Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bini öğretmen olmak üzere toplam beş bin personel alacak

Sayın 67bayahmet yalnız öğretmenler için mi geçerli bu "çalışabilir" ibaresinin olması yoksa genel olarak mı kapsıyor...

hastaneye sordum (çalışabilir) diye bir ifade yazmıyorlar, sadece çalışamayacağı işleri yazıyolarmış bu nasıl olacak şimdi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, aralarında bin öğretmen kadrosunun da bulunduğu 5 bin 148 engelli kadrosu için onay verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, çeşitli üniversite rektörlükleri ile belediye başkanlıklarına özürlülük oranı en az yüzde 40 olan öğretmen ve memur alınacak.

Devlet Bakanı Yazıcı, kadroları onaylayarak, yayınlanması Basın İlan Kurumu'na gönderdi. Kadrolar ve sınav başvuru tarihleri önümüzdeki günlerde ilan edilecek. Bu çerçevede, kurumdan kuruma farklılık göstermekle beraber sınav başvuruları 19 Nisanda başlayacak ve 21 Mayısta sona erecek.

Kadrolara başvurabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartlar aranıyor.

Öğretmenler için ise bu şartların yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun kararı gereğince adayın mezuniyetinin, atanacağı alan öğretmenliğine uygun olması, eğitim fakültesi dışında bir fakülteden mezun olunmuşsa orta öğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans veya pedagojik formasyon belgesi bulunması, öğretmenliğe ilk defa atanacakların, başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığının memur kadroları için en az yüksekokul, hizmetli kadrosu için ise lise veya lise dengi mesleki ve teknik okul mezunu olunması şartı aranıyor.

Hem öğretmen hem de memur ve hizmetli kadrosuna atanabilmek için “Özürlülük Ölçütü Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları” bölümünde “Çalışabilir” ifadesinin yer alması da isteniyor.

Başvuru için adayların Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan elektronik iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak il milli eğitim müdürlüklerine onaylatması gerekiyor.

Diğer kurumlara başvurularda ise iş talep formu, başvuru yerinden veya “www.dpb.gov.tr” internet adresinden temin edilebilecek.

Adayların ayrıca bir adet vesikalık fotoğrafı ve sağlık kurulu raporunu da başvuru formuna eklemeleri şartı bulunuyor.

Teşekkürler ticet77 Biran çok korktum çünkü rapor yeni alındı fakat "çalışabir" veye "çalışamaz" ibaresi yok sağol...

form yöneticileri bu çalışabilir ibaresi konusunda bizi aydınlatsın bu herkesin ortak sorunu gibi sanki.

benim raporumdada çalışabilir ifadesi yok heyete sordum yeni rapor çıkartmam gerektiğini ancak çalışabilir ifadesini yazamayacaklarını misal: ağır işlerde çalışamaz, nöbete kalamaz gibi ifadeler yazabildiklerini söyledieler e böyle olunca meb de ille çalışabilir diye tutturursa ne olacak işimiz zor gibi.

belgincan rica edrim çoğu insanın raporunda bu tarz ibare yok zaten sınavda başarılar

su anda mlli eğitim için acılan yere başvuru yapacam ama tarihi beklıyorum. baska nerelere acıldı. üniversiteler belli oldumu?

şuan sadece milli eğitim bakanlığı

Teşekkürler Ticet ben üNiversitenınde alım yapacağına inanıyorum mesela bızım burdaki ünide şansım çok yüksek buna eminim.. burda bi kadro acılsa keske.

Sınava girip kazananlar açıklanana kadar biz bu konuları daha çok tartışırız gibi geliyor bana :)

tartışmak iyidir bilgi dağarcığı genişler

Tartışmak iyidir ama bazende yalnış bilgilerle insanlar bir sevinip bir üzülüyor kötü yanları da var tabiki

arkadaşlar kötü bir haberim var. şartlarda diyor ki ;
Lise veya Lise Dengi Mesleki veya Teknik Okul Mezunu Olmak. Sınavı Kazandığı Takdirde Atandığı İl’de Görev Yapmayı Kabul Etmek.

milli eğtim açıklamalarına bakarsak istediğimiz yerde sınava girebiliriz ancak koşula bakarsak "atandığı yerde çalışmayı kabul etmek"burdada şu anlam çıkıyor sınava gireceğimiz yerde sadece sınava gireceğiz çalışmaya gelince sınava gireceğimiz yer çalışacağımız yer değil...milli eğitim bakanlığı sınav sonuçlarına göre illere atama yapacak yani çalışılacak ili milli eğtim bakanlığı belirleyecek.

Bu çok kötü oldu yani bulunduğumuz şehirde görev verilmeyecek....

orda demek istediği atıyorum istanbulda gidin orayı kazanmış oluyosun orda görev yapacaksın ben x yere gitmek istiyorum diyemezsin

ticet77;
İnşallah öyledir kardeşim.... Şüpheliyim ben yine de. gerçi engellileri bulunuğu şehirden başka yere yollayacak kadar da düşüncesiz değillerdir umarım. Hani atama bölgeleri var ya ,1. 2. 3. diye, belki puan üstünlüğüne göre oralara yayarlar diye düşündüm. inşallah yanılıyorumdur... Her ildeki kurum kendi sorularını hazırlarsa yani sorular ilden ile farklı olursa bu dediğim durum doğmaz ama sorular aynıysa öyle olabilir.....

yahu şu calisabilir ibaresini ne zaman halledicekler.. gına geldi artik kafalari yiyecegim. sadece çalışabilir ibaresine sahip arkadaslar varsa lütfen yazsınlar.. benimkinde agir ve tehlikeli işlerde yazıyor.. baska birsey yazmiyor.. özürlü kurul raporlarinda simdiye kadar çalışabilir ibaresi koymadiklarini söylediler.. bir cok yere mail attim cevap vermediler.. 9 nisandan beri ugrasiyorum. kimseden hic bi kurumdan cit cikmiyor.. hastane ise yeniden rapor alabilirsin ama oraya calisabilir yada çalisamaz diye ibare koymayiz diyor.. sadece calisamiyacagimiz is alanlarini yazabiliriz diyor.. cildiricamm...

erkan öyle eminim geçen 4 ay önce meb in sınavı vardı dediğim gibi oldu

benimde bu konuda biraz kafam karıştı. Sınavı Kazandığı Takdirde Atandığı İl’de Görev Yapmayı Kabul Etmek.

Ozaman hangi ilde nekadar alım yapılacağı önemli olmaması gerekir böyle bir durumda?

yani toplamda 2000 kişi alınacak. sınava toplamda kaç kişi girerse girsin ilk 2000 e giren herkes atamayı mı bekleyecek? :S meb umarım böyle birşeye girişmez. çok canım sıkıldı bu durumdan :(

bylunatic; yok kardeşim sıkma canını, eğer ticet77 nin dediği gibiyse sen 1999 kişiyle değil bulunduğun şehirdeki sınava giren kişilerle yarışacaksın. Tabi bu seni gevşetmesin, ummadık taş baş yararmış...

öyle değil mesela istanbul 194 kişi istanbulda sınava girenlerden ilk 194 e girenler atanacak ama illede bulunduğun ilde başvuracaksın demiyor aslında çok mantıklı adam ardahanda yaşıo 5 kişi alınacak o başka şehiri istiyor kazanırsa orda çalışmaya razı gelecek olay bu

merhaba arkadaşlar! ben bugün, pazartesi günü aldığım rapora "çalışabilir" ibaresini eklettirmek için hastahaneye gittim. bir sorun çıkmadan alıyorum raporu inşallah. öyle yazdılar, yani yazacaklarını konuştular aralarında. rahatladm bayağı ama 10 gün sonra elimde görünce daha da iyi hissedeceğim kendimi sanırım. umarım sizler de sorunsuz bir şekilde alırsınz raporunuzu...

özürlü öğretmenlik

çağatay09 arkadaşım haklı bende hastaneye sordum çalışabilir ifadesi yazmadıklarını söylüyorlar, milli eğitimi aradım çalışabilir ifadesini görmek isteyeceklerini söylediler yani bu ifadeyi özellikle istiyorlar, özürlü arkadaşların madur olmaması için acilen bu ifadeden vaz geçilmeli veya meb atama esnasında hastaneye sevk edip filan öğretmenliği yapabilir gibi bir rapor istemeli.

raporrrrrrrrr

mayıntarlası kardeşim raporunun neresine öyle bir ibare eklenecek sen raporu hangi şehirden ve hangi hastaneden aldın
detaylıca bir yazı yazramısın ben raporumu hem mebe hem hastaneye götürdüm kimse net birşey söleyemedi
benmim raporumun ön kısmındaki çalıştırılamayacağı alanlar bölümü boş fakat arka kısmında sorular var
sorular kısmında özürlü kadrosunda değerlendirilebilir kısmı evet altında da açıklama var hangi alanda çalışamayacağımı yazmışlar
bu yeterli olur mu yoksa rapormu değişmem gerekiyor.
gerekirse mail adresimi vereyim bana raporunun o kısmını yada burda paylaş bakalım nasıl olacak
bu konuda benim gibi çok rahatsız olan arkadaşım var nasıl olacak bilemiyorum şimdiden teşekkürler

MEB personel başkanlığı ile görüştüm
1.Kılavuz yayınlanacak
2.www.meb.gov.tr den form yayınlanacak ve formda sınava girmek isteğiniz ili sececek ve o ilde milli eğitim müdürlüğüne onaylatıcaksınız.
3.14-18 Haziran arası milli eğitim müdürlüklerinden başvuru sınav belgenizi alacak ve 27.06.2010 da sınava gireceksiniz.
4.Kesin olmamakla birlikte puanınıza göre il seçimi yapacaksınız (kesin değil)

Bu alımlar nisan dönemi için son mu??

Arkadaşalar bılgınız var mı acaba bu alımlar nisan dönemi için son mu yanı başka kurumlar ılerki gunlerde alım yapacaklarını acıklayamazlar mı 1 dönem için alımlar tamamlandı mı? Mesala saglık bakanlıgı veya emniyet müdürlüğüğle görüşeniniz var mı?? Alım olacak mı olmayacak mı yazarsanız sevınırım...

cihan yani ben sınava istanbuldan girsem kazanırsam başka ili tercih edebilirim öylemi

arkadaşlar sınava girersiniz kazanırsanız il tercihlerini o zamn yaparsınız.

acaba bin tane engelli bulabileceklermi

Üst Alt