Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 sınav başvuru kılavuzu yayınlandı

selamlar ben geldim :D) arkedeşler osym de acıklanmış ve bende başvuruyu aldım oradan şimdi benim sorum sizden rica etsem 14 mayısta başvuruile kura ilemi yapılacak ve 25 mayısta sona erecek yani demek istedigim biz nezaman sınava gırecez ? bizden önceki adaylar 20 şubatta tan 2 marta kadar anlamış degilim yeniden kılavuz dahamı yayınlanacak? :d)

SPEDYY GONZALEZ BU SINAVDA EMİN OL AÇIKTA KALANLARIN ÇOĞU ÇALIŞIP KAZANIN DİYE ATIP TUTANLAR OLCAK isyan edersin atanamayınca atanırsan sorun yok bu kadroların büyük bölmü sağlıklı insanların özürlüler hiç heveslenmesin 60dk 60soru özürlü biri bunu okuyup anlayana kadar oho hele bide iki üç soruya 3-4 dakka ayırırsa işi bitti girecek yamyamlar zehir gibi adamın özrü yok tak tak 50 dakkada bitirir sınavı iş işten geçtikden sonra kime nereye isyan edersen et valla ben sallamıyorum sınavı falan kader kısmet ben boş boş atıp tutmamda çalışan kazansın diye hakkeden engelli insanlar girer umarım....

xxxman;1

Anlamadım kardeş ? senkımsınkı nedıdıyın buradakılerı fılan anlamıs degıl kendı kendıne konusuyorsun heralde :D)

gece mazlumu ben kendi kendime konuşuyorum en azından senin gibi boş konuşmuyorum anlayan anlıyor sen anlamasanda olur boşver sen derse çalış geçmen gereken çok insan var:D

kusra bakma anladım şimdi hakkını helal et senın dedıgını anladım kardes : torbili olan gecer ama bırde ötekı tarafta sorarlar biz gınede kuraya katılacak onun ıcın ne olusa kader bakalım ilk gircem ondan calısacaz kardes bız sımdı sınava 29 nısanda gıremeyecezmı? bekleyecezmı onu demıstım ?

sınava girecekler arasında benimle aynı bölümden mezun arkadaşlar geneli oluşturacaktır diye düşünerek soruyorum.İktisadi İdari Bilimler Fakültesi -İşletme Bölümü (lisans) mezunuyum.mezun olunan okulkodu sizce de 6229 mudur.?

ben raporu yeniletim dedim 1 yıl kontrol verdiler ama 1 yıl mayısta doluyor ve alıcam raporu , peki ben bu sınava girebilecekmiyim kalvuzu okudum bununla ilgili bişi bulamadım , daha önceki raporum süreliydi buda süreli olacak , varmı bilgisi olan

esra baltacı 3226 kodlu İşletme/İşletmecilik seçmiyo muyuz

ARKADAŞLAR SÜREKLİ RAPORLARIN GEÇERLİ OLUP OLMAMASI KONUSUNDA YORUM YAPANLAR ;

RAPORLARINIZ 14 OCAK 2012 YÖNETMELİĞİNE GÖRE;

(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

buna göre raporlarınız geçerlidir..dahada üstüne laf açıp milletin kafasını bulandırmayalım..hem mantık olarak 10-15 günlük bir başvuru süresinde kim raporunu yenileyebilir..il müdürlüklerinde yaptıracağımız taahhüt evrakı esnasında zaten sahte bi şekilde rapor alanlar açığa çıkacak..yeniden rapor aldırmaları gibi gereksiz bir şey olmayacak..

Aylin Çiftçi'den ÖMSS konusunda önemli açıklamalar
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) gireceklere gerekli tüm kolaylıkların sağlanacağını, soruların özürlü gruplarına göre belirleneceğini bildirdi.

Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başvurularda dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgi verdi. 29 Nisan'da 81 ilde yapılacak ÖMSS için başvuruların 20 Şubat-2 Mart tarihleri arasında alınacağını hatırlattan Çiftçi, engelli vatandaşlardan sınavla ilgili çok fazla soru geldiğini belirterek, ''Telefonlarımız kilitleniyor'' dedi.
Sınav kılavuzunun ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandığı anlatan Çiftçi, adaylardan kılavuzu dikkatli incelemelerini istedi. ''Sınavda, görme, işitme, zihinsel ve genel engelli grubu olmak 4 grup olacağını'' ifade eden Çiftçi, şöyle devam etti:

''Görmenin içinde az görenler veya daha az görenlere göre sorular farklı puntolarda sunulacak. Hiç görmüyorsa şekilli soru olmayacak. Tabii tüm sorular içerik olarak aynı olacak. Yine engelli hiç görmüyorsa refakatçi veya okuyucu isteyebilecek. Bunlar kişinin beyanı doğrultusunda ÖSYM tarafından temin edilecek.''

-Başvurularda dikkat edilecek hususlar-

Çiftçi, ''Sınav için iki başvuru olacak. İlki ön kabul dediğimiz il müdürlüklerimize yapılacak başvuru. İkincisi de ÖSYM'ye yapılacak ve sınav giriş belgesinin de alınacağı başvuru'' diye konuştu.

İl müdürlüklerine yapılacak başvurularda engellinin lise diploması ile özürlülük raporuna bakacaklarını ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:

''Rapor mutlaka özürlülük raporu olmalı ve iş göremezlik durumu yüzde 40 ve üzeri olmalı. Bir de özürlülüğün sürekliliği durumu var. Rapor sürekli değilse ve rapor süresi sınav tarihini kapsıyorsa yine sınava girebilirler. Raporda mutlaka 'aslı gibidir' kaşesi bulunmalı. Buna çok dikkat edilmeli. Uzmanlarımızca burada bir de özürlü grupları için hazırlanan soru formlarının kişiye uygunluğuna bakılacak. Burada rapor da dikkate alınarak, adayla birlikte uygunluğa karar verilecek. Aday, bu soru formunun kendisine uygunluğuna dair imza atarak, kendisine uygulanabileceğini kabul edecek.''

-Kime, nasıl soru?-

İşitme engelli okulundan mezun olanlar için daha sade sorular hazırlanacağını vurgulayan Çiftçi, elini kullanamayan bedensel engelliler için ''yazıcı'' görevlendirileceğini söyledi. Çiftçi, ''Psikiyatrik tanılı engellilere genel soru formu verilecek. Eğer isterse yalnız başlarına sınava girebilecekler. Genel engelli ise yazıcı, okuyucu desteği isteyebilecek'' diye konuştu.

Çiftçi, önceliklerinin kamudaki boş 29 bin kadronun doğru şekilde doldurulması olduğunu kaydederek, ''Biz bu sınavda maksimum kolaylığı uygulayacağız. Sınava çok yoğun başvuru bekliyoruz'' dedi.

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için başvurular, 20 Şubat-2 Mart tarihleri arasında alınacak. Kura ile atanacak ilkokul mezunları ise 14-25 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapacak.

ÖMSS, 29 Nisan'da 81 il merkezinde saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumda yapılacak.

AA

Kaynak RAPORU KİMSE SORUN ETMESİN GÖRÜNÜŞE GÖRE RAPORUN HİÇ BİR ÖNEMİ YOK KADROLAR ENGELSİZ Bİ ŞEKİLDE DOLCAK SÜRELİ RAPORLAR SINAV TARİHİNE KADAR GEÇERLİ...[/INDENT]

merhaba ben 13 yıllık öğretmenim ortopetık engelliyim artık bunyem kaldırmıyor.acaba bende sınava gırebılır mıyım?ayrıca burda türkçe ögretmenleri nasıl bi öğretmenlık yapacak acaba biraz bili verirsenız sevnırım

Meslek Lisesi (Bilgisayar Teknisyeni) Mezunu - Ön Lisans Devam Ediyor. Kafama takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Düz Liseler ile Meslek Lisesi Mezunları arasında herhangi bir fark olacak mı ? veya Düz Lise yada Meslek Lisesi Kategorileri adı altında bir sınıflandırma yapılacak mı ? ve son olarak ta şunu sormak istiyorum. Geçmişte Engelli sınavlarına giren arkadaşlar Meslek Lisesi ile ilgili herhangi bir konu veya memurluk alımı ile ilgili bir uygulama ile karşılaştılar mı ? Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

raporlarla ilgili bişey dememişler umarımda demezler..bıktım bugüne kadar 6 kere aldım bu raporu 15 yıldır..resmen bıktıum yanii..umarım raporla ilgili yeni bişey istmezler yoksa kafayı yicem...ve 60 soru 60 dk bile çok az 1soruyu 1 dkmı çözcez..heel 120 soru 60 dk olması asla mümkün değil..bence tabi...

arkadaşlar bilgisi olan varsa lütfen yazssın yaa matematik soruları olucakmı olmucakmı benim tek derdim o.....

ve bişey daha kura ve mereksi atamada olsa...başak illerdemi emmurluk yapılcakççyoksa kendi ilinde olma şansımız varmı.....bilen varmı lütfen yorumları bekliyorum

kurayla atamayı herhalde kendi ilinde herkesi yerleştirirler,kimseye öyle bi eziyet yapmazlar diye öngörüyorum.matematik tabi 29 nisandaki sınavda 15 soru olucak lise,önlisans,lisans mezunları için.ortaöğretim kurayla katılcak.

Kurumların kendi yaptıkları sınavlara para vermiyorduk buna vericeğiz bunların imanı dini para bunlar paradan başka birşey bilmezler.Ocak ayında kurslar açılacak dediler Şubat ayı bitiyor kurs murs açıldığı yok madem açmıyacaksınız milleti neden açılacak diye umutlandırıyorsunuz utanmıyorsunuz bunca engelliye yalan söylemeyi. :mad::mad:

rapor isi muammada benim bu sene acik lise bitiyor sinava girebilirmiyim acaba

arkadaslar artık eski rapor yeni rapor olayını kapatın gerekli açıklamalar yapıldı raporu sürekli olan % 40 üstü herkes bu sınava girebilir süreli olanlar ise süresini uzatıp girebilir bos yere yorum yapıp insanların moralini bozmayın !!!

slimer ; ağzın bal olsun kardeş.. daha hala hiç bi yeri okumadan araştırmadan,armut piş ağzıma düş misali gelip "rapor işi muamma" demeleri yokmuuuu..insanı çileden çıkarıyor..kimse bana kızmasın..yukarda bende dahil bir çok kişi değişen yönetmelikten gerekli maddeleri yayınladık..ama hala muamma deyip insanların kafasını karıştırıyoalr..pes yani !!

ÖMSS ( Özürlü Memur Seçme Sınavı ) Sınav Klavuzundaki Merak Edilen Soru ve Cevaplar

Arkadaşlar 17 Şubat 2012 Tarihinde Yayınlanan SINAV KILAVUZU Sonucunda; Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Hakkında En Çok Merak Edilen Soru ve Cevaplar, SINAV KILAVUZUNA GÖRE GÜNCELLENMİŞTİR...

Soru: 1-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Ne zaman Yapılacak ?

Cevap: ÖMSS 29 Nisan 2012 Pazar günü Saat: 10:00 yapılacaktır.

Soru : 2-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Başvuru Tarihleri Nedir ?

Cevap: ÖMSS’de Sınava Girecekler 20 Şubat 2012 - 2 Mart 2012 Tarihleri arasında başvurlarını yapacaklardır. ÖMSS’de Kura’ya tabi olanlar ise 15 Mayıs 2012 – 24 Mayıs 2012 tarihlerinde başvurularını yapacaklardır.

Soru: 3-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) için " SINAV KLAVUZU " yayınlandı mı ? Sınav Kılavuzuna Nasıl Ulaşabiliriz ?

Cevap: ÖMSS için Sınav Kılavuzu 17 Şubat 2012 tarihinde yayınlandı. Sınav Kılavuzuna diğer yardımcı bilgilere bu Link’ten ulaşabilirsiniz : ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Soru: 4-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) 'nı Hangi Kurum Yapacak ? ÖMSS'de Kaç Soru Olacak? Hangi Testlerden Kaç Soru Sorulacak? Cevap Seçenekleri kaçlı olacak? Yanlış Cevaplar, Doğruları Götürecek mi ?

Cevap: Özürlü Memur Seçme Sınavı'nı ( ÖMSS ) , ÖSYM tarafından yapılacaktır. Testlerde Cevap Seçenekleri 5’li olacaktır. Adayın Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılacaktır, yani 4 yanliş 1 doğruyu götürecektir.

ÖMSS’ DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6

TOPLAMDA 60 ADET SORU SORULACAKTIR..

Soru: 5-) İlköğretim , Ortaöğretim , Yüksek Öğretim Mezunlarının Özürlü Memur Seçme Sınavı'na ( ÖMSS ) Girişleri Nasıl Olacaktır ?

ÖMSS’YE; Ortaöğretim Kurumlarından, Yükseköğretim Programlarından Mezun Olan veya ÖMSS’NİN Yapıldığı Yıl İtibariyle Mezun Olabilecek Durumda Olan Özürlü Adaylar Başvuracaklardır. Bu Adaylar Sınava GİRECEKLERDİR.

KURAYA; İlköğretim/İlkokul/Ortaokul Mezunu Olan veya ÖMSS’NİN Yapıldığı Yıl İtibariyle Mezun Olabilecek Durumda Olan Özürlü Adaylar Başvuracaklardır. Bu Adaylar Sınava GİRMEYECEKLER, Sadece KURAYA Katılmak İçin Başvuru Yapacaklardır.

Soru: 6-) 3 EKİM 2011 tarihinde yayımlanan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS ) Yönetmeliği'ne nasıl ulaşabiliriz ?

Cevap: 3 EKİM 2011 Tarihinde yayımlanan ÖMSS Yönetmeliği Link'tedir:

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Soru: 7-) En Son Yayımlanan 14 OCAK 2012 Tarihli ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİĞİ ile 14 OCAK 2012 SAKATLIK ORANI CETVELİ'ne Nasıl Ulaşabilirim ?

Cevap: 14 OCAK 2012 Tarihli ÖZÜRLÜ Raporları ile İlgili Yönetmelik LİNK’i : http://www.engelliler.biz/forum/sag...rlari-hakkinda-yonetmelik-14-ocak-2012-a.html

14 OCAK 2012 Sakatlık Oranı Cetveli verilen LİNK'in Eklerinde Mevcuttur..

Soru: :cool: Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) 'na girebilmek için Özürlü Sağlık Kurulu Raporum Hangi Tarihli ve Nasıl Olmalıdır ?

2. B A Ş V U R U
2.1. BAŞVURU KOŞULLARI

ÖMSS ve kuraya; 14/01/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu özürlü sağlık kurulu raporları ile belirlenmiş olan adaylar başvurabileceklerdir. Özürlü sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az özürlü olduğu belirtilen adaylar ÖMSS ve kuraya başvuramazlar.

Herkesin aklına bu madde takılıyor.. Ancak Yönetemelik Hükümlerine Uygun deniyor... ONun haricinde;

14 Ocak 2012 Yönetmeliğinde :
Kazanılmış haklar

" MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez. "

Yani burada % 40 ve üzeri Özürlü Raporu olan herkes bu sınava başvurabilir mantığı cıkıyor..

SÜRELİ RAPORLAR : Rapor sürekli değilse ve Özürlü Raporu Süresi, Sınav Tarihini kapsıyorsa yine sınava girebilirler.

Soru: 9-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Kursuna Katılmazsam, ÖMSS'ye Başvuramaz miyim ? ÖMSS'de Alt Yaş ve Üst Yaş Sınırı Var mıdır ?

Cevap: ÖMSS Kursuna katılmayanlarda, katılanlarda rahatlıkla ÖMSS'ye Başvuru yapabileceklerdir... ÖMSS Kursuna katılmak zorunlu değildir.... ÖMSS'de Alt Yaş Sınırı 18 olurken, herhangi bir Üst Yaş Sınırı yoktur..

Soru 10-) 29 Nisan 2012 Tarihinde yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) Sonucunda Atandıktan Sonra Mülakat Var mıdır ? ve İçeriği Nedir ?

Cevap: 3 EKİM 2011 Tarihinde Yayımlanan ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK MERKEZİ SINAV VE KURA USULÜ HAKKINDA YÖNETMELİĞİ'NDE Adayların başvurmaları ve atanmaları;

MADDE 17 ‒ (1) Adaylar, yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşlarına, atanmak üzere Tercih Kılavuzunda yazılı olan belgeler ile birlikte süresi içinde başvurur.
(2) Kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirmeye ilişkin olarak atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder.

ÖMSS Sonunda atandıktan sonra, Atandığınız Kurumun 5 kişilik komisyonuna gireceksiniz.. Burada Atandığınız Kurumda yapacağınız iş ile Özürlü Sağlık Kurulu Raporunuzda yer alan özrünüz ve " Çalıştırılamayacağı İş Alanları " bölümünde yazanla ,karşılaştırma yapılıp, Engelli Adayın işe uygun olup olmadığı kararı verilecektir.. Örnek : Adayın " Çalıştırılamayacağı İş Alanları " bölümünde " Duymayı Gerektiren İşlerde Çalışamaz " ibaresi var diyelim.. Adayda tercih formunda yer alan cok ay bir işi tercih etti.. Tercih ettiği işte Telefonla konuşması gerekli zamanlar olursa bu durum uygunluk açısından olumsuz bir durumdur...

Soru 11-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) ‘na Başvuru Adımları Nelerdir?

Cevap:a) Aday Başvuru Formunun Çıktısını http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59219/h/2012-ozurlu-memur-secme-sinavi-omss-aday-basvuru-formu.pdf internet adresinden temin ederek, tükrnmez ya da dolmakalemle dolduracaksınız.

b) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Bağlı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine gidir, Ön Kabul ve Taahhüt Beyanını dolduracaksınız

c) Sınav Kılavuzunda yazan Bankalardan birine 25 TL Sınav Ücretini yatırıyorsunuz.

d) http://www.osym.gov.tr/dosya/1-59220/h/2012-ozurlu-memur-secme-sinavi-omss-basvuru-merkezleri.pdf Bu adreste belirtilen ÖSYM Başvuru Merkezlerine giderek, gerekli belgeleri ibraz ettikten sonra başvurunuz tamamlanıyor…

Soru: 12-) Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi’nin ÖMSS için Yaptığı açıklamada; “. Raporda mutlaka 'aslı gibidir' kaşesi bulunmalı. Buna çok dikkat edilmeli. “ Sözleriyle Özürlü Raporu Hususunda Ne Anlatmak İstemiştir ?

Cevap: Aylin Çiftçi'nin demek istediği şudur : Rapor Fotokopisi ile işlem yapılamaz, Raporun Aslı elinizde yoksa; Hastanden ASLI GİBİDİR Kaşeli bir nüshası olmali, oda yoksa Noterden Onaylı Bir Örneği olmalıdır.. Eğer Raporunuzun ASLI elinizdeyse , hic bir sorun yok, başvuruya gidebilirsiniz…

Soru: 13-) Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) ‘na ikametgah Adresim dışında bir ilde girebilir miyim ? Bunun istisnaları var mıdır ?

Cevap : ÖMSS’ye ve kuraya başvuracak adaylar öncelikle, kendileri için belirtilen tarihlerde, ÖSYM'nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İnternet adresinde yer alan Aday Başvuru Formunun bir çıktısını edinerek dolduracaklar ve gerekli belgelerle birlikte kendi adres ilinde bulunan (varsa ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne şahsen başvurarak ilgili görevliler ile görüşeceklerdir. Adres ili KKTC veya yurt dışı olanlar istedikleri bir ildeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvuracaklardır.
Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) 'na İkametgah Adresiniz dışında bir ilde giremessiniz.

Soru: 14-) Adayların, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne giderken Hangi Evrakları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir ?

Cevap:
a) ÖMSS Aday Başvuru Formu
b) Yürürlülükte Olan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde özürlü olduğu belirtilen özürlü sağlık kurulu raporları
c) Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava başvurduğu öğrenim
düzeyinden mezun olabileceğini gösterir resmî belge)
d) Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı,
pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)
e) İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme özürlü olan adayların bu durumunu gösterir resmî
belge/belgeleri
f) Varsa; 2006 yılından sonra mezun olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan zihinsel özürlü adayların, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) raporları, mezun olacakları/oldukları zihinsel özürlülere ait okul diplomaları/öğrenim durumlarını gösterir resmî belge (Sadece kura ile yerleştirmeye katılacak adayların, varsa bile, bu belgelerini İl Müdürlüklerine getirmeleri gerekmemektedir.)

Soru: 15 -) Adayların ÖSYM Başvuru Merkezine giderken Hangi Belgeleri yanlarında bulundurmaları zorunludur ?

Cevap:
a) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden alınmış aday ve görevli
tarafından imzalanmış mühürlü Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi
b) Doldurulmuş ÖMSS Aday Başvuru Formu
c) Özürlü sağlık kurulu raporunun fotokopisi (Fotokopi ÖSYM Başvuru Merkezine teslim
edilecektir.)
d) Sınavda yanında insülin pompası bulunacak şeker hastası adayların, şeker hastası
olduğunu belirtir raporları
e) Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava başvurduğu
öğrenim düzeyinden mezun olabileceğini gösterir resmî belge)
f) Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası
bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)
g) Başvuru/sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu

Bu bilgiler, Ozkancey (Özkan Ceylan) tarafından hazırlanmıştır. Saygılarımla ...

Tesekur eddreım hocam cok guzel,sorusuz bilgilendirmissiniz.

lise mezunuyum kafa kalmadı 10 sene diyaliz böbrek nakli göz ameliyatları ve gecım sıkıntısı artı işsızlık kullandığım ilaçlardan bızım gunahımız neyyy hayırlısı artık:(

Çok teşekkürler bilgiler için ama bir şey dağa sormak istiyorum ben ortaokulu bitirdim ve şuan açıktan liseyi okuyorum kuraya tabi oluyorum dimi ?

ben dııl ya bı tanıdık lıseye gıdıo fakat lıse bırde ortaokul mezunu olarak gırer mı

2012 ömss/kuraya katılacak adayların dikkatine!
ömss için başvurular: ömss’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim programlarından mezun olan veya ömss’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklardır. Bu adaylar sınava gireceklerdir.
ömss (sadece sınava girecekler için) başvuru süresi:
Aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne ön kabul ve taahhüt beyanı belgesi almak için başvuru süresi: Bu süre, 20 şubat 2012 tarihinde başlayacak, 2 mart 2012 tarihinde sona erecektir.
ösym başvuru merkezine başvuru süresi : 20 şubat 2012 tarihinde başlayacak, 2 mart 2012 tarihinde sona erecektir.bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.
Kuraya katılmak için başvurular: Kuraya; ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu olan veya ömss’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklardır.
Bu adaylar sınava girmeyecekler, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır.
Kuraya katılmak için başvuru süresi: Aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne ön
kabul ve taahhüt beyanı belgesi almak için başvuru süresi: Bu süre, 14 mayıs 2012 tarihinde başlayacak, 25 mayıs 2012 tarihinde sona erecektir.
ösym başvuru merkezine başvuru süresi: 14 mayıs 2012 tarihinde başlayacak, 25 mayıs 2012 tarihinde sona erecektir.
Bu tarihler dışında, bakanlık il/ilçe müdürlüklerine ve ösym başvuru merkezlerine başvuru yapmak için kesinlikle gitmeyiniz.

Evet toplam 60 soru 60 dk

Hayır arkadaşım klavuzu iyi oku 30 genel kültür,30 genel yetenek toplam 60 soru 60 dk

ankara aile ve sos. pol. bak. il müdürlüğünü bilen var mı acaba?

ÖMSS'ye başvururken raporun fotokopisini götürsek kabul görür mü yoksa raporun aslı olması şart mı?

ömss sınav ücreti hangi bankalara yatacak

ömss sınav ücreti hangi bankaalra

Üst Alt