslemez.O adam tum bunlara ragmen benden yuksek puan aldıysa mevzuatta bir beis gormuyorsa isterse 10 kere girer atanır o kadroda ona anasının ak sütü gibi helal olur.Kişisel çıkarlarınız doğrultusundada kımse fetva vermeye kalkmasın surda kımse kımsenın hakkını yemıyor bu durumda.Herkes kendi ve sevdikleri için yasar kımse senı onemsemek mecburiyetinde değil.Su yazdıklarım hayata dair kulagına küpe olsun.Bir daha ki sınava ne işini Allaha nede devlete bırak çalıs senınde olsun

arkadaşlar siz neyi tartışırsınızki,yada neyin peşinde bir kıskançlıktır gidiyor.yok liseyi şu kardar alsın,yok biz üniversiteyi boşunamı okuduk yahu yer değiştiren adamın diğer tarafta boşalttığı yeri yine bizden biri dolduracak.....

sana yürekten katılıyorum kardeşim .sonuçta ben tekerlekli sandalye ile okudum üniversiteyi bitirdim ve bundan sonra da kendi meslegimi yapmak istemekteyim bu benim en doğal hakkım . Dediğin gibi kadrom boşalacak orayada başka bir engelli arkadaş atanacak hak yenilecek değil yani

arkadaşlar kimse kimsenin içini bilmez hani derlerya ALLAH cc. herkesin gönlüne göre versin.Bu bence kimisine dua kimisine bedduadır.ve bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ALLAH ın adaleti okadar büyükkü her yeri kapsar ve her yere ulaşır ALLAH hepimize yardım etsin.

çalışanlar varya olayı sırf kendilerine yontunuyor neymiş ilk defa ibaresi kaldırılmış millet kurum değiştirsin diyemi kaldırılmış branşı olmayan hiç niyetlenmesin bi kere çalışan girsede branşdan gircek girebilirse oda kereste bölümü okudum ben hizmetli olmam diyen kerestecilik bölmü açılırsa hakkın olcak bunun dışında 2 yıllık memur olma şartı var 2010da işe girenlerde niyetlenmesin işinize gelen maddeyi görüp işinize gelmeyeni görmüyorsunuz klavuzda net olur artık...

arkadaş bu hırçınlığın niye anlamadım. eminim ki sen kereste bölümünü dahi bitiremedin....kereste bölümü bitirseydin belki birşey olurdun... demekki bitirememişsin.. ben şu an hizmetliyim.. meslegim elektrik teknisyenliği, endüstri meslek lisesi elektrik bölümü. bilgisayar işletmeni belgemde var.. hangisi gelirse senin inadına yazacagım. senden çok puan aldıgımda kesin.

efekt;

mebdekilerin çoğu halen yerinden memnun değil... hizmetli olarak atandığımızda ort. engelliye sobayı yaktırmak için kömür taşıtmalarını hesap edemedim. kendi adıma... engelime göre iş verilir die tahmin ettiştim. ha bu arada ben demiştim kıskandınmı die yine diyorum. çünkü yine 90 küsür puan aldım ve bölümümle ilgili kadro açılırsa tercih yapacağım ve buna kimse engel olamayacak prosedür bunu işaret ediyor. haaa belki sadece vijdani olarak kısıtlıma olabilir ama benim sobalara kömürtaşımam ne kadar adaletli ise tercih yapmamda o kadar adaletlidir....

Vicdanın rahat olsunnn Tercih yapman en doğal hakkın bakma sen diğerlerine ; )

Bu konu çok sıktı artık adminler ne işe yarıyo ki konuyu kitleyinsene !!!

haklısın arkadşım da. kilitleseler ne olacak ki. birisi cıkıp benzer bi başlık tekrar açacak. ve aynı tartışma tekrar başlayacak. millet kafasında bu konuyu kapatırsa daha iyi olacak.

BENDE nerde diyordum unuttuşum nickini kusra bakma hakanım önce hayırlı olsun puanın:). Bir yere atanırken şartlarını iyi süzmek gerekir 90 değil 100 de alınsa puan olarak. sana amir olarak verilen kişinin sana karşı tavrına bağlı. amirde beni kanun bağlar der bir çok yerde. bir gün engelli hizmetli kadrosu diye ayrıca bir kadro açılırsa. o zaman engelli kardeşlerimiz haklarını yeterince savunabilir. ama şuanki bu kadro ile sağlamla aynı kadroda olunduğu sürece sorun hep devam edecek. ayrıca memur olunsa da fark etmeyecek. ben 10 yıllık memurum. yaptığım iş yeri geliyor evrak getiriyorum v.s. perosnel yok. üstelik aynı işi yıllarını harcamış amir vasfında olan insanlarda yapıyor engelli de var... ama o zaman onlarda ben amirim emrederim deme lüksüne sahip. haklılarda. Engelli kardeşlerimizin haklı oldukları gibi. Beden gücünü zorlayan işler var eyvalah ama aynı işi iki kişi yapıyor ikiside aynı engelle sahip diyelim inan biri bi gün biraz ağırdan alsa diğeri bi kova fazla taşısa hemen suratını asar. Ve bu zaman da Anne ve Babanın yeri geliyor evladını anlamadığı yerine göre sen yapamazsın diyip geri plana attığı bir dönemde amirin bunu böyle yapcan emrediyorum demesi, ben anlamam demesi, inanın bana normal geliyor. Önce Kanunun ayrıcalıklı hale getirlilmesi gerekir Kpss mantıgı yanlış. ayrıca Kpss nin ilgili puan dallarıyla ünvan değiştiren bir çok arkadaşım var başka kuruma atandılar. KPss ye engelli giremez diye bi kayde yok zannediyorum yanlışsa düzeltin.. yada kendi kurumunda görevde yükselme sınavıyla. Anlaşılan kimsenin vijdanına bırakmamak gerekiyor bu gibi ince ve nazik meseleleri.

:D Bir tek cümle??

Bence de artık bu konu kilitlenmeli.

boşver tarık böyle iyidir:) datca mı o:D

valla ben memur olsam tekrar kurum degiştiricem diye zıplamazdım şükür eder otururdum Allahım bugünüme şükür

Yerinden memnun olmasan öyle bir istersin ki kendin bile şaşırırsın. Allah düşürmesin.

28 yaşına kadar özel sektörde çalışan biri olarak hayatın yada çalışma şartlarının ne kadar ağır ve acımasız olduğunun pekala farkındayım daha öncede demiştim il çevre ve sağlık bakanlığı sınavlarını da kazanmıştım. üstelik onlar memur kadrosu idi. Vicdanı sorgulanacak son kişiler olduğuma inanıyorum. Ancak şuda bir gerçek elektronik mezunuyum bölümüm ile kadro açılırsa bunu tercih etmek en doğal hakkım olduğunu savunuyorum...
UNUTMADAN KİNAYE YETENEĞİN ÇOK ZAYIF... ( EFEKT )

Üst Alt