Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 sınav başvuru kılavuzu yayınlandı

ben ortaokul mezunuyum özürlüyüm katılabiliyormuyum ve nereye muracat etmem lazım yardımcı olurmusunuz ne olur

benim raporum yüzde elli vergi indirimm yüzde 46 ama ortaokul mezunuyum nereye muracat edebilirim ve ortaokul alınıyormu lütfen yazarmısnız

Arkadaşlar,konuyu en başından okuyup sorularınıza cevap bulmak çok mu zor ki kolayı seçip soruyorsunuz ?

Kılavuzda cevabını bulamadığınız soruları sorabiliriz ama kılavuzda olan soruları kılavuzu okumaya zahmet etmeden sormak insanları boş yere uğraştırmak oluyor.

Ve cevabı olan soruları sormak sayfanın luzumsuz olarak çoğalmasına sebep oluyo bu da bi sürü gereksiz yorum okumamıza zaman kaybetmemize sebep olmakta..Lütfen zahmet edip kılavuzu okuyun,cevabını bulamadığınız soruları sorun...

enim raporum yüzde elli vergi indirimm yüzde 46 ama ortaokul mezunuyum nereye muracat edebilirim ve ortaokul alınıyormu lütfen yazarmısnız herkes zki deil söyleseniz ölürmüsünüz söylemeyecekseniz zor yok

ortaokullar kuraya katılcak ama başvuru mayıstaymış ortaöğretimsen yani liseysen şimdi

karataş; kardeş ilkögretim mezunları sınava tabi değil, sizler için kura düzenlenmiş onun başvurusu mayıs ayında. elindeki rapor sürekli ise kura başvurusunda raporunu kullanabilirsin

Mezuniyeti olmayan engelliler için klavuzda bir ifade var mı?
Kuraya girebilir türünden.

Sizi anlamakta zorluk çekiyorum arkadaşlar kılavuzu okursanız tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.10 sayfa kılavuzu okumaktan zarar gelmez sınava hazırlanır iken okuyacağınız kitapların yanında devede pire kalır...

okumaya üşenenler nasıl memur olacak acaba ilker abi :)

MERHABA ARKADAŞLAR SINAVA GİRECEK OLAN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN HAKLARINDA HAYIRLISI OLSUN .

03/10/2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” uyarınca Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Merkezimiz tarafından 29 Nisan 2012 tarihinde 81 il merkezinde yapılacaktır.ÖMSS’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklardır. Sınava girmesi gereken bu adaylariçin başvuru süresi 20 Şubat 2012 tarihinde başlayacak, 2 Mart 2012 tarihinde sona erecektir.
ILKOKUL VE ORTAOKUL MEZUNLARI İÇİN :

Kuraya; ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak içinbaşvuru yapacaklardır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 14 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak, 25 Mayıs 2012 tarihinde sona erecektir.

GEREKLİ BELGELER:

1-DİPLOMANIN FOTOKOPİSİ (DİPLOMANIN ASLI YANINIZDA OLSUN)

2-KİMLİK FOTOKOPİSİ

3-ÖZÜRORANINI BİLDİREN SAGLIK KURULU RAPORU

MERSİN İÇİN BAŞVURU YERİ ADRESİ :

SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLĞÜ ,MERSİN CARŞISI VE BALIK PAZARI NIN ARASINDA 2 Cİ KAT SOL TARAFTA TOLANTI SALONUNDA

okumaya üşenenler nasıl memur olacak acaba ilker abi :)

ya okuma yaması yoksa :))))))) şaka bir yana

herkez heyacanlı bizler elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olalım .

bilgi paylaştıkça çogalır[ı]"engelsiz bir yaşam için el ele"[/ı]

ankaradan ortaöğretim başvuru şartlarınıda söylermisiniz???
lütfen

arkadaşlar ben düz lise mezunuyum lise turune ve koduna ne yazmalıyım yardımcı olabılırmısınız

Ben açık ögretım lisesinde 2. dönemdeyim mezun olmama daha çok var açık lisede okuyor belgesi almam gerekiyor galiba okuldan çünkü diplomam yok

özqür;

aynen bende aynı durumdayım 1 dönem daha okumama var diplomam yok mesleki açık öğretim bitti altan dersle kaldı bir tek sınav için nasıl bir belge alıcaz girebilecekmiyiz daha bir cevap alamadım :)

arkadarlar ben lısenın adını yazdım ama kodunu bulamadım ne olur yardım edın

buldum arkadaslar cok tsk ederım.kılavuzu cok ıyı okumak lazım evet

jaste;

Arkadaşım;

11017 Lise (Resmi ve Gündüz Öðretimi Yapan Liseler)

bunu kodlayacaksın, düz lise mezunuysan.

Aynen Bende 7-8 Sınıflardan Sınava Girecem Ortaöğretim Dİplomam Yok Bu Yüzden İlköğretim Diplomasıyla Kuraya Katılma Şansım Varmı Onu Merak Edıyorum Şuanda Ben İlkokul Mezunu Olarak Görunmuyormuyum?

lise son sınıftan ayrıldım ilkokul mezunu olarak gözüküyorum demi birde ilkokul mezunu sınava girmeyecek mi girmeyecekse nasıl iş verecekler ilkokul mezunları hangi tarihlerde ve nasıl başvuru yapacaklar kura için ve ne kadar ücret ödeyecekler lütfen bilgisi olan paylaşsın ...

Arkadaşlar Sınav Hakkında Arayıp Bilgi Alıcağım Numara yokmu ? açık öğretim okuyorum 1 dönem daha okumam gerekiyor katılabilirmiyim sınava ve katılamazmıyım diye bilgi almak istiyorum nereyi arıyacağım bir numara verirseniz iyi olur benim gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlar var:confused:

arkadaşlar, ben dün kılavuzu okumaya çalışmış ancak bazı şeyleri anlamamıştım, çünkü sınava girecek olanlar için mi yoksa kura ile seçilecekler için mi anlatılıyor pek anlayamamıştım, bana başvuru kılavuzu karışık geldi normal kpssye de başvurmuştum bu kadar kafa karıştırıcı cümlelere rastlamamıştım
ama yanıtlarıma şu linkte kısaca anlatılmış olarak cevap buldum

sAg3k.png

bu tabloda herşey özet bir biçimde anlatılmış
ben şimdi kaymakamlığa gidip ön kabul belgemi alıcam inşallah
burada var mıdır, benim gibi özürlü statüsünden girecek olan bilmiyorum ama yazayım
Muğla İli, Ortaca İlçesinden başvuru yapacak olan adaylar, Ortaca Kaymakamlık binasından başvuru yapacaklardır, sanırım orada gerekli yönlendirmeyi yapacaklardır
hepinize kolaylıklar diliyorum

cok tsk ederım baltazar_79 ınş hepımız ıcın hayırlı olur.

arkadaşlar ilk ve ortaögretimliler 14 mayıs 25 mayıs tarihlerinde başvuru yapacaklar dimi şuan herhangi bir başvuru söz konusu değildir.

arkadaşlar sınav sorularında yanlışlar dogruları götürmüyor herhalde birde soru cevapları 4 seçenekliöi yoksa 5 seçenelklimi bilgisi olan varmı

zeynep71 ;

sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürecek

Aday Başvuru Formu (“Özür Durumu Bilgileri” alanları hariç doldurulmuş olarak) fakat ben doldurdum olmaz mı tekrar mı çıkartmam gerekir

İnternetten çıkartıyorsun zaten birtane daha çıkart nacar..:) erinme..:)

sagol abi kabul etmezlerse nasıl olsa heryerde internet var çıkarttırım demokraside çare tükenmez :D

Arkadaşlar forumda mezun olunan lisenin kodunu buldum ama mezun olunan lise türünün kodunu bulamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim....teşekkürler...

arkadaşlar bir kamu kuruluşunda çalışan memurlar bu sınava katılabiliyor mu ?

arkadaşlar kaymakamlığa gittim başta bilgimiz yok demişlerdi başka birimlere başvuru yaparken yönlendirme sonucu, yazının henüz geldiğini ve burada Aile ve sos.pol. bakn. ilçe şubesi olmadığını, internette yazıyor dediğimde olabilir burda yok, merkezden gelen yazıya göre bnm yaşadığım ilçe, 50bin nüfusun altında oldugundan Fethiyeden başvuru yapmam gerektiği söylendi, yani şehirlerarası yolculukla yaklaşık 1 saat, bunun bir de dönüşü var, başvuru merkezi olan okul evime 5 dk ama ön kabul belgesi için 2 saat yol+oradaki harcadığım zaman... sınav zamanı da tam ters istikamet olan Muğlaya gitmem gerekecek o da yaklaşık 1,5-2 saat... yani bu ömss bnm için ayrıcalıktan çok eziyet olacak, ben uzun yolda bildiklerimi de unuturum stresten....
kısacası sinir olup geldim bir de kaymakamlığa gidip eve dönene kadar harcadığım 2 saat de cabası...:mad:
hakkımızda hayırlısı...

Üst Alt