Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bini öğretmen olmak üzere toplam beş bin personel alacak

bylunatic;

Hastalığım ilerleyen bir rahatsızlık değil bu nedenle erken emekliliğe başvurmayı HİÇ düşünmüyorum! bir zararı olurmu bylunatic teşekkürler

ARKADAŞLAR benim rapor tarihim 17.06.2009 rapor oranım %47
çalıştırılamayacağı iş alanları kısmında Ağır efor gerektiren işlerde çalışamaz yazıyor ben bu sınavda hizmetli kadrosundan girebilirmiyim hevesim kursağımda kaldı yardımcı olursanız sevinirim inşallah hayırlı olur

Hizmetlilere okullarda verirler, il ve ilçelerde de santral görevi kaloriferci, durumu uygun olanlara temizlik ve evrak kayıt gibi işler olur Bence....
memurlara da heryerde iş var...

cyeniceli88

elinde %40 üzeri raporun varsa sınavı kazanıp atandığın varsayımını yapıyorum. vergi indirimi almadığın için normal bir memur gibi 230 yıl artık tam olarak kaç bilmiyorum hizmet yılını doldurarak yaşının 60-65 e gelmesini bekliyorsun.

Allah yardımcın olsun kardeşim. Yeterki sağlığın iyi olsun yaş önemli değil :)

Merhaba arkadaşlar,
Açıklanan kadrolar çok iyi oldu. İnşallah yerleşebiliriz. Adana'ya 7 yıldır ilk defa lisans kadrosu açılıyor. Sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar. Elektronik İş Talep Formu nu bulamadım, bilen varsa adresini yazabilir mi?

cyeniceli88 arkadaşım engelli kadrosunda memur olursan sende erken emekli olabilirsin vergi indirim belgesi gerekmez

Sakat statüsünde memuriyete başlayan kişiler vergi indirim hakkı elde etseler de etmeseler de 5400 gün hizmet süresiyle emekli olma hakkına sahiptirler (5434/39-j)

1- 5510/Geçici Madde 4: [...]

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.

ve 5434/39:

j) (Ek : 21/04/2005 - 5335/3 Md.) Göreve girişlerinde, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak alınmış ve raporda sakatlık oranı en az % 40 olanlardan fiili hizmeti 15 yıl olanların istekleri üzerine

ARKADAŞLAR benim rapor tarihim 17.06.2009 rapor oranım %47
çalıştırılamayacağı iş alanları kısmında Ağır efor gerektiren işlerde çalışamaz yazıyor ben bu sınavda hizmetli kadrosundan girebilirmiyim hevesim kursağımda kaldı yardımcı olursanız sevinirim inşallah hayırlı olur
Net cevap verebilcek bir arkadaş varmı

bunu bende merak ediyorum,memurlara ne gibi görevleri verilecek ? bir de sağlık bakanlığından alım olacak mı,onu da merak ediyorum,umarım alım olur.

memurlar genelde biyerlerini büyütür üstünede maaş alır hizmetli ise ne kadar angarya varsa yapar oda maaş alır ama canı çıkar:)

sorumluluk getiren işlerde çalışamaz yazıyor...

çalıstırılamıyacagı iş alanlarında:sorumluluk getıren işlerde calısmaz... yazıyo ben meb nın bu sınavına basvurabılırmıyım bılgısı olan arkadaslar varsa lutfen cvp versın

verdiğiniz siteye girildiğinde 2006dan sonra rapor alanlar başvurabilir diye bişey yok !!!!!

yani tekrar rapor çıkarttırmaya gerek yok öylemi yanlış anlamadıysam??
2003 tarihli rapor geçermi acaba..

özlem hanım bende onu öğrenmeye çalışıyorum benim raporda 2003 tarihli bilgisi olan bir arkadaşımızdan alacağız cevabı sanırım :)

Evet Memuriyete engelli kadrosunda başlarsan 15 yıl 5400 prim günü vergi indirim belgesi gerekmez

Hizmetli ve memur alımında öğrenim şartı orta öğretim veya lise okuyosan hala dışardan ve tekerlekli sandalyede %70 raporla işe girme sanşı varmıdır?

peki orta ögretım mezunu hizmetli olarak tekerlekli sandaylede işe girebilirmi.

orta öğretim zaten lise mezunu demek tabi girebilir ma kastın ortaokulsa yani ilköğretim hayır giremez

özürlü raporun kullanım suresi ne kadardır.. bilen va rmı ben 3 yıl önce aldım başvurabilirmiy,m onunla

orh_25 raporunda sürekli yazıosa ölene kadar geçerli süre konmuşsa o süreden sonra geçersizdir

[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE][/FONT]16 Temmuz 2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından yeni rapor almak almak şart diyor arkadaşlar okumuyormusunuz ilanı......

arkadaşlar ilk önce açılan bu personel alımı için hakkımızda hayırlı olmasını diliyorum. bu alımlar da lise mezunu için biraz memur alsalardı iyi olurdu. ama bunada şükür, hizmetli dedilerse o kadar zor bir iş değildir. asıl soracağım şey; meb'in sitesine baktım çalışabilir ibaresi yok kendileri oyle bir şart koşmamış sadece rapor diyor. yani boşuna rapor almayalım bir bilginiz varsa lütfen yazınız..

ilker ben dünden beri bangır bangır söylüyorum arkadaşlar inanmak istemiyor sanırım

ticet77;

08.02.2008 yılında ben rapor aldım %56 engelliyim. Çalıştırılamayacğı alan kısmında Çift el ile çalıştırmayı gerektiren. aynen bu yazıyor sımdı benım rapor almama gerek warmı yokmu?

rapor almana gerek yok ama hizmetli için başvuracaksan sanırım işin zor

Acaba kazanan engelli öğretmenler de yerelde mi atanıp çalışacaklar yoksa bizlerde demi zorunlu doğu görevi var. yani bulunduğumuz ilden başka bie ile atamamız olabilir mi bu neye göre yapılacak. keşke herkes başvurduğu ildeki açık kadrolara öğretmen atansa....

ticet77;

sımdı hocam onu bunu bilmemde ben bu raporla memur için başvuru yapabiliyormuyum . benım öz geçmişim çok parlak. yasım qenc olmasına rağmen. Bilqisayar bilqisi öle basit word exel gibi değil çok qeniş bilqimde war. bUnlar bana yararlı olurmu? yanı ben memur için başvuru yapabiliyomuyum sımdı? Düz Liseden Mezun Oldum ben.

Üst Alt