Tekrardan Merhaba
1. sayafada ve 7. sayfada da yazmıştım her 5 senede bir gelip yazacağım diye.
Peki bu geçtiğimiz 5 sene içinde bende neler değişti. Neler tecrübe ettim.
Artık çok uzaktan da yakından da Hasta olduğum belli oluyor. Çünkü artık sağ ayağım sendelemeye başladı. Koşmak zaten imkansız. rampa yada dik bir yokuşu çıkmak zulüm iyi kötü bir şekilde çıkıyorum ama yolun sonunda ayakta zor duruyorum. Kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor. Normal düz yolda kendimi idare edercesine yürüyorum ufak bir sağ ayaktan dolayı tam olarak sayılmasa da topallama diye biliriz. Bacaklarım da özellikle sağ bacağım da incelme oldu kasalar eridiği için. Kollarımda ortalama 3 sene falan önce başladı. Pazularım Hızlı bir şekilde erimeye devam ediyor.
Hastalık ilerleme hızını ortalama 3 sene önce arttırdı. Artık gün günü tutmuyor. Bilmiyorum sizlerde oluyor mu ama bazen bacaklarımda boşalmalar oluyor gibime geliyor. Yani ne kadar iyi bir örnek olur bilmiyorum ama kola şişesinden su dökersiniz ya şişenin içinde kıpırdamalar olur onun gibi bir şeyler oluyor. kendimce kas yıkılmalarına yoruyorum onu ama belki alakası yoktur.
tavsiye demeyim ama benim gözlemlediğim bölüme gelecek olursak ki herkesin bildiği ve doktorların da söylediği;
Hala yürüye biliyorsanız bir şekilde spor hayatınızda olsun. Hiç bir şey yapmazsanız yapamazsanız bile sadece yürüyün.
kasları kaybetmek çok kolay ama kazanmak hayal ürünü gibi. Ben mesela hastalığın bu kadar hızlanacağını 10 sene önce söyleselerdi inanmazdım bu kadar kas kaybedeceğim aklıma gelmezdi.
Burası çokomelli kaslarınızı kesinlikle ne yaparsanız yapın yormayın. ne kadar yorarsanız o kadar hızlı kayboluyor. Kaslarınızı tembelliğe de alıştırmayın buda çok hızlı erimesine sebep oluyor. Spor salonuna gidip ağırlık kaldırayım gibi hayallere girmeyin. yaparsanız da çok ağır bir şeyler kaldırmayın ki buda kaslarınızı kaybetmenizi hızlandırır.
hamur ürünlerinden mümkün olduğunca uzak durmak en iyisi olacak.
bel kısmınızı çalıştırın bel çok önem arz ediyor.
aslında uzun lafın kısası sırat köprüsü gibi bir hastalık bu çok ince bir terazi istiyor. her şeyi ayarında yapmak gerekiyor.
doktor kısmına gelecek olursak uzun zamandır gitmiyorum en son 2019 yıllarında gitmiştim. Siz gidin.
yazacak belki daha bir çok şey var ama şuan aklıma pek bir şey gelmiyor. Belki artık hayatın yorduğundan belki başka sebeplerden umudumu kaybetmek istemiyorum iyi düşünmek iyi olmak istiyorum. Ama işte koca bir boşluk sarıyor etrafımı..Eskisi kadar güçlü değilim...
5 sene sonra tekrar görüşmek üzere....
Olur da gelemezsem ya şifa dileyin yada rahmet dileyin......HOŞÇA KALIN..