Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2. Atama için Ekim ayı sonuna kadar açıklanacağı doğru mudur?

Bio;

Evet benden de al o kadar ... sadece bizimkisi bir umut ve izlenimler...

site hareketlenmeye başladı.bu bile umut verici demek ki atamaya inananlar çoğaldı.inşallah

Bio;

yorumlarına içtenlikle katılıyorum kesinlikle seçimden önce bir atama daha olur ama kime yarar bu puanı 75 ve üstü olan kardeşlerimin işine yarar gel gelelim kura sistemine ondada alım 400-500 olur bunun 174 kişisi ilk okul geri kalanı orta okul olur e kura için başvuru 50 bin kişi geriye kalan 49 bin kişi ise şansına hükümete az alıma kurasının neden çıkmadığına saydıracak puanı hadi 70 diyeyim sınırı bu sınırın altındaki kardeşlerim ve kuraya katılacak kardeşlerim abooo alım oluyo yuppi yaşasın kesin işim olcak diyerekten hayallere dalmasın hayalleri kabusa dönmesin ben alımlara aşırı derecede sevinmiyorum süpriz olur eğer olursa ama gerçekten sevindiğim birşey varki oda şudur bizlerin topluma kazanılmamız için bu sınav sistemini öne süren kişi ve kişilere içtenlikle dua ediyorum bizler özgür ve rahat insanlardan değiliz çoğu şeyimiz kısıtlı bir işe girme bile bizim için çok önemli bir gelişme olduğunu ifade ediyor hepiniz ve kendi adıma tek dileğim var hükümet bize karşı inşallah acıyarak ince düşünerek yaklaşır 20 bin alım demek 20 bin kişinin duası demek 1 ailede 4 ferd olarak hesaplarsak 80 bin kişinin oyu ve duası demektir alımlar inşallah totel de yüksek rakamlara çıkar şansımızda artar bir engellinin mutluluğu demek sadece o engellinin mutluluğu demek değildir ailesinin ve sevdiklerinin de mutlu olması demektir tahmini düşüncem bu yıl sonuna kadar alımların açıklanacağı şeklinde ve rakam olarak ise 6 ila 7 bin arası alım olacağı yönünde inşallah yanılırım

2012 ömss alım rakamları
kura başvuru 53.528 kontenjan 998
orta öğretim başvuru 41.652 kontenjan 3052
önlisans başvuru 6099 kontenjan 1574
lisans başvuru 3828 kontenjan 2132

2013-1 ömss alım rakamları
kura başvuru 45.487 kontenjan 591
orta öğretim başvuru 38.560 kontenjan 3379
önlisans başvuru 4867 kontenjan 1442
lisans başvuru 2555 kontenjan 709

2013-2 ömss tahmini alım rakamları
kura kontenjan 473
orta öğretim kontenjan 3472
önlisans kontenjan 1328
lisans kontenjan 637

toplam tahmini alım 6000 bin kişi veya küsür olur bu rakama hazırlıklı olun

Birincisi 2012 ortaöğretim başvuru sayısı hatalı
İkinici ise 2013/2 açılacak kadro sayısı çooook iyimser ve fazla.
Valla 2011 de ömss olacağının duyurusu yapıldığında alım olmamıştı (2011 ekim ayının sonunda DPB kadrolar geldiği halde), bu sefer de sınav duyurusu olduğu için ben zannetmiyorum alım olacağını. Sınav sonucu ile daha cok alım yaparlar gibime geliyor.

Suyum ilk sınavdan sonra da 20 bin kadronun hepsi doldurulacakdı ki ödeneğini bile maliye ayarlamasına rağmen 3400 küsür atama yapılacağı açıklanmıştı :) büyük çabalar sonucu tepkiler sonucunda kadro sayısı yükseltildi, aslında engelliler şunun farkında değiller bu boş kadroların yasal olarak doldurulması zorunlu ama herkes farklı düşünüyor engelli camiasında özel sektöre engelli çalıştırmadığı takdirde ceza uygulayan devletimiz hali hazırda resmi olmayan rakamlara göre 23500 bence daha fazla aslında hesaplamalardada yanlış yapılıyor devlet kadrolarında yüzde 4 dür bu rakam hala yüzde 3 den hesaplanıyor iş kendilerine gelince işi siyasi şov malzemesi yapmak için bekletiyorlar olan yine millete oluyor , o yüzden her ne söylersek söylüyelim boş, atama olacak dediler ama kadro sayısı ne olur bilinmez en mantıklı olanı ders çalışmaya başlayarak, atama olur ise zamanı geldiğinde tercih yapmak.

kadersizim42;

çok doğru tespit...lisans mezunu olamının avantajı çokmuş gerçekten diğerlerinden alım çok çok az

suyum;

hanfendi yani kalbi güzel kardeşim tahminim hariç verdiğim bilgiler resmidir ve şunu belirtmek isterimki akp hükümeti 2 dönemdir halkın takdiri ile yönetimdedir herşeyin bir risk safhası vardır 1. dönemlerinde 2. dönem gelecek oyun sinyalini aldılar ve bilincindeydiler önümüzdeki 2014 mart ayında yapılacak olan 3. dönemdir buda tamamen riskli ve her sonucun çıkabileceği bir seçimdir halk akp hükümetini sevse bile şunu yapabilir yeter 2 dönemdir bide başkası iktidar olsun sağ gösterip sol vurma denir buna akp hükümetini seven ve tam destekcisi olan akp lilerde var akp li olupta tayyipde cıvıttı 3. dönemde bunlar alırsa hepten kötüye gidecek diyen buseferde mhp yapsın chp yapsın veya herhangi partilerden birini seçip ona oy verecek olan akp den vazgeçecek olan kesimde mevcut bu işte başta dediğim gibi risktir seçim maratonu başladı vaadler ve projeler havada uçuşacak ekim ayından sonra bak çok az bir zaman önce sayın başbakanımız yeni demokrası paketinin açılımı kamu oyu ile paylaştı öyle güzel bir şekilde yaptıki bunu herkes bir hayale daldı ve sıkı dur türkiye değil dünya nefesini tutarak saat 11:00 bekledi her söyleyeceği bir söz olay olacak şüphesi ve endişesi vardı acaba pakette ne var rakiplerini korku sevenlerini hayallere dalma şüphesi sardı sana soruyorum bizim halkımız duygusalmıdır değilmidir cevap duygusal bir milletiz ve buna ek olarak agresif ve sinirli bir milletiz halkın tepesini attırırsan sonuç hüsran olur ama halkı kazanırsan sonuç stratejik bir kazanma sanatı olur neler olacak ben sana söliyeyim öğretmene müjde şukadar alım engelliye müjde ististam sağladık ve devam ediyoruz engellileri topluma kazandıracağız emekliye müjde ya zam olur ya bir kolaylık sağlarlar birşeyde taşörene müjde bunu yaptılar yeni 2 yıl işten atılamıyolar zam yaparlar izin çıkarırlar yasal haklar oluştururlar bunu halka sunar oy toplarlar senin dediğin gibi olursa hiçbişey yapmayalım halk zaten bizi biliyo nasıl olsa oylar bizim buna tayyip güler kardeşim geç başkasını ne ekersen onu biçersin ektiğinide sularsan bağ sulamazsan dağ olur fakat şunu açık yüreklilikle sölüyorum hiçbir hükümet bu hükümetin yaptıklarını iyi yönde olarak yapamazdı yapsada bu kaç yılda oldu 2002 kasım 2014 12 yılda yapamazdı 24 yılda yapardı ben akp fan boy filan değilim dobra ve doğrucuyum ömss yi kim çıkardı akp emeklilerin aylıklarını kim düzenledi akp öğretmenler şuan 2500 maaş alıyo eskiden tv de hep görürdük öğretmenler grevde eylemde yalanmı varmı şimdi öle şeyler tmm kabul ediyorum başbakanımızında hataları vardır yalnış kararları vardır ama sende şunu kabul et kimse dört dörtlük değildir yiğidi öldür ama hakkını ver bir markanın sözü var ünlü biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu diye bende diyorumki daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu chp iktidara geçmek istiyo yırtınıyo yırtınma kardeşim al kılıçdaroğlunu koy sarıgülü bak neler oluyo izle gör siyaseti herkez yapamaz halkın güvenini kazanabilecek kişiler yapar kendine değil halka hitap et çoğu kişi akp ye saydırıyo bunun içinde engelli kardeşlerimde var madem hükümetle zıtsın tiksiniyon o zaman akp hükümetinin çıkardığı ömss kadrosunda olma kardeşim ama o devletin verdiği bir hizmet neden yararlanmıyayım hem devletin malı deniz yemeyen keriz bunu akp çıkardı kardeşim senin desteklediğin kişiler değil akp hükümetinden en ufak bir çıkarın varsa tiksiniyorum demen yersiz desteklemiyorum demen doğrudur akp ye saydırıp ömss ye girip kazanıp işe girip hala saydırman nankörlüktür akp bugün bana deseki seni hiçbir şekilde ömss ye almıyacaz bu haklardan yararlanamayacaksın buna rağmen akp ye saydırmam seni düşünürüm başka kardeşimi düşünürüm o bari mutlu olsun derim akp ye kin gütmem halkın yararına yapılan hiçbir unsuru kişisel olarak benimseleştirmek kişiye kişilere kin gütmek yalnış bir tutumdur sözlerim biraz akp ci gibi oldu ama şunu tüm yüreklilikle sölüyom bu saydıklarımı chp veya mhp yapsaydı yine aynı cümleleri kurardım lütfen bu kardeşinize sözlerinden dolayı kızmayın hepinizi seviyorum ayırmaksızın bizim bizden başka kimsemiz yok

2012-ömss sınav atamaları hakkında

arkadaşlar atama yapılacakmı konusunda her kafadan ses çıkıyor net bilgi 2014 başlarına yetiştirilmesi planlanan bir atama olacak şuanda kamu kurumlar engelli kontenjanlarını tespit etme aşamasında ösym ye bildirmek üzere

Bi de bu rakamlara bu yıl yapılan alımların %3 mü%5 mi ekleniyor onuda ekleyin hep boş yine boş herzaman boş kadrolar inşallah alım olur

yılbaşından önce atamalar olacak

Memurlukta Baraj Kalkıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 yılında kamuya personel alımında sınırlamaya gideceklerini belirterek, yüzde 50 barajını kaldıracaklarını, 2014 yılında toplam 40 bin adet atama kontenjanı tahsis edildiğini söyledi.

23 Ekim 2013 Çarşamba 16:37
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlık binasında 2013 yılı Eylül ayı bütçesi uygulama sonuçlarını, 2013 yılı sonu bütçe gerçekleşme tahminini ve 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'na ilişkin basın toplantısı düzenledi.
2014 yılında personel cari harcamalarını disiplin altına alacaklarını söyleyen Bakan Şimşek, "Biz personel giderlerindeki artış trendini bir miktar daha yönetilebilir, bir miktarda daha Mali kurala uygun götürülebilecek şekilde yürüteceğiz. Yani geçtiğimiz yıllardaki gibi çok sayıda kamuya personel almayacağız. 2014 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı'nda yüzde 50 kontenjanını kaldırıyoruz. Eskiden emekli olanların yerine yüzde 50 alınabiliyordu. Bu idareler için toplam 40 bin adet atama kontenjanı tahsis ediyoruz. 2013 yılında ise kamu idarelerine bir önceki yılda emeklilik, ölüm, istifa veya nakil nedeniyle ayrılan personelin yüzde 50'si oranında personel istihdam imkanı sağlanmış. Bu sınırlar dahilinde personel ihtiyacını karşılayamayacak iadeler için 79 bin adet atama imkanı tanınmıştır. Dolayısıyla bu sene geçen yıllara göre sıkı bir politika izleyeceğiz" diye konuştu.

"2014 YILINDA İSTİSNALAR DAHİL 74 BİN PERSONEL ALINACAK"
Emniyet, Türk Silahlı Kuvvetleri Mensupları, öğretim üyeleri, hakim ve savcılar, doktor ve engelli personel atamalarının ilgili mevzuatları gereği kontenjan dışında istisna kapsamında yapıldığını vurgulayan Bakan Şimşek, "2013'te olduğu gibi bu istisnalar, 2014 yılında da herhangi bir müdahale olmadan devam edecek. Böylece 2014 yılında merkezi yönetim kapsamındaki idarelere kontenjan ve istisna kapsamında yapılacak atamalar dahil toplamda 74 bin personel alınacak. 2013 yılında ise bu rakam yaklaşık 130 bin düzeyinde bulunuyor" dedi.

"POLİS ALIMLARI İSTİSNA KAPSAMINDA"
Bakan Şimşek, "Yaklaşık 10 bin kişilik bir koruma görevlisi alımı söz konusuydu. Bu 2014 yılında mümkün olacak mı?" şeklindeki bir soru üzerine şunları söyledi: "İçişleri Bakanlığımız bu konu üzerinde çalışıyor. Polis alımında sizde biliyorsunuz ki polis okullarından mezunlar alıyoruz. Bu da zaten bu istisna kapsamında değerlendiriliyor" dedi.

40 bin memur alımında bütçe yeterli geliyo, 8.5 bin engelli memur alımında bütçeyi aşamayız diolar:) dandikliğe bak sen.

Haberde 2013 alımları bitti diyor, 2014 yılı için bu memur alım rakamları. Sınava bile 10 ay var ama size tavsiyem böyle boş boş alım olsun diye beklemek yerine birkaç sayfa ders hakkında yazı okumak en akıllıca iştir. Böyle alım olsun diye bekliyorsunuz, ya sonu hüsran olursa, ders çalışmayıp kaybeden yine siz engelliler olacaksınız.
Bakın söylüyorum seneye olacak olan sınava lise düzeyinden 2012 ömss başvurusundan daha fazla başvuru olacak ve açılan 3 bin 500 yada 4000 kişilik kadrolarda şansınız çok azalacak.
Ne kadar çok çalışırsanız o kadar şanslı olursunuz.
Alım olacak, olmalı, seçim yatırımı olacak diye beklerseniz, sonu iyi olmaz.

Suyum haklı arkadaşlar haber açık ve net engelli alımları devam edecek yalnız sınav tarihide belli hiç alım olmayacak gibi çalışmaya başlayın gerçi ben çoktan başladım :D

2014 ocakta alamazlar zaten sınav var sınav sonrası alım olacak 2 alım yapar bu yönetmenlige aykırı bir yılda 2 alım olmuyor

Paranoya o senin söylediğin 1 yılda 2 alım sıkıntısı torba yasada kaldırıldı...

Bio;

Yinede karamsar olmamalıyız ..Zira bir alım daha olacak kanaatindeyim...

arkadaşlar 1-2 ay içinde alım olacak bilginize

Suyum torba yasa temmuzda onaylandı hatırladığım kadarıyla... Bende o yüzden seçimden önce bir alım olabilir tahminim tabi sadece diye düşünüyorum...

heee bekleyin ekim ayı sonunda atamalar başlayacak....ama 2014 ekiminde...

Dedigin olur insallah ama olmazsa burada yalanci durumuna düsersin bilgine.

bir kurumda çalışıyorum ve sayılar bildiriliyor engelli arkadaşlara yardımcı olmak için yazdım konu başlığı actım o branslarda alım yapılabilirmiş ben zaten calışıyorum herkesin hakkında hayırlısı olsun

twitterda 2012 puanıyla atama yok dendi.. bakan çıkıp diyemez çünkü yüzü yok :D ordaki memurlara söyletti yani 2014 e dua edin kadrolar bol olsun 2014 de toplam 40 bin memur alınacak dendi eğer oyleyse vay halimize :D

songulsevinc;

arkadaşım kurum olarak sayı bildiriyorlar hatta alım sayıları belli kadroları belirlemeye calışıyorlar 31 ekim son tarihe kadar yazısınıda yazacaklar onlisans kadrolarındanda açılacak kadrolar bilgisayar adalet muhasebe mühendisliktede bilgisayar orman-orman endstri elektrik elektronik olarak alınacak sayılar dahi belli.
ben kurum adına resmi açıklama yapamam zaten sadece foruma engelli arkadaşlarda haberdar olsun diye haber verme amacıyla yazıyorum yani biz kadroları devlet personel başkanlıgına göndeririz devlet personel daire başkanlığı alım yapmaz o da bizim problemimiz değil

bio torba yasasında kalktısa nasıl bir düzenleme oldu yılda kaç defa alım olacak belli degilmi

Paranoya 657 yasaya göre sözde 1 alım yapılabiliyordu ama her ne hikmetse kpss de 2 hatta 3 alım bile yapıldığını biliyoruz, bu işin oyalama taktiğiydi engellileri çünkü internet ortamından şikayet çoktu ve doğal olarak masa başında oturan memurlar bunu yazdıkları için bakan bu yönde açıklama yaptı ve yasa düzenlemeye gitti yasada bir alım diyordu bunun önünü açtıklarını yine bakan kendisi ifade etti resmi gazetede yayınlanan bu torba yasanın şuanda yönetmeliğini bekliyoruz. Güzel ülkemde herşey komedi ama maalesef insanımız uyanmıyor.Balık hafızalıyız maalesef bakalım süreç zaman ilerliyor o günlerde gelir geçer neler olacak hep birlikte göreceğiz.Fatma şahin tweet atmış 2012 sınavına göre almıyacaklarını hani yasal olarak 2 yıl geçerliydi bu sınav sınav tarihi açıklansa bile hükmü düşmez son yapılan sınavın ki daha 1 yıl var birde şu gözden kaçmamalı 2012 yılında yapılan sına 29 nisan da yapıldı ama bu sınav 4 ay daha öteleyerek yine zamandan çaldılar 2010 ile 2012 arası zaten alım olmamıştı hep çalmakla geçti ama maalesef bu haksızlıkları dile getirince işi siyasete döken yalakalar mevcut sinir bozuyorlar hak ayrı siyaset ayrı gerçeği görmek ve iyi analiz etmek ayrı bir türlü engelli camiası bunu yapamıyor. Birlik yok samimiyet yok herkes gemimi kurtarayım da diğer engelliler ne olursa olsun çabasında böyle devam ettiği sürecede bu kısır döngü haksızlıklar, hırsızlıklar sürer gider genel bir değerlendirme oldu kusura bakma...

Üst Alt