Tabiiki maaşı hakediyor,
öncelikle bir devlet hastanesinden size yakın vakıf gureba olabilir ben oradan almıştım abime bir rapor alacaksınız.. hastane acil değilde üstteki normal girişten içeri girince sağa doğru ilerleyin, kurul heyeti gibi bi oda var, (danışmayada sorabilirsin) ''engelli maaşı bağlatmak için ağır özürlü olduğuna dair rapor'' almak istiyorum diyeceksin..
3-4 doktor muayene ettikten sonra sana 15-20 gün sonra gel raporu al diyecekler..
raporu aldıktan sonra bahçelievler sosyal yardımlaşma merkezine gideceksin.. sana orda birsürü evrak verecekler, korkma sakın başlayınca bitiyor, tek tek kağıtların üstünde yazan makamlara gidip imzalatacaksın.2 gününü alır buda.. sonra bahçelievlere topladığın evrakları teslim edeceksin.. 5-6 ay içinde engellinin evine gelip bakacaklar gelir beyanınız, evde yaşayan sayısı vs. beyan edildiği gibimi diye.. eğer maaşa uygunsaki bu çocuk maaşa uygun, sizden ziraat bankasından hesap açıp bu hesaba ait olan hesap cüzdanını isteyecekler ve 1 ay sonrasında da aylık şuan için 520 TL yatırılacak..
tekerlekli sandalye içinde raporu hastaneden alır almaz karaköyde engelli derneği var, işkurun hemen yanında raporun fotokopisi ile başvurup alabiirsin..
şimdi senin yapman gerekenler;
1. Çocuğun n.cüzdanı ve 2 yada 4 tane resmini alıp vakıf gurebadan ''engelli maaşı bağlatmak için ağır özürlü olduğuna dair rapor'' alacaksın..
2.Rapor, fotoğraf,n.cüzdanı ile bahçelievler engelli sosyal hizmetler müdürlüğüne gidip ''bakım ücreti'' nasıl bağlatırırım diyeceksin. Onlar raporuna bakıp sana doldurman gereken evrakların hepsini verecekler..
3.Evrakları üstünde yazılan makamlarda onaylatıp geri götüreceksin ve 5-6 ay sonra çocuğun evine gelmelerini bekleyeceksin. Eve geldiklerinden 1 - 2 ay sonrasında maaşınız size açtıracakları hesaba yatar..
Not : Hastaneden raporu alınca 5-6 tane fotokopi çektirip aslı gibidir kaşesiyle çoğaltmayı unutma ve raporun aslını hiçbi makama verme. Aslını göster ve ''aslı gibidir'' olanını ver.
İnan bana uğraşırsan o çocuğa yapabileceğin en mükemmel şeyi yapmış olursun.. Kolay gelsin dosttum