Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nisan ayı bakım aylığı alan var mı?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
turkalp arkadaşım saol içimi rahatlattın biraz umarım artık pazartesi yatırırlar 2 ay önce 97 model bi uno araba aldık da o yüzdenmi diye acaba düşünmüştüm ama sizlerinkide daha yatmamış denince içime su serpildi görüşmek üzere

turkalp arkadaşım saol içimi rahatlattın biraz umarım artık pazartesi yatırırlar 2 ay önce 97 model bi uno araba aldık da o yüzdenmi diye acaba düşünmüştüm ama sizlerinkide daha yatmamış denince içime su serpildi görüşmek üzere
olurmu arkadaşım bende 2004 model reno megane var hiç sorun olmadı hatta sordum araba var bide lüxse giriyor yok dediler sorun olmaz , bide kaldıki sende 97 model araba sorun olmuyor ama ev yada mülk olunca vermiyolarmış maaş onu biliyorum için rahat olsun yarın çekeriz insallah maaşları......:p

arkadaşlar ist bugün yatmışmı alan varsa cevaplasın ona göre bankaya gideceyim şimdiden teşekkürler

istanbul yatmamış daha, bide öğleden sonra bakalım öğrenirsem yazarım.

Olumlu olumsuz bir sürü sohbet ve tartışma tarzı yazılar yazılmıs arkadaslar bu başlıgın amacı sadece maaşını alan illerin kısa ve net bi şekilde yazıp diğer arkadaslarında oradan bakabilmeleridir ama görüyorumki ne başlıgın amacı amacına ulaşıyor nede kimse laftan anlıyor inşallah birdahaki ayın sayfası kirlenmez.

Adana hala yatmadı ben Ş.T.Bakım aradaım ödemeleri haftaiçinde olmassa en geç ay başında yapacaklarını söylediler.herkes gibi bende beklemedeyim.

istanbul avrupa yakası hala yatmamış şimdi bankadan geldim

allahalla istanbula ne oldu bölee neden hala yatmadı???

Merhaba arkadaslar, benim abim yürüme engelli ve bende katıldım forumumuza.. Ziraat Bankasına uğradım az önce, malesef Istanbul'a yatmamış henüz

değerli arkadaşla
sizlerden bazı bilgiler almak isterim yardımcı olursanız sevinirim
arkadaşım yürüme engelli abisiyle kalıyor annesi babsıolmadığından herhangi bir geliri yok.ve malesef ki tekerlikli sandalyeside yok.sorum şöyleki:
tekerlikli sandalye belediyeler veriyormu?veriyorsa nasıl müracat ve nere müracat etmemiz gerekir?
aylık bağlanırsa,nasıl başvuru yapmalıyız nerden başlamalıyız?arkadaşımın sakatlık raporuda yok:öncelikle raporu hangi hastaneden ve nasıl almalıyız?
tavsiyelerinizi bekliyorum ve not almaya başlıyorum
teşekkür ederim,

tabiiki yardımcı olurum,

abisiyle yaşıyor dedin. abisinin evine giren aylık gelir ne kadar, yani resmi olarak kaç kişi sigorta ve bağkurlu bi işte çalışıyor ve kaç kişi yaşıyolar o evde.. ve hangi il hangi ilcede yasiyorsunuz

bunu yazarsan herşeyi daha rahat anlatabilirim..

aslında arkadaşı ben tanım ıyorum.babamın arkadaşının kardşi biz istanbul gaziosmanpaşada oturuyoruz.bahsettiğim kişide burda oturuyor .şahsen tanımıyorum.babm anlattı nasıl yardımcı olaabiliriz dedmişti.bewnde araştırıyorum
evde kiradalar ve bildiğim kadarıyla abisi bir fabrikada çalışıyor.işten izin bile vermiyorlar.kardelşinle ilgilenmeye.evde kalabalık oldularını sanmıyorım 3 yada 4 kiş olsun.maaş almaya hak oluyormu?
bende engeliler kanunu okudum.ve maaş almakla ilgili bölümleride ama anlamadığı konular var tabiç.
siz nasıl tavsiyede bulkunursunuz?
bence maaaş almaya hakkı oluyor
üstelik tekerlekli sandalyeside yok.ki bu durum onun ne kadar mağdur olduğunun kanıtıdır
tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler yusufgöktaş

Tabiiki maaşı hakediyor,

öncelikle bir devlet hastanesinden size yakın vakıf gureba olabilir ben oradan almıştım abime bir rapor alacaksınız.. hastane acil değilde üstteki normal girişten içeri girince sağa doğru ilerleyin, kurul heyeti gibi bi oda var, (danışmayada sorabilirsin) ''engelli maaşı bağlatmak için ağır özürlü olduğuna dair rapor'' almak istiyorum diyeceksin..
3-4 doktor muayene ettikten sonra sana 15-20 gün sonra gel raporu al diyecekler..
raporu aldıktan sonra bahçelievler sosyal yardımlaşma merkezine gideceksin.. sana orda birsürü evrak verecekler, korkma sakın başlayınca bitiyor, tek tek kağıtların üstünde yazan makamlara gidip imzalatacaksın.2 gününü alır buda.. sonra bahçelievlere topladığın evrakları teslim edeceksin.. 5-6 ay içinde engellinin evine gelip bakacaklar gelir beyanınız, evde yaşayan sayısı vs. beyan edildiği gibimi diye.. eğer maaşa uygunsaki bu çocuk maaşa uygun, sizden ziraat bankasından hesap açıp bu hesaba ait olan hesap cüzdanını isteyecekler ve 1 ay sonrasında da aylık şuan için 520 TL yatırılacak..

tekerlekli sandalye içinde raporu hastaneden alır almaz karaköyde engelli derneği var, işkurun hemen yanında raporun fotokopisi ile başvurup alabiirsin..

şimdi senin yapman gerekenler;

1. Çocuğun n.cüzdanı ve 2 yada 4 tane resmini alıp vakıf gurebadan ''engelli maaşı bağlatmak için ağır özürlü olduğuna dair rapor'' alacaksın..

2.Rapor, fotoğraf,n.cüzdanı ile bahçelievler engelli sosyal hizmetler müdürlüğüne gidip ''bakım ücreti'' nasıl bağlatırırım diyeceksin. Onlar raporuna bakıp sana doldurman gereken evrakların hepsini verecekler..

3.Evrakları üstünde yazılan makamlarda onaylatıp geri götüreceksin ve 5-6 ay sonra çocuğun evine gelmelerini bekleyeceksin. Eve geldiklerinden 1 - 2 ay sonrasında maaşınız size açtıracakları hesaba yatar..

Not : Hastaneden raporu alınca 5-6 tane fotokopi çektirip aslı gibidir kaşesiyle çoğaltmayı unutma ve raporun aslını hiçbi makama verme. Aslını göster ve ''aslı gibidir'' olanını ver.

İnan bana uğraşırsan o çocuğa yapabileceğin en mükemmel şeyi yapmış olursun.. Kolay gelsin dosttum

yanlış yerde açıklama yapıyorsunuz arkadaşlar.uzun uzadıya açıklamalar yapılmışda.konu başlığına bakın.

ilknurcebi;

bulunduğunuz şehirde bir devlet hastanesine gidin orda sorun tam teşekkürlü bi rapor alın heyete girersiniz zaten, doktorunuza sorun o sizi yönlendirir raporu bir elinize alın ondan sonra maaş için sosyal hizmetlere gidin kısaca şimdilik yapacağınız şey hastane raporu onu bi çıkarın gene yazarsınız yardımcı olmaya çalışırız. şimdiden kolay gelsin

merhaba ilknur tekerlekli sandalyeyi ve akülü tekerlekli sandalyeyi ist.büy.şeh.belediyesi veriyor ama vermesi uzun sürüyor bunun için herhangi bir devlet hastanesinden tekerlekli sandye veya akülü tekerlekli sandalye kullanabilir yazan rapor alıp bu raporla bağlı olduğunuz belediyenin özürlülerle ilğilenen bölümleri var buraya veya direkt ist.büy.şeh. belediyesine başvurabilirsiniz eğer saglık güvencesi varsa tekerlekli sandalyenin 180 tl ye kadar olanlarını karşılıyor ama önce siz ödüyorsunuz 2 ay içinde sgk size geri ödeme yapıyor...
birde şu link'e bir tıkla yardımı olur sanıyorum...
SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI RESMİ WEB SİTESİ

Sn. ilknur hanım davranısınız ıcın sızı lutluyorum.
ama konunun bu konuyla alakası yok. onun ıcın burada yardımcı olamayız ama bu forumda kesın yardım ve gereklı bılgılerı bulabilirsiniz.
dedıklerınız dogruysa gercekten ıhtıyac sahıbııyse maas baglanabılır tekerleklı sandalyede verılır oncelıkle sıtede parasal haklar bolumunu okuyun orada nereye nasıl basvurulur ayrıntılı olarak yazıyor
eve gıren gelır kısı sayısına bolununce
99 lıradan azsa 2022 maası alabılır
268 gdlıba azsa evde bakım parası alırlar
tekerleklı sandalyeyı dernekler vakıflar sıgorta valılık beledıye verıyo
anlamadıgım bu gune kadar hıcbıyere basvurmamısmı onlar bugune kadar onları kımse gormemişmi yol gosteren olmamısşmı
sıze soyle solım sartlar uygunsa 2 maas alabılır as evınden yemekde gelır her gun sosyal guvencesıde olur ama ssk ama yesıl kart yasınızı bılemıyom ama en saglıklı bılgıyı sosyal hızmetlerden alabılırsınız tabı gıderek tel ettınızmı baslarından sagarlar msn mı eklersenız dahada yardımcı oluruz ama burası yerı deıl

sevgili türkalp heralde istanbula en son yatacak çünkü galiba içinden ayıklama yapacaklar kesilecekler olabilir diye düşünüyorum ama tabii kötü oldu yani neden bekletiyorlar anlamadım ki herkes parasını bekliyor yazık valla ya ama senin bana yazdıkların içimi biraz rahatlattı çok saol bende bizimkinin kesilmeyeceğini düşünüyorum.Bu arada sen ist un neresindesin ben üskdardayım sevgiyle kal görüşürüz

başlığı ben açtığım için bişey yazmak istemiyorum ama teşekkürler mustafa..

rica ederim arkadaşım zaten herkes sıkıntıda bende dertli bir anneyim içini biraz ferahlattıysam ne mutlu. ben anadolu yakasındayım maltepedeyim yakınız aslında. msn adresimi yolladım özelden ordan konusalım istersen...

[SIZE=3]NISAN MAASI ALAN ILLER[/SIZE]
[SIZE=3]TARİH -- İL - TUTAR[/SIZE]
[SIZE=3]05 nisan ISPARTA - - 520[/SIZE]
[SIZE=3]07.nisan SAMSUN belırtılmemılş[/SIZE]
[SIZE=3]08 '''' canakkale - - 510 lıra[/SIZE]
[SIZE=3]09 '''' BURSA - - 520[/SIZE]
[SIZE=3]09 ''' MANİSA - - 520[/SIZE]
[SIZE=3]09 ''' Kütahya - - 524[/SIZE]
[SIZE=3]13 ''' YALOVA - - 522[/SIZE]
[SIZE=3]13 ''' DÜZCE - 522[/SIZE]
[SIZE=3]15 '' BALIKESİR - 524 TL.[/SIZE]
[SIZE=3]15 '' Eskişehir[/SIZE]
[SIZE=3]16 '' Tekirdag[/SIZE]
[SIZE=3]16 '' Ankara - - 524[/SIZE]
[SIZE=3]16'' Antalya - - 520[/SIZE]
[SIZE=3]16'' SİVAS - - ???[/SIZE]
[SIZE=3]19.'' İZMİR - - 520[/SIZE]
[SIZE=3]19'' AFYON - - 522[/SIZE]
[SIZE=3]21''' Kocaeli[/SIZE]
[SIZE=3]22''' ş.URFA - 522[/SIZE]
[SIZE=3]22'' Karabuk 510[/SIZE]

Sn arkadasım ne demek malıyeyle ne alakası var yasın kucuk galıba
bu paraları basbakan cebındenmı oduyo

teşekkür ederim yazdıklarınıza ilginize
konuyu istemeden böldüysem affola:)
arkadaşımızın hiçbiryerden haberi olamadığı kesin,ben özellikle bu konu hakkında fikir almak istedim.ve çokda faydalı şeyler anlattınız.yol gösterdiniz.bende şimdi bunları babama anlatacağım oda engelli arkadaşımıza.
şimdi öğrendiğim habere göre arkadaşımız 25 yaşında ilkokul mezunu.evde 6 kişiler anneside varmıi.ama annesi maaaş almıyor.sadece evde abisi çalışıyor.ve maaş alıyor.arkadaşımızın tekerlekli sandalyesi varmış.ama ondan memnun değil.akülü olanları olmasını bende isterim.paylaşımlarınız için tekrar teşekküler

Ne oluyorr burdaaaaaa...aylık yatmadımı hala.istanbul

Üst Alt