Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurlara 2023 yılının Temmuz ayında ne kadar zam yapılacaktır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
634
Reaksiyonlar
367
Memurlara 2023 yılının Temmuz ayında maaşlarına ne kadar zam yapılacaktır?

%40 ı bulabilir mi?

Kesin bir şey yok herkes tahmin yürütüyor sadece

Memura verilecek zam %45 çok çok altında olacak kanaatindeyim. Neden daha fazla ücret versinler ki! İşçi, memur ayrımı yapan bir felsefe yok ortada. Daha çok her ikisi de aynı işi yapıyor mantığı var. Benim gelecek yıllardaki tahminim her iki tarafın arasındaki farkın kapanacağı ve sendikalı, grev hakkı bulunan tarafın daha kazançlı çıkacağı yönünde. 90'lı yılları hatırlayanlar bilir işçiler memurların (öğretmen, savcı, doktor, düz memurların) 2-3 katı maaş alırlardı.

Ben tam aksini düşünüyorum çünkü %45 gösterge olacak dedi hükümet yetkilileri resmi açıklama var bu konuda

Çalışma bakanı Sayın vedat bilgin bu konuda açıklama yaptıCnn türk tv de..canlı yayın konuğuydu..Ahmet Hakanın proğramına katıldı üstüne basa basa defaatle söyledi işçilere verilen zamlar seviyesinde Memurlara da aynı zamlar verilecek temmuzda..Yarında bu konuda Cumhurbaşkanı birinci ağızdan açıklama yapacak..çalışan ve emekli memurlarımıza hayırlı olsun..güzel bir müjde verdşler memnunuz bu durumdan..

Temmuzda memura enflasyon farkı ve refah payı verilecek..

Temmuz da ayrıca asgari ücrette de güzel bir artış olacak..hayırlı olsun..

3600 ek gösterge hakkında da bir açıklama yaptı Sayın Bakan Vedat BİLGİN..."3600 EK GÖSTERGE konusuna ek bir yeni düzenleme daha ekleyeceğiz. Birinci dereceye gelen tüm kamu çalışanları 3600 ek göstergeye gelecekler." Dedi..çok güzel müjdeler bunlar..hayırlı olsun bu şartları taşıyan ve taşıyacak olan çalışan tüm memurlarımıza..

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu birkaç gün önce şöyle bir açıklama yaptı: "Cumhurbaşkanı seçilirsem en düşük memur maaşını, asgari ücretin 2,5 katı seviyesine (kanalı hatırlamıyorum ama sallamıyorum) getireceğim. Böyle bir şey olursa mükemmel olur. Tabi ki malulen emekli, 2020 maaşı , dul ve yetim aylığı alanları da kapsayacak iyileştirmeler yapılmalı Demokratik ve sosyal devlet olmak bunu gerektirir.

Bir gün biz değil ama eğitim sistemi düzeltilirse gelecek nesiller öğrenecek maaşa yapılan zamların önemsiz olduğunu, aslolan alım gücü olduğunu. RTE taa 2000'li yıllarda anlatıyordu aslolanın alım gücü olduğunu. Adamı hadi sen ben oy vermedik dinlemiyoruz, oy verenleri dinleseydi keşke :)

Asgari ücret 2 yıl önce 2.825,90 TL, geçen yıl 4.253,4 TL ve bu yıl 8 bin 506.8 TL oldu. 2 yılda %300 artmış.
Sonuç 2 yıl önce asgari ücretli her ay daha fazla alışveriş yapabiliyordu.

Domatesi, Biberi, Eti, Sütü 1 lira yapmayan iktidarın vereceği zam %100 değil %1000 olsa ne yazar.

Sana 20.000 verir daha maaşı bankadan çekmeden et olur 1000 lira, süt olur 100 lira sen yine çay-simit hesabı yaparsın.

İster Kılıçdaroğlu olsun ister Erdoğan böyle bol keseden sallamaya devam ederlerse ki gelecek sene belediye seçimleri var, mecburen bol keseden dağıtmaya devam edecekler. Sonumuz hiç hayırlı değil.

Maaşına %50 zam yapıp Alışverişine %100 zam yapıyorlarsa ve sende %50 ye seviniyorsan aferim sana.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu birkaç gün önce şöyle bir açıklama yaptı: "Cumhurbaşkanı seçilirsem en düşük memur maaşını, asgari ücretin 2,5 katı seviyesine (kanalı hatırlamıyorum ama sallamıyorum) getireceğim. Böyle bir şey olursa mükemmel olur. Tabi ki malulen emekli, 2020 maaşı , dul ve yetim aylığı alanları da kapsayacak iyileştirmeler yapılmalı Demokratik ve sosyal devlet olmak bunu gerektirir.

Sayın Bakan Vedat Bilgin, dediki "Bizim memurlarımız bilsin ki, Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Ocak ayında memnun oldukları gibi temmuz ayında da memnun olacaklar" ifadelerini kullandı. Ve devam etti sözlerine
"Memurlar hiç endişe etmesinler. Sayın cumhurbaşkanımız talimat verdi, çalışmamız hazır. Temmuzda yasal olarak uygulamaya sokulacak. Ocak ayında verdiğimiz sözü nasıl tuttuğumuzu biliyorlar."dedi...
Yani zammın verilecek tarihi zamanı belli kapsamı belli planı belli..yani hayel değil gerçek..vaad değil..sayın kılıçdaroğlunun söylediği 2.5 katı olacakmış sözü sadece bir seçimi kazanmak için verilmiş bir vaadidir..kaldı ki zaman yönünden ucu açık bir vaattir.2.5 katı verecekmiş ne zaman verecekmiş nsl verecekmiş kime ne verecekmiş..oysaki hükümet temmuz diyor tarih net ve belli tarih..kaçarı yok..Sayın bakının söylediği ise somut ve reeldir.hükümetin sözüdür totelde içi dolu gerçekleşmiş bir sözdür..bak ciddiye almış olsaydın sen bile sallamıyorum hangi kanalda söyledi hatırlamıyorum demezdin ama bak kendin bile inanmamışın buna ciddiye almamışın....burda kimse partilerin vaadleri tartışmıyo şuan işbaşındaki hükümetin gerçek anlamda temmuzda memurlara yapmış olacağı yapacağı zamları konuşuyo..lütfen olayı siyasileştirmeyelim..

Aynı Vedat BİLGİN EYT tasarısında prim günü şartı aranmayacak demişti. Sonrasında prim günü şartı gelip askerlik borçlanması yapan bir sürü insanı magdur etmişti. Seçim öncesi memuru küstürmemek için elbette bu şekilde söyleyecek. Bu yüzden beklentinizi yüksek tutup hayalkırıklığı yaşamayın.

Aynı Vedat BİLGİN EYT tasarısında prim günü şartı aranmayacak demişti. Sonrasında prim günü şartı gelip askerlik borçlanması yapan bir sürü insanı magdur etmişti. Seçim öncesi memuru küstürmemek için elbette bu şekilde söyleyecek. Bu yüzden beklentinizi yüksek tutup hayalkırıklığı yaşamayın.

Sizin bu varsayımınızdan yola çıkarsak o zaman şunu itiraf etmiş ve kabul etmiş oluyorsunuz..hani demişiniz ya seçim öncesi memuru küstürmemek için elbette bu şekil söylicek diye belirtmişin.bu da demek oluyoki ozaman sayın kılıçdaroğlu da memurlara şirin gözükmek memurların oyunu almak için böyle bi sallama vaadlerde bulundu ve memurlar da çalışanlar da buna inandı zannetti öylemi..😂😂 lütfen asıl siz böyle yüksek bi beklenti içine girip asıl siz hayel kırıklığı yaşamayın gerçekten üzülürüm böyle olursa..neysee karar sizin tabiki.haydi iyi geceler iyi günler sşze..hoşcakalın sevgiyle sağlıcakla kalın..

Maaşımın 2005-2010-2015-2020-2023 yılı karşılaştırmasını yaptım. Durum yukarıda anlattığım gibi. Bana iki az vermiş iki fazla vermiş kısmında değilim. Makas son on yıldır iyice daraldı. Alım gücüm de ortada. Daha ne denir bilmiyorum.2013-2019 ve 2019-2023 parametreleri ortada. Maaşa seyyanen zam bile durumu kurtaracak gibi değil. Ben zam falan istemiyorum çünkü hiçbirisi kayıplarımı telafi etmez. Grev ve lokavt hakkı istiyorum memurlar için. Gerisini zaten memur halleder.

Bugün sayın cumhurbaşkanımız söyledi en düşük memur maaşı 22bin dedi bizim maaşlar bu durumda ne olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Yaklaşık 47 yıldır azimle sürdürdüğü emek, demokrasi, özgürlük, adalet mücadelesi için HAK-İŞ'e teşekkür ediyorum.

- Son 21 yılda Türkiye milli gelirini 236 milyar dolarda 1 trilyon dolar sınırına getirdiyse satın alma gücüne göre dünyanın en büyük 11. ekonomisi olduysa bunun gizli kahramanları işçi ve emekçi kardeşlerimdir. Mazisini inkar edenlerden olmadık.

- 1 Mayıs'ı önce Emek ve Dayanışma Günü ardından resmi tatil ilan ettik. Bunu biz yaptık. Ayrıca örgütlenme sendikal haklar noktasında da çok önemli adımlar attık. Göreve geldiğimizde asgari ücret 184 liraydı dolar olarak 124 dolara tekabül ediyordu. Bugün asgari ücret 8 bin 500 lira oldu yaklaşık 440 dolar. 2002'de benzinin litre fiyatı 1,5 liraydı asgari ücretle 110 litre benzin alınabiliyordu. Bugün asgari ücretle 410 litre benzin alınabiliyor.

- Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz demiştik son 21 yılda bu sözümüze hep sağdık kaldık. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik. Covid-19 döneminde muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomideki ülkemize kontak kapattırmak isteyenlere fırsat vermedik.

- Düşük faiz politikamızla üretimi ve yatırımı teşfik ettik. Dünya yüksek faiz peşinde koşarken biz faizi düşürmenin gayreti içerisinde olduk. Biz tedarik zincirlerinin kırıldığı o kritik günlerde muhalefetin baskuısına boyun eğseydik şimdi çok kötü bir yerde olurduk.

- Amerika'da son dönemde ardı ardına yaşanan banka iflasları yüksek faiz riskini ortaya koyuyor. Depremin ülkemize maliyeti 100 milyar doları aşmaktadır. Biz depremin 90. gününde enkazları tamamen kaldırdık.

- Yeni Meclis'in açılmasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da inşallah sevindireceğiz. En düşük kamu işçisi ücretini yaklaşık 12 bin liradan yaklaşık 21 bin liranın üzerine çıkardık. Önümüzdeki memurlarımızın maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaş artış oranları temmuz ve ağustos ayında belirleniyor.

- 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla yaklaşık 12 bin liraya çıkarmıştık. Temmuz ayında en düşük memur maaşının en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçisinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak üzerine de enflasyon ve refah payı olarak artış yapacağız.

- En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar emeklilere de yansıyacak. Bakanımıza temmuz ayında bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatı verdim.
Dedi...

Devletimizin birinci ağzından net kesin açıklama..daha ne olsun..herkese hayırlı olsun noktaa..hayel değil gerçek..

Teşekkürler Kılıçdaroğlu.

Daha göreve başlamadan en düşük memur maaşı 21.265 TL olacak dedi. Daha göreve başlamadan dediğini yaptırdı.

Daha önce asgari ücrette de gördük, dediğini yaptırdı.
Daha önce emekli maaşlarında da gördük, Kılıçdaroğlu ne dediyse onu yaptırdı.

Adam göreve gelmeden söz verdiğini yaptırıyorsa 13. Cumhurbaşkanımız olduğunda neler yapar siz düşünün...

Teşekkürler Kılıçdaroğlu.

Bakım maaşı

Endusuk memur maaş 22 bin oldu buna göre bakım maaşı ne kadar olacak tahmin alabilirmiyim

En düşük maaş alan memura 1000 Dolar maaş veriyorlar öyle mi! Temmuz maaşı ile 1000 dolar alacak arkadaşları şimdiden tebrik ediyorum.

Dolar=Petrol zammı, market zammı, sağlık hizmetleri zammı, elektrik zammı, iğneden ipliğe zam kokuyor. Bakalım hangi aday o zamları yaptırmayacağım diyebilecek. Çok sevinmeyin maaş zamlarına. Bu yıl hangi siyasi kazanırsa kazansın çok zor geçecek bizler için.

arkadaş asgari üçret memur zam ama emekliye tek söleyen %50 iyi partı ve chp emekliye maaş konusnda en iyi zam veren gene onlar sanmam bu saaten sonra akp emekliye verceni söleseydi bugün emekliler içinde sölelerde k[FONT=sans-serif]ılıçdaroğlu memurlara söleyledi ertesi gün akp söledi bana kalırsa emekliyi düşünen gene iyi partı %50 zam veren tek partı vaadlerinde alım gücüne gelince bence secimi kazanıp gelirlerle 1 sene içinde ortalık durulur ve ülke rayına oturur neyse hayırlısı .[/FONT]

fiyatlar artmasın biz zam istemiyoruz yeterki fiyatları enflasyonu dizginlesinler...memura %50 zam yap yarın her ürüne %50 gelir

Üst Alt