Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miyopati hastası olan var mı?

spor yapmıyorum ama ev işleri dış işleri hepsi bana ait genelde hareketliyim ama zor tabii yürüyüşüm yavaşladı ve yürümede zorlanmaya başladm artık gelcek ay fizik tedavi alacağm kalça güçlendirme tedavisi bakalm faydası olacakmı birde bel ağrm çok fazlalaştı merdiven çıkmak çömeldiğim yerden kalkmak çok zor sürekli halsizlik yorgunlukta var tabi bugün qenzim q10 adlı ilaca başladm belki faydası olur inşallah ama alışıyosunuz artık bu hastalığa sokakta herkesin bariz şekilde ayağınıza bakmasna yürümene bakmalarına şükürki daha ayaktayım

ben de elimden geldiğince yürüyüş yapıyorum...belli egzersizler var fizik tedavi benzeri onları yapmaya çalışıyorum..benim başlayalı çok olmadı..8 ay civarı filan oldu..27 yaşındayım..şimdilik yürümemde problem yok inşallah da olmaz...ben de coenzim q alıyorum hergün..ayrıca kreatin de kullanıyorum..sanki faydası oluyor gibi..

bende ilk başta coenzimq10 we kreatin monohidrat kullanydn sporada gdydm o zamanlr srn yktu dktrmda ersin tandı alanında en iyilerdendi fakat dktrm artk ilacı brkp bşka ilaca geçmemi sldı brktm snrada spruda brktm biraz geriledim daha sonra tekrar gittim spra 8 ay önce faln çk bi faydasını göremedim fizik tedaviye başladım şimdlik iyi faydası war ewde hiç hareket egzersiz falan yapmıyoruma am 2 gün olmasına rağmen fizik tedavi iyi geliyor ve yüzmeyede başlayacağız kardeşimle oda iyi diyo herkez onu da denemekte fayda war bnm miyopati ne tür onu bilmiyorum yanlız benim kaslarımda gevşeme war kardeşimde ise gerilme ama futbol okuluna gidiyor ve şimdi güçlü kuvvetli inş o hep böle kalır beni daha çok bilgilendirirseniz sewinirim...

coenuzimin bi faydası oldum kaç miligramlık alıyodun bana hiç ilaç vermediler genetikmiş hareketleride yapamadık ilerledi gitti işte

ewt faydası wardı bu iki ilacın sporlada daha iyi geliyordu acıkcası fakat kac miligrramlık olduğunu htrlamıyorum

teşekkürler devam edeceğim bende coenzime inşallah fayda görürüm

yanlız tek sporsuz onun faydası olur mu onu bilemem fakat sporla brbr o iyi geliyodu inş sanada iyi gelir

herhangi bir yan etkisi yokmudur ? bir de ankarada kas erimesinin tedavisinin başlandığı deniyor hacettepe de. Bilgisi olan varmı ?:confused:

bana bir yan etkisi olmadı ama başkasına olr mu bilmem fakat genelde bu ilaçla başlanılıyor bu hastalıkta.. hiç bi bilgim yok o konuda

Bazılarında çok ters teptiğini duymuştum o yüzden ben de kullanma konusunda tereddüt yaşıyorum..

üç gündür kullanıyorum co enzimi bi yan tesiri yok aynıyım bide aslan pençesi otu iyi geliyo diye duydum 6ay kullanınca hastalık duruyomuş 6aydan sonrada iyileşme oluyomuş

ben bi ara onuda içmeye başladım ama çok sürmedi bıraktım

bende öyle biraz içip bıraktm kaderimizde bu hastalık varmış rıza göstermemiz lazım Allah verdi çünkü ondan gelen can baş üstüne rabbim öbür dünyamızı güzel etsin inşallah

coenzim q10'nun bir zararı yok arkadaşlar...bana normalde günde 3 *100 mg..ama çoğu zaman 2 adet filan kullanıyorum..zaten çoğu kas hastalıklarında kullanılan bir takviye...sadece hastalar değil sağlıklı insanlarda kullanıyor..yaşlanmayı önleyici güçlü bir özelliği de var...bence kullanmakta fayda var...internetten faydalarını okuyabilirsiniz...Allah hepimize sağlığımızı tekrar kazanmayı nasip etsin...

amin inşallah bende günde 100mg lık kullanıyorm ilk kullandığımda durumum iyice kötüleşti 10 gün filan yürümem bile zordu şimdi daha iyiyim önce vücut tepki gösterdi herhalde...

boyacı;

ben de öyle birşey olmadı...belki başka bir nedeni vardır...ben zararı olacağını düşünmüyorum açıkçası...

herhalde vücudum alıştı o çok kötülüğm geçti artk daha iyiyim...

aman iyi olun...inşallah hepimiz birgün sağlığımıza kavuşuruz...

amin Allah bütün hastalara şifa versin inşallah

benim de aynı hastalığım ama o kadar da yogun değilim yani boyunlar oluo ama uzun sureli olmuyo ilerisinde ne olacak özetliyim kalp ve böbrek rahatsızlıgı cıkabılır bunun ıcın duzenlı kontrol gereklı yaPman gefreken oturma hıc hep spor ama egzersiz kaslarını tembelleştirme yüz eglen hiç hasta deilsin unutmaaa

ben de lipit depo mıyopatısı var dogustan qenzim i kullandım ama faydasını görmedım belki sen görürsün kullan ama yuzma kursuna gıt faydalı

q enzimin bende faydasını görmedim bıraktım içmeyi kalp ve böbreklerde bi sorun yok bakalım tam fizik hareketlerine alışmıştm bel fıtığm ayaklandı bıraktm hareketleri geçti gene başlıcem bakalım bayram arkası hareketlere

boyacı;

coenzim q 10'nun fiziksel olarak bir faydası yok zaten...kasları daha güçlü hale getirmiyor ya da yapamadığın hareketleri yapmanı sağlamıyor...faydası uzun süreli kullanımda...zaten pek çok insan yaşlanmayı geciktirici etkisi yüzünden kullanıyor günümüzde...hastalığımız yüzünden zayıflayan kaslarımızın bir nevi iyice zayıflamasını yavaşlatıyor...5 yılda geleceğin kas zayıflığı seviyesine örneğin 7-8 yılda geliyorsun...araştırmalar bu yönde...imkanın varsa kullanmaya devam etmeni öneririm...

sanki aynı... bir değişiklik yok gibi hissediyorum...ancak bazı günler çok yorgun hissediyorum belki ilkbaharın etkisidir...

Ben miyopati hastasıyım. 45 yaşlarımda ortaya çıktı. 7 yıldır oldukça ilerledi. Merdiven ve yokuşları tutunmadan çıkamıyorum. Haftada üç dört kez yüzmeye gidiyorum. Mümkün oldukça yürümeye çalışıyorum. Ama hızım her geçen gün düşüyor maalesef. Sizde de aynı hastalık mı var?

Merhaba frezya.. Bana da aynı teşhisi çapa tıp fakültesinde Piraye Serdaroğlu koydu.. Ben de carnitene kullandım ama bana hiçbir etkisi olmadı.. şuan hiçbir ilaç kullanmıyorum.. Çapaya gidip geliyorum ama boş.. 24 yaşındayım ben..senin şuan çektiğin bütün sıkıntıları ben de yaşıyorum. Merdiven çıkarken zorlanıyorum ağır kaldıramıyorum fakat günlük bütün işlerimi yapabiliyorum. bu hastalıkta moral çok önemli. hiçbirşeye kafanı takmaYacak hayatı olduğu gibi eksi ve artılarıyla kabul edeceksin..Ben artık hiç üzülmüyorum.çünkü bu hastalıkla yaşamaya mecburuz kendimizi üzmenin alemi yok..Doktor bana şöyle bişey söyledi "bu hastalıkta en önemli 3 tadavi var aslında...1. sağlıklı beslenme 2. kendini yormamak şartıyla Spor.. 3.ve en önemlisi MORAL"... İşte enin tedavin bu üç şart dedi..gerçekten de bu şartları uygularsan kendini tedavi ediyosun..
İnşallah Rabbim tüm hastalarımıza şifa verir..

Ya hep hareket lazim diyorsunuz da o kadar halsizim ve agrilarim varki kolumu kaldirmaya dermanim yok hep evde hareketsiz kaliyorum uyuşma ve tutulmalar ve nasil yapicagim egzersiz bilmiyorum ne yapmaliyim

Üst Alt