Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 sınav başvuru kılavuzu yayınlandı

arkadaşlar ben 17 yaşındayım açık lisede okuyorum (belli değil ama bu yıl mezun olcam büyük ihtimalle)
sınava girebilir miyim ACİL!!!

Arkadaşlar 1-2 gün kaldı evraklarım tamam , Özürlü Memur Seçme Sınav başvuru nereye yapmalıyım Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ( İstanbul’un neresinde ?) yoksa en yakın liseye mi gitmeliyim acilen cep bekli yorum

2 Gündür yazıyorum ama yardımcı olan yok herkes başvurusunu yaptı kimsenin işi kalmadı yardımcı olanda kalmadı ne zaman soru sorsam herkez başvuru klavuzu link'i atıyor benimde sorum sizinki gibi ama cevap bulamadım

Açıköğretim işletmede tek dersim kaldı mayıs sonu haziran başı gibi mezunum öğrenci belgesi alsam açıköğretimden başvuru yapabilirmiyim? teşekkürler

Açıköğretim işletmede tek dersim kaldı mayıs sonu haziran başı gibi mezunum öğrenci belgesi alsam açıköğretimden başvuru yapabilirmiyim? teşekkürler
öğrenci belgesi yeterli sanırım..
peki önlisans olarak başvuru yapsam pek birşey kaybedermiyim? sizce

Önce Aile ve sosyal politikalar bakanlığına gideceksin
gidebilecen Aile ve sosyal politikalar bakanlığı adresleri ve telefon numaraları aşadaki linkte

ÖMSS Başvuru Merkezleri: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl-İlçe Müdürlükleri

Sonra Aile ve sosyal politikalar bakanlığından aldıgın evrak ve diyer evraklarla Ösym başvuru burolarına gideceksin
Ösym başvuru merkezleri aşagıdaki linkte mevcut.(Ösym burolarına gitmeden bankaya 25tl sınav ücretini yatırmayu unutma)

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59220...merkezleri.pdf
arkadaslar bana acil cevap lütfen acıköğretim lısans mezunuyum ama mezun oldugum program adına ne yazacağımı bilmiyorum acık ögretim işletme bitti

Önce Aile ve sosyal politikalar bakanlığına gideceksin
gidebilecen Aile ve sosyal politikalar bakanlığı adresleri ve telefon numaraları aşadaki linkte

ÖMSS Başvuru Merkezleri: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl-İlçe Müdürlükleri

Sonra Aile ve sosyal politikalar bakanlığından aldıgın evrak ve diyer evraklarla Ösym başvuru burolarına gideceksin
Ösym başvuru merkezleri aşagıdaki linkte mevcut.(Ösym burolarına gitmeden bankaya 25tl sınav ücretini yatırmayu unutma)

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59220...merkezleri.pdf

ÖMSS’DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI
Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15
Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve
Güncel Sosyoekonomik Konular 6

ÖMSS-Ortaöğretim Zihinsel Özürlü Grubu Testi Milli Eğitim Bakanlığı İş Okulu Eğitim
Programı doğrultusunda hazırlanacaktır.
ÖMSS PUAN TÜRLERİ VE TESTLERİN AĞIRLIKLARI
ÖMSS PUAN TÜRÜ GENEL YETENEK GENEL KÜLTÜR
ÖMSSP1 (Ortaöğretim Düzeyi) 0,50 0,50
ÖMSSP2 (Ön Lisans Düzeyi) 0,50 0,50
ÖMSSP3 (Lisans Düzeyi) 0,50 0,50

ya arkadaşlar kura ya katılacak olanlar önkabul taahütünüde basvuru tarıhı geldıgınde mı yapacak?

arkadaşlar sag hemiparazi +epillepsi %58 raporum var ve açık ilk ögretim okuyorum aceba bende bu sınava girebilecekmiyim ve kaç kişi kura ile alınacak bilgisi olan var mı?

Kaide84;

Kuraya; ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 14 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak, 25 Mayıs 2012 tarihinde sona erecektir.

Tüm adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı özür grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, kendileri için yukarıda belirtilen süreler içinde almaları gerekmektedir.

Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖMSS’de ÖSYM Başvuru Merkezi olarak görev yapacaklardır.

2012-ÖMSS Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlanmıştır. Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, 2012-ÖMSS Kılavuzunda yer almaktadır. ÖMSS’ye ve kuraya başvuracak adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir : http://www.engelliler.biz/forum/ozu...s-2012-sinav-basvuru-kilavuzu-yayinlandi.html

arkadaşlar birşey sormak istiyorum sınav ile ilgili gene memurluk için 90 puanın altında alanlar memur olamıcak mı ??

arkadaşlar ömss için başvuruyu yaptım.....
1) açık lisede okuyorum halk eğitim merkezinden "öğrenci belgesi" aldım
2) Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gittim "ön kabul taahhüt beyanı"na gereken bilgileri doldurdular
3) Ziraat bankasına 25 TL ödedim dekontu aldım
4) yukardaki belgelerle ösym başvuru merkezlerinden birisine gittim meracat işlemi bitti

Lise mezunu olarak sınava girenlere çıkacak soruları ve soru sayılarını yazabilir misiniz??

kuraya ne kadar kontenjan ayırcaklar acaba bılen varmı?
tşk

arkadaşlar aklıma bir soru takıldı, acaba bu sınavda en sonki yaş sınırı kaçtır bilen var mı? yani 30 mu 40 mu kaç???:confused:

bildiğime göre üst yaş sınırı yok

ADAYLAR İÇİN BAŞVURU ÜCRETİ : 10,00 TL (BU ÜCRET ADAY TARAFINDAN
14-25 MAYIS 2012 TARİHLERİ ARASINDA İLGİLİ BANKALARA YATIRILACAKTIR.) arkdaşlar bu ne ücreti oluyor anlamadım ama ??

Çok Şükür Bitti Benimde Evraklar Bende Vermedim Henüz Götürüp Vericem Yukarıda Bir Anadolu Lisesi Var Bana Daha Yakın Başvuru Merkezleri Listesinde Yazmıyor Oraya Götürsem Acaba Olurmu Alırlarmı :)

arkadaşlar kılavuzda 75 TL geçiyor bilgisi olan var mı?

arkadaşlar aklıma bir soru takıldı, acaba bu sınavda en sonki yaş sınırı kaçtır bilen var mı? yani 30 mu 40 mu kaç???:confused:
Üst yaş sınırı yoktur.
ADAYLAR İÇİN BAŞVURU ÜCRETİ : 10,00 TL (BU ÜCRET ADAY TARAFINDAN 14-25 MAYIS 2012 TARİHLERİ ARASINDA İLGİLİ BANKALARA YATIRILACAKTIR.) arkdaşlar bu ne ücreti oluyor anlamadım ama ??
Kuraya katılacak olan adayların başvuru ücreti 10 TL'dir. ÖMSS Sınavına katılacak adayların başvuru ücreti ise 25 TL'dir.
arkadaşlar kılavuzda 75 TL geçiyor bilgisi olan var mı?
Normal fiyat 100 TL olarak hesaplanmış ancak aday bu ücretin yalnızca 25 TL'sini kendi cebinden ödeyecektir. 75 TL'yi ise ilgili bakanlık ödeyecektir.

ösym başvurumu kabul etmezse (eksik yanlış evrak gibi)durumlarda itiraz etmek düzeltmek için ek süre verir mi

ösym başvurumu kabul etmezse (eksik yanlış evrak gibi)durumlarda itiraz etmek düzeltmek için ek süre verir mi

Eğer başvurunda bir eksiklik veya yanlışlık yapıldıysa bunu; GENEL AMAÇLI DİLEKÇE (Kılavuzun sonunda var) ile değiştirmek istediğin bilgiyle ilgili belgenin fotokipisini de ekleyerek 8 Mart' a kadar OSYM merkezine posta yoluyla göndermen lazım. (Mesela öğrenim bilgilerinde yanlışlık yapıldıysa; Genel Amaçlı dilekçeye bunu yazacaksın, Başvuru Kayıt Bilgileri Formunun Fotokopisi ve Diploma fotokopini de ekleyerek postayla göndereceksin. 8 Marta kadar süren var, bu süre sonunda kabul edilmez, ÖSYM den bana söyledikleri bu, benim de kaydımı yanlış almışlar, ben bu şekilde yaptım, ÖSYM internet sitesinden de, EVRAK REFERANS NUMARASI almayı unutma.)

Ayrıca Kılavuzun sonunda dilekçe gönderilecek veya gönderilmeyecek durumlar açıklanmış;

ADAYLAR TARAFINDAN ÖSYM’YE GÖNDERİLECEK
DİLEKÇELER İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Dilekçe yazılmasını gerektiren konular için ÖSYM ile yapılacak her türlü yazışmada “Genel Amaçlı
Dilekçe” örneği kullanılmalıdır. Dilekçenin işleme koyulabilmesi için adayın ne istediğini açıkça
belirtmesi gerekir. Dilekçe örneği üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur, bilgi
alanları eksik olan dilekçeler işleme alınmayacaktır.
Aday, dilekçenin aslını ÖSYM’ye ulaştırmalıdır. Merkezimize faks yoluyla ulaştırılan dilekçeler işleme
alınmayacaktır.
Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına
geçilmiştir. Aday, evrak referans numarasını ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi İnternet adresinden T.C.
Kimlik Numarası ve şifresi ile edinecektir.
Adayın Aday İşlemleri Sistemi adresinde işlem yapabilmesi için herhangi bir sınava başvuru işlemi
sırasında edindiği aday İnternet erişim şifresini kullanması gerekir. Bu şifre, adayın sonraki yıllarda da
ÖSYM’nin İnternet adresinden yapabileceği tüm işlemlerde (sınava giriş belgesi edinme, sonuç öğrenme,
bilgilerini görme ve bazı bilgilerini değiştirme vb.) kullanılacaktır. Bu nedenle adayın bu şifreyi
unutmaması, kimseye vermemesi ve özenle saklaması gerekir. Şifresini bilmeyen ya da yeniden
edinmek isteyen adaylar T.C. Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanıyla şahsen ÖSYM Başvuru
Merkezlerine başvurmalıdır.
Dilekçe yazılmaması gereken konular:
Adaylar aşağıda belirtilen konulardaki değişiklik istekleri için dilekçe yazmayacak, gerekli değişikliği her
sınav için Aday İşlemleri Sistemi İnternet adresinde kendileri gerçekleştirecektir.
♦ “Kimlik Bilgileri”nde değişiklik yapmak isteyen T.C. uyruklu adaylar bu isteklerini önce
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezî Nüfus İdaresi Sisteminde
(MERNİS) yaptırmalıdır. Değişiklik işlemi MERNİS’te gerçekleştikten sonra, bu
değişikliklerin adayın ÖSYM’deki kayıtlarına aktarılması işlemi, aday tarafından
Aday İşlemleri Sistemi internet adresinde yapılmalıdır.
♦ “Sınava İlişkin Bilgileri” ya da “İletişim Bilgileri” alanlarında değişiklik yapmak isteyen bir
aday bu değişikliği Aday İşlemleri Sistemi İnternet adresinde kendisi gerçekleştirecektir.
Dilekçe yazılmasını gerektiren konular:
Adaylar, aşağıda belirtilen konular için dilekçe yazacaklardır:
♦ Sınav ve yerleştirme sonuçlarının incelenmesi isteği
♦ “Özür Durumu Bilgileri” alanında değişiklik yapma isteği
♦ “Öğrenim Bilgileri” alanında değişiklik yapmak isteyen yeni durumlarını gösterir onaylı resmî
belgelerini dilekçelerine ekleyerek ÖSYM’ye göndereceklerdir.)

BALTAZAR_79;
teşekkürler kayıt oldum ilerde başvurun şu neden dolayı kabul edilmemiş derse ösym düzentme hakkımız var mı nezaman belli olur

Başvurunu kontrol etmende fayda var; ÖSYM nin sitesinden kontrol et, bir eksiklik ya da yanlışlık yoksa sorun olmaz, eğer varsa 8 Marta kadar süren var.

Link: Aday İşlemleri Sistemi

Buraya şifrenle girerek kontrol edebilirsin.

ömss yi kazanınca mülakat olacak mı

Arkadaşlar merhaba,

Kayıt tarihi uzatıldı bu birincisi ikincisi çalışmanız gereken dersler aşağıda yer alıyor lütfen inceleyelim ve bu konularda bize yardımcı olacak kitaplara çalışalım...

ÖMSS’DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI
Genel Yetenek Testi Soru Sayısı1)
Türkçe 15
2)
Matematik 15
Genel Kültür Testi Soru Sayısı1)
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2)
Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3)
Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4)
Türkiye Coğrafyası 5
5)
Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve
Güncel Sosyoekonomik Konular 6

Centirmen; Mülakat olmayacaktır...

Yanlış biliyorsun mülakat olacak. Tercih yapıldıktan sonra sonuçlar açıklanınca tehcihlerin arasından gelen ilde ve o ilin kurumunda (kurumun kendi içinde oluşturacağı) bi komusyonun karşısına çıkılacak.

Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Yönetmeliği/3 Ekim 2011

MADDE 17 ‒ (1) Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, atanmak üzere Tercih Kılavuzunda yazılı olan belgeler ile birlikte süresi içinde başvurur.
(2) Kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirmeye ilişkin olarak atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder.
(3) Yerleştirilen adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarınca başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanır.
(4) Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmaz.
Hak iddia edilemeyecek durumlar

Üst Alt