Arkadaşlar lütfen biraz sakin engelli kardeşimiz hizmetli oldu ise tüm işi o yapacak diye bir şey yok herhalde, bakınız kanun ne demiş engelli bireyin çalışması ile ilgili,
Yine referandum ile engellilere POZİTİF ayrımcılık getirildi ilerleyen yıllarda bunu bariz bir şekilde göreceğiz....
Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
İşyerlerinin özürlülerin çalışma şartlarına göre düzenlenmesi
MADDE 20 ‒ (1) Kamu kurum ve kuruluşları çalışma yerlerini ve eklentilerini, özürlülerin erişebilirliğine uygun duruma getirmek, özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve özürlülerin görev yaptıkları kadronun gereği olan işleri yapabilmeleri için özür durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin etmek zorundadır.
Özürlülerin çalıştırılacakları işler
MADDE 21 ‒ (1) Belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.
(2) Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini artırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamaz.
Ben teknisyenim o zaman beni mesleğim ile ilgili işte çalıştırsın.