Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 sınav başvuru kılavuzu yayınlandı

10LINE;

bende elektronik mezunuyum sadece kadro derecende 2 kademe önceliğin var o kadar 3-5 lira bişey onun haricinde herşey aynı
ancak tekniker-teknisyen diye atanırsan o zaman fark olur

sınava katılan tum raporlu kardeşlerimi destekliyorum bende sınava girmek isterdim ama açıkogretım lısesı 2. sınıf devam etmekte bu sene bıtmeyecek kura ile katılacağım 10 yıldır işsizim inşallah yerleşirim

arkadaşlar özürlü sınavlarında özürlülerde sınav başvurusu için para alınmazdı önceden neden şimdi para isteniyor hatırlarmısınız meb sınavında da istenmişti para başta ama sonra tepkiler gelince para alınmamıştı sınava gireceklerden hiç bu yönünü düşündünüz mü sınavın ?

nokta;

evet arkadaşlar sosyol hizmetlere gidip işlemlerini aktarırlarsa diğer arkadaşlarada faydalanmış olur..

Anladığım kadarıyla var olan raporlu olanlardan rapor istenmiyor. İkincisi Çalışan Memurlar alanlarında isteyenler yada kurum değiştirmek isteyenler bu sınava başvuramaz diye bir şey yazmıyor. Tıpkı KPSS'de milyonlarca çalışanların girdiği gibi bu sınava da Çalışan memur yada özel sektörden de girebilecek!Benim anladığım bu yönde ve son olarak da sınav parasını yazmış bazı arkadaşlar; ALLAH aşkına söylermisniz? devlet size sınav açıyor, kadro açıyor sonra da beleş isteriz diyorsunuz azcık hep maddi anlamda beleşlik yapmayın!
ÇALIŞANLARIN HAKKETTİĞİ YERE YERLEŞMELERİ ÜMİDİYLE SINAVDA ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLİYORUM...

Arkadaşlar antalyada ilk başvuryu ben yaptım.. Raporla ilgili sorun çıkmadı raporun aslı veya aslı gıbidir gördükten sonra.fotokobiye aslı gibidir ibaresi not düştüler aslı sizde kalıyo ..onun dışında benim raporum 1999 yılında aldım sürekliyse problem cıkmaz....

mersin ziraat bankasına 25 tl yatırdım bilgilerinize...

İstanbul Anadolu yakasında yaşayan arkadaşlar, başvuru için avrupa yakasına gitmenize gerek yok. Maltepe/Zümrüt evler huzur evi oradaki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine giderek başvuru yapabilirsiniz. Maltepe/İrtibat Telefon; 216- 589 35 56 dır.

xcoll; Yukarıdaki 15 Soru ve Cevabı okursan o konuda daha da aydınlanmış olursun.. Önce Bankaya para yatırılmayacak.. Önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Bağlı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine gidilip," Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı doldurulacak " ... Oradan cıkınca, Ön Kabul ve Taahhüt işlemi sorunsuz gerçekleşmişse, Kılavuzda belirtilen bankalardan biri Sınav Ücreti 25 TL yatırılacak...Yukarıda Sorulardan 11. soru ve cevabı senin sorunu da içeriyor : Soru 11-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) ‘na Başvuru Adımları Nelerdir?

Cevap:a) Aday Başvuru Formunun Çıktısını http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59219...vuru-formu.pdf internet adresinden temin ederek, tükrnmez ya da dolmakalemle dolduracaksınız.

b) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Bağlı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine gidir, Ön Kabul ve Taahhüt Beyanını dolduracaksınız

c) Sınav Kılavuzunda yazan Bankalardan birine 25 TL Sınav Ücretini yatırıyorsunuz.

d) http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59220...merkezleri.pdf Bu adreste belirtilen ÖSYM Başvuru Merkezlerine giderek, gerekli belgeleri ibraz ettikten sonra başvurunuz tamamlanıyor…
bu yazdıklarınız da maşalla normal kpss işlemlerinden daha uzun....
ben şu an küçük bir ilçede yaşıyorum ve ne nerdedir hiç bilmiyorum
şimdi tamam başvuru merkezi evime çok yakın anladık da... parayı da yatırırım sorun değil... bu aile ve sosyal pol. birimine gidip ön kabul vs işi ne anlamadım gitti
sınav ücreti 100tl de biz bunun özürlü statüsünde oldugumuzdan 25ini ödeyecekmişiz
ya normal kpss bile 40-50tl 100 tl nerden çıkıo anlamış değilim doğrusu:confused:
bi de 3-5 tl ekstralar da var...

açıklayıcı açıklamaların için teşekkürler Özkan. şuan ki sorun sadece sosyal hizmetler. sosyal hizmetler de çalışmalara başlarlarsa sorun kalmayacaktır.

arkadaşlar biraz önce aile ve sosyal politikalar ilçe müd. nerde bilmiyorum demiştim baktım buldum inşallah sorun yaşamam, yarın gitmeyi planlıyorum
herkese hayırlı günler, kolay gelsin

Mesleki Açık Öğretim Okuyordum Bitti Fakat Zorunlu Derslerim var Bu Dönemde Okuyacağım Yani Nisan Ayına Kadar Mezun Olup Diploma Almam Zor Sınava Girebilirmiyim ? :confused:

Arkadaşlar bi yardımcı olun benım Raporum %44 ama 2 yıl süreli rahatsızlıgımn duzelme sansı yok sol el ve ayakta dogustan bozukluklar ve hastane bana 2 sene sonra tekrar gırıp o zaman sureklıyı alabılcegımı soyledı ben bu Süreli raporla sınava gıremiycekmiyim ? :(

ilkokul mezunları sadece kurayamı takılabiliyor ayrıca aday başvuru formunun linki varmı arkadaşlar

OzİStar;
bu donem bitiyorsa sinava girilebiliyor ama bu sene biter diye resmi belge istiyorlar sorun bu resmi belgeyi nerden temin edecez halk egitim merkezinden alabilirmiyiz benimde bu sene acik lise bitiyor

İstanbul avrupa yakasında aile ve sosyal politikalar bakanlığı;
Çağaloğluna mı başvuruyoruz yoksa bahçeli evler ek binaya mı gidecez bilgisi olan paylaşırsa seviniriz.

reiis;

Peki ya o'dersten geçemez isek kalırsak ne olacak ayrıca o belgeyi nereden temin edicez halk eğitim verirmi böyle bir belge bilgi alırsan paylaşır isen sevinirim iyi günler

İstanbul Avrupa yakasında Cağaloğlu kayıt kabul etmiyormuş bugün aradım bu şekilde bilgi verdiler.
Avrupa yakası için başvuru adresleri;
[FONT=Arial]İstanbul Bahçelievler İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, [/FONT][FONT=Arial]İstanbul Avcılar İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve [/FONT][FONT=Arial]İstanbul Beşiktaş İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü[/FONT]

Arkadaşlar Merhaba ;

2 ay önce rahatsızlığım üzerine sigoryta hastanesine basvurdum orası bana *32 rapor verdi. Ben rapora itiraz edince beni farklı bir hastaneye sevk ettiler .Manavga Devlet Hastaneside bana *60 rapor verdi . Raporum cuma günü elime ulaştı. Bugün heyet hastaneye gittim öyle gerekiyormuş. Heyet hastanede 29 Şubatta kurula giriceksin dedi. Toplamda 3.kez kurula giricem . 29Şubatta gireceğim kurulun 2Marta kadar bana raporu vereceğini sanmıyorum . Bu sınavıda kaçırmak istemiyorum . Sizce ne yapmalıyım başhekime çıkıp kurula girecegım tarihin öne çekilmesini istesem ne gibi bir tepki alırım ? Mazeretli son basvuru tarzı bir durum varmıdır ben raporumu alınca kayıt olsam ? yardımınızı bekliyorum .:(

sağlık kurulunun başkanlığını yapan bir heyet başkanı vardır.konuyu direkt o doktorla görüşün size yardım edilmesini sağlayacaktır cacevik

Rapor Tarihi karmaşası hakkında arkadaşlar yarın alınmış yeni rapor kabul olmayacakmı? bu şekil düşünceler varda diğer konuyada yazdım ama bu yazıyı benim anladığım aşağıdaki metinde yazıyor doğrumudur acaba bütün PDF dosyasına baktım raporu şu tarihli olan veya olmayan başvuramaz diye bir yazı yok..

Ben yanlış anladım yoksa doğrumu aynen şunu anladım bir resmi gazete yayımlanmış bu tarihte oda buarada T.C. Resm Gazete ve bu gazetede denmişki bu tarihte (14/01/2012 )özürlülük ölçütü ve derecesi %40 ve üzeri olan ve belgeleyen sınava girebilir demiş o tarih bu tarih belirtmemiş yanii 1 martta bile alsan 2 martta başvurabilirsin yalnışmıyım öyle bir yazı yok pdf dosyasında...

Bu sınava ve kura usulüne göre yapılacak yerleştirmelere başvurabilmek için %40 özürlü olmak şarttır. 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülük ölçütü, sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu özürlü sağlık kurulu raporları ile belirlenmiş olan adaylar ÖMSS’ye başvurabileceklerdir. Kura usulüne göre yapılacak özür grubu ve tercihlerine göre devlet memuru kadrolarına atanabilecekleri için ÖMSS’ye başvurmaları gerekmektedir.

arkadaşlar ben engelli öğretmen olarak atandım ve şuan çalışıyorum ama engelimden dolayı mesleğimi yapmakta çok zorlanıyorum.bu yüzden masa başı bi memurluğa geçmek istiyorum.bu sınava girip kazanarak geçebilirmiyim acaba.bilenler cevaplayabilirse sevinirim.

ya online arkadas varmı sınav formunu nereden alacagımı halla anlamadım yaaa osym adana dayım buradakı merkeze gıtmeden once herhangı bır yuere odeme yapacakmıyız

Başvuru formunda okuduğunuz lisenin adı yazıyor. Türü yazıyor. Kodları felan yazıyor. Ben düz lise okudum. Lisemin kodunu nereden bulacağım ? Türüne düz lisemi yazacağım boş mu bırakacağım. Klavuzda felan bulamadım bir şey.

Arkadaşlar antalyada ilk başvuryu ben yaptım.. Raporla ilgili sorun çıkmadı raporun aslı veya aslı gıbidir gördükten sonra.fotokobiye aslı gibidir ibaresi not düştüler aslı sizde kalıyo ..onun dışında benim raporum 1999 yılında aldım sürekliyse problem cıkmaz....

Özkanbey, arkadaşın yazdıklarına dikkat ! ve sizin şu yazdığınız (Rapor Tarihi konusunda herhangi bir sorun yok.. Yürürlükte olan yönetmelik hükümlerine uygun derken, aşırı derecede cok eski raporlar haric, sürekli ve süreli de olsa) aşırı derecede çok eski rapor derken lütfen tarih verin....Mesela 2006 tarihli,%52 ve sürekli olan ama istihdam seçenek kutusu olmayan özürlü kimliği alabilir diye verilen rapor geçerlimi ?

Üst Alt