Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bini öğretmen olmak üzere toplam beş bin personel alacak

cx571;

ne kadar parkal olursan ol, elindeki mevcut sertifika ve belgelere bakılır....

düz lise mezunu meb e başvurusunda sadece hizmetliye başvurabilir ama istersen diğer kurumları bekle onlarda şansını dene memur kadrosunda

Akp nin özürlü politikalarını sonuna kadar kınıyorum,her konuda AB standartı getirdiklerini söyleyen hükümet neden bu konuda dünyada en geriye gidiyor,bunu anlayamıyorum,kızıyorum,sinirleniyorum...

mecburi hizmette engelli yada engelsiz ayırımı yapılmıyor ama yeni bir düzenlemeyle engelliler e istisna sağlanırmı? bilinmez

E®KAN;

onlardan önce amcaya dayıya bakılıyor;)

şimdi tekrar akp falan karıştırmayalım adamlar 38 bin dedi ve ilk adımı 5000 le attıllar orayı burayı kınamakla bi yere varılmaz varolan olanaklara sarılıp geleceğinize bakmalısınız benim fikrim bu şuan konumuz iş siyaset değil darılmayın ama kaç defa buna benzer konu açıldı hepte siyasetle gölgelendi bunu yapmayalım lütfen

benım hizmetli kadrosundan neden şansım yok? sol el parmaklarım yok sadece. ßelki ağır bir iş vermicekler bilemiyoruz ki?

hizmetli genelde fiziksel güç gerektiren işler yapar o nedenle söledim zorluk çekme donanımlısın memurlukta şansını dene yarın öbürgün diğer kurumlarda ilana çıkar yinede sen bilirsin

ben bu hizmetli işine başvurcam yorulsamda gebersemde buna başvurcam. devlet kapısı değil mi belki kazanırım. zaten su andaki mesleğim bilqisayarcılık kamu kurumlarının işlerine bakıyorum. hizmetli oluncada bakarız:D

hakkında hayırlısı umarım hepimiz yerleşir ekmeğimize bakarız

bu hizmetli kadrosundan sonra herhangi bir sınav girip memurluqa yükselme diye birşey varmı

öğretmenlerin soruları her ilde farklı mı oksa aynı mı olacak.
çünkü hizmetli ve memur sınavlarında her il deki kurum kendi sorlarını hazırlayacaklar.geçmiş sınavlarda olduğu gibi. fakat bu öğretmen alımı ilk olduğu için bu sorular belirsiz.

;Birde kazanıp doğuya atansak ve gitmesek, birdahaki yıl başvuru şansımızı kaçırmış olur muyuz caba. cevaplanması gereken çok soru var...

E®KAN;

doğu muhabbeti ne bu ya. sen atanda bırak parise git.bu şartlarda.

cx571, kardeş yıllarca atanmak için dersanelerde diz çürüttük en son 3 yıl ücretli çalışıp bıraktık ve kamu işçisi olarak iş bulduk. şimdi belli bir düzenimizi kurmuşken böyle bir şansın gelmesi hem şaşkın çevirdi çünkü yıllarca atanmak için uğraştık, hemde kafaları karıştırıp gitsekmi kalsak mı muhabbetine döndü...

cx571;

yönetmelik değişir kanun çıkar girersin. sen lisans diploması al gerisi yol açılır sana...

açıköğretim fakültesinden üni okuyorum işte önlisans filan bi diploma almak ıcın uraşıyoruz bi yandan. ünşallah kazanırımda hizmetli olurum hiç önemi yok devletin işçisi olayım yeterki.

evet eğitim düzeyi yükselt gerisi gelir erkan atan da git 1 yıl hakkaride kal bi yerin eksilmez ordakilerde insan eğitimcisin senin daha hassas olman gerekmez mi? bu konularda

ticet77;
Hakkariyi bırak kutuplara, Afganistana K.ırağa bile giderdim okulu bitidriğimde. Iğraştık, çabaladık ama olmadı.Sonra küsüp kendi düzenimizi kurduk, şimdi bazı şartlar var beni bulunduğum şehre bağlayan, okulu her ilk bitiren kişi benim gibi idealist olur, sonra üç yıl ücretli çalışırsın şartları ve kimlerin haksız yere nerelerde olduğunu görürsün ve içinde idealistliğin "i" si kalmaz. Aslında basıp gideceğim de yıllarca uğraşıp kurduğum bu düzene acıyorum...
bence engellilerin bulunduğu şehirdeki kadrolara atanması gerekiyor...

Bende İnşallah Kazanırım ya deli gibi ders çalışıyom. nereye çalıscam nereye koşacam bende bılmıyom ya hadi hayırlısı..

ben düzenimi 3 defa bozdum toparladım şimdi tekrar yaparım çünkü bu defa son olacak idealizm le alakası yok bütünüyle koşullar ne gerektiriyosa o hayat zaten mücadeleyle aynı anlamda acıma 1 yıl zorlanırsın belki sonra çok mutlu bi düzenin olur inşallah bu fırsatı ii değerlendir derim

bende beden egitimi spor ögretmenligi mezunuyum? acaba benim gibi var mi spor hocalarimiz? bu sinavda iki sey muamma durumda: birincisi calisabilir ibaresini neye göre kime göre alicaz.. ? ikincisi ise ögretmenlige mensup engelli bireylerin sinavi nasil olacak cok merak ediyorum..
bülent abimiz bu calisabilir ibaresi icin bizi bilgilendirirse bir an önce harekete geceriz hepimiz.. malumunuz cogu kimsenin raporunda bu ibare bos..

arkadaslar ılk defa en az yuksek okul mezunu demıs bu nedemek 2 yıllık bıtırenler ve uzerı okul bıtırenler sınava gırebılecek demek ve hemde 2000 kısı.2ooo kısıde hızmetlı eder 4000!!ve bu sadece mıllı egıtım bakanlıgının ılanı haaa 1000 kısıde ogretmen alacak engellı olarak eder 5000:)demekkı hukumet gercekten 38000 kadroyu dolduracak ..kım yaparsa yapsın super bır şey...(not:akp li deılım ama bazıları hukumete veryansın etmıstı bu konuda dereyı gormeden pacayı sıvayanlar nerdesınız))ınsallah herkesın gonlune gore verır allah::))cümlemıze hayırlı olsun :))cok sevınclıyım..

o dereyi görmeyenler şimdi o dreyle cebelleşiyor evet hangi iktidar yaparsa yapsın yeterki yapsın :)

RAPORUM SÜREKLİ 2003TE ÖSS YE ENGELLİ TÜRÜNDE GİRMEK İÇİN ALMIŞTIM SONUÇ % 90 GÖRME ENGELLİ ÇIKTI ANCAK RAPORDA ÇALIŞABİLİR KISMI VE ÇALIŞAMAZ KISMI OLMASINA RAĞMEN HİÇBİRİ İŞARETLİ DEİL YENİDEN MİÇIKARTMAK GEREK ACEB?
BİRDE 31 MARTTA ÇIKAN HABERLERE GÖRE
- Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Yabancı Dil, Matematik, Müzik, Resim, Rehber Öğretmen, Görme Engelliler Sınıf Öğretmenliği, Sosyal ve Fen Bilimleri alanlarına atanacaklarda; iki gözün toplam görme oranı 10/20’den az olmak ve görme alanı ve renk algılama bozukluğu olmamak.
ŞARTI GETIRILMIŞ E ŞİMDİ %90 GÖRME ENGELLİ VE İNG ÖĞRETMNLİĞİ MEZUNU OLARAK BEN HU YENI DUZENLEMELERIN HANGISINE TABIYIM ACABA ÖĞRET OLABILIRMIYIM OLAMAZIYIM

işte engelli açığı olan kurumlar ve adeti

Kamuda özürlü memur alımı yapılacak boş kadrolar şöyle:
KAMU KURULUŞLARI AÇIK OLAN ÖZÜRLÜ MEMUR KADROSU

Adalet Bakanlığı 1.813

İçişleri Bakanlığı 619

Milli Eğitim Bakanlığı 16.256

Sağlık Bakanlığı 8.051

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 780

Diyanet İşleri Başkanlığı 1.638

Gelir İdaresi Başkanlığı 628

Emniyet Genel Müdürlüğü 6.229

Orman Genel Müdürlüğü 229

Diğer Kurumlar 1.949

Toplam 38.192

Yeni düzenleme kapsamında en fazla özürlü memur alabilecek kuruluş da Milli Eğitim Bakanlığı olarak belirleniyor. Halen 16 bin 256 özürlü personel alım hakkı bulunan Milli Eğitim Bakanlığını, 8 bin 51 boş kadro ile Sağlık Bakanlığı, 6 bin 229 boş kadro ile Emniyet Genel Müdürlüğü, bin 1813 baş kadro ile Adalet Bakanlığı, bin 636 kadro ile de Diyanet İşleri Başkanlığı izliyor.

Hasankaraman;

hasankahraman çok kişi alındı alınacaktır alınmalıdır inanın 2.5 yıldır önlisans alımlarını bekliyorum ve ilanlarda orta öğretim ve ilkolkullar daha çok çıkıyor (ara alımlarda )
önlisans-lisanslara şans verilmiyordu!

ewet katılıyorum güz döneminde bensönlisans mezunuyum diye geri çevrildim.ortaöğretim mezunu olmalıymışım.aöf önlisans mezunuyum çalışma bakanlığıda aöf diplomamı önlisans olarak kabul etmedi. anlıycanız ben hala güvensizim bu konuda sanki meb bizi bu seferde silkeleyip atacak bizi taşımak kolay değil

Önlisans diplomanızla lise kadrosuna başvuramazsınız aöf diplomanız olmasıyla bir alakası yok

valeciraptor başını ağrıttım biliyorum:)
1.sınav konuları ne olur tahminen?
2.mezuniyet belgesi yeterli midir
3. bazı forumlarda 1800tlye kadar olabileceğini söylüyor maaşın ne kadar gerçekçidir?
4.açıköğretim lisans 3.deyim yerleşirsem önlisanstan sonrasında ne faydası olur?
5.15 yıl dolduktan sonra erken emeklilik yani memurlukta devam etme şansımız nedir?

milli eğitimde demekki hiç engelli çalışan yok bu güne kadar

“Elektronik İş Talep Formunu” sitenin için henüz yer almıyor sanırım veya bulan arkadaş varsa link atabilir mi

[FONT=Microsoft Sans Serif]SINAV KONULARI VE SORULAR
[/FONT]

[FONT=Microsoft Sans Serif]Madde 15 - Sınav konuları şunlardır:
[/FONT]

[FONT=Microsoft Sans Serif]a) Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi,
b) Temel yurttaşlık bilgisi,
c) Türkiye coğrafyası,
d) Türkçe,
e) Matematik,
f) Görevlerin özelliğine göre mesleki bilgiler.[/FONT]

Üst Alt