Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ocak 2019'da engelli aylığına zam gelecek mi?

Forum yine gaza gelmis .kafaniza gore takilin kime yazdik okadar yazıyı bosuna anlatıyoruz.

Engelli maaşı ve atamalar için 3 kanun teklifi verildi
DÖRT PARTİ MECLİS'TE ÇOĞUNLUĞU OLUŞTURUYOR

AK Parti TBMM'de 290 sandalyeye sahip bulunuyor. Telifi veren MHP ve diğer muhalefet partilerinin toplamında şu tablo ortaya çıkıyor; CHP'nin 144, MHP'nin 50, İYİ Parti'nin 41 milletvekili bulunuyor. HDP de Meclis'te 67 milletvekili ile temsil ediliyor. Böylece, teklifi muhalefet partileri tarafından desteklenirse, partilerin toplam oyu 302'ye ulaşarak, çoğunluğu sağlıyor.

Engelsizler.net olarak muhalefet partilerine seslenmek istiyoruz. Bu teklife destek vererek 10 binlerce engellinin mağduriyetini gidermiş olacaksınız. Gelir kısıtlaması yüzünden maaş alamayan yatağa bağımlı, ağır engelli kardeşlerimizin duasını alacaksınız. Engelli maaşı kesilip çarşıya çay içmek için ailesinden harçlık istemek zorunda kalan engellilerin sesi olacaksınız ve EKPSS sınavına girmiş atama bekleyen 90 bin engelli memur adayının umudu haline geleceksiniz.
Ve engelli kardeşlerimiz bizlere de iş düşüyor. Kanun tekliflerinin arkasında duralım. Bu haberi olabildiğinde fazla kişiyle paylaşalım. Seçim arifesinde konuşma fırsatı bulduğumuz siyasilere engellilerin mağduriyetini anlatalım.
https://www.engelsizler.net/engelli-...nindayim/4354/

arkadaşlar öncelikle şunu söliyim
annem babam yaşlı maaşı a haber sitesinde okudum yaşlı maaşının 1000 lira olması kabul edilşdi yazıyo
bi zahmet acil cevap bekliorum tbmm de kabul edildi yazıo

Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil 1000 liradan az olamayacak.

Böyle bir haber var 2022 de artmış oluyor mu?

yani annem babam ın maaşı bin liramı oldu
alfa kardeş yazmıştı 2022 yaşlı maaşı deil sgk yaşlı maaşı demişti
kaçtane kaç çeşit yaşlı maaşı varki
yaşlılar tamam yani annem babam
sıra engelli maaşlarında bastıralım biraz seçim var ha gayrety cimer bimer vs

kira faruralar 1000 lira msrafımız var
annemin bin lirayıda boğazımıza yeriz mesela
benim de 657 lira olursa teklifteki gibi hergün iki bardak çay içebilirim o zaman kahvede
ilaç hastane yol parasıda vdermiyoz
allah başkanımızdan razı olsun

inşallah başkanım yüzümü kara çıkartmaz

seçim var illaki gerçi başkanımın maaşlardan haberi varmı acaba oda var
haber alırsa direk yükseltir

Kalem kalem apla yaşlılık maaşı 1000 tl oldumu sizden bi cvp bekliyoruz olduysa ocakta alırlarmı?

65 yaş aylıklarına zaten daha yeni zam geldi diye biliyorum.Üstelik 3 ayda bir yerine aylık olarak düzenlendi.
Burada kasdedilen yaşlılık aylığı bizim de almış olduğumuz erken yaşlanma yani vergi indirimi ile olan yaşlılık aylığı olmalı diye düşünüyorum.

Tam olarak bilenler yazabilirlerse iyi olur.Sadece tahmin edebiliyoruz çünkü.

Kanallar 65 yaş aylığı artacakmış gibi haber yapıyor:

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Kurulması, yaşlılık aylıkları için 1000 liranın alt sınır belirlenmesi gibi düzenlemelerin de bulunduğu kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
Ekonomi alanında düzenlemeler içeren teklif TBMM Plan ve Bütçe Komsiyon'nda kabul edildi. Teklifi ile Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Kurulması kararlaştırılırken, yaşlılık aylıkları için alt sınır 1000 lira olarak belirlendi.

Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil 1000 liradan az olamayacak.

Ölüm sigortasından yapılan ödemeler toplamı ise bu tutarın hak sahiplerinin hisseleri oranı esas alınarak tespit olunacak tutarından az olamayacak. Bu düzenleme kapsamında hesaplanan aylıklar, belirlenen tutardan düşükse aradaki fark Hazineden tahsil edilecek.

YAŞLILIK AYLIĞI ŞARTLARI

1. İlk şart 65 yaşını doldurmuş olmak,

2. Hiçbir sosyal güvenceye sahip olmamak; emekli olan, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) dul veya yetim aylığı alan, bir işte çalışanlar 65 yaş aylığı alamıyor. Bunun yanında, nafaka alan kişiler de bu aylıktan yararlanamıyor.

3. Aylık gelirin 484 liranın altında olması gerekiyor; Gelir hesabında daha önceden hane içindeki herkesin gelirine bakılıyordu. Artık 65 yaş aylığı bağlanacak kişinin, sadece kendisiyle eşinin geliri dikkate alınıyor.

Son dakika... Yaşlılık aylığı artıyor... Yaşlılık aylığı ne kadar olacak? - Sondakika Ekonomi Haberleri

Arkadaşlar konuyu yanlış anlamissiniz.
Yukarida bahsedilen durum sgk dan yaşlılıktan emekli olan sgk lilar için geçerlidir.
Zira dikkat ederseniz haberde eksik prim vs demektedir.
Kimse hevese kapılıpta 2022 maaslarina zam geldi sanmasin.
En düşük emekli maasinin 1000 liranin altinda olamayacağı kabul edilmiş.

Kimi diyor 2022 maaşi 1000 lira olcek diyor abla buişin doğrusu nedir acıklarmısın

2022

Engelli maasi evlenince artarmi artarsa ne kadar olur kalem abla

Hiç alamayanlar var şükretmek lazım 100 TL de zam verseler ben razıyım.

@Mehmet005

Hiçbir sosyal güvenceye sahip olmamak; diye bir ibare var sgk ile ilgili prim gün sayısını nerede okudunuz1000 tl için

sen vermeye devam et

Ne yapacaklar çay çorba içip tavla atıyorlar engelli dernekleri hiç bişeye yaramıyor birde insanlarla alay eder gibi konuşuyorlar

mhp 3 onergesı meclıse sundugu

sevgılı kucuklerım ve buyuklerım 2022 maası almaktayım 8 yıldır .mhp.aylıklarımız yukseltınsın dıye meclıse onerge vermıs fakat %60 ve ustu raporu olanlara malul sayılmasını ıstemıs,oyle olursa bızde malul aylıgımı alacagız 2022 maası kesıp bu malul maasımı baglanacak bıze,yoksa aynı aylıgı almaya devammı edecegız,sonra sgk malullerın aylıklarını hebıre kesıyo sen ıyılestın dıye bahane ederek,bızede aynısı olmasın bızım maaslarıda malul olduktan sonra kesmesınler. kalem abla ve oturan boga aydınlatırsanız sevınırım

2022 kapsamı genişliyor bunun içinde engelli ayliklarida var

ikinci 100 günlük eylem planında engelli maaşlarıda varmı kardeş

Engel durumu Yuzde 40 ile 69 arası olan en düşük 489 tl ile 503 tl arasi yuzde 70 ve üstu 723 tl ile 744 tl arasi aksi ve daha fazlasi olamaz kim toplarsa toplasin ocagi yok şubati beklesin yukaridaki rakamlar olucak

Memur katsayisi 2200 den 3600 cikacak martta bu ne demek peki cevap verirmisiniz

Var 2022 nin alanı genişliyor muhtemelen zam şubatta yansır

google 2019 memur maaş katsayısı yazdım
kamuajans sitesi diye bi site 3600 diye bende gördüm ama bu işlerden anlamam

Mhp nin 60 ve üzeri engelli malul sayılsın önerisi son derece mantıklı böyle çift başlı uygulama olmaz orada 60 burada da 60 tır maluliyet için teskere istiyorlar ben askerlik yaptım şimdi alırmısınız hayır .

Üst Alt