Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 sınav başvuru kılavuzu yayınlandı

arkadaşlar kamu yönetimi önlisans olarak başvurdum.klavuzda kamu yönetimi önlisans diye bölüm yoktu.ösym görevlisi 9005 kodlu diğer seçeneği olarak kaydetti.bu durum tercihlerimi nasıl etkiler.aynı durumda olanlar ve bu konu hakkında bilgisi olanlar cevap yazarsa çok sevinirim

(9005 diğer) kamu yönetimi önlisans mezunları hangi kadroları tercih edecek !!!

arkadaşlar kamu yönetimi önlisans olarak başvurdum.klavuzda kamu yönetimi önlisans diye bölüm yoktu.ösym görevlisi mezun olunan bölüm alanına 9005 kodlu (diğer) seçeneğini yazdı.bu durum tercihlerimi nasıl etkiler.hangi kadroları tercih edebileceğiz.aynı durumda olanlar ve bu konu hakkında bilgisi olanlar cevap yazarsa çok sevinirim

Arkadaşlar İzmirden kayıt işlemi bitiren var mı diploma ve raporun aslı gibidirini istiyorlar mı? bana aslı gibidir yaptırın dediler. aslı elimde var anlamadım gitti. sizdede istediler mi?

izmir de değilim ama banada telefonda noterden aslı gibidir yaptırmamı söylemişlerdi. 2 kez teyit için aradım, "evet noterden onaylı olmalı" dediler. noterden onaylattım 94 lira tuttu tüm evraklar. bu sabah gittiğimde de orada çalışan memur neden bunu aslı gibidir yaptırdın ki ? Boşa yaptırmışsınız dedi. Kendimi zor tuttum...

erdielmaci;

arkadaşım gidip klavuzu inceleme gibi bir yol var..hiçmi göz atmadın ?

aktas533;
Geri zekalılar ya banada telde öyle dediler fakat giden arkadaşlar sadece raporun aslı veya aslı gibidiri varmış dipğerlerinin fotokopisini vermişler... bende anlamıyorum ki zora sokuyorlar insanları

Bursadan başvuracak arkadaşlara adresi vereyim...SIRAMEŞELER ÇOCUK YURDUNDA internettekigibi kaymakamlıklara gitmeyin..

ödemem için ziraat bankası atmlerini öneririm..

ömss sınavı

selamlar, ömss sınavı ıcın ıslem basamaklarını ogrenmek ıstıyorum. bırde basvuru formunu ösym merkezlerındenmı alacagız? bılgılendırmelerınız ıcın sımdıden tesekkurler.

Yaygın gelişimsel bozukluğu ve Diğer

Arkadaşlar başvuru aday formunda özür durumu bilgileri X evet olupta X Diğer seçeneği olmadığından, hatalı işlem yapılmıştır.
Kılavuzda yaygın gelişimsel bozuklugu olanlara 1/3 oranında ek süre verileceği yazılıyor. örneğin şeker hastalığı veya kronik bir rahatsızlığı olanlar diğeri işaretlemeleri gerekiyor.
Bu yüzden ösym'ye dilekçe yazmak zorunda kalacağım. bu durumda olan var mı??

arkadaşlar sosyal hizmetlere , başvuru formunu götürüyormuyuz yoksa sadece rapor,diploma ve kimlikmi ? başvuru formu ösymnin işi değilmi yanii sosyal hizmetleri ilgilendirmiyor sanırım yanlışmıyım ?

Peki işe giriş yaşı belli mi yani yaş önemli mi?yaş sınırı nedir?

Dün bahçelievler sosyal hizmetlerde başvuruyu kolayca yaptırdım.Sadece raporun fotokopisini aldılar zaten klavuzda da fotokopisi isteniyor.

ahmedd29;

klavuzda öyle ama malasef zorluk çıkartmakta üzerlerine yok... Bir çok ilde aslı gibidiri kendileri vuruyormuş aslına bakıp. ama burada noter veya kurumdan onaylatın demişler çok saçma insanları maddi ve manevi olarak zora sokmaktan başka bi işe yaramadı bu başvuru çile olacak bir çok insan için.

Asmina malesef memlekette işgüzar çook...Raporun çıkarıldığı hastaneden de aslı gibidir yapılıyor bilginize.

İyi günler ben burdan herkese bir bilgi vermek istiyorum;
ben lise menzunu ve üniversite öğrencisiyim 18 yaşındayım Ömss sınavı için sosyal hizmetler kurumuna
1-Engellilik rapor kağıdıyla (%40 ve üzeri vatandaşlar) ve
2- diplomanız ile ( benim diplomanın aslı üniversitede olduğu için fotokopisiini menzun olduğum okuldan "ASLI GİBİDİR" onayı ile götürdüm
3-sosyal hizmetler kurumundan doldurmanız gereken formlar weriyorlar onları dolduracaksınız
4-bankaya para yatıracaksınız
5- herhangi bir liseye gidip kayıt olacaksınız ( ÖSS sınavına girer gibi )

sınava başvuru için bunlar yeterli
benim merak ettiğim bu sınavın soruları ney üzerinden ?
suanki KPSS ayarındamı ÖSS sınavı ayarındamı bilmiyorum,
benimde burdan sormak istediğim bu sınava girmeden nerelere çalışalım ?? ( herhangi bir sorusu olan anlamayan war ise özelden veya burdan sorabilir)

arkadaşlar bir sorum olacak,

Sağlık Raporumun Aslı gibidir yapmak için sadece noter'lemi yapiliyor ?
Başka bir formülü yok mu bunun ? 40-50 lira vermemiz mi gerekiyor yani noter'e ?

raporu aldığın hastaneden aslı gibidir kaşesi vurduruluyo yanlış bilmiyorsam arkadaşım.

ya arkadaşlar bu sınavdan sonra atanan arkadaşlara şöyle bi problem çıkartacaklar 14.01.2012 tarihli yeni özürlülük yönetmeliğine göre rapor istenecek.şimdi çok tuhafdır sınav kılavuzu yayınlanalı bi kaç gün oldu insanlar yeni rapor almaları gerektiğini nerden bilsin kaldı ki rapor almak isteseler başvuru süresi geçecek.ben ve benim gibi bi çok kişi vardır 2011'in şubat ayında aldım raporu SÜREKLİ yazıyor ben daha yeni rapor aldım ne ayak bu anlamadım nasıl bir zihniyet bu ya bu kadar ÖZÜRLÜYE İŞLER ZORLAŞTIRILAMAZ...

uaemrah;
raporun sürekli ise, raporunu aldığın hastaneye gidip fotokopisini çektirerek başhekim yardımcısına imzalatıp aslı gibidir kaşesini vurdurup başvuru yapabilirsin.

bende öyle yaptım kardeş.ama baksana başvuru süreci bile eziyet ya sencede öyle değilmi.bide ben olasılık olarak böyle söyledim :D hayırlısıyla bizleri tüketmeden başarsaydık şu işi

,1bişey anlamadık okulara mı gdıyoruz yoksa ösmm ye gidiyoruz

Bi şey soracam, benim mezun olduğum okul zamanında liseydi şimdi anadolu lisesi olmuş. Bu durumda ben hangisini kodunu yazacağım başvuru formuna?

Tercihlerle ilgili küçük bir not:
Tercihlerin yapılacağı son gün itibariyle o tarihe kadar ve tercih başvurularının son gününde diploma tarihiniz o güne ait değilse kesinlikle tercih yapmayınız. Çünkü tercih başvuru tarihi aşan bir tarihte diploma sahibi olacaksanız tercihinizi yapıp herhangi bir kuruma yerleşmeniz durumunda diplomanızı ibraz etseniz dahi atamanız iptal edilir ve 1 yıl süreyle tercih yapımlarınızda kısıtlama da kalır, tercihlerde bulunamazsınız. Bilgilerinize

ENGELsiz Sınav

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engelli, kamu, sınav - En Son Makro Ekonomi Haberleri - HTEkonomi

Engellilerin istihdamı ve eğitimde fırsat eşitliği için yeni bir engelli sınav sistemi yaptıklarını anlatan Şahin, sınav gruplarını da yeniden yapılandırdıklarını söyledi. Bakan Şahin, ''Artık bedensel engellilerimiz kendi içinde, görme engellilerimiz kendi içinde, işitme engellilerimiz kendi içinde sınav olacak. 29 Nisanda bu sınavın sonucuna göre, kamuda açık olan 20 bin kadroyu hızlı bir şekilde tamamlayacağız'' diye konuştu.

izmirde oturuyorum ama aile sosyal bakanlık nerde bilmiyorum. Daha doğrusu nasıl ve nereye gideceğimi maddeler halinde anlatmanız mümkün müdür?

Üst Alt