Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bini öğretmen olmak üzere toplam beş bin personel alacak

Merhaba Arkadaşlar Birşey Sormak istiyorum Ben Lise Terk Mezunuyum yani ilköğretim ama şuanda dışarıdan bitiriyorum liseyi Bende Başvurabilirmiyim Bilgi VErirseniz Sevinirm...

Meb in enngelli öğretmen alımı sıanavına katılacaklar

Meb in enngelli öğretmen alımı sıanavına katılacaklar
arkadaşlar mezun oldunuz öğretmenlik bölümünüzü ve nerden katılacagınızı paylaşalım

merhaba arkadaşlar öncelikle tüm atama bekleyen engelli öğretmen adayı arkadaşlar gibi bu haber benide çok heyecanlandırdı
ben en son 1999 da sağlık kurulu raporu aldım yüzde elli ortopedik engelli sürekli ibaresi var üzerinde 2006 dan sonra değişen ölçütlendirme ile yeniden rapor alınınca engel oranı iyice düşürülüyor yani yüzde kırkın altında rapor verilir buda meb in öğretmen kadrosuna başvuru hakkını ortadan kaldırıyor şimdi ben yeniden sağlık kurulu raporu almalıyım
alınca yüzde kırkın altına çıkarsa ne yapabilirim

engel oranım yüzde elli ortopedik engelliyim
yeni rapor aldığımda engel oranım düşürülürmüü

arkadaşım hem sorunu cvblayacak kadar bılgımım olmamasının yanısıra bunu buna burda cvb aramasan

Ya Arkadaşlar bir şeyi anlamıyorum ya size kim rapor tarihiniz 2006 ve sonrası olucak dedi de habire bu konuyu didikliyorsunuz .Yahu ilanı baştan aşağı okuyom okuyom böyle bir maddeye rastlamıyom .Yahu sizin elinizdeki raporda süreklidir yazıyorsa kim ne hakla yok rapor 2006 olucak yok sonrası olucak diyebilir ki ya .Kendi kendinize sıkıntı yaratıyorsunuz ....

Benim yeni raporum da %45 den %19 a düşürüldü, bence o raporu alabilmiş 1000 tane engelli öğretmen bulamayacaklar. yine ince hesaplar ve oyunlar var. Kendi yakınlarına mı bu raporu verip de atayacaklar yine mi kullanılıyoruz nedir......

Merhaba Arkadaşlar Birşey Sormak istiyorum Ben Lise Terk Mezunuyum yani ilköğretim ama şuanda dışarıdan bitiriyorum liseyi Bende Başvurabilirmiyim Bilgi VErirseniz Sevinirm...

....

arkadaşlar bu konuyu tekrsar gündeme getirmek istemiyorum şimdi başvuruda ben 1999 da aldığım raporu kullanabilirmiyimm

Ya Arkadaşlar bir şeyi anlamıyorum ya size kim rapor tarihiniz 2006 ve sonrası olucak dedi de habire bu konuyu didikliyorsunuz .Yahu ilanı baştan aşağı okuyom okuyom böyle bir maddeye rastlamıyom .Yahu sizin elinizdeki raporda süreklidir yazıyorsa kim ne hakla yok rapor 2006 olucak yok sonrası olucak diyebilir ki ya .Kendi kendinize sıkıntı yaratıyorsunuz ....
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Times New Roman]5- ÖZEL ŞARTLAR : [/FONT]

[FONT=Times New Roman]1- [/FONT][/SIZE][/FONT]16 Temmuz 2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik”te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun “Çalıştırılamayacağı İş Alanları “ bölümünde “ Çalışabilir” ifadesinin yer alması. [FONT=Arial][SIZE=2]

Kardeş burayı iyi oku ne diyor bak...
[/SIZE][/FONT]16 Temmuz 2006 tarihinden önce alınmış raporlageçerli degil arkadaşlar boşuna uğraşmayın ben biraz önce sordum......
[FONT=Arial][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT]

bu durumda benim yeniden rapor almam gerekecek herkes gibi

Meb in ilanı hakkında

Arkadaşlar slm ben bir şey merak ediyorum bu sıvav yapacakalrda atamayı neye göre yapacakalar şimdi bazı illerde alınacak kişi sayısı cok acaba ordaki meb e mi başvurmak gerekir nasıl olacak bu iş

İlker kardeş

bundan yanılmıyorsam 3 ay önce de meb sınavı vardı .Raporlarda baktıkları şey rapordaki süre kısmı süreklidir yazıyorsa kabul ediyorlardı fakat süre belirtilmişse kabul edilmiyordu 2006 raporları nı vergi indirimi başvurularında şart koşuyorlar

İlker kardeş 2006 öncesi raporlar geçersizdir ile ilgili ibare varsa link atabilirmisin rica etsem Resmi gazete aşağıdadır kimsenin kafasında artık şüphe kalmamıştır sanırım .

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Resmi Gazete Tarihi: 16.07.2006
Resmi Gazete Sayısı: 26230
BİRİNCİ BÖLÜM​

Kazanılmış haklar
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce;
a) 18/3/1981 tarihli ve 8/2620 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tesbit Şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunca nihai olarak karara bağlanan raporlarda yer alan çalışma gücü kayıp oranları,
b) 20/6/2006 tarihli ve 26204 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan 6/1/1994 tarihli ve 21810 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Emekli Sandığı Sağlık Kurulunca verilen nihai raporlarda yer alan vücut iş görme gücü kaybı oranları,
c) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30 uncu maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilen özürlülerin işe girişlerinde almış oldukları özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,
ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları, geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.
(3) Bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden önceki mevzuat hükümlerine göre başlatılmış olan Özürlü Sağlık Kurulu Raporu ile ilgili işlemler, bu Yönetmelik yürürlüğe girmeden evvel yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır.

16 Temmuz 2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “Özürlülük Ölçütü

ilker;

2006 önce sürekliibareli raporlarda geçerlidir. 18.3.1981 tarihli ve 8/2620 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tesbit Şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunca nihai olarak karara bağlanan raporlarda yer alan çalışma gücü kayıp oranları,

b)1.6.1987 tarihli ve 19474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında 2022 Sayılı Kanun Gereğince Alınacak Sağlık Raporları ve Bunların Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Emekli Sandığı Sağlık Kurulunca verilen nihai raporlarda yer alan vücut iş görme gücü kaybı oranları,

c)1475 sayılı İş Kanunu’nun 25’inci maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilen özürlülerin işe girişlerinde almış oldukları sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,

geçerlidir.

Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor alınması halinde, çalışma gücü kayıp oranları bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden hesaplanır.

gerkurt;
yani SÜREKLİDİR ibaresi olanların yeniden rapor almalarına gerek yok mu diypsunuz ?

2006 önce sürekli ibareli raporlarda geçerlidir

E®KAN;

evet erkan
kazınılmış haklarda devam eder.
ikinci kez rapor istenilmez
vergi indirimi hariç almamışsa

okuyorum da ben kendi yorumumdan şüpheliyim, sizin maddeyi nasıl yorumladığınızı merak ediyorum...

Erkan yorum mu ne yorumu yorum yapma hakkımızda mı var resmi gazetedeki maddeler üzerinde.Sen nasıl algılıyorsun bi de sen anlat bakalım

2006 önce sürekliibareli raporlarda geçerlidir

oceman;

2006 önce sürekliibareli raporlarda geçerlidir
eğer raporunuz sürekli ise

mrh yüzde 50 raporun olsa normal kpss sınavıyla atanma olmuyormu,ben engelli statüsunde göreve başlamaktansa normal kadroda işe başlamak istıyorum neden dıye sorarsanız çünkü engelilere çok daha fazla problem çıkarıyorlar. %50 rapor olursa normal kadroda öğretmenlik yapabilirmiyiz?iki sınava birden girsek bu bize sorun çıkarırmı ?

Hem öğretmen hem de memur ve hizmetli kadrosuna atanabilmek için ''Özürlülük Ölçütü Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik''te belirtilen sağlık kurumlarından adayların alacağı raporun çalıştırılamayacağı iş alanları' bölümünde ''çalışabilir'' ifadesinin yer alması da isteniyor.

AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, engellilerin öğretmenlik yapmasının önündeki engelleri de kaldırdıklarını ve engellilerin başvuru için sadece çalışabilir raporu almaları gerektiğini kaydetti.

çoğu raporda bunların olmadığını biliyorum..

Yok abi benden paso anlayan anlar anlamayanlar için yapıcak bişey yok sınava giren herkese başarılar dilerim .Hayırlısı olsun .Allah yollarını bahtlarını açık etsin

valeciraptor;

daha yeni oeman bu sene yazıldım ve birdefa sınava girdim lise ve dengi diyor ortaokulluları kapsamıyor değilmi bu demek oluyorki bern başvuramicam

Murat kardeş bekleyip görelim bakalım ne olacak...
Temennim yeni rapor istenmemesinden yanadır ama bekleyip görecez bakalım...

arkadaşlar, öğretmenlk için başvuracaklar (tabi rapor alınabilirse :) ) lütfen nereden başvuracaklarını ve hangi branştan olduklarını yazabilirler mi? istenilen raporu alıp başvurada bulunma hakkı kazanacak bin kişi çıkacak mı merak ediyorum gerçekten. ben yeni rapor aldım, çalışabilir ifadesi yazmıyor maalesef (daha bugün elime geçmesine rağmen). mecburen tekrar alacağım sanrım. niğde'den başvuracağım. sınıf öğrtmenliği mezunuyum. hepimiz hayrlı sonuçlar alırız inşallah ;)

Bu kadar saçma bişey olamaz.Bende doktorumla görüştüm 'çalışabilir' ibaresi için.Mümkün değil böyle birşeye biz karar veremeyiz diyorlar.Eeee peki bu rapor nasıl alınacak?

MURATGUVEN;

Abiciğim Resmi Gazetede 2006 öncesi raporlar geçerlidir kabul edilir deniliyor ama, örneğin vergi indirimi için o raporu götürdüğümüzde yeniden rapor almamız için vergi dairesi hastaneye yolluyor benim yorumum bu, ne yapacağız şimdi. Gazete ak diyor, uygulama kara diyor....

edam;

Kardeş birincisi kpss yoluyla atanman için 85 puan üzeri yapman lazım ki bu çok zor. O puanı alsan da sağlık muayenesinde engelli olduğun görülür ve senden Türkiyenin her yerinde görev yapabilir raporu isteyecekler. Kısacası aynı kapıya çıkıyor. Her ikisi de aynı şey...

Arkadaşlar bence engelliler kullanılıyor. Bizlerin raporları kabul edilmiyor, kendi istedikleri ve torpilli godamanlar raporu alıp kadroyu kapacaklar. Engelliler olarak kullanılıyoruz bence....

Üst Alt