Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 sınav başvuru kılavuzu yayınlandı

[FONT=Verdana][FONT=Verdana][SIZE=2]http://www.engelliler.biz/forum/ozu...s-kadrosu-belli-oldu-3-512-kisi-alinacak.html[/SIZE][/FONT]

Yukarıda vermiş olduğum linkte sınav sonrası 3512 kişinin alınacağına değinilmiş. Şayet böyle bir sayı ile alım olursa ve KPSS statüsünün aynısı bu sınav tercihlerinde de uygulanırsa tahminim; 1600-1700 lisans, 1000-1100 önlisans, 700-800 de lise mezunu alınır. Bu atamalar sonucunda 100-150 kişi kadar da kadroların boş kalması (atama yapılamaması) halinde kura ile atama yapılır. Not: Tabi bu veriler ÖMSS olduğu için tam ters oran gösterebilir. Çünkü ülkemizde lise mezunu ÖMSS ye girev memur adayları daha fazla... Ne kadar hangi eğitim düzeyinden alınacağını kestirmek güç olacaktır. Tabi önlisans düzeyinin atama sayılarında iki halde de (lisans yada liseden hangisinden fazla alım yapılırsa yapılsın) pek bir değişme olmayacaktır. Çünkü önlisans ortada kalan bir bölümdür.

Ayrıca bu açıklamaların 4/C kapsamıyla bir ilgisi bulunmamaktadır. 4/C kadrosu bazı özel statüde çalışan kurumların kapatılması sonucu devlet kurumlarına özelleşerek 4/C şeklinde birtakım personellerin aktarılarak görevlerine o kurumlarda devam etmelerini sağlayan olanaktır. KPSS ve ÖMSS gibi sınavlarla 4/C personeli alınamaz diye biliyorum...

Hayırlısı olsun bakalım...[/FONT]

ömms kurası ilgili

ARKADAŞLAR SİTENİZE YENİ ÜYE OLDUM BEDENSEL ENGELLİYİM ORTAOKUL MEZUNUYUM ÖMSS KURASI BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
ÜCRET ALINACAK MI
KURA NASIL ÇEKİLECEK BİZDE GÖREBİLCEK MİYİZ
KURA TARİHİ NE ZAMAN BASVURUSU
KURA SECİLME SANŞI NE KADAR

BUNLARDAN ÖGRENMEK İSTİYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
:eek:

Beyler yardımcı olcalk bilgisi olan lütfen

ortaokullar kura başvurusunu nereye yapacak ve kuralar nasıl olacak bunun içinde bilgi açın site sahipleri

kuranın şekliyle ilgili hiç bi bilgi yok henüz.

ömss 14 mayıs gerekli belgeler

hayırlı günler arkadaşlar ben sadece kuraya katılacam ama elımde raporum yok 2022 için verdim tekrar nasıl nerden alabılirim daha başka hangi belgeler gerekiyo nereye başvuracm birde ben açık lisede okuyodum şuan durumum silik bu sınav için belge verirlermi yoksa tastıknamemi alcam yardımcı olurmusunuz şimdidedn tşklr

Açık Liselerden sorumlu Halk Eğitimde görevliyim. Kura başvurusu için gerek duyulan belge ihtiyacının karşılanması yönünde gelenlere tavsiyemiz; "Temel Hak ve Özgürlüklerin nezdinde herkes Egitim Öğretim Hakkına sahiptir, engellenemez..." diyerek "öğrenci belgesi" ile kura başvurunu yapabilirsin" şeklinde telkinlerde bulunuyoruz. Sosyal Hizmetler müdürlüğüylede bizzat bu konuyu telefonda görüştüm, başvurular esnasında öğrenci belgeleriyle başvurların büyük olasılıkla kabul edileceğini istişare ettik...

Kura başvuruları 14-25 Mayıs tarihleri arasında olacağı için başvuruların başlamasına yakın bir tarihte (10 mayıstan sonra olması daha makbuldür, maksat belge tarihi geçmemiş zaman olsun) öğrenci belgesi temin ederek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz...

Ösym tarafından yayınlanan klavuzu tekrar inceledimde sınav evrakının paketlenmesini isteyen adaylar sınav sonunda izleyebilecekler yazıyor. siz kalıp paketlemeyi izleyecek misiniz..BU NE DEMEK

arkadaşlar benim raporumun aslı yok ama başbakanlık kartım var vergi indirimim var adresim orduda istanbulda oturuyorum ne yapmam lazım adresimi istanbulamı aldırmam lazım ve parayı yaırınca nereye gitmem lazım sefaköyde oturuyorum

fullmoongokturk;

selamlar öğrence belgesi ile kabul edilmiyor ve edilmeyecektir,
ben açık lisede okuyorum ve bugün itibari ile başvurumu gerçekleştirmek stedim açık liseden öğrenci belgesi mühür ile çıktısını alarak başvurdum ama nafle ortaokullu veya ilköğretim okulu diplomasının fotokopisini veya resmi belgesini istiyorlar, bir gün boyunca onun ile uğraştım, çıkartmadım, ankara ile görüşmelerimdede öğrenci belgesinin kabul edilmeyeceği yönündeydi, mezun olduğum okuldan resmi belge lınacak '' flan öğrenci şu tarihte ortaokul mezunnu olmuştır'' gibisinden.. aman dikkat diyorum benim gibi uğraşmamak için bunu önceden alın....

Slm arkadslar bu kura ne anlama geliyo yani kura ya katılan sınava mı girecek yoksa girek memurmu olacak bu ozurlu memurluk sistemi nasıl bilen varsa acil olarak mesajıma cevap versin ben kuraya katıldım tam anlamadıgım icin ilkez ben sunu anladım kura direk memurluk olma gibi ve omss sınavı bu sekil sandım lutfen bilgi verin

sahrud_45 --> ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi --> Bu Linki okursanız detayli bilgi sahibi olursunuz.. LİNK'ten 1-2 önemli yeri kopyalıyayım size : "" Kuraya; en az % 40 özürlü, ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu veya mezun olabilecek durumda olan ve 25 Mayıs 2012 tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlayan adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır. ""

"" Bir ortaöğretim kurumundan, ön lisans veya lisans programından mezun olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl mezun olabilecek durumda olan özürlü adayların 20 Şubat-2 Mart 2012tarihlerinde 2012-Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) başvuruları alınmış olduğundan 2 Mart 2012 tarihi itibariyle bir ortaöğretim kurumundan (Lise) diploma almaya hak kazanan adaylar ile 2012-ÖMSS’ye ortaöğretim düzeyinde başvuran adaylar kuraya başvuramazlar. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, kuraya alınmış olsalar bile kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar. ""

Kısaca siz KURA Başvurusunda bulundu iseniz ; ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu veya mezun olabilecek durumda olmuş olmanız gerekir .. KURA Başvuruları Sonucunda bir tarih belirlenecek ve NOTER HUZURUNDA Kura cekimi yapılacaktır... KURA Başvurusunda bulunanlar Sınava girmeyeceklerdir ... KURA Cekiminden Sonra isminiz cıkarsa; belki mülakat yapılabilir, oda işe uygun olup olmadiğinizi, Engelinizin İşe uygun olup olmadiğini denetlemek amaciyla yapılacaktır .. Size bir tavsiyem vereceğim LİNKTEKİ ÖMSS - 2012 Başvuru Kılavuzunu Okumanız ... Tum Sorularınız Cevap bulacaktır ...

LİNK : ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Merhaba arkadaslar ozurlu memur kuralarına kayıt oldum kuralar ne zaman çekiliyor bılen yokmuuuu

merhaba arkadaşlar ben tercihler için bekliyorum şu klavuz yayınlanmadımı bi türlü tercih yapmamız lazım ya bi yardımcı olan da yok ne biçim iş bu anlamadım hocalarda bize soruyo biz bilssek tercihleri zaten kendimiz yaparız.offffffff

Üst Alt