Merhaba, aynı sorunlar ve fizik tedavi yönlendirmesi ile miyopati olduğumu öğrendim, biyopsi sonucu konjenital miyopati geldi. Yani doğuştanmis. Ve ailede sülalede tek bende var. Kabullenmek zor olsa da yıllardır süren rahatsızlığıma bi tanı koyuldu artık. Tek aşamadığım şeyse ağrılarım hiç dinmiyor, yorgunluk , yürüyüş bozukluğu, hareketlerde kısıtlama. Düz yürüme bile öyle işkence oluyor ki, etrafın bakışlarını söylemeye gerek yok. Tek tedavi yani hastalığı yavaslatma fizik ve spor dedi doktor, ağrılarına ağrı kesici, creatin alırsın dedi. Anlamadığım ben evin içinde odadan odaya geçerken acı çekiyorum,y yoruluyorum, bir iki hareket yapmak isteyince ağrılarım siddetleniyor, bu sporu siz nasıl yapıyorsunuz ? Gerçekten öğrenmek istiyorum. Yürüyüş Şeklim önemli değil artık sadece ağrılarımın dinmesi ve düz yürüyebilmeyi rahat yapabilmem için bir öneriniz var mı? 27 yaşındayım ve sadece çalışabilmek İçin bu ağrılarımın bitmesine ihtiyacım var üstesinden gelemiyorum artık.. Allah yardımcımız olsun..