Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur olupta tekrar ÖMSS ye giren ve tercih yapacak olanlar..?

okudum da özel sebebler demşsin. kamuda çalışan engellilerinde ÖZEL sebebleri var. şunu söyleyeyim ben hizmetli olarak çalışmıyorum. ama yaşanan sıkıntıları engelli arkadaşların karşılaştığı zorlukları görüyorum ve biliyorum. ve daha çok mesleği olan engelliler bu sınava girenler özel sebebler yani.

ben sana zamanında ne dedim unutmussun hatırlatıyım. o meb sınavında (hani senin girip memnun olamdığın o iş var ya) lise düzeyi hizmetli alım olduğunu öğrendiğimiz zaman hayır diyen bi aileyiz yemine gerek yok ama Valla Sokturmadım eşimi o sınava. sonuclarını çokta iyi biliyorduk.Polianna gibi davransaK şimdi mebde hizmetli biride eşimde olurdu ve senle aynı lafları konuşurduk iş çok kötü tüh vah felan. Sb sınavına da girmesini istemedim Bak memur kadrosunda alınmasına ragmen... kıramadım girdi,2 puann kala atanmasına bu ÖMSS süreci girdi devreye baktım çok üzüldü önündeki eş engellini çektim ve destek olmaya karar verdim. ister inan ister inanma.

sonra şartlarım değişti. bazı özel sebeplerden dolayı. şimdi girmesini istiyorum ÖMSSye. Allahın izniyle.

bi daha oku açıklama yapmama gerek yoktu ama bi daha oku.

neyse herşeyin hayırlısı... bakalım kime nasip olcak bu işler.

Arkadaşlar lütfen biraz sakin engelli kardeşimiz hizmetli oldu ise tüm işi o yapacak diye bir şey yok herhalde, bakınız kanun ne demiş engelli bireyin çalışması ile ilgili,
Yine referandum ile engellilere POZİTİF ayrımcılık getirildi ilerleyen yıllarda bunu bariz bir şekilde göreceğiz....

Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
İşyerlerinin özürlülerin çalışma şartlarına göre düzenlenmesi
MADDE 20 ‒ (1) Kamu kurum ve kuruluşları çalışma yerlerini ve eklentilerini, özürlülerin erişebilirliğine uygun duruma getirmek, özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve özürlülerin görev yaptıkları kadronun gereği olan işleri yapabilmeleri için özür durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin etmek zorundadır.
Özürlülerin çalıştırılacakları işler
MADDE 21 ‒ (1) Belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.
(2) Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini artırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamaz.

Ben teknisyenim o zaman beni mesleğim ile ilgili işte çalıştırsın.

Hala neyi tartışıyoruz. Yasalar böyle bir hak vermiş evet vermiş kullanırsın tabi ki ama etik mi hayır değil...

inş. bu uygulama uygulanır da engelli kardeşlerimiz rahat eder.

tartışma demesek çünkü kimseye bi art niyet taşımadan yazdım yazdıklarımı. tartışma, atışma v.b. alğılandıysa yazdıklarım ö.dilerim.

hayır benim çözemediğim bişey var bu mebe hizmetli kadrosunda atanan arkadaslarla bir sorunun mu var çözemedim.
kimse kusura bakmasın yine söylüyorum 25000 kişi içinden 90 puan üstü alıp yerleşen kişileri eleştirmek sadece acizliktir.
bazı arkadaslarımın öle sorunları var ki sabah 6 da okulu açar akşam 6 kapatır 12 saat çalışır mesai almaz. kendini bilmez bi amirin olur. ismini dahi hitap etmez hizmetli die hitap eder.
eğer sen buna benzer olaylrı benimsiyorsan sende bir sıkıntı var demektir.
ben ort. engelli olduğum halde sobaya kömür taşıyorsam ve raporumda ayakta durması gereken işleri yapamaz ibaresi olmasına rağmen bu işleri yapıyorsam .
ben sonun akadar hakkımı arar engelimin verdiği ayrımcalıktan yararlanmak ta en doğal hakkımdır.
birde sen nasıl atandında bu kadar rahat eleştri yapıyorsun merak ettim...
acaba....?

hakanım;

sen giderken ben geliyordum biliyonmu 10 yıl kimlerle ugraştım bir Allah bir ben bilirim Allah öyle amirlerden korusun? amirin masaya engelliler yönetmeliğini koydumu... engellilere idari izinlerde hakkımı nasıl savunduğu bir Allah bi arkadaşlarım bilir. ben bu işi yapamam dediğimde fırça yediğimi.. çok ama çok kızdığım zamanların olduğunu.... ama malesef sen halen demek istiğimi anlamamışsın.. o kadar yazdığımdan çıkara çıkara kıskançlık felan demeye getiriyorsun çamur atmalar manidar konuşmalar... orada yemin ettim.. Yalan borcummu var da yemin ediyorum burada.. ben sisteme kızıyorum... şu anki duruma göre zaten hakkınız daha konuşuyon... yook 90 puan almışlara felan ne alaka senin puanınla bu konunun benim Tek ama Tek kızdığım sistem ve Hizmetli Kadrosunun mahiyetini bilmeyen insanlar. engellilere verilmiş hangi haklar aşikar bi şekilde kullandırılıyor. Ama şükürler olsun Pozitif ayrımcılık cıktı bu uygulanır hale gelmeye başladı o zaman kendini bilmeyen amirler daha bi düzene girecekler. birazcık olsun saygı duy yazdıklarıma... ha nasıl mı atandım senden daha zor olduğu kesin.. onca emmisi dayısı arasından Allahın izniyle sıyrılıp sırf elemek için garip garip sorulara cevap verip sonunda dayanamayarak bana nasıl bunları soruyorsunuz bana wordu excelli site yapmayı sorun windovsu kullanmayı sorun demiş biriyim. atanarak geldim Allahın İzniyle... çıktım mülakattan cıkanlara sordum ne sordular diye bazıları sohbet ettiler benle diyorlar felan hayret ettim... neyse bi daha bu konuda yazı yazmayacam... çünkü demek istediğimi bi Allahın kulu anlamamış utanmadan eşimin sınava girişini bile bahane ediyorlar. kendi anlayışşızlıklarını örtmek için...

Herkes mesleğini yapmalı bence. Yerleştirmeler ona göre yapılsın. Engelli memur sınava girdi diye tartışacağınıza, engelli olmayan niye girdi diye tartışın bence

(sen giderken ben geliyordum biliyonmu? ...yolda karşılaşmadık ama ):D
agresif değilim deme bari neden bu kadar celallendin ?
benimde tek kızdığım neden hizmetli kadsosundaki arkadslarım ezilsin ki... biz bunun için emek harcıyoruz sen ise halen hizmetli değil mi köle işte bu mantığı savunuyorsun...
sorunun ne senin??????
sende bunu anla kapansın konu....

hakanım;

hayret karşılaşmadık :) hakan tamam kardeş o kadronun ne olduğu çok ama çok iyi biliyorum... inş. o kadrodan kurtulursun... muradına erersin... nasıl kızmayım hakan sen kitaptakini diyorsun... ben yaşamdakini.... fark bu köle diyen yokki... neden yaşadıklarına sevineyim hakan zorum ne.... ben ne dedim bu kadronun mahiyetinin düzenlemesi engellilerin sağlık durumu göz önüne alınarak yapılırsa ve engelli için engelli hizmetli kadrosu felan açılırsa.. o zaman amirde ona göre davanır. ama şuanki kadrolarla amirlerin şahsi fikirleri ile geçiyor hayat.. neyse.... kadrondan kurtulman dileğiyle....

Arkadaş öyle bir yazmışsın ki sanki hizmetli olmak engellilerin kaderiymiş gibi...ben şu an hizmetliyim. Ama asıl mesleğim elektrik teknisyenliği(meslek lisesi) 16 yıl elektrikci olarak çalıştım. Kendi mesleğimi yapmaya sen ve senin gibi düşüncede olanlar yüzünden yapmayayım mı..?

Artık dayanamadım iki kelam etmek istedim şuradaki tablo üzüntü verici Görüyorum ki bütün engelli kardeşlerim bir tartışma içerisinde dilerdimki buradaki sinerjinizi engellilerin hakları adına harcamalıydınız kalp gönül kırma olmasaydı burada sistem bir hak tanıdıysa elbetteki herkes bu haktan faydalanacak bu tip tartışmanın içerisine girmek istemiyorum fakat görünen köyde kılavuz istemez sen bunu yaptın o bunu yaptı gibi çocukca tartışmaları bırakın bence işde sırf bu ayrılık yüzünden birlik olamamanın verdiği sıkıntıları burda tartışma içerisinde olan kardeşlerim ve bütün engelliler çekiyoruz malesef artık bütün üst makamları yazı bombardımanına tutup makine mühendisi engelli olan öğretmen engelli olan liseli ilkokullusu herkes hak arama adına bişeyler yapsak daha akıllıca ve mantıklıca olur umarım herkes istediğini alır bütün engelli gruplarından sınava girmiş arkadaşlarım kardeşlerimin atanması biran önce gerçekleştirilir. 46 binle başlayan sonra 20 bin açığımız demeçleri daha sonra 3512 ve hafif bir baskıyla 7 bine çıkarılan kadro sayımızı gördük kendimizi avutmayalım 20 bin kadro direk ataması yapılabilir nasıl 40 bin öğretmen değişik branşlarda olsabile atanıyorsa tabiki bu bir örnek bütün engelli kardeşlerimin boş denilen kadrolara atanması zor değildir Biz büyük bir ülkeyiz lafa geldiği zaman hiçbir siyasi görüşü savunmadan sadece engellilerin haklarını savunmak kendi haklarımızı almak adına bimer ve diğer bütün üst kurumlara bildirmenizi diliyorum Rabbim yardımcınız olsun umarım herkesin dileği gerçekleşir bu kalp kırmalar incitmelerde son bulur....

Bio;
haklısın bio kardeş, enerjimizi farklı kullanıyoruz maalesef...

efekt;

yani bu kadar...
allah herkesin gönlüne göre versin hiç bir engelli arkadasım inş. boşta kalmaz allah yar ve yardımcıları olsun...
şunu da düzelteyim ben sadece bölümüm ile kadro açılırsa tercih yapmayı düşünüyorum.. belkide şart6lar daha düzenli olur bende tercih yapmam bilemiyorum...
keşke bizi ne bizi hizmetli kadosuna alsalardı ne de sınava hakkımız olsaydı...
ilk defa ibaresi kalktığında ilk tepki verenlerden biri olarak yanlış telaffumuzum olduysa herkesten özür...

EFEKT:Haklılığım fayda etse keşke inşallah eder diyelim bir dilekte bulunalım buradaki bütün arkadaşlarında bu anlayışa sahib olduğunu biliyorum kimseninde yüreğinde bir gram vesvese yoktur diye tahmin ediyorum sen benim kadro 3512 olarak açıklama yapıldığında kimlerle nasıl ne şekilde görüşerek mücadele verdiğime sitede yorumlarımdan sahit oldun akp chp mhp hiçbir siyasi görüşü savunmadan bütün vekillerle neler konuşduğumu neler söylediğimi hem sözlü hem yazılı ve bu kadronun yükselmesinde bir damlada olsa faydamızın olduğunu ben ve diğer arkadaşlarımında katkı sağladığını düşünüyorum şimdi yapmamız gereken yine aynı taktik durmadan bimere hem ünvanlı hem ünvansız kadroların net şekilde bütün kurumlardan genelge yayınlanarak istenmesi ve daha sonrasında kılavuzlara yansıtılması diye düşünüyorum farklı bir fikri düşüncesi olan varsa ise fayda sağlıyacak herkes fikrini beyan ederse dahada güzel olur inşallah bu atamada olmasa bile 2. atama daha sağlıklı olur 2010 dan bu yana merkezi sınavın yapılacağını bildikleri halde getirip 3-5 aya sıkıştıranlar ve arkadaşlarımı kardeşlerimi böyle bir tartışmanın içine sokup sistemin boşluğunun faturasını bu kardeşlerime kesenlerdende rabbim birgün gelir hesap sorar şüphesiz....Bir dipnot olarak makine mühendisini hizmetli veya farklı kadroda çalıştıranlar utansın burdaki bütün arkadaşlarım kendilerince haklılar ama yanlış olan birbirleri ile tartışma içerisine girip kalp gönül kırmalarıdır.Yapılcak ise şu olmalıdır sisteme karşı yanlışların düzeltilmesi hak yenilmeden bir sistemin oturtulması bundan sonraki durumlar içinde faydalı olacaktır kanaatindeyim Hepinizden ricam kalp ve gönül kırmayın doğru olan bu değil çünkü dikkate alacağınızı düşünüyorum SAYGILAR...

tarık kardeşim ben özelde olanlara bişeymi diyorum?kamuda kadrolu olup kamuda olmayana işsize,özelde çalışana tahsiz edilen yeri yeniden işgal etmesinler diyorum ha ünv.kadrosu beni zerre kadar ilgilendirmiyor çünkü ayrı katağorideyiz ama sen özelde çalışdığını idda edip hakkını savunamıyor ben savunuyorsam birimizde terslik var:eek:hiç kimse kpss ile kıyaslamasın bu sınavı ordaki insanlar girer çıkar kazanamadımı çöp toplar,garsonluk yapar kamuda ki işinden istifa eder kamuda çalışıp tekrar kpss ile girer bu engelli sınavı olduğu için bir çoğumuzun böyle bir lüksü yok çoğumuz hayatımızı bu sınava bağladık ama söz gelimi ben giremicem üç kuruşa muhtaç kalcam sen giremicen özelde sürünmeye devam etcen KAMUDA ÇALIŞAN NERDE ÇOK PARA VAR NERESİ RAHAT DİYE O KADRODAN O KADROYA GEÇECEK ha bu sana dokunmazsa bana hiç dokunmaz paşa keyfin bilir...

:(

arkadaşlar şükretmesini bilmiyoruz cebinde bir ekmek parası olmayan engelli kardeşlerımız var. sizler zahten allalaha şükür 1,500 tl ye yakın bir maaş alıyorsunuz. ben kendi adıma hiçde olumlu bulmuyorum ikinci bir sınava girmelerını mevlam hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin AMİN..

Salim kardeş haklısın millet şükretmek nedir bilmiyor . Ben bu yer değiştirmek için , maaşı az olduğu için memur olupta sınava girenlerin gerçekten engelli olduğunada inanmıyorum. Bir yerde memur olupta tekrar sınava girenler yanlış yoldasınız. yazıklar olsun . 1 liraya muhtaç engelliler var .( gerçekten ihtiyacı olanlarda olabilir .memleketine uzak veya engelinden dolayı yapamayacağı işler olabilir gibi..) Onlara lafım yok.

Ben memur olmadığım için söylemiyorum ama memur olupta tekrar bu sınava giren ve neticesinde daha iyi bir kuruma veya bölgeye atanma umudu taşıyanlar için; "sınavdan daha önce kurumdan istifa etmiş olmaları şartı" getirilmeli... Hukuken ve eşit şartlarda sınava girme etiği kapsamında yakışan budur!
Yoksa ülkede uyanık çok !!! :rolleyes:

Zaten giremiyorlarmış öyle hakları yokmuş.

Aslında xxxman doğru söylüyorsun ben o açıdan düşünmemiştim. ;)

Üst Alt