Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bini öğretmen olmak üzere toplam beş bin personel alacak

Slm arkadaşlar benim merak ettiğim mesele bu ilanlarda (ÖRNEĞİN GÜNDEMDEKİ MEB. İLANI) hangi özürlügrubunun çalışamayacağı diye bişey yazmıyor mesela benim sağ kol dirsek altı amputasyon ama hizmetli kadrosunda sınava başvuracam sanırım sorun çıkartmazlar çünkü şu özür grubu çalışabilir yada çalışamaz diye bişey yazmıyor. Bende girer evrak işi yaparım :)

bu kadar karmaşamı olur yaf hevesimiz gerçekten kursağımızda kaldı ben raporu 2009 da aldım ama ağır efor gerektiren işlerde çalışamaz diyor ne yapacağımı şaşırdım kaldım şimdi kazanırsam sınavı beni almıycaklarmı hizmetli olarak ee ben ozaman hiçbirşey yapamıycakmıyım of of allak bullak oldu kafam

benim bilmediğim bu merkezi sınav nasıl oluyor? ben bulunduğum yerdemi sınava giricem yoksa kusura bakmayın..

merhaba ben birşey merak ediyorum her il için ayrı ayrı kontenjan açılmış peki her il için ayrı ayrı başvuru yapabiliyormuyuz?...

yasin;
benımde sol el parmaklar yok bende hizmetli kadrosu ıcın başvuracam. :) 2008 raporum var. Çalıştırılamayacağı iş yazıyor altındada Çift el ile çalışmayı gerektiren yazıyor. ama başvurcam :)

arkadaşlar çok sevindim hepimize hayırlı olsun .artık bunun arkası gelir diger kurumlarda açmaya başlar ama kafama şu takıldı 16 bin milli eğitim kadrosunda açık vardı şimdi 5 bin tane kişi alınıyor.olsun bakalım önce bunu bile bulamıyorduk herkese başarılar dilerim inşallah hepimiz girerizz:))))))))

özlmknc;

Herkes kendi şehrinde giriyor ve sorular aynı oluyor. daha sonra puan üstünlüğüne göre herkes istediği şehirde göreve başlıyor..

ayşegül_01;

Sınav tarihi aynı gün olduğu için kurumlar bunun önüne geçmiş durumdalar. İStersen başvur ama aynı gün iki şehirde birden olamayacağına göre seçimini iyi yapmalısın...

Arkadaşlar lütfen benim sorumada bir cvb verin ortaokullular girebiliyormu bu sınava lütfen bir kesin cvb lütfen....

ilHan;

Lise ve dengi okullar Hizmetli kadrosu İçin
Memur ve Öğretmen için üniversite istiyor.

lise ve dengi Derken (yani) ?

E®KAN bey merhaba lise ve dengi yazıyor ortaokullularıda kapsıyormu hizmetli için?

2001 'de Antalya Devlet Hastanesinden aldığım, ayakta durmayı gerektirmeyen işlerde SÜREKLİDİR ibareli çalışabilir raporum var ama yorumları okuyunca eşşeği sağlam kazığa bağlamaya karar verdim,

Gidip yeniden rapor alacağım.

Bu arada MYO mezunuyum, Antalyada memuriyet için gireceğim, yaklaşık 50 kişilık kadro var sanırım antalyada, başka girecek var mı?

bence yeni rapora gerek yok myo mezunu olarak memur kadrosuna başvuracaksın raporun sürekli zaten memur ayakta çalışmayı gerekmiyor aksine devamlı masa başı yinede garanti olsun diyosan al tabi ama heran rapor oranında süpriz olayını dikkatede almalısın:)

ticet77;

Saol kardeş, dediğin süprizi yaşadım ben, araç alımı için yeniden rapor almak istediğimde %70'den %60'a indirdiler özür oranını.

Arkadaşlar Özel şartlar içinde sağlık raporunun 16 Temmuz 2006 tarihinden sonra olması gerktiğini yazıyor...

4- ÖZEL ŞARTLAR :
a. 07.07.2009 tarihli ve 80 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince mezuniyetinin atanacağı alan öğretmenliğine uygun olmak. Eğitim Fakültesi dışında mezun olanlarda Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon belgesi, Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarında mezun olanlar öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki Yüksek öğretim kurumlarına veya programlarına denkliğinin yapılmış olması gerekmektedir.
b. Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla kırk yaşından gün almamış olmak,

c. 16 Temmuz 2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları “ bölümünde “ Çalışabilir” ifadesinin yer alması.

iLhan;

E®KAN bey merhaba lise ve dengi yazıyor ortaokullularıda kapsıyormu hizmetli için?[/quote]
Lise ve dengi derken ; HEM DÜZ LİSELİLER HEMDE MESLEK LİSELERİni kastediyor. yani 11 yada 12 sene okumuş olmanız lazım.... (11 eskiden liseler 3 yıl olduğu için, 12 ise liseler şimdi 4 yıl olduğu için)
Orta okul = ilköğretim olarak adlandırılıyor artık...

Arkadaşlar hiç yorulmayın 2006 öncesi tarihli raporların yenilenmesi gerekiyor. Bu arada her an sağlam çıkabilirsiniz benden demesi :)

Ve arkası geldi.kamu kurumları 148 engelli daha alıyor...

16 Temmuz 2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları “ bölümünde “ Çalışabilir” ifadesinin yer alması.

Bu madde yalnız öğretmenler için mi yoksa bütün adaylar için geçerli mi? Birde rapor yeni yani 2006 sonra alınmış olup "çalışabilir" vaya "Çalışamaz" ibaresi yazılmazsa sorun olur mu?

zafer hangi kurumlar bunlar ilan nerde yayınlandı linki atarmısın?

ve arkası geldi yazınca yeni bi ilan sandım teşekkürler bayahmet

5 bin 148 engelli kadrosu için Bakan Yazıcı'dan onay

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, aralarında bin öğretmen kadrosunun da bulunduğu 5 bin 148 engelli kadrosu için onay verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, çeşitli üniversite rektörlükleri ile belediye başkanlıklarına özürlülük oranı en az yüzde 40 olan öğretmen ve memur alınacak.
Devlet Bakanı Yazıcı, kadroları onaylayarak, yayınlanması Basın İlan Kurumu'na gönderdi. Kadrolar ve sınav başvuru tarihleri önümüzdeki günlerde ilan edilecek. Bu çerçevede, kurumdan kuruma farklılık göstermekle beraber sınav başvuruları 19 Nisanda başlayacak ve 21 Mayısta sona erecek.
Kadrolara başvurabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartlar aranıyor.
Öğretmenler için ise bu şartların yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun kararı gereğince adayın mezuniyetinin, atanacağı alan öğretmenliğine uygun olması, eğitim fakültesi dışında bir fakülteden mezun olunmuşsa orta öğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans veya pedagojik formasyon belgesi bulunması, öğretmenliğe ilk defa atanacakların, başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor.
Milli Eğitim Bakanlığının memur kadroları için en az yüksekokul, hizmetli kadrosu için ise lise veya lise dengi mesleki ve teknik okul mezunu olunması şartı aranıyor.
Hem öğretmen hem de memur ve hizmetli kadrosuna atanabilmek için “Özürlülük Ölçütü Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları” bölümünde “Çalışabilir” ifadesinin yer alması da isteniyor.
Başvuru için adayların Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan elektronik iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak il milli eğitim müdürlüklerine onaylatması gerekiyor.
Diğer kurumlara başvurularda ise iş talep formu, başvuru yerinden veya “www.dpb.gov.tr” internet adresinden temin edilebilecek.
Adayların ayrıca bir adet vesikalık fotoğrafı ve sağlık kurulu raporunu da başvuru formuna eklemeleri şartı bulunuyor.

Evet yüzümü güldüren bir haber geldi :) Beklemekten bir hal oldum :) Herkese hayırlı olsun , herkes için hayırlısı olsun :) Alım yerleri ve sayıları yakında açıklanır diye düşünüyorum :)

1 haftaya kadar daha fazla ilan çıkar diye düşünüyorum

bide merkezi olsaydı çok iyi olacaktı

özürlü öğretmen

(çalışabilir) ibaresi nasıl olacal ben hastaneden sordum böyle bişey yazılamaz, sadece çalışamayacağı işler yazılır diyorlar. benim raporumda hiç bişey yazmıyor nasıl olacak. meb (çalışır) ibaresi istiyor, hastane ise yazılamaz diyor kafam karıştı.

Üst Alt