Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS 2012 sınav başvuru kılavuzu yayınlandı

lansporal;

Arkadaşım benim sıram bu şekilde, yani ben bu şekilde yapacağım, uyarsa sen de yap:

1- Başvuru formununun çıktısını alıp dolduracaksınız.
2- İl sosyal hizmetler müdürlüğü ne gidip, ön kabul taahhüt beyanını dolduracaksınız.
3- Bankaya sınav ücretini yatıracaksınız.
4- ÖSYM başvuru merkezlerine gidip, belgeleri ibraz ettikten sonra olay bitiyor.

NOT: Buralara giderken istenen belgeler kılavuzda yazıyor, tekrar yazarak kalabalık oluşturmak istemedim.

12.10.2006 tarihli sürekli olan ve özürlü kimliği alabilir yazılı olan rapor sınav/kura için geçerlimidir ?

Kimileri istihdam kutusu seçeneği işaretli olmalı diyor,2006 tarihli raporda istihdam kutusu yok ayrıca işe girebilir,ehliyet alabilir gibi seçenekler değerlendirilmedi yazılı bu rapor sınav/kura için geçerlimi ?

Rapor oranı % 52

Bilgisi olanlar lütfen cevaplandırsın.

beşikt(AŞK);
kardeşim neye dayanarak geçerli olduğunu söylüyorsun?ÖMSS aÇIKLANIRKEN bütün raporlar geçerli olsa 16/12/2010 tarihli rapor vurgulanmazdı yukarda yazdım alımlarda
03/10/2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak pazartesi belli olcak herşey bugüne kadar bi umut bekleyen ya pişman olcak gibi ama kimsenin sözü hükümlerden üstün değildir hükümler açık ve netse uymak gerek...

arkadaşlarf ben aöf 3. sınıfı bitirip kaydımı dondurdum. 4. sınıfı okuyamadım. şimdi ben lise mezunu olarakmı girecem sınava?

mertata sen önlisans olarak girceksin önlisanslar ortaöğretim olarak benim bildiğim ama pazartesi günü neyse başvurunda ortaya çıkar zaten bu kadar beklenmiş 1-2 gün daha bekleyelim:D

melek asya;

başvuru kılavuzunda ona değinmemişler ama siz başvuru merkezindeki evraka kadar olan işlemlerinizi tamamlarsanız yani ;
1- Başvuru formununun çıktısını alıp dolduracaksınız.
2- İl sosyal hizmetler müdürlüğü ne gidip, ön kabul taahhüt beyanını dolduracaksınız. (bulunduğunuz ilçedeki)
3- Bankaya sınav ücretini yatıracaksınız.

yaparsanız başvuru merkezi olarak merkezdeki bir okula da gidebilirsiniz..

eski sürekli olan raporlar geçerli.aile ve sosyal işlere sorabilirsiniz.

sınav ücreti biraz pahallı değilmi sizce ya 100 tl + diğer giderler? benmi yanlış gördüm

turkuaz pazartesi belli olcak nasılsa ne dersek yanlış olur ama alım şartı ömss sınavında vurğulanmış kendi maddelerini kendileri yok sayıyorsa bize laf düşmez.MERT ATA BİZ 25 LİRA VERCEZ sözde 100 lira doktora bile 20-30 lira iken engelli sınavı 100 lira deniyor 25 lira alıncak sözde indirimliyiz kardeşim:D

raporu olanların %90 ı,16.10.2010 ve öncesine aittir.şimdi bu %90 lık kesim sınava giremeyecek mi?sizce bu mantıklı mı.yada bu %90 'ın 1 ay içinde rapor alabilme ihtimali mi var.Aslı şurda dursun,fotokopisini bile kabul ediyorlar raporun.
burda sadece rapora bakılarak,özür durumu ve özrünün ne olduğu tespit edilip,forma işlenecek.ona göre de hangi özür grubunda sınava gireceğiniz tespit edilecek.
sınavı kazanıp,yerleştirildikten sonra sizden yeni bir rapor isteyebilirler.o ayrı bir konu.

kardeşim adamlar sana yaklaşık 5 ay önce haber vermişler bugüne kadar neyi bekledin ??? hükümde yer alan madde yerine kafana göre nasılsa geçer diye oyalandın kimsenin suçlamaya hakkı yok eğerki eski rapor geçerli olmazsa 5 AY ÖNCESİNDEN BİLDİRİLMİŞ ama geçerli olur rapor yada olmaz o kadarını bilemem pazartesi belli olcak...

hadi allah yardımcımız olsun hayatımız belkide değişecek bu sınavdan sonra herkese bol şans

Ben kıbrısta ikamet ediyorum. ömss başvurusunu burda sadece ösym bürosundan mı yapacağım ? Türkiyede bulunan arkadaşlarım bağlı bulunduğu ilde 2 veya 3 yere giderek başvuruyu tamamlıyor. Detaylı bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Klavuzda detaylı bilgi verilmemiş.

İzmir ili için Müracat ve Ön kabul işlemleri(Türkiye geneli olarak tabi)İZFAŞ Fuar alanı 5 nolu Atlas pavyonunda;20 şubat-2 mart 2012 tarihlerinde 08:00-17:00 saatleri arasındadır.Başvuru süresince,bakanlıkça görevlendirilen 10 tane görevli arkadaştan biri de benim.Bakanlık tarafından tahmin edilen başvuru sayısı İzmir için 20.000 aday(Toplamda 35.000 özürlü raporu olan izmirli varmış,yaşlısı çok ağır özürlüsü başvuru talebinde bulunmaz belki denildiğinde kalan sayı bu) belki de hepsi başvurabilir bu sadece bir tahmin...

Son güne kalmadan bir an önce ön kayıtlarınızı yaptırmanız sizlerin yararınadır.bu arada ben de özürlüyüm sizler gibi(diyabet %40-Sürekli)Aklıma gelmişken raporunda SÜREKLİ yazanların raporunu yeniletmesi gerekmemektedir rapor tarihi 2005 olsa bile....Burdan bunu okuyup da başvuru anında "sizin yazınızı okumuştum" diyecek İzmirli hemşehrilerime şimdiden başarılar... Yok yok herkese başarılar.Allah herkesin gönlüne göre verir inşaalah..

Arkadaşlar bu yazıyı malum siteden kopyaladım uğur bozkurt isimli bir vatandaş sosyal ve aile bakanlığında çalışıyormuş ne derece doğru bilmiyorum ama onun deyimi eski raporlar geçerli ve sadece izmirden 20.000kişinin başvurcağı düşüncesinde varın gerisini siz düşünün 81 kişi ortlama 1 milyon altıyüz 20 bin kişi falan gircek sınava hadi biz buna 1 milyon ikiyüzbin kişi diyelim kpss gibi olcak orası burası agrıyan özürlü sayılırsa olacağı buydu zaten herkeze hayırlı uğurlu olsun milleti boşuna umutlandırdılar...

asusosmanlı;
Benim klavuzdan anladığım siz herhangibir ilden tahüt belgesini alabileceksiniz...

Herkesin ALLAH yardımcısı olsun arkadaşlar, Bu arada sınavda anlaşıldığı üzere toplamda 60 soru var, 120 değil.

Kamuda çalışan özürlünün sınava girme hakkı varmı var girin 1.5milyon kişi az olur 2milyona tamamlansın dikkat edinde yerinize biri geçmesin dimyata prince giderken evdeki bulgurdan olmayın girin bi siz eksiksiniz zaten....

evrim teorisi dediğin ne kardeşim raporların düşürülmüş olması? 5-10 kişinin raporu düştüyse 5-10bin kişi arttı kpssye girmek daha mantıklı elini kolunu sallayan bu sınavı kek sanıp giriyor adam psikolojiye giriyor iki mimik hareketi artık o bir özürlü bu şartlarda evrim olduğu kesinde hangi konuda olduğu muamma? yukarda alıntı yaptığım yeri bi oku istersen ankara belediye başkanıda 30.000 kişi sınava gircek demişti o da ankara için gircek sayısıymış demek ki 81 ille ortalamasını al evrim ortaya çıkar 8,5milyon özürlü olan bir ülkede 2milyon kişinin iş için sınava girmesinden daha doğal ne olabilir?HA SEN BU 2MİLYON KİŞİDEN BAŞARILI OLUP EVRİM YAPACAĞINI İMA EDİYORSAN GÜLDÜRME DERİM SEN YERİNİ KORU SANA YETER YOKSA BİR EVRİMLE SENDEN BAŞARILI BİRİNİ SENİN YERİNE GEÇİRİVERİRLER...

hayat acımasız kardeşim sende kendini düşün 2milyon insanın hepsi gerçekten özürlümü değil istisnalar gerçek özürlü olsun 500bindir geri kalanı yamyam amcası dayısı olanlar sende dikkat et kendini düşünde sınava girdin başarısız oldun diye senin yerinede başka birini geçirmesinler...SAVUNMASIZ İNSANIN YAMYAMLAR KARŞISINDA BAŞARI ORANI NEDİR SALLADIM BEN İŞ YAMYAMLARA KALSIN BOŞUNA ÇALIŞIP BEYNİMİ BARİ YORMIYIM...

bu sınava 2 milyon kişi girmez
bakmayın 8,5 milyon özürlü olduğuna bunların çoğu %40 ın altında
benim tahminim 200-250 bin arası olur bunların
80-100 bini ilkokul
80-100 bini lise
20-30 bin önlisans
10-15 bin lisans

kardeşim o yüzde 40 altında kalan gariban engellidir gerisi hepsi aç kurt gibi sınava girme derdinde 2milyon girmese bile 1.5milyon garanti orası burası ağrıyanı özürlü sayarlarsa olacağı bu sadece izmirden 20 bin ankarada 30bin kişi girceği söyleniyorsa 81 ili hesapla oran az çok ortaya çıkar hele emekli olmuş bile bu sınava göz dikiyorsa iki katı bile olabilir...

turkuaz06;

4 yanlış 1 dogruyu getiriyor

bankadan kaç dekort alınacak

Ya arkadaşlar kusura bakmayın da sanki her kuşu öptünüz bir leylek kaldı öpmediğiniz, yok şu kadar kişi gircekmiş, bu kadar kişi gircekmiş, torpil tamam yanlış Eyvallah da, bu ilk defa olan bişey değil ki, sen çalış, soruları doğru-düzgün cevapla da, atanamazsan ondan sonra hakkını ara.

ama ne zamandır bu sınavı bekliyoruz, klavuz açıklansın diyoruz, alın işte sınav, alın klavuz.

Ha ben demiyorum ki, bu sınavı olalım sonra da sınavı olduk diye kendimizi kandıralım, eğer sınavdan sonra beklediğimiz olmaz, kadroları bir an önce açıklamaz, tercih klavuzunu yayınlamazlarsa, o zaman zaten hep beraber isyan ederiz.

Aylardır bu sınav bekleniyor, siz, sizden başka insanların da bu sınava gireceğini bilmiyomuydunuz?

Oturun çalışın sınava, boş boş konuşmayın, atanın, bakın işinize...

ömss için başvuru süresi : 20 şubat-2 mart 2012sadece kuraya katılacaklariçin başvuru süresi : 14-25 mayıs 2012sınav tarihi : 29 nisan 2012sınav saati : 10.00sınav ücreti (aday) : 25,00 tl
(sınav ücreti sınava girecek herbir aday için 100,00 tl’dir. 25,00 tl aday tarafından 20 şubat-2 mart 2012 tarihleriarasında ilgili bankalara yatırılacaktır 75,00 tl ise aile ve sosyal politikalarbakanlığı tarafından sınava girecek her bir aday için ösym hesabınayatırılacaktır.)
sadece kuraya katılacakadaylar için başvuru ücreti : 10,00 tl
(bu ücret aday tarafından14-25 mayıs 2012 tarihleri arasında ilgili bankalara yatırılacaktır.)
başvuru hizmeti ücreti : 3,00 tl
şifre edinme ücreti : 2,00 tl

arkadaşlar ortaöğretim yani lise düzeyindekiler 25 tl 75,00 tl ise aile ve sosyal politikalar
bakanlığı tarafından sınava girecek her bir aday için ösym hesabınayatırılacak

yanii 100 tl vereceyiz bir sinav icin ????

Özür Grubu Ek Süre Toplam Süre
1) Genel Özürlü Grubu
a) Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal,
Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Özürlüler - 60 dakika
b) Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otistik, Asberger,
RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.),
Özgül Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite,
disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar 20 dakika 80 dakika
c) Okuyucu/işaretleyici yardımı alarak
soru kitapçığını hiç okuyamayan CP hastaları 40 dakika 100 dakika

arkadaşlar ben ortapedik engelliyim soru kitapçıgını işaretleyemiyorum ek bire süre mi verecekler yukarda kırmızı yazdıyı açıklarsanız iyi olur

Üst Alt